Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Biezendijk 3 in Lopikerkapel 3412 KB

Biezendijk 3

3412 KB Lopikerkapel
€ 0,- Verkocht

Omschrijving

Een bijzondere ontwikkellocatie, letterlijk in het hart van Nederland; het ca. 4 hectare grote, voormalige zendercomplex van Nozema in Lopikerkapel.

Het parkachtige terrein ligt op de grens van de gemeentes Lopik en IJsselstein aan de Biezendijk, vlakbij de hoogste constructie van Nederland; de 372 meter hoge Gerbrandytoren, beter bekent als de Zendmast

...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Kantoorruimte Totale oppervlakte 4712 m² Aantal lagen 4
Lees meer

Omschrijving

Een bijzondere ontwikkellocatie, letterlijk in het hart van Nederland; het ca. 4 hectare grote, voormalige zendercomplex van Nozema in Lopikerkapel.

Het parkachtige terrein ligt op de grens van de gemeentes Lopik en IJsselstein aan de Biezendijk, vlakbij de hoogste constructie van Nederland; de 372 meter hoge Gerbrandytoren, beter bekent als de Zendmast van Lopik.

Vanuit de Biezendijk is het perceel (totaal ca. 40.250 m2) ontsloten door een lange oprijlaan met aan weerszijden bomen. Op het terrein staan een aantal objecten waarbij het prachtige Monumentale Zendstation het meest in het oog springt.

Het Zendstation is gebouwd in 1935 in opdracht van de NOZEMA (Nederlandse Omroep Zender Maatschappij). Deze maatschappij was opgericht om zenderfaciliteiten ter beschikking te stellen aan door de staat gemachtigde omroeporganisaties. Lopik en Jaarsveld zijn centraal in Nederland gelegen en werden mede daarom als locatie uitgekozen.

Het zendergebouw is in 1938 door ir. B.A. Verhey van het architectenbureau Dwars, Heederik en Verhey uit Amersfoort ontworpen in Dudoktrant, het zogenaamde zakelijk expressionisme. Het interieur Zendergebouw heeft een groot deel van zijn oorspronkelijke karakter behouden. Met als meest in het oog springende elementen de prachtige entreehal met muurschildering van Peter Alma, de natuurstenen trap met leuningen voorzien gegraveerde glasplaten, een prachtige directiekamer en diverse zalen met indrukwekkende hoogte.

In 1993 is het zendergebouw uitgebreid met een functioneel kantoorgebouw Het Zendergebouw is een onderdeel van een groter complex van ca. 4 ha. Op het terrein bevinden zich diverse opstallen waaronder 3 woningen, een bunker, een tennisbaan, een garage, een kantoor/magazijnruimte.

Bestemming
Bijzondere doeleinden (t.b.v. radio, telefonie, meteologie) De Gemeente Lopik is bereid mee te denken over de herbestemming van het object. Het oorspronkelijke Zendstation betreft een Rijksmonument.


 

 

Overdracht Status Verkocht Aanvaarding in overleg BTW van toepassing Nee Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Bouwjaar 1938 Bouwjaar toelichting Zendergebouw Indeling Soort Object Kantoorruimte Totale oppervlakte 4712 m² Perceeloppervlakte 40250 m² Parkeergelegenheid Parkeerpl. niet overdekt 220 parkeerplaats(en) Diversen Locatie toelichting De voorzieningen zijn gelegen in het centrum van IJsselstein op 2,3 kilometer afstand.
De A2 ligt op 3,3 kilometer afstand.
De dichtstbijzijnde bushalte bevindt zich op 650 meter afstand.
Aantal lagen 4 Woonruimte Geen woonruimte aanwezig Onderhoud binnen redelijk, goed Onderhoud buiten redelijk, goed Afstand tot snelwegafrit op 3000 m tot 4000 m Afstand tot N.S. station op 5000 m of meer Afstand tot winkelvoorz. op 2000 m tot 3000 m
Hoofdfunctie
Kantoorruimte
Oppervlakte
4712 m²
Aantal verdiepingen
4
Voorzieningen
Inbouwarmaturen, liften, te openen ramen, kabelgoten, systeemplafond, toilet, pantry, verwarming, kamerindeling
Verzamelgebouw
Receptie, kantine, vergaderruimte, sanitair, pantry/keuken
Meetcertificaat aanwezig
Ja
Route van naar Biezendijk 3, 3412 KB Lopikerkapel

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring