Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verhuurd
Klatteweg 107 in 'S-Gravenhage 2597 KA

Klatteweg 107

2597 KA 's-Gravenhage
Prijs op aanvraag Verhuurd

Omschrijving

In de groene en parkachtige Haagse wijk Duttendel, ligt het prachtige voormalige clubgebouw van de legendarische hockeyclub Klein Zwitserland, Dit unieke object, gebouwd in 1938 is ontworpen in een klassiek koloniale stijl, met wit gestucte wanden, lui aflopend pannendak en overhangende dakranden. Het gebouw ligt, enigszins verstopt achter een haag van groene
...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Kantoorruimte Totale oppervlakte 300 m²
Lees meer

Omschrijving

In de groene en parkachtige Haagse wijk Duttendel, ligt het prachtige voormalige clubgebouw van de legendarische hockeyclub Klein Zwitserland, Dit unieke object, gebouwd in 1938 is ontworpen in een klassiek koloniale stijl, met wit gestucte wanden, lui aflopend pannendak en overhangende dakranden. Het gebouw ligt, enigszins verstopt achter een haag van groene leibomen, met de voorzijde aan het parkeerterrein van hockeyclub HCKZ, tennisvereniging Leimonias en Health & Fitnessclub Max. Aan de achterzijde bevindt zich het terras en een groot aantal ramen die uitkijken over het gazon van een diepe tuin van ruim 1.200m2. Vanuit de tuin komt de sfeervolle architectuur van het gebouw het aller beste tot zijn recht.

Het gebouw werd in 1938 gebouwd en is oorspronkelijk ontworpen als restaurant behorende bij het sportcomplex Klein Zwitserland. Later is het pand lang de huisvesting geweest van de “Maatschappij Klein Zwitserland tot exploitatie van sportterreinen NV”. In 2002 is het object door architectenbureau Kentie & Partners, in opdracht van Studio Bau Winkel grondig verbouwd tot ontwerpstudio. De laatste jaren wordt Klatteweg 107 zeer regelmatig verhuurd als multifunctionele locatie voor vergaderen, presentaties en bijeenkomsten. Het vloeroppervlak van het voormalige clubhuis is circa 300 m2, waarvan circa 200 m2 op de begane grond. Het gebouw is overzichtelijk ingedeeld en voor vele toepassingen geschikt. Het interieur van het pand is op smaakvolle wijze afgewerkt met hoogwaardige materialen en een luxe industriële uitstraling.

Indeling
Het gebouw is overzichtelijk ingedeeld en voor vele toepassingen geschikt. In het midden bevindt zich een grote lichte tuinkamer, met twee grote erkers en openslaande deuren naar het terras. Aan weerszijde van deze ruimte zijn aparte kamers. Aan de voorzijde, ter hoogte van de grote dubbele voordeur is een kleine keuken en een toiletgroep gemaakt.
Via twee robuuste stalen trappen aan beide zijden van de grote tuinkamer komt men op de eerste verdieping. Deze kapverdieping is geheel open. Door de grote dakkapel, die uitkijkt over de tuin, is ook deze ruimte ruim en licht en voor velerlei gebruik en toepassingen geschikt. Doordat deze kapverdieping door twee trappen is ontsloten, kan de kapverdieping eenvoudig in twee delen worden gesplitst waardoor er twee ruime aparte kamers kunnen ontstaan.

Interieur
Het interieur van het pand is in 2002 door het bekende architectenbureau Kentie & Partners op smaakvolle wijze ingericht met hoogwaardige materialen en heeft een luxe industriële uitstraling. Op de begane grond vindt men in alle ruimten een robuuste houten vloer. Vanuit de grote centrale tuinkamer bieden vierstalen Taatsdeuren toegang tot de naastgelegen kamers. De entree bestaat uit een dubbele voordeur en een ruime vestibule. De pantry en toiletten zijn op prachtige wijze afgescheiden met stalen wanden voorzien van glas en deels geïntegreerde open (boeken)kasten. De beide trappen naar de eerste verdieping zijn eveneens in staal uitgevoerd en speciaal voor dit gebouw ontworpen.

