Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Van Aldegondebaan 7 in Bergen Op Zoom 4615 AZ

Van Aldegondebaan 7

4615 AZ Bergen op Zoom
Vraagprijs € 975.000,- k.k. Beschikbaar

Omschrijving

Net buiten het historische centrum van Bergen op Zoom ligt aan het spoor, de voormalige Beierse bierbrouwerij van Asselbergs, Van Heijst & Co, in de volksmond bekend als "Asselbergs". De van Aldegondebaan 7 betreft uniek industrieel erfgoed en is als brouwerijgebouw zeer zeldzaam. Door de belangrijke (sociaal-economische) rol die het gebouw in de 19e en
...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Kantoorruimte Totale oppervlakte 1336 m² Aantal lagen 4
Lees meer

Omschrijving

Net buiten het historische centrum van Bergen op Zoom ligt aan het spoor, de voormalige Beierse bierbrouwerij van Asselbergs, Van Heijst & Co, in de volksmond bekend als "Asselbergs". De van Aldegondebaan 7 betreft uniek industrieel erfgoed en is als brouwerijgebouw zeer zeldzaam. Door de belangrijke (sociaal-economische) rol die het gebouw in de 19e en 20e eeuw heeft gespeeld voor de stad is het bekend bij vrijwel alle Bergenaren. De brouwerij werd in 1873 gebouwd uit hergebruikte bakstenen van de ontmantelde stadswallen van Bergen op Zoom. Het deed tot 1930 dienst als brouwerij Asselbergs. In 1946 begon Kees Becht in het gebouw de B3 Vruchtensappen Industrie.

In de jaren 70 is het gebouw grotendeels herontwikkeld tot kantoor en bedrijfsruimte. In de loop der jaren is het gebouw regelmatig intern gemoderniseerd en heeft het tot enkele jaren geleden dienst gedaan als particuliere middelbare school. Op dit moment is de voormalige Brouwerij deels verhuurd aan verschillende (creatieve) bedrijven. Het object is een uitstekend beleggingsobject. De brouwerij ligt op loopafstand van het station en het gezellige historische centrum van Bergen op Zoom. Op eigen terrein is er parkeergelegenheid voor circa twintig auto’s.

Het gebouw
De voormalige brouwerij is L-vormige met zadeldak. Het object bestaat uit vier bouwlagen en is deels onderkelderd. De gevels zijn opgetrokken uit hergebruikte handvorm bakstenen, met gecementeerde topgevels en gootlijst. De bedrijfsruimte met lessenaar dak, dat aan de oostzijde tegen het brouwerijgebouw ligt dateert van latere datum (begin 20ste eeuw). 
De begane grond, eerste en tweede verdieping van het L-vormige hoofdgebouw zijn ingericht als kantoorruimte. Door de aanwezigheid van een patio op de eerste verdieping is er ruim voldoende daglicht toetreding voor kantoorgebruik. De derde verdieping betreft een zolderverdieping. Deze ruimte is op dit moment niet in gebruik maar kan, door het terugplaatsen van glas in de ramen, relatief eenvoudig tot kantoor of multifunctionele ruimte worden gerenoveerd.
De bedrijfsruimte is op dit moment in gebruik als opslag en garage. Deze ruimtes zijn intern bereikbaar vanuit het hoofdgebouw en via twee overhead deuren ontsloten met het verharde gedeelte van het buitenterrein. 

De brouwerij
De volledige naam van de brouwerij was Beiersch Bierbrouwerij Asselbergs Heijst & Co, maar in de volksmond heette het "Asselbergs". De brouwerij, opgericht in 1873, sloot zijn poorten in 1930. De laatste brouwmeester was Antonius Asselbergs (1877 - 1940). In 1946 begon Kees Becht in het gebouw de B3 Vruchtensappen Industrie, wat later is opgegaan in het concern vrumona. 
De van Aldegondebaan 7 is uniek industrieel erfgoed en als brouwerijgebouw zeer zeldzaam. Door de belangrijke (sociaaleconomische) rol die het gebouw in de 19e en 20e eeuw heeft gespeeld voor de stad is het bekend bij vrijwel alle Bergenaren. 
Stichting Industrieel Erfgoed Bergen op Zoom (SIEB) besteedde in het verleden met lezingen en rondleidingen regelmatig aandacht aan de brouwerij. Het televisieprogramma ’n Monumentje van ZuidWest TV besteedde in 2016 uitgebreid aandacht aan het verleden van de brouwerij http://www.zuidwesttv.nl/video/4216/brouwerijbaan.

