Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Kranenburger Strasse in Kranenburg-Niel

Kranenburger Strasse

Kranenburg-Niel, Duitsland
Vraagprijs € 695.000,- k.k.

Omschrijving

Stijlvol wonen in deze voormalige stadsboerderij vlak over de grens bij Nijmegen
 
Vlak over de Nederlandse grens bij Nijmegen ligt in het dorp Niel landgoed Wolfswijk. Ooit bezit van de Orde van Sint Jan, maar na eeuwen met afwisselend rustige perioden en turbulente tijden is het nu de lokatie van Wolfswijk Bed
...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Woonoppervlakte 535 m²
Lees meer

Verkopende makelaar

ir. Jan-Willem Andriessen

ir. Jan-Willem Andriessen

Stuur een email +31 (0)35 647 08 78

Omschrijving

Stijlvol wonen in deze voormalige stadsboerderij vlak over de grens bij Nijmegen
 
Vlak over de Nederlandse grens bij Nijmegen ligt in het dorp Niel landgoed Wolfswijk. Ooit bezit van de Orde van Sint Jan, maar na eeuwen met afwisselend rustige perioden en turbulente tijden is het nu de lokatie van Wolfswijk Bed & Breakfast. Het object is onderdeel van het 3 hectare grote landgoed. De huidige eigenaar kreeg het huis in 2003 in bezit. Het is geschikt gemaakt voor het ontvangen van gasten, die op deze plek kunnen genieten van rust, ruimte en een rijke historie. Wolfswijk is een landgoed gelegen in Niel-Kranenburg in Duitsland. Tien autominuten afstand van de steden Kleef en Nijmegen dus dichtbij universiteit, hogeschool en ziekenhuizen.
 
Het hele terrein is circa 30.000 m2. Van deze 30.000 is 5/8 in eigendom en voorzien van een beregenings-installatie, diverse fruitbomen, een grote vijver en rietvijver. De woning is aangesloten op een zuiveringssysteem, zogenoemd een Kläranlage, waarlangs vuil-water naar bezinkputten loopt en via de rietvijver gezuiverd in de grote vijver terecht komt.  In de tuin staat een gerenoveerde schuur van 160 m² voor opslag van tuinmachines, fietsen, aanhangers e.d. Naast de schuur ligt een parkeerterrein voor 8 auto’s. Dit hoort bij 9.
 
Restauratie
Tijdens een grondige verbouwing tussen 2003 en 2009 is het huis gerenoveerd en geschikt gemaakt als Bed & Breakfast. Alle electra, waterleidingen, stucwerk, vloeren, wanden en houten delen (kozijnen, trappen en deuren) zijn vervangen. Dubbelglas (HR ++) en isolatiewanden zijn aangebracht. Bij de ingang van de tuin zijn alle brievenbussen in een muurtje gemetseld.
 
Landgoed wolfswijk
De geschiedenis van Wolfswijk gaat terug tot 1409, het is dan één van de boerderijen van Johannieter Orde in Nijmegen. De stad die decennia lang, evenals Kleef en Kranenburg, tot de provincie Gelre behoorde. Tijdens de reformatie geconfisqueerd door de stad Nijmegen en in 1870 in particuliere handen gekomen. Alle eigendommen van de Johannieter Orde in Nijmegen zijn ten prooi gevallen aan stedelijke expansie in Nederland. Het huis Wolfswijk bestaat nog omdat het met het verplaatsen van de grenzen in Duitsland terecht kwam. In de geschiedenis van de Wolfswijk worden vele namen vermeld: Wolfswijck, Sint-Johanneshof en Sint Janshuis. In de volksmond werd het huis ook Haus Wrede en het armenhuus van Nimwegen genoemd. Vanaf nu is het Wolfswijk.
 
De orde van Sint Johannes gaat terug op een Benedictijner broederschap van ziekenverzorgenden die reeds bestaat in Jeruzalem in het midden van de Elfde eeuw. De broeders zorgen voor zieke pelgrims en andere Europese reizigers. Als in 1099 Godfried van Bouillon de kruisvaarders succesvol leidt in de verovering van Jeruzalem op de moslims, met als resultaat een verschrikkelijk massagraf, doen de hospitaalbroeders hun uiterste best om de ontelbare gewonden te verzorgen. Als dank schenkt Godfried van Bouillon hen een landgoed in het Heilige Land.
 
In 1155 sticht Alardus graaf van Nijmegen met zijn vrouw een hospitaal (de Commanderie van Sint Jan) waar zij diverse landgoederen aan schenken. De stichting hiervan wordt in 1196 door Keizer Hendrik VI in een oorkonde bevestigd. De commanderie van Sint Jan in Nijmegen bezit enkele goederen in Leuth en Niel (tegenwoordig Duitsland), maar die worden niet in de oorkonden van 1258 en 1307  genoemd. Het is dus niet duidelijk hoe en wanneer de Commanderie de Wolfswijk verwerft. De eerste vermelding van het goed is van 1409, als Rutger van Doernick in totaal 35 morgen land overdraagt aan graaf Adolf van Kleve.
 
De commandeur die de commanderie van Nijmegen onder beheer heeft vlucht voor de geweldadigheden die het begin van de reformatie aankondigen. Aan het einde van de 16e eeuw ontkomt ook Nijmegen niet aan de gevolgen van de Reformatie. Alle Nijmeegse katholieke instellingen en goederen worden ingenomen door het stadsbestuur, met uitzondering van de commanderie die zich met hand en tand verzet.  Zij hebben namelijk Koninklijke en Pauselijke bescherming. Als de commandeur van die tijd overlijdt is er echter niemand meer om het Protestantse stadsbestuur te weerhouden voor overname. Om alle geconfisqueerde goederen te beheren (en de pacht op te halen) stelt de stad Nijmegen een rentmeester aan.
 
In 1638 wordt de boerderij in Niel voor het eerst aangeduid en omvat volgens de pachtrekeningen 41 morgen land. Een morgen is een oud-Nederlandse oppervlaktemaat. Met een morgen werd een gebied aangeduid dat in een ochtend kon worden geploegd. Een morgen was ongeveer een hectare groot maar de precieze grootte was streekgebonden.
 
Woonhuis nummer 9
Sinds 2010 in gebruik als woonruimte maar vanwege omvang en indeling voor diverse doeleinden geschikt!
 
Kelder
Onder het gehele huis is een gewelvenkelder, deels schoon metselwerk, deels gestucd. Hier bevinden zich de CV-installatie, boiler en was-/droogruimte.
 
Begane grond
Lange brede betegelde hal met tochtportaal, aparte ruimte voor garderobe en toilet. Werkkamer, ontbijtkamer, keuken, woonkamer (zit-, eet- en audio/video- gedeelte). Ruim en goed toegankelijk trappenhuis dat alle verdiepingen met elkaar verbindt.
 
Verdieping
Via het trappenhuis komt u op een ruime overloop. De verdieping heeft in totaal vier slaapkamers, een linnenkamer met wastafel. Eén slaapkamer is voorzien van een badkamer met douche, dubbele wastafel, toilet en bubbelbad. De andere drie slaapkamers zijn voorzien van een badkamer met douche, wastafel en toilet.
 
Zolder
Op de zolder zijn nog twee slaapkamers met badkamer (douche / toilet /wastafel). Er bevindt zich tevens een woonkamer met pantry.
De hele zolder voorzien van grenen parket. De karakteristieke kapbalken zijn nog steeds mooi zichtbaar. Op de zolder is veel opslag ruimte en er is de mogelijkheid om van de zolder een klein appartement te maken.
 
Buiten
Voor de deur zijn vier parkeerplaatsen. Achter het huis is een L-vormig overdekt terras met een open haard en een klein schuurtje.
 
Extra
Dit huis heeft eveneens een zonnepaneel voor het verwarmen van water in de boiler!
 
Niel
Het dorp Niel is onderdeel van de gemeente Kranenburg en ligt op ca. 3 autominuten van het gerestaureerde historische centrum van Kranenburg. Op de aanwezige basisscholen wordt tweetalig les gegeven.
 
Wolfswijk ligt in het natuurgebied “De Duffelt” tussen rivier de Rijn en het Reichswald, waar de hertjes en konijnen nog door de tuin lopen en waar niet gebouwd mag worden! De Duffelt is een laaggelegen streek, een vroegere rivieroverstromingsvlakte gekenmerkt door een aantal boerderijen op hoge Wierden. ‘s Winters overwinteren er duizenden ganzen! Duffelt omvat zowel de Nederlandse delen van de laagvlakte als de Duitse gebieden en kan dus worden beschouwd als een voortzetting van de Nederlandse Ooijpolder. Het gebied De Duffelt is samen met de Ooijpolder een populair wandel- en fietsgebied vanwege de mooie natuur. Cultureel sluit de Duffelt nauw bij de aangrenzende Gelderse gebieden aan. Men vindt er windmolens en knotwilgen, ouderen dragen nog klompen en velen zijn het Nederlands nog machtig, dat in 1914 nog de taal van de Kerk was en nog veel langer de voertaal, onder ouderen soms nog steeds.
 
Toerisme
Het grensgebied is een opkomende toeristentrekker, vooral voor fietsers, moutainbikers en natuurliefhebbers. Het gebied wordt door VVV’s aan beide zijden van de grens, en de Duitse natuurbond NABU flink onder de aandacht gebracht. Ondanks het toerisme is de rust en stilte in de basis altijd aanwezig.
 
Bereikbaarheid OV
Met de bus is Kranenburg bereikbaar met NIAG-lijn SB58, die Emmerich, via Kleve, en Nijmegen verbindt, NIAG-lijn 55 tussen Groesbeek en Kleve en met Breng-lijn 57 Nijmegen-Kranenburg.
 
Interesse?
Indien uw interesse is gewekt in dit bijzondere object, neem dan gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak voor een bezichtiging.
 
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 695.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Villa Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Normaal Bouwperiode -1906 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan park, aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 535 m² Externe bergruimte 176 m² Inhoud 1400 m³ Energie Isolatie Dakisolatie, muurisolatie en dubbel glas Warmwater C.V.-Ketel, gasboiler eigendom en zonneboiler Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Viessmann (Gasketel uit 2002, Eigendom) Buitenruimte Tuin Tuin rondom Hoofdtuin Tuin rondom Kwaliteit tuin Normaal Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand steen en vrijstaand hout Voorzieningen Voorzien van elektra Dak Soort dak Samengesteld dak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monumentaal pand Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen TV kabel, Satellietschotel, Dakraam
Route van naar Kranenburger Strasse, Kranenburg-Niel

CBS Statistieken

Tabel Grafieken
2015 2016

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Bieding
Gegevens
Financiële voorwaarden
Voorwaarde bouwtechnische keuring
Aanvullende informatie
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring