Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Schuwacht 5 in Krimpen Aan De Lek 2931 BA

Schuwacht 5

2931 BA Krimpen aan de Lek
Vraagprijs € 325.000,- k.k. Beschikbaar

Omschrijving

Vijftig meter hoge watertoren op de Lekdijk in Krimpen a/d Lek met direct uitzicht op de 19 molens van Kinderdijk (600 meter) en op 12 km afstand van Rotterdam in het hart van de groene Krimpenerwaard vlakbij een 9 holes golfbaan, sportvelden,  zwembaden, jachthavens, winkelcentra en de uitgestrekte natuurgebieden "de Loet" en "het Krimpenerhout".
...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Bedrijfsruimte Totale vloeroppervlakte 450 m²
Lees meer

Omschrijving

Vijftig meter hoge watertoren op de Lekdijk in Krimpen a/d Lek met direct uitzicht op de 19 molens van Kinderdijk (600 meter) en op 12 km afstand van Rotterdam in het hart van de groene Krimpenerwaard vlakbij een 9 holes golfbaan, sportvelden,  zwembaden, jachthavens, winkelcentra en de uitgestrekte natuurgebieden "de Loet" en "het Krimpenerhout".

Ligging
Deze unieke en bijzondere watertoren is gelegen aan de rivier de Lek , nabij de kruising met de Noord en Nieuwe Maas. Dit maakt de lokatie via het water extra aantrekkelijk en exclusief.Tevens is op 1 km afstand het autoveer naar Kinderdijk en het fiets-voetveer naar Ridderkerk en Slikkerveer,die weer aansluiten op de Fast Ferry Rotterdam-Dordrecht.

Krimpen a/d Lek is een onderdeel van de nieuwe Gemeente Krimpenerwaard met ruim 54.000 inwoners en bestaat reeds meer dan 950 jaar en aan de dijk staan er ook huizen en boerderijen van meer dan 200 jaar oud. De nieuwe Gemeente Krimpenerwaard met de voormalige Gemeentes Schoonhoven, de Vlist, Haastrecht, Bergambacht, Gouderak, Berkenwoude, Ouderkerk a/d IJssel, Ammerstol, Stolwijk en Lekkerkerk, met een totale grondoppervlakte van ca. 160 km2 gelegen tussen de rivieren Lek en Hollandse-IJssel. Aan de Oostkant ligt de dijk Schuwacht met de grootste eendenkooi (de Bakkerswaal) van Z-H en het dorp Lekkerkerk. Aan de Westkant ligt de Gemeente Krimpen a/d IJssel en Rotterdam.

Omschrijving 
De 50 meter hoge watertoren uit 1909 is gebouwd in een traditioneel ambachtelijke stijl met Neorenaissance motieven ontworpen door Visser & Smit uit Papendrecht. De toren is van algemeen belang vanwege de cultuur en architectuur-historische waarde. Het is een karakteristiek voorbeeld van een utilitair gebouw uit het begin van de 20e eeuw. Hij is beeldbepalend, zichtbaar vanuit de gehele omgeving (zelfs vanaf de Brienenoordbrug) en is tevens een van de hoogste watertorens van Nederland en heeft een riant dakterras , sfeervolle kelder met gewelfd plafond. Samen met de originele bijgebouwen zoals het pompgebouw , filtergebouw en pompbediende woning inclusief hek aan de dijk is het ensemble een rijksmonument en zijn de bijgebouwen in het bezit van waterleidingbedrijf Oasen.

De toren heeft reeds tien ruime verdiepingen met veelal twee ramen per verdieping, welke verdiepingen voor vele doeleinden gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld: kantoor, trainingen, cursussen, vergaderingen en dergelijke. Enige tijd geleden gebruikte Rijkswaterstaat de toren twee dagen lang voor een congres betreffende de problematiek van de hoge waterstanden in de benedenrivieren voor 120 man met een plenaire sessie in een tent op het voorterrein.

Vijf verdiepingen zijn zelfs zes meter hoog , dus hele of halve verdiepingen zijn eventueel aan te brengen.
In de stalen geklonken tank van ca. 9 meter hoog en ca. 7 meter diameter (inhoud 275.000 liter) kunnen eventueel drie (bruids)suites of gastenkamers voor (buitenlandse)relaties gemaakt worden waarbij in de stalen buitenwand ramen en deuren kunnen worden aangebracht tegenover de 12 hoge buitenramen.
De gemetselde toren is in 2 kleuren baksteen uitgevoerd en is in de 60 er jaren grondig gerestaureerd en is inmiddels circa 15 jaar niet meer in gebruik als watertoren.

Vanaf het dakterras (9 meter diameter) met daaromheen 1.5 meter hoge kantelen heeft u op een normale dag met het blote oog het zicht op de 19 Werelderfgoedmolens van Kinderdijk (op circa 600 meter afstand), Rotterdam, Dordrecht, de Dom van Utrecht en de Krimpenerwaard. Bij het eigendom behoort 400 m2 grond met parkeerterrein.


- Plaats : Krimpen a/d Lek
- Object : Voormalige watertoren
- Bouwjaar : 1909
- Status : Rijksmonument
- Vloer oppervlakte toren : ca. 450 m2
- Inhoud toren : ca. 2500 m3
- Hoogte : 50,50 m
- Diameter binnen : 7 a 8 m
- Heipalen : ruim 400 en 8 zware steunberen
- Perceel oppervlakte : 400 m2
- Gebruik : Geen woonbestemming
Wel bedrijsgebruik en exposities
- Extra link : www.torens.nl
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 325.000,- kosten koper Aanvaarding in overleg BTW van toepassing Nee Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Bouwjaar 1909 Indeling Soort Object Bedrijfsruimte Totale vloeroppervlakte 450 m² Perceeloppervlakte 400 m² Oppervlakte bedrijfsruimte 450 m² Diversen Locatie toelichting Het is circa 12 kilometer naar de A16 Woonruimte Geen woonruimte aanwezig Onderhoud binnen redelijk, goed Onderhoud buiten matig, redelijk Afstand tot snelwegafrit op 5000 m of meer Afstand tot N.S. station op 5000 m of meer Afstand tot winkelvoorz. op 1000 m tot 1500 m
Hoofdfunctie
Bedrijfsruimte
Oppervlakte
450 m²
Route van naar Schuwacht 5, 2931 BA Krimpen Aan De Lek

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.