Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Westplein in Utrecht 3551 BM

Westplein

3551 BM Utrecht
Vraagprijs € 85.000,- k.k. Verkocht

Omschrijving

Een uniek paviljoen, bekend van het stationsgebied van Utrecht Centraal, zoekt naar een nieuwe locatie. De vormgeving van het paviljoen verwijst naar het archetype van de tent, een opvallende vorm die de aandacht trekt. Het paviljoen is open en toegankelijk richting de bezoeker en biedt tegelijkertijd bescherming en beslotenheid in de drukke omgeving. Binnen bestaat het paviljoen uit een

...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Overige Totale oppervlakte 54 m²
Lees meer

Omschrijving

Een uniek paviljoen, bekend van het stationsgebied van Utrecht Centraal, zoekt naar een nieuwe locatie. De vormgeving van het paviljoen verwijst naar het archetype van de tent, een opvallende vorm die de aandacht trekt. Het paviljoen is open en toegankelijk richting de bezoeker en biedt tegelijkertijd bescherming en beslotenheid in de drukke omgeving. Binnen bestaat het paviljoen uit een zeshoekige ruimte van samenkomst. Door het doortrekken van het dak richting het maaiveld ontstaat een dubbele wand waar de benodigde faciliteiten een plek vinden.

In het paviljoen is ruimte om een lezing te geven voor maximaal veertig mensen. Het schuine dak biedt hoogte en ruimte. Het dak is zodanig vormgegeven dat de zonnepanelen een eenheid vormen met het dak. Tegelijkertijd is er ruimte voor een betaalbaar en groot raam aan de noordzijde, voor aangenaam noorderlicht en ventilatie. Een deel van de bouw is uitgevoerd door vrijwilligers. Onderdeel hiervan was het maken van de decoratieve dakbedekking. Deze bestaat uit handgemaakte dakpannen met een persoonlijke tekening. Bij een toekomstig gebruik kunnen deze worden meegenomen of vervangen.

Centrale ruimte inclusief keuken: 36,5 m2
Berging: 2,5 en 1 m2 
Toilet: 3 m2
Footprint hele gebouw: 54 m2

Steenwolisolatie R=3,5
EPDM dakbedekking
HR++ glas
Elektrische vloerverwarming
Zonnepanelen 8 stuks 2400 Watt piek
Regenwateropvanginstallatie (toilet en tuin)


Paviljoen pOp (huidig gebruik):
2013-2018
Stichting Maanzaad is vanaf 2008 betrokken bij de ontwikkeling van het Stationsgebied en het Westplein in Utrecht. Tijdens een van de sessies bij het Project Organisatie Stationsgebied, werden we uitgedaagd om tijdelijke initiatieven te bedenken voor het Westplein. Het leek ons een goed idee om midden tussen de rijwegen een paviljoen te plaatsen waar mensen in alle drukte ‘Pas Op de Plaats’ kunnen houden. Het paviljoen werd een vergader- en voorlichtingsplek over de gebiedsontwikkeling en tijdelijke projecten. Het gebied heeft alvast een begin van een menselijk ziel gekregen en het werkt als ‘Placemaking’ voor de toekomstige gebouwen en moderne alternatieve functies in het stationsgebied van Utrecht.

AD Utrecht heeft geschreven over het paviljoen, klik hier voor het artikel.

Het paviljoen is zeer geschikt voor veel verschillende functies. De volgende programma’s hebben tot nu toe een rol gespeeld: 
• Conferentie en vergaderplek
• Podium voor huiskamerconcerten 
• Repair Café 
• Ophaalpunt voor lokale voeding 
• Workshops muziek, zingeving en trainingen 
• Energie-U bijeenkomsten voor bewoners over energie slimme producten 
• Vertrekpunt voor de aanleg van een grote tuin 
• Vertrekpunt voor het maken van tijdelijke kunstwerken en een blijvend kunstwerk

Mogelijk toekomstig gebruik:
- Woning
- Kleine winkel
- Horeca
- Tuinhuis
- Vergaderruimte
- Voorlichting geven / informatiepunt 
- Gemeenschapsruimte buurt of woongemeenschap 
- Oefenruimte 
- Atelier 
- B&B
Etc...

De vermelde vraagprijs is exclusief BTW en inclusief montage en plaatsen binnen half uur van Utrecht.

Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 85.000,- kosten koper Aanvaarding in overleg BTW van toepassing Nee Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Indeling Soort Object Overige Totale oppervlakte 54 m² Parkeergelegenheid Parkeerpl. overdekt 0 parkeerplaats(en) Diversen Woonruimte Geen woonruimte aanwezig
Hoofdfunctie
Overige
Categorie
Praktijkruimte
Oppervlakte
54 m²
In units vanaf
54 m²
Verdiepingen
1
Route van naar Westplein, 3551 BM Utrecht

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring