Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Hooidijk 15 in Vasse 7661 RA

Hooidijk 15

7661 RA Vasse
Vraagprijs € 1.075.000,- k.k. Verkocht

Omschrijving

Voormalig klooster te koop
In Vasse (OV) ligt landelijk gelegen en omgeven door prachtig natuurgebied dit kloostergebouw. Het object is zeer goed onderhouden en van alle moderne gemakken voorzien en geschikt voor diverse doeleinden. Het is momenteel in gebruik als conferentie- en opleidingscentrum. Het klooster staat op een perceel van 1.079 m2 en heeft een vloeroppervlak van circa 1.479 m2. Tevens is er een beheerderswoning (circa 225 m2). In totaal is er circa 1.704 m2 beschikbaar.

Bestemming
Aan het object zijn twee bestemmingen toegekend, horeca en maatschappelijke dienstverlening. Dit geeft de mogelijkheid tot bijvoorbeeld cursuscentrum, retraiteoord, trainings- en conferentiecentrum, taleninstituut, B&B, fiets- of zorghotel en dergelijke. Ook zijn er mogelijkheden voor meervoudige bewoning (bestemmingswijziging is dan nodig). De Gemeente staat positief tegenover wooninitiatieven, maar beoordeelt elk initiatief op basis van een ingediend voorstel/plan.

Het pand omvat:

 • zes werkruimtes/cursusruimtes
 • drie kantoorruimtes
 • een eetzaal/restaurant met zitgedeelte en bar
 • een professionele keuken en bijkeuken
 • twintig slaapkamers met eigen badkamer
 • twee grote kelders
 • twee grote zolders
 • twee toiletgroepen
 • diverse werkkasten en bergingen
 • technische installaties, brandpreventie en energiebeheer
 • voor- en achtertuin
 • parkeergelegenheid en schuur
 • een woonhuis (begane grond en twee verdiepingen) met privétuin


Werkruimtes/cursusruimtes
In het klooster bevinden zich zes werkruimtes/cursusruimtes variërend in grootte. Te weten: de schoolzaal, de kloosterzaal, de stilteruimte, de bibliotheek, de achterkamer en de computerruimte.

 • De schoolzaal (90 m2) is een ruime en lichte zaal en is de grootste werkruimte in het gebouw. Vanuit de zaal kijk je uit over de velden richting het natuurgebied het Springendal. Via twee buitendeuren kom je direct in de sfeervolle voortuin. De Schoolzaal beschikt over een ruime berging en een luik naar de bovengelegen zolder. Bij de Schoolzaal bevindt zich een toiletgroep met twee damestoiletten en een herentoilet.
 • De Kloosterzaal (50 m2) is een lichte en moderne zaal, gelegen in het voormalige kloosterdeel van het gebouw.
 • De Stilteruimte (50 m2) is een hoge ruimte en bevindt zich onder de oude gewelven van de voormalige kapel op de eerste verdieping. Via de lage ramen is er prachtig uitzicht over de velden.
 • De bibliotheek (35 m2) kijkt uit op de achtertuin. Er staat een hoge gedecoreerde houten boekenkast met ingebouwde verlichting.
 • De achterkamer (12 m2) wordt momenteel gebruikt als gespreks- en vergaderruimte en is zeer rustig gelegen aan de zijkant van het gebouw.
 • De computerruimte (9 m2) ruimte bevindt zich bij de bibliotheek kijkt eveneens uit op de achtertuin.


Kantoorruimten
In het klooster zijn drie kantoorruimten, twee kantoren grenzen direct aan hal bij de hoofdingang; het derde kantoor grenst aan de keuken van de beheerderswoning.

Het hoofdkantoor kijkt uit op de achtertuin. Het is een ruime zonnige kamer met plaats voor twee werkplekken. Het kantoor beschikt over een grote ingebouwde schuifkast met planken. Naast het kantoor bevindt zich een aparte geventileerde ruimte met een patchkast, noodstroom, contactpunten voor server en een printer.

- Het achterkantoor ligt aan het einde van de kloostergang en grenst aan de keuken van de beheerderswoning. Dit kantoor beschikt over een eigen toilet. Het is een zeer rustig gelegen ruimte, geschikt voor twee werkplekken.
- Kamer 1 is oorspronkelijk een slaapkamer, maar is momenteel in gebruik als kantoor. De kamer heeft een ruim voorportaal met een grote ingebouwde houten schuifkast. De badkamer met toilet, douche en wastafel is via dit voorportaal te bereiken. Er is ruimte voor twee werkplekken en een bedbank. De kamer ligt direct naast het hoofdkantoor en kijkt uit over de achtertuin.

Eetzaal/restaurant en zitgedeelte
Aan de voorkant van het gebouw bevindt zich het huidige eetgedeelte, de zitkamer en de bar. Vanuit deze royale ruimtes kijk je uit over de velden en op de in 2016 opnieuw aangelegde voortuin. Voorheen bevond zich hier de kapel van het klooster, wat nog is te zien aan enkele glas-in-loodramen in de muur. De gehele ruimte is voorzien van een eikenhouten vloer. De ruimte beschikt over een elektrische afzuiginstallatie (wettelijk verplicht). Achter een wandkast is een open haard, die desgewenst weer in gebruik genomen kan worden. Aan de zijkant van de zitkamer bevindt zich een bar met een natuurstenen fonteintje. In de wand zit een grote ingebouwde kluis. Ook beschikt de ruimte over een kleine berging. Bij het restaurant bevindt zich een damestoilet en een herentoilet. Deze toiletten zijn in 2013 gerenoveerd.

Professionele keuken
De centrale keuken ligt aan de zijkant van het gebouw en kijkt uit op de grote kerk van Vasse. Van de keuken loopt je gemakkelijk via een halletje naar het restaurant. De keuken is zeer ruim en ingericht conform de eisen van de keuringsdienst van waren (HACCP). De bijkeuken bevindt zich naast de keuken en beschikt over een ingebouwde servieskast en bergruimte.

Kelder
Het gebouw beschikt over twee royale kelders, beiden zeer droog en koel. Eén kelder bevindt zich naast de bibliotheek en is momenteel in gebruik als archiefkelder en opslagruimte voor het kantoor.
De tweede kelder bevindt zich onder de centrale keuken en bestaat uit drie delen. Het voorste deel is momenteel in gebruik als berging. Het middelste deel heeft houten stellages, momenteel in gebruik als voorraadkelder voor food- en non-food. Het achterste deel van de kelder is in gebruik als waskelder en voorraadkelder.

Zolder
Het gebouw heeft drie zolders. De grootste zolder bevindt zich op de tweede verdieping en beslaat het hele gebied boven de Kloostergang t/m de ruimte boven kamer 7. Deze zolder is te bereiken via een afgesloten trapportaal bij de Stilteruime en via de tweede etage van de beheerderswoning. Hier bevinden zich ook de Cv-ketels en de boilers voor het Kloosterdeel en voor de beheerderswoning. De zolder is droog, wordt geventileerd via diverse ventilatiedoorlaten door het dak en de kap is in zeer goede staat. De tweede zolder is gesitueerd boven de Schoolzaal en bevindt zich op de eerste verdieping. Deze zolder is te bereiken via het voorportaal van kamer 20. In het voorportaal van deze zolder bevinden zich de Cv-ketels en de boilers van het Schoolgedeelte ondergebracht. Er zit een luik in de zolder, die toegang geeft naar de bijkeuken van de Schoolzaal. De derde zolder bevindt zich boven kamer 8 tot 13, deze zolder is te bereiken via een luik bij kamer 8. De ruimte is niet in gebruik en niet goed beloopbaar.

