Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Rijksweg 68 in Gronsveld 6247 AK

Rijksweg 68

6247 AK Gronsveld
Prijs op aanvraag

OmschrijvingCharmant Kasteel te koop bij Maastricht
Op steenworp afstand van Maastricht ligt statig in het heuvellandschap kasteel Gronsveld. Een magnifiek kasteel(tje) gebouwd in fasen in de periode 1250 tot 1880. Kasteel Gronsveld biedt u historisch wonen gecombineerd met 21e eeuws woongenot op bijna drie hectare grond op maar vijf
...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1833 Woonoppervlakte 1000 m² Aantal kamers 14
Lees meer

Verkopende makelaar

ir. Jan-Willem Andriessen

ir. Jan-Willem Andriessen

Stuur een email +31 (0)35 647 08 78

Omschrijving

English translation below


Charmant Kasteel te koop bij Maastricht
Op steenworp afstand van Maastricht ligt statig in het heuvellandschap kasteel Gronsveld. Een magnifiek kasteel(tje) gebouwd in fasen in de periode 1250 tot 1880. Kasteel Gronsveld biedt u historisch wonen gecombineerd met 21e eeuws woongenot op bijna drie hectare grond op maar vijf minuten afstand van het bourgondische Maastricht.

Het is waarschijnlijk het mooiste kasteel van Limburg en ook nog eens het best gerestaureerde. Het maakt een verpletterende indruk. Kasteel Gronsveld is een echt kasteel, met veel authentieke stijlelementen, maar ook een echt familiehuis, het heeft zijn menselijke maat behouden. Kasteel Gronsveld is een ideale plek waar u kunt genieten van het buitenleven en alle drukte van de dag makkelijk achter u kunt laten. Het combineert het beste van stad en platteland. Steden als Keulen, Aken, Düsseldorf, Brussel en Antwerpen, met al hun levendigheid, kunst, historische musea, winkels en restaurants zijn in circa een uur bereikbaar. Dit geldt ook voor de directe nabijheid van Airports in Maastricht, Eindhoven, Düsseldorf en Brussel om snel en efficiënt internationaal te kunnen reizen.

Nodig uw geliefden, familie en vrienden van over de hele wereld uit om vlakbij de culinaire hoofdstad van het Zuiden te vertoeven.
Algemeen
Een lange oprijlaan met oude kastanjebomen markeert de toegang naar het kasteel. Deze laan begeleidt u naar een besloten vergezicht, waarachter opeens het sprookjesachtige, in mergelsteen uitgevoerde, kasteel opdoemt. Het kasteel prijkt fier boven aan een glooiend gazon en staat midden in een prachtige parkachtige tuin, dat uitzicht biedt over het heuvelachtige landschap richting de Maas, België en Maastricht.

Het kasteel heeft een eeuwenoude historie. Het is gebouwd op de restanten van een kasteel uit de 11e eeuw. De oudste bestaande delen dateren uit de 13e eeuw. De kelders en de benedenverdieping zijn gebouwd in 1596 en de bovenverdiepingen in 1833. De vier stoere donjons -verdedigingstorens- zijn nog intact, evenals de elegante wintertuin. Van sierlijke torentjes tot een schitterende orangerie, alles is aanwezig.

De neogotische architectuur refereert aan een roemrijk verleden en het is een kasteel zoals elk kind dat het liefste tekent: met torentjes. In 1880 werd het huis verbouwd en werden op de hoeken een aantal arkeltorentjes toegevoegd. Rond het kasteel bevindt zich een ruim en mooi park met glooiende grasvelden en eeuwenoude bomen.

Finesse
De huidige eigenaren hebben de afgelopen twintig jaar het hele kasteel, de orangerie en de ruïne tot in de finesse gerestaureerd en getransformeerd tot een ultieme droomvilla die van alle moderne gemakken is voorzien. Met respect voor de aanwezige originele elementen is o.a. de gehele infrastructuur (elektra, CV, gas, water, ringleiding, alarm, et cetera) vernieuwd. Tegelijk is het kasteel geheel geïsoleerd, waardoor de energiekosten, maar ook de onderhoudskosten relatief laag zijn. Van de kelder tot het dak is het kasteel in uitmuntende staat.

Het kasteel is opgetrokken uit mergelblokken met veldbrandsteen aan de binnenzijde. Bij de restauratie zijn bouwmaterialen toegepast waarbij alleen de beste kwaliteit het uitgangspunt is geweest. Het kasteel heeft de status van rijksmonument en buitenplaats. Het geheel heeft een vloeroppervlak van circa 1.000 m2, met maar liefst tien kamers met een grote een dubbele garage, een prachtige Orangerie, circa 100 m2, ideaal als kantoor of galerie, een indrukwekkende ruïne (circa 80 m2) die getransformeerd is tot een prachtig kantoor of vergaderruimte en een prachtige onder architectuur aangelegde tuin die naadloos aansluit op de unieke omgeving. Wonen in de buitengebieden van Maastricht is gegarandeerd mooi wonen waar het leven een extra dimensie krijgt door het glooiende landschap waarbij de weiden samen met de omliggende bossen een idyllisch landschap vormen.

Indeling
Het kasteel bestaat uit vier grote verdiepingen. Enkele kleinere ruimtes zijn doorgebroken waardoor het hele huis daadwerkelijk in gebruik is. Op de begane grond bevindt zich de entree, met verbinding naar de orangerie. Aansluitend een prachtige hal voorzien van naamse steen, met een monumentaal trappenhuis naar de verdiepingen. Aan de rechterkant een grote en gezellige woonkeuken voorzien van alle denkbare luxe en aan de linkerzijde van de hal nog een grote hal/ ontvangstruimte completeren het geheel. Op de begane grond treft u verder nog diverse ruimten, zoals een bijkeuken, een torenkamer en een grote inpandige garage van circa 60 m2met capaciteit voor twee automobielen.

Entresol en eerste verdieping
Via de statige trappartij uitgevoerd in blauwsteen met houten trapleuningen en siersmeedijzeren balustrades treft u een toiletruimte. Loopt u verder dan komt u op de eerste verdieping. Rondom de overloop zijn in een U-vorm rond het trappenhuis een vijftal stijlkamers gerealiseerd. Alle kamers zijn door hoge dubbele deuren met elkaar verbonden. Hierdoor zijn de kamers heel intiem, terwijl het ruimtelijke gevoel nergens is aangetast. Alle wanden zijn voorzien van de mooiste behang, de authentieke eikenhouten vloerdelen lopen prachtig in elkaar over en de ornamentenplafonds completeren het geheel. Elke kamer heeft een eigen sfeer en door de kleurcombinaties is het een aantrekkelijk, spannend en harmonieus geheel geworden. Er zijn twee grote open haarden. Het uitzicht tenslotte is, waar u ook kijkt, magnifiek, zeker vanuit de wintertuin die aan de zuidzijde is gesitueerd en uitgevoerd is in gietijzer met glas.

Tweede verdieping
Op de tweede verdieping eveneens is een royale overloop met de masterbedroom met een schouw, een element dat in vrijwel alle kamers is terug te vinden, een overweldigende badkamer van 60 m2 en een dressing gesitueerd.

Derde verdieping
Op deze verdieping bevinden zich een drietal slaapkamers, een grote badkamer en een separaat toilet. Ideaal voor de ontvangst van gasten of relaties.

Zolderverdieping
De kapverdieping tenslotte voorziet met een vloeroppervlak van maar liefst 180 m2 in een overdaad aan bergruimte.

Orangerie
De orangerie heeft een eigen entree. De hoge ruimte is opvallend licht door de grote raampartijen en de gewelfde plafonds. Het geheel wordt geflankeerd door een inpandige donjon uit vervlogen tijden die garant staat voor een bijzondere ruimtelijke beleving. Onder de orangerie is een eeuwenoude kelder gesitueerd, waarbij ook nog oude stallen aanwezig zijn.

Ruïne
Tegenover het kasteel bevindt zich de oude ruïne. Dit is het oudste nog bestaande deel van het kasteel (13e eeuw). Deze ruïne is afgelopen jaren volledig gerestaureerd en getransformeerd tot een unieke vergaderruimte. De aanwezige gewelvenplafonds en de resten van een oude donjon maken deze ruïne misschien wel tot een van de mooiste ruïnes van Nederland. In deze ruïne bevinden zich alle faciliteiten die gewenst zijn voor zakelijke afspraken. Van een keukencounter tot een smartbord. Ook is deze ruimte voorzien van alle noodzakelijke databekabeling.

Kortom historisch wonen, in een bijzonder kasteeltje en toch alle voorzieningen zoals scholen, winkels, station binnen handbereik! 

Gecharmeerd van Gronsveld?
Neem dan contact met ons op! Dit object wordt in collegiale samenwerking met Marinus & Partners uit Maastricht aangeboden.
 
 
Charming Castle
A stone’s throw away from Maastricht, Gronsveld castle is perched majestically in the rolling landscape. A grand little castle, built in various phases between 1250 and 1880. Gronsveld castle combines historical living with 21st century comfort on almost three acres of land, just five minutes from the exuberant Maastricht.

It’s probably not only Limburg’s most exquisite, but also best-preserved castle, making a lasting impression. Gronsveld castle is a proper castle with many authentic elements, but it is also a real family house, retaining its human scale.
Gronsveld castle is an ideal place to enjoy the life outdoors, an escape from the hustle and bustle of the day, combining the best of city life and country life. Cologne, Aachen, Düsseldorf, Brussels and Antwerp, all vibrant cities with art, historical museums, shops and restaurants are only an hour away. The same is true for airports, with Maastricht, Eindhoven, Düsseldorf and Brussels offering opportunities for quick and efficient international travel. Invite your loved ones, family and friends from all over the world to enjoy life close to the culinary capital of the South of the Netherlands.

General
A long driveway flanked by ancient chestnuts leads to the castle, guiding you to a private vista, where the fairytale marlstone castle appears on the horizon. The castle crests over a sloping lawn, positioned in the middle of a verdant, park-like garden with views over the rolling landscape that features the Meuse, Belgium and Maastricht. The castle boasts a long history. It is constructed on the remains of an 11th century castle, and the oldest remaining parts of the castle date back to the 13th century. The cellars and ground floor were built in 1596, after which the upper floors where added in 1833. The four rugged donjons, which are the defensive towers, remain intact, along with the elegant winter garden. From ornate towers to a captivating orangery, this castle has it all. Its Neo-gothic architecture harks back to a glorious past and makes this the castle that every child loves to draw, towers and all. The house was renovated in 1880, which saw a number of bartisans added to the corners of the castle. The castle is surrounded by a spacious, serene garden with sloping lawns and antique trees.

Finesse
Its current owners have renovated the entire castle, the orangery and the ruins with great finesse, transforming it into the ultimate villa, equipped with every modern convenience. Whilst respecting the original elements present, they have redone the entire infrastructure of the castle (wiring, central heating, gas, water, ring circuitry, alarms, etc.). The castle has also been insulated, meaning that energy costs and maintenance costs can be kept relatively low. From the cellars up to the roof, the castle has been kept in excellent condition. The castle is constructed from blocks of marlstone, with a kiln-fired brick interior. Only construction materials that met the highest quality standards were used for the renovation. The castle is a national monument and has the status of an estate, i.e. Dutch buitenplaats.

The building contains approximately 1,000 square metres of floor space, boasting 14 rooms, as well as a large, double garage, a luxurious Orangery (approximately 100 square metres) that would be ideal for an office or gallery, impressive ruins (approximately 80 square metres) that has been transformed into a majestic office or meeting room, and a designer garden that integrates seamlessly into the unique surroundings. The Maastricht area is a captivating area to live, with the rolling landscapes of meadows and idyllic forests adding a new dimension to life.

Layout
The castle has four large floors to offer, and because some of the smaller rooms have been knocked through, you can actually use the entire house. The entrance to the property is located on the ground floor and is connected to the orangery. The entrance leads into an impressive hallway of Namur hardstone, featuring a monumental stairwell that provides access to the other floors. At the right hand side of the hallway there is a large, comfortable live-in kitchen of great luxury, and to the left there is another large hall / reception area. The ground floor also contains various other rooms, including a scullery, tower room and a large garage measuring approximately 60 square metres.

Mezzanine and first floor
The stately bluestone staircase with wooden banisters and cast-iron balustrades first leads to a toilet area, and then opens up into the first floor. The landing provides access to five rooms, set out in a U-shape around the stairwell, which are interconnected by high double doors. This allows the rooms to maintain an intimate character, without losing their sense of space. All walls are decorated with exquisite wallpaper and the authentic oak-wood flooring forms one seamless whole. The ornamental ceilings provide the finishing touch. Each room has its own character, but distinctive colour combinations ensure that the first floor forms an attractive, exciting and harmonious whole. The floor also features two large fireplaces, and has majestic views all around, especially the cast-iron and glass winter garden, situated at the south-side of the property.

Second floor
The second floor features another grand landing leading to the master bedroom with a mantelpiece, a recurring element in virtually every room, an incomparable 60-square-metre bathroom and a dressing.

Third floor
Three bedrooms, a large bathroom and a separate toilet are situated on this floor, ideal for hosting and putting up guests.

Attic
The attic’s 180 square metres of floor space allows for a wealth of storage room.

Orangery
The orangery has its own access point. The large windows and vaulted ceilings make this high space remarkably light. The area is flanked by a built-in donjon of yore, guaranteeing a unique spatial experience. The orangery stands atop a centuries-old cellar, including old stables.

Ruins
Facing the castle lie the ancient ruins, the oldest remaining part of the castle (13th century). The ruins have been completely renovated over the last few years and have been converted into a unique meeting room. The vaulted ceilings and remains of an old donjon perhaps make these ruins into the most alluring of their kind in the country. The ruins have access to all amenities required for business meetings, ranging from a kitchen counter to a smart board. This area also has access to all necessary data cabling.

In short: historical living in a unique castle, with all facilities -from schools and shops to the train station- within reach!

Charmed by Gronsveld? Get in touch with us!
Overdracht Status Beschikbaar Prijs op aanvraag Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Landgoed Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Luxe Bouwjaar 1833 Bouwjaar toelichting 1280-1880 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan park, aan rustige weg, in centrum, vrij uitzicht, open ligging en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 1000 m² Perceeloppervlakte 22905 m² Overige inpandige ruimte 70 m² Externe bergruimte 5 m² Inhoud 6400 m³ Aantal kamers 14 Aantal slaapkamers 4 Aantal woonlagen 6 woonlagen en een kelder Energie Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Nefit (Gas Combiketel, Eigendom) Buitenruimte Tuin Tuin rondom Hoofdtuin Tuin rondom Kwaliteit tuin Aangelegd onder architectuur Parkeergelegenheid Garage Inpandig, voor 2 auto's Voorzieningen Voorzien van elektra en voorzien van water Dak Soort dak Samengesteld dak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monumentaal pand en monument Onderhoud binnen Uitstekend Onderhoud buiten Uitstekend Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Alarminstallatie Kadastrale gegevens Gemeente Gronsveld Sectie B Perceelnummer 3693 Oppervlakte 22905 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Rijksweg 68, 6247 AK Gronsveld

CBS Statistieken

Tabel Grafieken
2015 2016

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.
Bieding
Gegevens
Financiële voorwaarden
Voorwaarde bouwtechnische keuring
Aanvullende informatie
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring