Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Galderseweg in Breda 4836 AD

Galderseweg

4836 AD Breda
Koopsom € 899.000,- v.o.n.

Omschrijving

Wonen op landgoed De Klokkenberg middenin de natuur vlakbij de Breda
Een wonderlijk groot, haast gigantisch, complex in de natuur van Breda, met de mooiste details, kleine miniaturen en grootse gebaren. Een Rijksmonument wat vanuit de ziel van het Noord-Brabantse volk is ontstaan, gebaseerd op optimisme en gemeenschapszin. En dit in een
...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Woonoppervlakte 336 m²
Lees meer

Verkopende makelaar

ir. Jan-Willem Andriessen

ir. Jan-Willem Andriessen

Stuur een email +31 (0)35 647 08 78

Omschrijving

Wonen op landgoed De Klokkenberg middenin de natuur vlakbij de Breda
Een wonderlijk groot, haast gigantisch, complex in de natuur van Breda, met de mooiste details, kleine miniaturen en grootse gebaren. Een Rijksmonument wat vanuit de ziel van het Noord-Brabantse volk is ontstaan, gebaseerd op optimisme en gemeenschapszin. En dit in een natuur die toen normaal was, maar die sinds kort in onze tijd pas echt op waarde wordt geschat. Na vele jaren van leegstand is de nieuwe toekomst voor De Klokkenberg gewaarborgd met de transformatie van de Mannenvleugel naar prachtige herenhuizen. Dit intense leven gaat zich de komende jaren in een rap tempo uitbreiden tot een dorpje waar straks zo’n zevenhonderd mensen gaan wonen, een dorpje dat past in je hand en dat past in Breda.
 
Landgoed De Klokkenberg, het grootste Rijksmonument van Nederland uit de “Wederopbouw” periode, is de creatie van de architecten C.H. de Bever en C.M. van Moorsel. De park- en tuinaanleg, ook gekwalificeerd als Rijksmonument, is van de hand van de fameuze landschapsarchitect J.T.P. Bijhouwer.
 
Het landgoed ligt 3 km van de Bredase Ginnekenmarkt, een klein kwartiertje per fiets. Een tochtje langs weilanden, bossen, sportvelden, Kasteel Bouvigne, een tochtje waarmee je even helemaal uit de stad weg bent en dat op zo’n korte afstand. Speciaal voor De Klokkenberg wordt er medio 2019 een fietsbrug over de rivier De Mark aangelegd, ter hoogte van de Koekelberg, zodat je per fiets in vijf minuten in Ulvenhout bent met haar twee basisscholen en supermarkten. Het Landgoed van ca. 26 hectare zal worden opgedeeld in twee delen, De Klokkenberg zelf; het Noordelijk deel vanaf de Galderseweg tot de waterpartijen voor de Vrouwen- en Mannenvleugel. Het Zuidelijke deel; het natuurgrasgebied met de Hoeve Schoondonck begrenst door de bomenlaan.
 
Herenhuizen te koop
In de mannenvleugel zijn prachtige herenhuizen ontwikkeld van verschillende typen, te weten type LIGZAAL, WASLOKAAL en WACHTKAMER. Van deze prachtige woningen zijn er nog enkele van beschikbaar variërend in vloeroppervlak van 335-340 m2. Vraagprijzen liggen tussen de € 899.000 v.o.n. en € 925.000 v.o.n.
 
type LIGZAAL
De herenhuizen van de Mannenvleugel staan op percelen variërend tussen de 475 m2 en 560 m2 en hebben een inhoud van ca. 1.500 m3. Dit vertaalt zich naar een royale woning met een woonoppervlakte van ca. 340 m2 met plafondhoogtes van meer dan 3,5 meter. De woningen hebben een woonoppervlakte van
 • Begane grond: 117 m²
 • Eerste verdieping: 87 m²
 • Tweede verdieping: 89 m²
 • Derde verdieping: 43 m²
 • Totaal: 337 m²
Deze herenhuizen worden standaard uitgevoerd met
 • 2 badkamers
 • 5 slaapkamers
 • een leefkeuken met serre op de begane grond en een lounge op de eerste verdieping.
 • Op zolder is de technische ruimte gepositioneerd met veel bergruimte die tevens ingedeeld kan worden tot 2 ruime slaapkamers

Type WASLOKAAL
De herenhuizen van de Mannenvleugel staan op percelen variërend tussen de 475 m2 en 560 m2 en hebben een inhoud van ca. 1.500 m3. Dit vertaalt zich naar een royale woning met een woonoppervlakte van ca. 340 m2 met plafondhoogtes van meer dan 3,5 meter. De woningen hebben een standaard indeling met 2 badkamers, 5 slaapkamers, een leefkeuken met serre op de begane grond en een lounge op de eerste verdieping. Op zolder is de technische ruimte gepositioneerd met veel bergruimte die tevens ingedeeld kan worden tot 2 ruime slaapkamers. Woonoppervlakten:
 • Begane grond: 117 m²
 • Eerste verdieping: 87 m²
 • Tweede verdieping: 89 m²
 • Derde verdieping: 43 m²
 • Totaal: 337 m²
 
type WACHTKAMER
De herenhuizen van de Mannenvleugel staan op percelen variërend tussen de 475 m2 en 560 m2 en hebben een inhoud van ca. 1500 m3. Dit vertaalt zich naar een royale woning met een woonoppervlakte van ca. 340 m2 met plafondhoogtes van meer dan 3,5 meter. De woningen hebben een standaard indeling met 2 badkamers, 5 slaapkamers, een leefkeuken met serre op de begane grond en een lounge op de eerste verdieping. Op zolder is de technische ruimte gepositioneerd met veel bergruimte die tevens ingedeeld kan worden tot 2 ruime slaapkamers. Woonoppervlakten:
 • Begane grond: 121 m²
 • Eerste verdieping: 88 m²
 • Tweede verdieping: 89 m²
 • Derde verdieping: 44 m²
 • Totaal: 343 m²
 
Diversiteit
Heel nadrukkelijk is gekozen voor een uiteenlopende diversiteit van woningtypes, in grootte en in vorm, dit maakt het wonen op Landgoed De Klokkenberg ook boeiend en inspirerend. Een extraverte woonomgeving, maar wel als een community, omdat het Rijksmonumentale Landgoed een bindende factor is met haar binnenhoven, haar boomgaarden, haar natuur en het duidelijke besef dat je samen dit Rijksmonument koestert en samen in stand houdt.
 
Landgoed De Klokkenberg zal ondergebracht worden in een stichtingsvorm, waarmee het onderhoud van de openbare ruimte geregeld kan worden, ook wordt door de stichting gezamenlijk onderhoud geregeld aan het Rijksmonument zelf. Door middel van deze stichting kunnen de bewoners makkelijk profiteren van voordelen verbonden aan een Rijksmonument, zoals subsidies en speciale monumenten verzekeringen.
 
Bouvigne
Bouvigne, waar u langs komt als u richting Breda centrum gaat, is een sprookjesachtig, vijftiende eeuws kasteel met drie kasteeltuinen; een Franse, een Engelse en een Duitse. De tuinen zijn aangelegd in de periode tussen ongeveer 1913 en 1940 en zijn geheel in overeenstemming met de toen heersende smaak.
 
Sportief
Hockey is één van de meest populaire sporten in Breda. En dat komt goed uit, want de hockeyclub Zwart-Wit is vlakbij De Klokkenberg gelegen. Hetzelfde geldt voor tennisclub Breda. Verder heeft Breda natuurlijk als negende stad van Nederland alle faciliteiten op sportief gebied. Het mooie van Landgoed De Klokkenberg is dat u alleen maar de deur hoeft uit te gaan om te kunnen hardlopen, mountainbiken, wielrennen, skeeleren enzovoorts.
 
