Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Jan In 'T Veltstraat 94 in Den Helder 1781 SL

Jan in 't Veltstraat 94

1781 SL Den Helder
Vraagprijs € 369.000,- v.o.n.

Omschrijving

O.L.V.O.O Kerk een uniek herontwikkelingsobject in Den Helder
In Den Helder staat de O.L.V.O.O Kerk (Onze Lieve Vrouwe Onbevlekt Ontvangen). Dit unieke gemeentelijke monument en blikvanger, gelegen in een van de oudste buurten van Den Helder is nu te koop. Medewerking aan woonbestemming, schetsen reeds gemaakt voor vijf woningen, deze
...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1876 Woonoppervlakte 600 m² Aantal kamers 1
Lees meer

Verkopende makelaar

ir. Jan-Willem Andriessen

ir. Jan-Willem Andriessen

Stuur een email +31 (0)35 647 08 78

Omschrijving

O.L.V.O.O Kerk een uniek herontwikkelingsobject in Den Helder
In Den Helder staat de O.L.V.O.O Kerk (Onze Lieve Vrouwe Onbevlekt Ontvangen). Dit unieke gemeentelijke monument en blikvanger, gelegen in een van de oudste buurten van Den Helder is nu te koop. Medewerking aan woonbestemming, schetsen reeds gemaakt voor vijf woningen, deze fantastische gotische diamant onder de kerken kan nu van u zijn.

Nu nog een ruwe diamant, maar wel religieus erfgoed met ongekende mogelijkheden! Aan de straatkant bevinden zich maar liefst vier voordeuren, en één aan de achterzijde dus de mogelijkheden zijn te over. Ook in de entree zijn weer vier deuren.Momenteel is de kerk nog in gebruik als atelier/werkplaats waar de huidige eigenaren reeds begonnen zijn met restauratie van de voorgevel en dakgoten. Misschien wilt u hier wel twee woningen van maken of één, binnen het bestemmingsplan kan veel.Door de brede voordeuren passen grote objecten. Een ideaal herontwikkelings / transformatie object met tal van mogelijkheden. De huidige eigenaren kunnen u helpen met het ontwerp.

Beschrijving
Kerk op langwerpige plattegrond en afgedekt met een groot zadeldak van leien.  De baslicale kerk is met de facade naar de nieuwstraat gericht en met de lengte as op de as van de straat gericht. Het bouwwerk heeft een hoog middenschip met een hoge lichtbeuk en lage zijbeuken. Aan de achtergevel is een lagere koorpartij aangebouwd, met een rechte afsluiting aan de achtergevel en een zadeldakje eveneens met leitjes belegd. De toren vormt een markante bekroning en is direct achter de voorgevel op de nok van het dak geplaatst. Hij bevat een opengewerkte klokkenstoel met daarboven een spits.
 
Voorgevel: forse getrapte steunberen flankeren de voorgevel. In het midden een ingangspartij, die bestaat uit een naar voren komend tuitgeveltje waarin een samenstel van rondbogen is gemetseld, die de dubbele, panelen entreedeuren omvatten. Boven deze naar voren komende ingangspartij is de gevel voorzien van een roosvenster met centraal glas in lood raam en daaromheen acht kleinere ronde glas in loodramen. De voorgevel van de zijbeuken bevatten elk een raampartij van twee vensters met zuiltje ertussen en een rond venster erboven. Aan beide zijden bevind zich een aparte deur/ zij ingang naar de kerk.
 
Zijgevels: de zijgevels bevatten vijf traveeen, die van elkaar gescheiden worden door steunberen. Elke travee is ingevuld met drie rondboogvensters: een hoge in het midden tussen twee lagere.
 
Interieur: het oorspronkelijke tonggewelf is weggetimmerd. Op de gordelbogen zijn rozetten aangebracht. Onder de lichtbeuk loopt een schijntriforium. In de zijbeuken zijn kruisgewelven. De gordel rusten via halfzuilen, op ronde pijlers.

Bijzonderheden
- Religieus erfgoed
- Gemeentelijk monument
- Voormalige OLVOO kerk met dansvloer
- Woonoppervlak meer dan 600 m2 op de grond en 1500 m2 mogelijk
- Vele glas in lood ramen in originele staat
- Ruimte voor bijvoorbeeld 5 woningen met ieder glas in lood ramen
- Aantrekkelijke financieringsmogelijkheden via Restauratiefonds
- Oplevering casco as is /  vrijheid in keuze / schetsen voor 5 woningen aanwezig

Informeer naar de vele mogelijkheden.
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 369.000,- vrij op naam Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Villa Type woning Vrijstaande woning Bouwjaar 1876 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg en in woonwijk Indeling Woonoppervlakte 600 m² Perceeloppervlakte 689 m² Inhoud 4500 m³ Aantal kamers 1 Aantal woonlagen 1 woonlaag Buitenruimte Tuin Geen tuin Parkeergelegenheid Garage Geen garage Dak Soort dak Zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monumentaal pand, monument Onderhoud binnen Redelijk Onderhoud buiten Redelijk Huidig gebruik Atelier/werkplaats Kadastrale gegevens Gemeente Den helder Sectie C Perceelnummer 12013 Oppervlakte 689 m²
Route van naar Jan in 't Veltstraat 94, 1781 SL Den Helder

CBS Statistieken

Tabel Grafieken
2015 2016

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.