De kelders onder het gebouw zijn lang niet gebruikt. Men vindt hier nog een aantal van de oude opslagtanks en onderdelen van de productieinstallaties van de B3 Appelsapfabriek. 

Belegging & Huursituatie
Van Aldegondebaan 7 is op dit moment voor circa 60% verhuurd aan een vijftal bedrijven.

Locatie
De Aldegondebaan, onder Bergenaren beter bekend als de ‘Brouwerijbaan’ betreft grotendeels een eigen weg van de huidige eigenaar. Op het terrein staan verschillende woningen,en een bedrijfsruimte waarin 11 jaar lang een sport/fitness club was gevestigd. Op het perceel van brouwerijgebouw ligt een fraai aangelegde tuin en is parkeergelegenheid voor twintig auto’s.
Op circa 300 meter afstand ligt de bushalte Stalenbrugstraat. Ook het NS Station van Bergen op Zoom op circa 1000 m afstand is op loopafstand (circa 12 minuten lopen). De afstand tot afslag A4 is ongeveer 2 kilometer, en daarmee circa vier minuten rijden. De centra van de steden Breda, Dordrecht, Goes maar ook Antwerpen zijn in 25 minuten vanaf de Van Aldegondebaan met de auto bereikbaar.
Het object ligt op circa 800 m van de Grote Markt. De meeste winkels, restaurants en cafés van Bergen op Zoom zijn daarmee op vijf tot tien minuten loopafstand van het gebouw.
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 975.000,- kosten koper Aanvaarding in overleg BTW van toepassing Nee Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Bouwjaar 1873 Indeling Soort Object Kantoorruimte Totale oppervlakte 1336 m² Perceeloppervlakte 2660 m² Diversen Locatie toelichting De brouwerij ligt op loopafstand van het station en het gezellige historische centrum van Bergen op Zoom.

Bereikbaarheid Openbaar Vervoer:
Op ca. 300 meter afstand ligt de bushalte Stalenbrugstraat. Ook het NS Station van Bergen op Zoom op ca. 1000 m afstand is op loopafstand (ca.12 minuten lopen).

Bereikbaarheid Auto
De afstand tot afslag A4 is ca 2 km, en daarmee ca. 4 minuten rijden. De centra van de steden Breda, Dordrecht, Goes maar ook Antwerpen(!) zijn in 25 minuten vanaf de Van Aldegondebaan met de auto bereikbaar.

Bereikbaarheid Voorzieningen
Het object ligt op ca. 800 m van de Grote Markt. De meeste winkels, restaurants en cafés van Bergen op Zoom zijn daarmee op 5-10 minuten loopafstand van het gebouw.
Aantal lagen 4 Woonruimte Geen woonruimte aanwezig Onderhoud binnen goed Onderhoud buiten goed Nevenbestemming Bedrijfsruimte Afstand tot snelwegafrit op 1500 m tot 2000 m Afstand tot N.S. station op 1000 m tot 1500 m Afstand tot winkelvoorz. op 1000 m tot 1500 m
Hoofdfunctie
Kantoorruimte
Oppervlakte
1336 m²
Aantal verdiepingen
4
Voorzieningen
Inbouwarmaturen, liften, te openen ramen, kabelgoten, systeemplafond, toilet, pantry, verwarming, kamerindeling
Luchtbehandeling
Mechanische ventilatie
Verzamelgebouw
Receptie, vergaderruimte, sanitair, pantry/keuken
Functie
Bedrijfsruimte
Voorzieningen
Overheaddeuren, betonvloer, toilet, pantry
Oppervlakte
400 m²
Terrein aanwezig
Ja
Route van naar Van Aldegondebaan 7, 4615 AZ Bergen Op Zoom

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.