Klein Zwitserland
Klatteweg 107 is in 1938 gebouwd en werd samen met het sportcomplex op Klein Zwitserland opgeleverd. Het pand werd oorspronkelijk ontworpen als restaurant voor de clubs op het sportpark. Rond het gezamenlijke ingangsterrein van het sportpark (nu parkeerplaatsen) verrezen in die periode verschillende clubgebouwen met eenzelfde architectuur onder een rood pannendak. Daarvan zijn alleen nog de gebouwen van tennisvereniging Leimonias en deze Klatteweg 107 in originele staat behouden gebleven. Klatteweg 107 is lang de huisvesting geweest van de “Maatschappij Klein Zwitserland tot exploitatie van sportterreinen NV”. In 2002 werd het gebouw als studio in gebruik genomen door ontwerpbureau Bau Winkel. De laatste jaren zijn ruimtes te huur als vergaderlocatie en unieke plek voor bijeenkomsten en speciale gelegenheden.

Ligging
Duttendel is een van de luxere wijken van Den Haag. Het werd vlak na de oorlog gebouwd als villawijk tussen Benoordenhout en Scheveningen. Het woord ‘Del’ betekent vallei en dit is duidelijk zichtbaar in het heuvelachtige duinlandschap van Duttendel. Het object ligt op circa tien minuten fietsen van zee, de duinen en de centra van Scheveningen en Den Haag. De snelwegen A4 en A12 zijn beiden binnen circa tien minuten te bereiken. Duttendel ligt bovendien gunstig ten op zichten van de uitvalswegen van Den Haag. De steden Delft, Leiden en Zoetermeer zijn binnen twintig minuten per auto te bereiken en de steden Rotterdam, Utrecht en Amsterdam allen binnen 40 minuten. Met het openbaar vervoer is de Klatteweg redelijk bereikbaar. Vanuit Den Haag CS is de tramhalte aan de Wagenaarweg in circa tien minuten te bereiken. Vanaf de Wagenaarweg is het een mooie wandeling van circa vijf minuten naar Klatteweg 107.
Overdracht Status Verhuurd Prijs op aanvraag Aanvaarding in overleg BTW van toepassing Nee Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Bouwjaar 1937 Indeling Soort Object Kantoorruimte Totale oppervlakte 300 m² Perceeloppervlakte 1425 m² Diversen Locatie Woonomgeving Locatie toelichting Het object ligt op ca. 10 minuten fietsen van zee, de duinen en de centra van Scheveningen en Den Haag. De snelwegen A4 en A12 zijn beiden binnen ca. 10 minuten te bereiken. Duttendel ligt bovendien gunstig ten op zichten van de uitvalswegen van Den Haag. De steden Delft, Leiden en Zoetermeer zijn binnen 20 minuten per auto te bereiken ende steden Rotterdam, Utrecht en Amsterdam allen binnen 40 minuten. Met het openbaar vervoer is de Klatteweg redelijk bereikbaar. Vanuit Den Haag CS is de tramhalte aan de Wagenaarweg in ca. 10 minuten te bereiken. Vanaf de Wagenaarweg is het een mooie wandeling van ca. 5 minuten naar Klatteweg 107. Woonruimte Geen woonruimte aanwezig Onderhoud binnen goed Onderhoud buiten goed Afstand tot snelwegafrit op 3000 m tot 4000 m Afstand tot N.S. station op 3000 m tot 4000 m Afstand tot winkelvoorz. op 2000 m tot 3000 m
Hoofdfunctie
Kantoorruimte
Oppervlakte
300 m²
Voorzieningen
Inbouwarmaturen, liften, te openen ramen, kabelgoten, systeemplafond, toilet, pantry, verwarming, kamerindeling
Route van naar Klatteweg 107, 2597 KA 'S-Gravenhage

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.