Gezelligheid
Landgoed De Klokkenberg ligt amper drie kilometer afstand van de Ginnekenmarkt. Dit voormalige dorp is een populaire wijk met leuke winkels, gezellige horeca met de mooiste terrassen en goede voorzieningen. En dan natuurlijk Breda zelf, een plezierige woonstad met een uitgebreid areaal aan voorzieningen. Maar bovenal ligt De Klokkenberg vlakbij Ulvenhout. In dit pittoreske dorpje vindt u alle voorzieningen voor je dagelijkse boodschappen, er zijn ook leuke speciaalzaken en boetiekjes. Met de fiets bent u binnen enkele minuten bij de supermarkt of de basisschool middels de nieuw te bouwen brug over de rivier de Mark.
 
Bourgondisch Breda
Breda centrum ligt op 5 kilometer afstand en is, dankzij de fijne en veilige fietsroute, dichterbij dan u wellicht denkt. In het bourgondische Breda vindt u alle dagelijkse en minder dagelijkse voorzieningen die u nodig hebt. In het sfeervolle centrum kunt u naar hartenlust winkelen, eten, borrelen, stappen, prachtige monumenten bewonderen, trendy winkels bezoeken, de Brabantse gastvrijheid proeven in één van de vele cafés en dat allemaal op fietsafstand!
 
De route
Voor een aantal mensen blijkt de afstand tussen Breda en Landgoed De Klokkenberg een probleem en hiervoor is geen genezing mogelijk. Niet dat het om afstand gaat, want Bavel, Prinsenbeek en Teteringen liggen veel verder qua afstand. Neen, het gaat hier om een mentale beleving, omdat je binnen deze drie kilometer door een volledig natuurlandschap rijdt alvorens je De Klokkenberg bereikt. Deze mentale overgang is zo groot en zo bijzonder, dat dit niet voor iedereen te bevatten is. Het is natuurlijk ook heel, dat je vanuit de drukte van de stad ineens door zo’n prachtig natuurlandschap rijdt.
 
Natuur en Recreatie
In het uitgestrekte natuurgebied “het Markdal” gevormd door de rivier de Mark, die in België ontspringt, kunt u bijzondere planten en vogels spotten, maar ook heerlijk fietsen of wandelen. Natuurlijk kan dit ook in het 570 hectaren grote Mastbos. Het is het bekendste en drukste bos bij Breda en is tevens landelijk bekend. Het dankt zijn naam aan de vele grove dennen die vroeger ‘mastbomen’ werden genoemd. Er werden onder andere scheepsmasten van gemaakt. De eeuwenoude bomen en indrukwekkende lanen trekken recreanten uit de verre omgeving aan.

Interesse?
Neem contact met ons op wij informeren u graag over Landgoed De Klokkenberg!
 
 
 
Overdracht Status Beschikbaar Koopsom € 899.000,- vrij op naam Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Herenhuis Type woning Tussenwoning Kwaliteit woning Luxe Bouwperiode 1945-1959 Bouwvorm Nieuwbouw Ligging Aan bosrand, aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 336 m² Inhoud 1485 m³ Energie Isolatie Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, volledig geïsoleerd Warmwater C.v.-ketel Verwarming C.v.-ketel C.V.-Ketel Gas combiketel, eigendom Buitenruimte Tuin Achtertuin, voortuin Kwaliteit tuin Aan te leggen Parkeergelegenheid Garage Geen garage Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren Dak Soort dak Tentdak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monumentaal pand, monument, erfgoed Onderhoud binnen Goed Toelichting onderhoud binnen Herontwikkeling van de mannenvleugel Onderhoud buiten Goed Toelichting onderhoud buiten Herontwikkeling Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Mechanische ventilatie, schuifpui, dakraam, glasvezel kabel
Route van naar Galderseweg, 4836 AD Breda

CBS Statistieken

Tabel Grafieken
2015 2016

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.