Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Rijksweg West 20 in Westerbroek 9608 PC

Rijksweg West 20

9608 PC Westerbroek
Prijs op aanvraag Beschikbaar

Omschrijving

Langs de N860 ligt bij de Rijksweg West 20 een scheepswerf. Het terrein met een oppervlak van ruim 2.5 Ha bestaat uit een 4-tal gebouwen en een grote insteekhaven. Kortom een bijzondere plek om wonen en werken te combineren!

Langs de N860 ligt bij de Rijksweg West 20 een scheepswerf. Het terrein met een oppervlak van ruim 2.5 Ha bestaat uit een 4-tal
...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Bedrijfsruimte Totale vloeroppervlakte 1357 m²
Lees meer

Omschrijving

Langs de N860 ligt bij de Rijksweg West 20 een scheepswerf. Het terrein met een oppervlak van ruim 2.5 Ha bestaat uit een 4-tal gebouwen en een grote insteekhaven. Kortom een bijzondere plek om wonen en werken te combineren!

Langs de N860 ligt bij de Rijksweg West 20 een scheepswerf. Het terrein met een oppervlak van ruim 2.5 Ha bestaat uit een 4-tal gebouwen en een grote insteekhaven. De insteekhaven, met een verbinding naar het langs lopende kanaal heeft een lengte van ruim 135 meter en een minimale breedte van 40 tot maximaal 70 meter. De diepgang is circa 3 meter. In totaal is er circa 500 meter oever beschikbaar. Er is de mogelijk tot het aanleggen van varende woonschepen. Kortom een bijzondere plek om wonen en werken te combineren!

Op het terrein staan een 4-tal gebouwen, namelijk: 
- een scheepsbouwloods; 
- een loods uit 2005; 
- een barak anno 1914, die nu als werkplaats dient; 
- een woning, de voormalige directiekeet. 

De scheepsbouwloods (52 x 19m)
Dit gebouw bestaat uit twee aan één geschakelde loodsen (circa 10 meter hoog). In dit gebouw zijn de originele hijskranen en haardvuren ten behoeve van de scheepsbouw nog aanwezig. Het dak is voorzien van bitumineuze dakbedekking, waarvan het zuidelijke deel enkele jaren geleden vervangen is.

Loods anno 2005 (10x20 m)
Langs het kanaal is een grote loods gebouwd in medio 2005. Deze loods is opgebouwd uit enkelwandige beplating voor de gevels en dubbelwandige beplating voor het dak en wordt momenteel gebruikt voor de opslag van voertuigen en werktuigen.

Barak (26 x 6,5 m)
Houten barak die - naar het schijnt - in WOI nog gebruikt is door de Engelsen. Momenteel in gebruik als werkplaats en voorraadloods. 

Woning (directiekeet) (5,5 x 10,5m)
Kleine bedrijfswoning.  

Bereikbaarheid 
De scheepswerf is momenteel op drie manieren bereikbaar. Er bevindt zich een ingang meteen voorbij de brug over het kanaal, er is een ingang via het verlengde van de voormalige barak of de scheepswerf is te bereiken via het achtergelegen bedrijventerrein. 

Bestemming
Het terrein maakt deel uit van het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Hoogezand-West’ dat is vastgesteld op 26-04-2010. Op het terrein berust de enkelbestemming ‘Bedrijf’. Daarnaast is de gebiedsaanduiding Milieuzone 5.2. van kracht. Deze milieuzonering dient ter bescherming of vergroting van de milieukwaliteit. 

Alle regels omtrent het bestemmingsplan zijn in te zien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Bodemsituatie
Bij een aanvraag van een milieuvergunning heeft de huidige eigenaar enkele bodemonderzoeken laten verrichten. Alle vervuiling die destijds (jaren ’90) is aangetroffen is inmiddels gesaneerd. De insteekhaven is buiten dit onderzoek gehouden.

Toekomstige ingrepen terrein
In 2015 wordt mogelijk gestart met het maken van een dam met bijbehorende sluis in verband met hoogwater maatregelen. Dit toekomstige scenario is met een rode markering weergegeven op de plattegrond. Deze is achterin de prospectus te vinden.
Overdracht Status Beschikbaar Prijs op aanvraag Aanvaarding in overleg BTW van toepassing Nee Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Bouwjaar 1914 Indeling Soort Object Bedrijfsruimte Totale vloeroppervlakte 1357 m² Woonoppervlakte 58 m² Perceeloppervlakte 25839 m² Oppervlakte bedrijfsruimte 1357 m² Diversen Woonruimte Woonruimte aanwezig Onderhoud binnen redelijk, goed Onderhoud buiten redelijk, goed
Hoofdfunctie
Bedrijfsruimte
Oppervlakte
1357 m²
Route van naar Rijksweg West 20, 9608 PC Westerbroek

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.