Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Regio Drenthe

Regio Drenthe

Vraagprijs € 545.000,- k.k. Verkocht

Omschrijving

Midden in het prachtige Roderwolde ligt, aan de Hoofdstraat 32, café Het Rode Hert. Café Het Rode Hert kent een geschiedenis die teruggaat tot in de zestiende eeuw. Het bedrijf bestaat op de begane grond uit een ruim café met podium (ca. 95 m²), een ruime entree met voldoende toiletgroepen, een grote zaal (ca. 200 m²) die zeer veel mogelijkheden kent, zoals
...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Horeca
Lees meer

Omschrijving

Midden in het prachtige Roderwolde ligt, aan de Hoofdstraat 32, café Het Rode Hert. Café Het Rode Hert kent een geschiedenis die teruggaat tot in de zestiende eeuw. Het bedrijf bestaat op de begane grond uit een ruim café met podium (ca. 95 m²), een ruime entree met voldoende toiletgroepen, een grote zaal (ca. 200 m²) die zeer veel mogelijkheden kent, zoals uitbouwen met een verdiepingsvloer, Bed & Breakfast et cetera, een ruime professionele keuken, een magazijn, kleedkamer, kelder, badkamer en logeerkamer. Op de eerste etage is de lichte woning gesitueerd, zolderberging en overloop. Een ruime besloten tuin, groentetuin en kapschuur maken het geheel compleet. Aan de straatzijde is aan de overkant van de weg een idyllisch terras onder de Lindebomen. Kortom een unieke plek in de kop van de provincie Drenthe onder de rook van de stad Groningen.

Het café (circa 95 m²)
Ooit lag het Rode Hert echt op een “A-Locatie” maar dat is nu niet meer het geval. De doorgaande hoofdweg wordt voornamelijk gebruikt door lokaal verkeer, fietsers en wandelaars die willen genieten van de licht glooiende weilanden en hier en daar een slaperige boerderij. Het café het biljart en podium is al heel veel generaties in gebruik als dorpscafé. Het café en de grote zaal worden nu gebruikt voor theater, concerten, vergaderingen, besloten feesten en partijen. In het café is ruimte voor maximaal 100 personen en er zijn 55 zitplaatsen. Het podium (20 m²) kan kan het café worden afgescheiden door middel van een schuifwand. Aan de achterzijde bevindt zich de professionele keuken voorzien van alle apparatuur en diverse opslagruimten.

Woonruimte (circa 100 m²) 
Via een trapopgang komt u op de overloop van de eerste verdieping. Hier bevindt zich een gezellige en sfeervolle woning bestaande uit een woonkamer van circa 40 m² met weids uitzicht over de tuin en de landerijen met aansluitend de masterbedroom van circa 24 m², een luxe badkamer met bad en douche, een separaat toilet. Tevens is er een tweede slaapkamer van circa 12 m² en een zolderruimte waar ook de CV-installatie van de woning en het Café is geïnstalleerd. 

Zaal (circa 200 m²)
In 2003 is de schuur van café Het Rode Hert vernieuwd tot een sfeervolle multifunctionele ruimte. In de zaal staat een los podium. In het midden van de zaal hangt een truss met theaterspots. Er zijn voor 100 personen stoelen en tafels aanwezig, naast een verplaatsbare bar en statafels. Maximaal mogen er 150 personen in de zaal. Aan de voorkant van de schuur is buiten ruimte om een 'eigen' terras in te richten. De zaal heeft een eigen CV installatie en is voorzien van twee heathers en radiatoren. Daarnaast is er een ventilatiesysteem.

Terras (circa 140 m² (terrasvergunning)
Aan de overkant van de weg is een terras onder de lindebomen en hoort van oudsher bij het café. Het terrasgedeelte is juist aangenaam rustig: een plek waar je vanzelf gedempt gaat praten, terwijl de vogeltjes kwetteren en er in de verte een tractor ronkt. In 2004 heeft de ‘Kampioen' (het maandblad van de ANWB) tien topterrassen geselecteerd in Nederland waaronder het terras van café Het Rode Hert. Het terras is voor een gedeelte eigen grond (90 m²) en een gedeelte is in bruikleen ‘om niet' bij de gemeente sinds 13 augustus 1998. De lindebomen staan op de monumentale bomenlijst van de gemeente Noordenveld en worden onderhouden door de gemeente. Uitbreiding van het terras voor en naast de schuur behoort tot de mogelijkheden.

Tuin / perceel (totale perceel = 1.936 m²)
Achter het pand ligt een erg fraaie tuin met diverse zitjes, moestuin en boomgaard. Tevens bevindt zich hier nog een ruime schuur.
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 545.000,- kosten koper Aanvaarding in overleg BTW van toepassing Nee Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Bouwjaar 1600 Bouwjaar toelichting Rond de 16e eeuw Indeling Soort Object Horeca Woonoppervlakte 100 m² Perceeloppervlakte 1803 m² Diversen Locatie Woonomgeving Locatie toelichting De A7 is gelegen op 5 km afstand. Woonruimte Woonruimte aanwezig Onderhoud binnen goed Onderhoud buiten goed
Hoofdfunctie
Horeca
Regio
Drenthe

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.