Tuin
Het gebouw wordt omringd door een voor- en achtertuin, beiden zijn onder architectuur aangelegd tussen 2008 en 2016. Zowel de voortuin als de achtertuin zijn voorzien van een computergestuurde beregeningsinstallatie. De voortuin bevindt zich op het oosten. Aan de voorgevel hangt een beeld van de beroemde kunstenaar Mari Andriessen, die ook de Dokwerker in Amsterdam gemaakt heeft. Dit beeld, dat de grondlegster van de kloosterorde Jeanne de Lestonac verbeeldt, is in 2014 gerestaureerd.
De achtertuin ligt op het zuidwesten is zo ingericht dat er op diverse plekken gezeten kan worden. In de zomer kan op het terras gegeten worden onder de schaduwrijke dakplatanen of op het zonnige deel van het terras. Twee monumentale lantaarnpalen en diverse lage verlichtingspunten zorgen voor verlichting. In de tuin staat een royaal eikenhouten tuinhuis met zitbanken en ingebouwde verlichting. Achterin de tuin bevindt zich een waterput, een kruidentuin en een houten huisje voor houtopslag.

Parkeergelegenheid
Bij het gebouw horen vier parkeerplaatsen aan de voorzijde; vier aan de zijkant (waaronder een privéparkeerplaats voor de beheerderswoning) en acht parkeerplaatsen aan de achterzijde van het gebouw (er is ruimte om hier meer parkeerplaatsen te maken). In de straat kan gratis geparkeerd worden. Op de parkeerplaats aan de achterzijde staat een schuur.

Beheerderswoning (circa 225 m2)
De beheerderswoning bevindt zich rustig gelegen aan het einde van de kloostergang. De indeling is als volgt:

Begane grond: riante woonkeuken met veranda en tuin. De keuken heeft een Portugese tegelvloer met vloerverwarming en is ingericht met een Boretti-gasfornuis met twee ovens en afzuigkap, een ingebouwde koelkast met diepvries, vaatwasmachine, wasmachine met droger, een terrazzo werkblad met twee betegelde gootstenen met Quooker.

Eerste verdieping: woonkamer, toilet, slaapkamer en berging en overloop.

Tweede verdieping: twee slaapkamers, apart toilet, bergruimte, een moderne badkamer met twee regendouches met thermostaatkranen, handdouche, dubbele design wastafel, tweepersoons ligbad, een bidet, een design radiator en antracieten tegelvloer met vloerverwarming. Er is een deur naar de grote zolder, waar zich ook de ketels voor de badkamer bevinden.

Tuin: De beheerderswoning heeft een eigen tuin op het zuidwesten, geheel rondom het huis en met poorten en hagen volledig afgeschermd van de gastentuinen. Ook deze tuin is aangesloten op de beregeningsinstallatie. Er bevindt zich een grote eikenhouten veranda, grenzend aan de keuken van de beheerderswoning. Daarnaast is er een houten huisje voor houtopslag en een met klimop begroeid schaduwrijk prieel.

Achtergrond
Het gebouw is ontworpen door architect Th.J. van Elsberg uit Almelo en gebouwd door de firma Busman en Frowijn uit Oldenzaal in 1930-1931. Het pand, gebouwd als klooster en schoolgebouw, wordt vanaf 1931 jaar bewoond door de zusters van de Congregatie van de Dochters van O.L. Vrouw te Nijmegen, als enige andere vestiging van deze kloosterorde in Nederland.

Nota bene: de opgegeven metrages zijn circa maten. Er is geen NEN2580 meting beschikbaar.

Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 1.075.000,- kosten koper Aanvaarding in overleg BTW van toepassing Nee Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Bouwjaar 1931 Bouwjaar toelichting 1930-1931 Indeling Soort Object Maatschappelijk vastgoed Woonoppervlakte 225 m² Perceeloppervlakte 1070 m² Parkeergelegenheid Parkeerpl. niet overdekt 14 parkeerplaats(en) Parkeerpl. overdekt 0 parkeerplaats(en) Diversen Woonruimte Woonruimte aanwezig Nevenbestemming Horeca
Hoofdfunctie
Maatschappelijk vastgoed
Type
Onderwijsinstelling
Oppervlakte
1704 m²
Voorzieningen
Eigen parkeervoorzieningen aanwezig, buitenruimte aanwezig
Herbestemming mogelijk
Ja
Woonruimte aanwezig
Ja
Functie
Horeca
Regio
Overijssel
Sector
Hotelsector
Type
Congreshotel
Terras
Ja
Woonruimte aanwezig
Ja
Woningoppervlakte
225 m²
Aantal hotelkamers
20
Route van naar Hooidijk 15, 7661 RA Vasse

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring