Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Nieuw
Buren 25 in Piaam 8756 JP

Buren 25

8756 JP Piaam
Vraagprijs € 550.000,- k.k.

Omschrijving

RIJKSMONUMENTALE BOERDERIJ NYNKE PLEATS TE KOOP TE PIAAM

In het karakteristieke dorpje Piaam, gelegen ten zuiden van Makkum en midden in het Friese landschap vindt u deze boerderij. Het dorp ligt prachtig, net achter de dijk en telt ongeveer vijftig inwoners. Het dorpsgezicht van Piaam is beschermd.

Deze prachtige
...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1725 Woonoppervlakte 720 m² Aantal kamers 5
Lees meer

Verkopende makelaar

ir. Jan-Willem Andriessen

ir. Jan-Willem Andriessen

Stuur een email +31 (0)35 647 08 78

Omschrijving

RIJKSMONUMENTALE BOERDERIJ NYNKE PLEATS TE KOOP TE PIAAM

In het karakteristieke dorpje Piaam, gelegen ten zuiden van Makkum en midden in het Friese landschap vindt u deze boerderij. Het dorp ligt prachtig, net achter de dijk en telt ongeveer vijftig inwoners. Het dorpsgezicht van Piaam is beschermd.

Deze prachtige boerderij met HORECABESTEMMING van het zogenaamde Kop-Romp type dateert uit de eerste helft van de 18e eeuw en heeft een perceel van ruim 3.500 m2 heeft een weids uitzicht over het zo kenmerkende Friese landschap. In het nabijgelegen natuurgebied kunnen prachtige wandelingen worden gemaakt. De bekende Friese plaatsen Bolsward, Sneek, Leeuwarden, Hindeloopen, Lemmer, Harlingen en Franeker zijn allen binnen twintig autominuten te bereiken.

In deze rijksmonumentale rietgedekte boerderij was tot enkele jaren terug een restaurant gevestigd. Deze plek, het gebouw biedt tal van mogelijkheden om een nieuwe start te maken en biedt met de aanwezige horecabestemming en de dienstwoning enorm veel kansen. Door de unieke ligging, grootte, inrichting en uitrusting, zijn er verschillende mogelijkheden, zoals een restaurant in combinatie met een woning.

Als u komt aanrijden in dit monumentale dorpje valt deze kop-hals-romp boerderij meteen op. Een prachtige voortuin met monumentale bomen. Aan de linkerzijde kunt u het erf op. Hier is plek voor circa 40 auto’s. Deze boerderij bestaat uit twee onderdelen. De kopwoning aan de voorzijde en het restaurantgedeelte in de voormalige deel aan de achterzijde.


INDELING KOPWONING (DIENSTWONING)
De indeling van de kleine kopwoning is als volgt.


BEGANE GROND (circa 25 m2)
Entree met kleine hal. Aan de linkerzijde de gezellige woonkamer / keuken.


VERDIEPING (circa 38 m2)
Via de trap komt u op de eerste verdieping. Hier een grote slaapkamer (suite) met doorloop naar de luxe badkamer.


INDELING RESTAURANT (VOORMALIGE DEEL)
De indeling van de voormalige deel waar het restaurant in gevestigd was is als volgt:


BEGANE GROND (circa 362 m2)
De entree bevindt zich aan de linkerzijde. Allereerst een vestibule en aansluitend een prachtige grote vierkante ruimte van circa 13 x 13 meter en een nokhoogte van bijna 10 meter. De oude gebinten zijn overal zichtbaar. Achter deze grote ruimte is een kleinere intiemere ruimte van bijna 60 m2. Met recht worden deze oude boerderijen wel eens de “kathedralen van het platteland” genoemd.

Rechts in de entree bevindt zich het damestoilet met 4 toiletten en 3 wastafels. De baropstelling is meteen rechts na de entree en links naast de bar bevindt zich het herentoilet met 1 toilet en 2 urinoirs. Achter de bar is de keuken via twee grote klapdeuren toegankelijk.

Het restaurant is al enge tijd niet meer in gebruik. Wel is de compleet ingerichte keuken functioneel en voorzien van alle denkbare apparatuur. De keuken heeft een eigen achteruitgang voor leveranciers en tevens een separate toegang naar het magazijn en het kantoorgedeelte. Het kantoor is bereikbaar via een hal en bevindt zich feitelijk in het “kopgedeelte” van de boerderij. Vanuit deze hal is tevens het magazijn en de bijkeuken bereikbaar. Ook is er nog een separate stookruimte en is er een grote koeling.


VERDIEPING (circa 135 m2)
Een gedeelte van de deel is voorzien van een omloop op de eerste verdieping.


BESTEMMING
Het object heeft een horeca bestemming met bedrijfswoning.

Parkeren
Dient op eigen terrein te gebeuren.

Openings-/sluitingstijden
Een restaurant mag tot 01.00 uur open blijven. Een café/bar mag langer open blijven mits dit niet in strijd is met de bestemming of er een ontheffing voor is verleend.

Feesten en partijen
Dit past in het bestemmingsplan.

Huwelijken
Passen in het bestemmingsplan.

Alleen bedrijfswoningen zijn toegestaan ter plekke. Als iemand alleen wil wonen aan de Buren 25, zal er een bestemmingswijziging aangevraagd moeten worden.

Er mag een hotel van gemaakt worden. Voor het verstrekken van alcohol is er een drank- en horecavergunning nodig. Bij het aanvragen van een dergelijke vergunning moet er een Bibob-vragenformulier ingevuld worden. Wanneer er geen alcohol wordt verstrekt voor het gebruik ter plaatse maar wel eten wordt bereid en andere dranken worden geschonken is er een exploitatievergunning vereist.

Het gebouw is een monumentaal pand. Vrijwel alle wijzigingen aan het pand zijn vergunningsplichtig.


MOGELIJKHEDEN
Afhankelijk van de opstelling, biedt het ruim opgezette bedrijf plaats aan maximaal 225 gasten. De aanwezige terrassen bieden plaats aan nog eens circa 80 gasten. De huidige bestemming is “horecadoeleinden”. Er is tevens een dienstwoning aanwezig. Meer informatie kunt u ook vinden op ruimtelijkeplannen.nl

Kortom een boerderij met mogelijkheden voor het realiseren van een restaurant, een groepsaccommodatie, het organiseren van trainingen en cursussen of andere activiteiten. Middenin de rust van een bijzonder dorp, maar toch vlakbij grote Friese plaatsen.


PIAAM
Piaam komt voor een Fries dorp laat in de bronnen voor. De eerste geschriften waarin het wordt genoemd, stammen uit 1555. Het dorp is echter ouder want de kerk dateert uit de 13de eeuw. De bron uit 1555 is een schrijven van de inwoners van het dorp over de kerk. Zij wilden het rieten dak vervangen door leistenen. Piaam was een dorp van boeren. Het kende ooit wat kleinschalige akkerbouw, maar de veeteelt overheerste. In de buurt van het dorp, in de Polder Kooihuizen, lagen twee eendenkooien. Bekend is dat de gevangen eenden verkocht werden in Holland. De kooien zijn nu niet meer in gebruik voor de jacht. In een van de kooien worden wel eenden en andere watervogels geringd. Piaam zelf heeft weinig voorzieningen. Maar Makkum ligt op nog geen drie kilometer afstand en ook Bolsward (ruim dertien kilometer) is goed bereikbaar.


INTERESSE?
Neem contact op met redres.nl wij informeren u graag!
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 550.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Normaal Kenmerken Bedrijfs- of dienstwoning Bouwjaar 1725 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg, vrij uitzicht, beschutte ligging, open ligging en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 720 m² Perceeloppervlakte 3550 m² Overige inpandige ruimte 167 m² Inhoud 2801 m³ Aantal kamers 5 Aantal slaapkamers 1 Aantal woonlagen 2 woonlagen Energie Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel NEFIT/REMEHA (Gas Combiketel uit 1991, Eigendom) Buitenruimte Tuin Tuin rondom Hoofdtuin Tuin rondom Kwaliteit tuin Aan te leggen Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten Op eigen terrein Toelichting Eigen parkeerterrein Parkeer capaciteit 40 Dak Soort dak Zadeldak Toelichting Offerte reparatie rieten kap beschikbaar Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monumentaal pand, monument en erfgoed Onderhoud binnen Redelijk Onderhoud buiten Redelijk Huidig gebruik Woonboerderij Huidige bestemming Horeca en dienstwoning Voorzieningen Voorzieningen Mechanische ventilatie Kadastrale gegevens Gemeente Makkum Sectie H Perceelnummer 369 Oppervlakte 2205 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Makkum Sectie H Perceelnummer 370 Oppervlakte 1345 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Plattegronden

Buren 25 in Piaam 8756 JP Buren 25 in Piaam 8756 JP Buren 25 in Piaam 8756 JP Buren 25 in Piaam 8756 JP

Download PDF

360° Foto's

Route van naar Buren 25, 8756 JP Piaam

CBS Statistieken

Tabel Grafieken
2015 2016

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.
Bieding
Gegevens
Financiële voorwaarden
Voorwaarde bouwtechnische keuring
Aanvullende informatie
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring