Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Kolderveen 26 C in Nijeveen 7948 NJ

Kolderveen 26 c

7948 NJ Nijeveen
Vraagprijs € 249.500,- k.k.

Omschrijving

...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Appartement Bouwjaar 1894 Woonoppervlakte 189 m² Aantal kamers 4
Lees meer

Verkopende makelaar

ir. Jan-Willem Andriessen

ir. Jan-Willem Andriessen

Stuur een email +31 (0)35 647 08 78

Omschrijving

Uniek wonen in een oude melkfabriek
Op ongeveer vijf kilometer afstand van het Drentse Meppel ligt een kleine zuivelfabriek (1894) in een landelijke en historische omgeving. De fabriek en schoorsteen zijn karakteristieke herkenningspunten in Kolderveen. Maar bovenal vormen ze een inspirerende omgeving voor creatievelingen en kunstenaars. Waar vroeger melk werd verwerkt, zijn prachtige Fabriekswoningen met werkruimten gerealiseerd. Eén van deze lofts is nu te koop! Deze bijzondere woning met gemeenschappelijke tuin is gelegen aan de noord-oostzijde van het complex. Parkeren kan voor de deur. De oude dockshelters zijn nog aanwezig en functioneren nog steeds. Een robuustere entree is in Nederland bijna niet te vinden.


Laden en lossen maar!
Via een trapje kom je bij de voordeur. Het aardige is dat ook de dockshelter helemaal open kan zodat laden en lossen van grote werken wel heel makkelijk is. Bij binnenkomst kom je in een grote open ruimte waarbij het hele loft in één keer zichtbaar is. Een enorm daklicht zorgt voor een zee aan licht en geeft een prettige sfeer. Aan de rechterzijde de imposante industriële trappartij die de verdieping en de begane grond met elkaar verbindt. Hier is een prachtig verwarmd werkruimte/atelier met vide (omloop) op de verdieping.
Links van het midden de grote stoere keuken van RVS. Aan de voorzijde de woonkamer met een grote pui. Links achter de keuken bevindt zich een separaat toilet en de mogelijkheid om de werkruimte een eigen entree te geven zodat het fiscaal voldoet aan alle voorwaarden die hieraan gesteld worden. Rechts naast de keuken is een open plek die mogelijkheden geeft om er een separaat atelier/werkruimte te realiseren. Door de grote vrije ruimte kan deze uiteraard ook aan de voorzijde worden gerealiseerd.
De vloeren zijn uitgevoerd in gevlinderd beton waardoor er nauwelijks onderhoud nodig is en er een stoere industriële uitstraling ontstaat. De binnenwanden zijn gemaakt van lichte isolatieplaat die aan weerszijden strak gestuukt zijn. Door deze lichte bouwmaterialen met hoge isolatiewaarde is het aangenaam toeven. Vloerverwarming zorgt voor een aangenaam klimaat terwijl de stookkosten beperkt zijn. Bovendien kan de indeling eenvoudig worden aangepast naar eigen wensen. De lichtstraat in combinatie met de hoogtewerking geeft deze ruimte een bijzondere uitstraling.

Verdieping
Via de imposante industriële trappartij kom je op de eerste verdieping. Hier heb je een prachtig zicht op de vide en de lichtstraat. Via de omloop zijn alle (slaap) kamers bereikbaar. Er zijn 3 kamers variërend in grootte. Twee stuks alleen voorzien van grote dakramen met zicht op de schoorsteenpijp en één kamer aan de westkant met grote ramen boven de dockshelter. Op de verdieping is een separaat toilet met ingenieus afzuigsysteem tegen nare luchtjes en een kloeke badkamer voorzien van inloopdouche en dubbele wastafel. Tevens is er een mogelijkheid voor een dakterras aanwezig.

Herontwikkeling
Dit bijzondere loft is in 2011 verbouwd en met oog voor detail afgewerkt tot hetgeen het nu is en voorzien van industriële trappen, een lichtstraat, sanitair en keuken. Uiteraard is er een nieuwe cv-installatie geïnstalleerd en is het optimaal geïsoleerd. Kortom dit loft is bij uitstek geschikt voor een creatief of kleine zelfstandige die wonen en werken wil combineren in een inspirerende omgeving.

2.000 m2 gezamenlijke ruimten
Onder de fabriek bevindt zich circa 2.000 m2 aan oude kelders en ruimten met de oude pekelbakken, kaasplanken et cetera. Deze worden in overleg met de VVE regelmatig gebruikt voor exposities en andere bijzondere evenementen.

Nijeveen, Meppel en Giethoorn
Het geheel is gelegen in een lintbebouwing (agrarisch gebied) nabij het centrum van Nijeveen met alle voorzieningen op loopafstand. Op slechts enkele kilometers zijn Meppel met uitstekende trein- en snelwegverbindingen (A28 en A32), de bossen van Havelte en het watergebied rond Giethoorn gelegen.

Historie van Zuivelfabriek de Venen
De geschiedenis van Zuivel- en Kaasfabriek de Venen te Kolderveen begint in 1893 met het oprichtten van een commissie. Deze onderzocht of het haalbaar zou zijn om een Stoomzuivelfabriek op te richtten. In deze periode worden in heel Nederland kleine zuivelfabrieken opgericht om te kunnen profiteren van schaalvergroting en stoommachines. De fabriek in Kolderveen is geopend in november 1893 en vierde in 1994 haar honderdjarig bestaan. In 1926 werd er een kaasmakerij bijgebouwd en in 1966 fuseerde de fabriek met de nabijgelegen concurrent. Op het hoogtepunt werd hier 20 miljoen liter melk op jaarbasis verwerkt. De kleine dorpsfabriek moest uiteindelijk in 1995 haar deuren sluiten. Het gebouw is een karakteristiek voorbeeld van industrieel erfgoed met de pekelbaden voor de kaasmakerij nog zichtbaar in de kelders en een gezichtsbepalende schoorsteen.
Na sluiting werd het fabrieksgebouw verworven door de coöperatie De Venen en opgedeeld in kavels. De leden van deze coöperatie kregen elk een kavel in het gebouw. Hiervan zijn werk- en woonruimtes en een expositieruimte gemaakt. In het gebouw wonen en werken creatieve zelfstandigen.

Dockshelter: een laad- en losdock of laadperron is een plaats tegen of in een gebouw waar een vrachtwagen kan laden en lossen. De laadruimte van de vrachtwagen vaak op dezelfde hoogte als de vloer van het gebouw, zodat het laden en lossen van de vrachtwagen met een heftruck of steekwagen direct mogelijk is.
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 249.500,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Appartement Soort appartement beneden + bovenwoning Bouwjaar 1894 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Vrij uitzicht en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 189 m² Inhoud 723 m³ Aantal kamers 4 Aantal slaapkamers 3 Aantal woonlagen 2 woonlagen Gelegen op 1e woonlaag Buitenruimte Tuin Geen tuin Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Maatschappelijk, atelierverzamelgebouw wonen mag Bijdrage VVE p/m € 150,00 Kadastrale gegevens Gemeente Nijeveen Sectie F Perceelnummer 877 Index A7 Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Kolderveen 26 c, 7948 NJ Nijeveen

CBS Statistieken

Tabel Grafieken
2015 2016

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Bieding
Gegevens
Financiële voorwaarden
Voorwaarde bouwtechnische keuring
Aanvullende informatie
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring