Redres
call mail login Login
10

Heerde | Buitenplaats de Bonenburg | NSW | verkocht

location
Heerde, Bonenburgerlaan 41   |   Provincie: Gelderland
Informatie
Plaats:
Heerde
Object:
Buitenplaats De Bonenburg
Bouwjaar:
1633
Oppervlak:
850 m2
Perceeloppervlakte:
10000 m2
Bestemming:
woon bestemming
verkocht


De Bonenburg | "Een prachtig landhuis in Heerde"

Na ruim twintig jaren genoten te hebben van huis "De Bonenburg" bieden de huidige eigenaren deze historische, lommerrijke buitenplaats aan voor een volgende eigenaar. De keuze van de verkopers viel destijds op "De Bonenburg" onder andere doordat de buitenplaats alle privacy biedt en daarnaast toch op loopafstand van het centrum van Heerde ligt. De eeuwenoude historie voelt u wanneer u voor de smeedijzeren toegangspoort staat om het op een eiland gelegen landgoed te bereiken.

Wanneer de poorten zich openen rijdt u over het knisperende grind tussen de oude rododendrons door naar het bordes voor de entree van het hoofdhuis. U stapt werkelijk een andere wereld in met meer dan 400 jaar geschiedenis! Het hoofdhuis, met een inhoud van circa 3.300 m³, is gerestaureerd in 1990. Het is een comfortabel huis wat van alle gerief voorzien is. Door zijn volume is het ook zeer geschikt voor eventuele inwoning.

Naast de woning bevindt zich de voormalige tuinmanswoning. Deze is momenteel in gebruik als gastenverblijf. Natuurlijk mag op een dergelijk landgoed een kapschuur niet ontbreken. Het geheel wordt gecompleteerd door de romantische theekoepel in het fraai aangelegde park. Huis "De Bonenburg" ligt omgeven door riviertje de Grift en de eigen grachten op circa 11.400 m². Aangrenzend is nog ruim 26 hectare bij te kopen. Deze gronden zijn fraai omzoomd door houten hekwerken en meidoornhagen afgewisseld met lange lanen, zicht-assen en boomgaarden.

Landhuis De Bonenburg (buitenplaats) met 1 Ha (binnen de gracht) is te koop voor € 2.500.000,- KK
Landgoed De Bonenburg inclusief 25 Ha grond is te koop voor € 3.500.000,- KK


LANDHUIS DE BONENBURG

Parterre
Hall met marmeren vloer en vloerverwarming. Aan de wanden antieke Gobelins. Stijlkamer met parketvloer en schouw. Tweede stijlkamer. Garderobe met toilet. Handgemaakte (woon) keuken. Woonkamer met schouw, open haard en oude eiken vloer. Trappartij naar souterrain en verdieping.

Souterrain
Diverse ruimtes (in eenvoudige staat), op ruime stahoogte en voorzien van daglicht en zij-entree.

Verdieping
Overloop met vaste kastenwand. Zeer royale zolderverdieping met woonruimte. Drie slaapkamers met elk een eigen badkamer. Tussen de verdieping en de parterre is er nog een riante kantoorruimte.  

BIJGEBOUWEN

Tuinmanswoning
De tuinmanswoning is in gebruik als schuur. Opgetrokken in steen met dakpannen als dakbedekking. Afmetingen ca. 8 x 12 meter.

Theekoepel
De theekoepel dateert uit de tweede kwart van de 19e eeuw. Opgetrokken in steen. Dakbedekking door middel van zink.

Kapschuur
Opgetrokken in hout. Dakbedekking middels dakpannen.

Bijzonderheden
Het geheel is gerangschikt als landgoed en heeft een NSW (natuurschoonwet) status, waardoor het o.a. vrijgesteld is van overdrachtsbelasting. Bij het landgoed is optioneel nog 26 hectare agrarische grond te koop (voornamelijk weiland). Hierdoor wordt het uitermate geschikt en aantrekkelijk voor paardenliefhebbers.

Voorwaarden
- NSW gerangschikt, geen overdrachtbelasting
- Gunning voorbehouden eigenaars
- Ouderdomsclausule van toepassing
- Aanvaarding in overleg

Meer informatie en plattegronden? Vraag de digitale prospectus aan! | www.redres.nl

Digitale prospectus?
Vul onderstaand inschrijfformulier in u ontvangt per ommegaande de digitale inschrijfdocumentatie in PDF formaat. Wij verzoeken u het informatieformulier zo volledig mogelijk in te vullen. Op onvolledige reacties of reacties zonder e-mail adres kan helaas niet worden gereageerd.


Andere bezoekers bekeken ook...