Redres
call mail login Login
10

Westerbork | Schoolgebouw | verkocht

location
Westerbork, Wilhelminastraat 27   |   Provincie: Drenthe
Informatie
Plaats:
Westerbork
Object:
Schoolgebouw
Bouwjaar:
1940
Oppervlak:
400 m2
Perceeloppervlakte:
2623 m2
Bestemming:
woon-werk bestemming
verkocht


In het karakteristieke Westerbork ligt een prachtige voormalige landbouwschool gebouwd in de jaren 1939 - 1940. Sinds 1968 is het bewoond en voorzien van alle hedendaagse gemakken. De architectuur is opvallend te noemen, zeker voor zijn tijd. In de architectuur komen stijlkenmerken voor van de Amsterdamse school en van de naoorlogse wederopbouwarchitectuur. De landbouwschool is uitermate geschikt voor een groot gezin, dubbele bewoning, maar biedt ook ruimte om wonen en werken aan huis te combineren. Dit unieke gebouw is gesitueerd op een perceel van ruim 2.600 m² met aan de achterzijde een zeer beschutte tuin. In de omgeving vindt u veel wandelpaden, fietsroutes en prachtige natuur.

Object
De oorspronkelijke landbouwschool is gebouwd in de jaren 1939 - 1940. Het is gelegen op een ruim perceel van 2.623 m². In het pand zijn alle oorspronkelijke stalen raamkozijnen nog intact en in zeer goede staat. De huidige eigenaren hebben de afgelopen jaren alle ramen voorzien van HR++ glas dat op vakkundige wijze is aangebracht. De ronde daken op de begane grond zijn geïsoleerd en er zijn verscheidene dakramen geplaatst die zorgen voor een prettige daglichttoetreding in onderliggende ruimten. Ook in het dak van de zolderverdieping zijn er een aantal dakramen opgenomen. Een groot gedeelte van het object bestaat uit twee bouwlagen. De hoogte van het plafond op de begane grond is circa 3.5 meter hoog. Het dak bestaat uit fraaie gewalste stalen spanten die het dak in één keer overspannen.

In de voormalige school zijn nog 3 klaslokalen in tact gebleven of op zeer eenvoudige wijze weer terug te brengen naar de oorspronkelijke omvang. In het oude scheikundelokaal is bijvoorbeeld de keuken gerealiseerd, dat voorzien is van een kookeiland en voor twee huishoudens is ingericht. Het gehele pand beschikt over twee badkamers en meerdere slaapkamers. Aan de linkerzijde van de school is een carport gerealiseerd die opgaat in de vormgeving van het geheel. Aan de achterzijde zijn de voormalige fietsenstallingen in gebruik als berging, houthok en droogplaats voor het wasgoed.

I N D E L I N G

Begane grond
De voormalige school heeft drie entrees. Eén aan de voorzijde en twee aan de linkerzijkant. Via de entree aan de zijkant komt u in de lange hal met verschillende inbouwkasten en separaat toilet, de hal geeft toegang tot alle (voormalige klaslokalen) ruimten op de begane grond. De grote woonkeuken is gesitueerd aan de voorzijde en biedt ruim zicht op het grote perceel met mooie eikenbomen. Een doorgang biedt toegang tot de ruime woonkamer, dat in het naastgelegen klaslokaal is gesitueerd. Deze woonkamer is in twee royale zithoeken verdeeld door middel van een typisch "seventies" gemetselde wand van poriso. Deze kamer is voorzien van een open haard. Het volgende klaslokaal is opgesplitst in 2 ruimten: een werkruimte en een praktijkruimte. Beide ruimten zijn voorzien van velux dakramen voor extra lichtinval. De praktijkruimte - met eigen entree - bevindt zich aan het einde van de oorspronkelijke gang. Tegenover deze praktijkruimte is een slaapkamer met badkamer gesitueerd. Deze ruimten bevinden zich in de aanbouw uit de jaren '60 van de oorspronkelijke landbouwschool.

Verdieping
Vanuit de centrale gang verbindt een trap - die zich tussen het keukenlokaal en het woonkamerlokaal bevindt - de begane grond en de verdieping. De verdieping heeft een zeer ruime overloop met aan weerszijden diverse (slaap) kamers. De gehele verdiepingsruimte is vrij indeelbaar door de prachtige authentieke gewalste stalen profielen die het dak de zo kenmerkende ronde vorm geven. Op deze verdieping zijn in de huidige indeling vijf slaapkamers gesitueerd en een separate badkamer met toilet.

Meer informatie en plattegronden? Vraag de digitale prospectus aan! | www.redres.nl

Digitale prospectus?
Vul onderstaand inschrijfformulier in u ontvangt per ommegaande de digitale inschrijfdocumentatie in PDF formaat. Wij verzoeken u het informatieformulier zo volledig mogelijk in te vullen. Op onvolledige reacties of reacties zonder e-mail adres kan helaas niet worden gereageerd.


Andere bezoekers bekeken ook...