Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Highlake House in Roscommon

Highlake House

Roscommon, Ierland
€ 0,-

Omschrijving

In Roscommon (Ierland) bevindt zich een voormalig klooster met kapel op een prachtig landgoed. Het domein is een privé eigendom dat hoger ligt dan de directe omgeving, groot 8,2 hectare. Gedurende de jaren 2001 - 2003 door de huidige bewoners aanzienlijk gerenoveerd zowel binnen als om het huis heen (zoals nieuwe elektrische bedrading, verwarming, isolatie), maar
...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1857 Woonoppervlakte 700 m²
Lees meer

Verkopende makelaar

ir. Jan-Willem Andriessen

ir. Jan-Willem Andriessen

Stuur een email +31 (0)35 647 08 78

Omschrijving

In Roscommon (Ierland) bevindt zich een voormalig klooster met kapel op een prachtig landgoed. Het domein is een privé eigendom dat hoger ligt dan de directe omgeving, groot 8,2 hectare. Gedurende de jaren 2001 - 2003 door de huidige bewoners aanzienlijk gerenoveerd zowel binnen als om het huis heen (zoals nieuwe elektrische bedrading, verwarming, isolatie), maar met een goed oog voor de historie van deze plek. Zo is met veel aandacht de Kapel (4,7 x 14,2 meter) gerestaureerd, maar zodanig dat deze prachtige ruimte ook voor geheel andere doeleinden gebruikt kan worden. Het huis heeft de traditionele sfeer behouden.

Optie extra land
Een weiland aan de overkant van de ingang kan eventueel ook aangekocht worden. Dit ligt eveneens hoger dan de directe omgeving, is 2,7 hectares groot, en heeft volledige bouwvergunning voor een villa.

Highlake
Highlake ligt 17 minuten rijden van Roscommon, een stad voorzien van onder andere een vijftal grote supermarkten, een ziekenhuis en een spoorstation. De huidige bewoners genieten van de enigszins afgezonderde locatie, weg van dagelijkse stres en lawaai, en, zo men wil, temidden van de mystiek, die in het "oude" Ierse landschap zo aanwezig is.

Situering
De honderd meter lange oprijlaan geeft toegang tot huis en erf. De begane grond bevat een logische lay-out: met de voordeur en hal liggen zitkamer, eetkamer, en keuken op één rij aan de voorkant, met bij-keuken en een ruimte voor de was- en droogmachine daar achter. Naast de Kapel een kleine studeerkamer. Ook de eerste verdieping een logische indeling: hoofdslaapkamer met eigen kledingkamer en badkamer, een logeerkamer met eigen badkamer, nog twee logeerkamers die met eenvoudige aanpassingen ook elk een eigen badkamer hebben. Grenzend aan de binnenplaats met fontein de Beltoren waarin een torenkamer en de bel-kamer met de originele klok die de uren slaat (alleen overdag).
Het 36 m² atelier heeft het grote raam naar de binnenplaats.
Het erf naast het huis bevat diverse opslag ruimten (die evt. kunnen worden omgebouwd tot extra accommodatie), een grote 116 m² schuur, en een vrijstaand gebouw van 15 m² + 49 m², momenteel in gebruik als een werkplaats (houtbewerking). Ook dit gebouw, evenals alle andere daken, met uitzondering van de voorzijde van het hoofdgebouw en de Zuidzijde van de kapel, zijn opnieuw bedekt met de in Ierland veel toegepaste leien.

Bijzonderheden
 • Drinkwater van zowel “mains” als van eigen traditionele waterput met elektrische pomp.
 • Centrale Verwarming met vier afzonderlijke circuits.
 • Noodagregaat.
 • Alarm systeem en op afstand bedienbare ingang-hekken.
 • Snelle broadband internet verbinding en satelliet TV.
 • Afval ophaaldienst.
 • De overdrachtsbelasting voor dit eigendom is één procent.
 • Ierse OZB belasting (gebruikers- en eigenarenbelasting) van € 585,00 per jaar.
 • Makelaarskosten Redres komen voor rekening koper.
 • Makelaarskosten Ierse Agent komt voor rekening van verkoper.
 • De verkoop is inclusief alle vloerbedekking, alle gordijnen, bijna alle verlichting en meer.
 • Momenteel worden de weilanden rondom het huis verhuurd aan een lokale boer op een maand tot maand basis, met uitzondering van de "Orchard" waar een begin is gemaakt met herstel tot boomgaard, wat het oorspronkelijk ook was.
 • Het eigendom is een beschermd gebouw, maar met de bijzondere aantekening dat aanpassingen in principe goedkeuring mogen verwachten.
 • In Ierland bestaat bij beschermde gebouwen een subsidie voor noodzakelijk onderhoud van 50 tot 75%.
Overdracht Status Verkocht Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Villa Type woning Vrijstaande woning Bouwjaar 1857 Bouwvorm Bestaande bouw Indeling Woonoppervlakte 700 m² Externe bergruimte 180 m² Inhoud 2100 m³ Buitenruimte Tuin Tuin rondom Overig Permanente bewoning Ja Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte
Route van naar Highlake House, Roscommon

CBS Statistieken

Tabel Grafieken
2015 2016

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Bieding
Gegevens
Financiële voorwaarden
Voorwaarde bouwtechnische keuring
Aanvullende informatie
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring