Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Zuiderdijk 23 in Venhuizen 1606 MG

Zuiderdijk 23

1606 MG Venhuizen
Vraagprijs € 560.000,- k.k.

Omschrijving

Prachtige plek om te wonen en te recreëren aan de Zuiderdijk in Venhuizen!
In Venhuizen, zo’n 15 kilometer ten Noord-Oosten van Hoorn, ligt deze bijzondere plek. Het is een oude dijkwoning die afgelopen tientallen jaren verbouwd is en een pand dat bij uitstek geschikt is voor een kunstenaar of iemand die “buiten de lijntjes wil kleuren”. De
...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Woonoppervlakte 386 m² Aantal kamers 13
Lees meer

Verkopende makelaar

ir. Jan-Willem Andriessen

ir. Jan-Willem Andriessen

Stuur een email +31 (0)35 647 08 78

Omschrijving

Prachtige plek om te wonen en te recreëren aan de Zuiderdijk in Venhuizen!
In Venhuizen, zo’n 15 kilometer ten Noord-Oosten van Hoorn, ligt deze bijzondere plek. Het is een oude dijkwoning die afgelopen tientallen jaren verbouwd is en een pand dat bij uitstek geschikt is voor een kunstenaar of iemand die “buiten de lijntjes wil kleuren”. De voorgaande bewoner was beeldend kunstenaar die heeft veel van de huidige bebouwing vormgegeven.
 
Het huis staat achter de dijk aan het Markermeer op een perceel van ruim 1.5 hectare. De dijk tussen Hoorn en Enkhuizen is een van de weinige stukken dijk rond het IJssel- en Markermeer waar op de dijk kan worden gereden in plaats van achter de dijk. Dat geeft een fantastisch uitzicht! Ook de ligging van het huis is bijzonder omdat het niet direct aan de dijk grenst; daartussen ligt nog een stuk beschermde natuur. Dus blijvend vrij uitzicht!
 
Naast het huis zijn diverse aanbouwen gerealiseerd en er is een fenomenaal atelier dat solitair op het perceel staat. Eigenlijk is er te veel om op te noemen, Venhuizen 23 is een klein dorpje op zich. Als je aan komt rijden via de Zuiderdijk valt het geheel meteen op. Het is een wonderlijk bouwwerk dat markant in het landschap staat door de vorm en combinatie van verschillende bouwmaterialen. De toegangsweg is het begin van een oud kerkpad; het voerde ooit naar de kerk in Venhuizen. Via de oprit-met-bruggetje-over-het-water rij je naar het huis. Grote bomen omzomen het huis waardoor het mooi omsloten is. Het huis is witgeschilderd en heeft een grote opvallende groene ovalen voordeur. Aan de andere kant van het perceel staat een atelier. Een flinke “kijkdoos” die een grote raampartij heeft aan de noordzijde. Ook dit is een fraaie ruimte die voor een kunstenaar – vanwege de ruimte en de lichtval uiterst aantrekkelijk moet zijn, dat kan haast niet anders.
 
Rondom het huis zijn verschillende bouwwerken gerealiseerd. Metselwerk in wildverband, metselwerk met ronde bogen en soms lijken het speelse ruïnes. Het is een bijzonder schouwspel om naar te kijken en het is welhaast bijna “Gaudiaans. Je valt als bezoeker van de ene verbazing in de andere. Het bouwwerk achter het atelier met het gemetselde tongewelf is bijzonder fraai.
 
Bijzonder is ook dat het geheel aan het Markermeer ligt. Prachtige vergezichten en mogelijkheden om in de zomer te gaan varen zijn er te over. Ook kan er uitstekend in het Markermeer gezwommen worden.
 
Woonhuis
De grote groene ovalen voordeur doet denken aan een kabouterhuis. In de omgeving staat het huis ook wel bekend als het “Efteling” huis. Maar ook is al eens de naam “Hobbitstee” gevallen!
Bij binnenkomst valt meteen op dat het grote ruimten bevat en de ruimten allemaal vrij licht zijn. De begane grond is eenvoudig, maar plezierig ingericht en de ruimten vloeien in elkaar over. Via de entree kom je in de woonkeuken en aansluitend een woonkamer met grote vide. Vanuit de woonkeuken en de kamer heb je mooi zicht op de waterpartij vlak voor het huis. Het lijkt wel alsof het huis organisch is gegroeid. En dat is ook zo. Elke keer zijn stukjes aangebouwd toen dat nodig bleek te zijn.
Achter de keuken is een bijkeuken en aan de andere zijde van de woonkamer is een grote werkplaats die overloopt in een andere tweede werkplaats. De bouwkundige staat van deze werkplaatsen behoeft aandacht. Wel is de kap van het huis een aantal jaar geleden vervangen en voorzien van isolatie en nieuwe dakpannen. Via de trap kom je op de eerste verdieping. Ook hier verscheidene kleine en grote slaapkamers, die allen zijn voorzien van een of meer ramen of een Velux dakraam. Ook is er een eenvoudige badkamer.
 
Atelier
Via de tuin loop je naar het atelier. Een sober gebouw dat opvalt vanwege de vorm. Het lijkt op een grote kijkdoos die opvalt vanwege de grote raampartijen aan de noordzijde. Het geheel bestaat uit een grote ruimte van circa 68 m2. Het dak loopt naar het Noorden schuin omhoog en heeft dan een vrije ruimte van circa 5 meter. Ook is er via een wenteltrap toegang tot de bovengelegen entresol.
 
Terrein
Op het terrein staan nog enkele van zijn beelden; in overleg is een overname van sommige beelden mogelijk.
Het terrein is in totaal ruim 1.5 hectare groot. Aan de achterzijde ligt een groot weiland van circa 13.215 m². Het weiland heeft en agrarische bestemming dus er mag niet op gebouwd worden. Voor een liefhebber van paarden zou het bijzonder geschikt zijn, (maar een ander kiest er wellicht voor om er een prachtige natuur op te maken.) Het grootste deel van het weiland is omsloten door een flinke sloot dus ook dat geeft een maximale privacy.
 
Aandachtspunten
Dit object is een project. Er is afgelopen jaren al veel gedaan aan het woonhuis. Zo is de kap gedeeltelijk vervangen en zijn er nieuwe kozijnen geplaatst. Aan de voorzijde is een nieuwe, en vergrote, dakkapel gemaakt. De werkplaatsen behoeven aandacht (nieuw bitumen dak) en ook het atelier bevindt zich in casco staat. Het is echt alleen geschikt voor een creatieveling en iemand die het leuk vindt om op deze plek te wonen en te werken. Het gehele object biedt een maximale privacy en de omringende bomen en andere begroeiing geven het plezierige gevoel dat je geheel natuurlijke manier omsloten bent door de natuur.
 
Venhuizen en omgeving
Venhuizen ligt in West Friesland op zo’n 15 kilometer afstand van Hoorn. Haarlem ligt op 70 km afstand en Amsterdam is bereikbaar in 35 minuten (55 km). Venhuizen is een klein dorpje met ruim 4.000 inwoners. Venhuizen wordt al genoemd in 1288 en de plaatsnaam zou verwijzen naar huizen bij of in het veen gelegen.
Andere prachtige plaatsen als Enkhuizen (10 km), Medemblik (19 km) liggen eveneens dichtbij en zijn per fiets of auto goed bereikbaar. Via de dijk Enkhuizen-Lelystad is er een snelle verbinding met het Oosten van het land. Mooie Noord Hollandse steden zoals Alkmaar en Heerhugowaard zijn ook zeker een bezoekje waard. En als je niet weg wilt en gewoon lekker wilt relaxen kun je je aan de Zuiderdijk 23 prima vermaken.
 
Kortom
De Zuiderdijk 23 is een fantastisch object voor de liefhebber die wonen en werken wil combineren en aangesproken wordt door de unieke ligging, de uitstraling en ook het bijzondere karakter van dit object. Het is niet iets voor iemand die op zoek is naar luxe. Dit is echt een ruwe bolster met een blanke pit.
 
De waarde zit in de unieke plek, het grondoppervlak, de uitstraling, de mogelijkheid om vrij te leven en je als God in Frankrijk te voelen, maar dan in Venhuizen!
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 560.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning landhuis Type woning vrijstaande woning Kwaliteit woning Eenvoudig Kenmerken dijkwoning Bouwperiode -1906 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan water, aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 386 m² Perceeloppervlakte 15665 m² Gebouwgebonden buitenruimte 44 m² Externe bergruimte 65 m² Inhoud 1200 m³ Aantal kamers 13 Aantal slaapkamers 6 Aantal woonlagen 2 woonlagen Energie Isolatie Dakisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel, Houtkachel C.V.-Ketel Eigendom Buitenruimte Tuin Tuin rondom Hoofdtuin Tuin rondom Kwaliteit tuin verwaarloosd Bergruimte Schuur / Berging Aangebouwd steen Isolatie Geen isolatie Parkeergelegenheid Garage Geen garage Dak Soort dak zadeldak Toelichting Gedeelte dak vervangen en voorzien van nieuwe isolatie en pannen in 2005 Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Kluswoning Onderhoud binnen Redelijk Onderhoud buiten Matig tot redelijk Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Rookkanaal, Dakraam Kadastrale gegevens Gemeente Venhuizen Sectie G Perceelnummer 1097 Oppervlakte 2280 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Venhuizen Sectie G Perceelnummer 4367 Oppervlakte 13215 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Venhuizen Sectie G Perceelnummer 4904 Oppervlakte 170 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Zuiderdijk 23, 1606 MG Venhuizen

CBS Statistieken

Tabel Grafieken
2015 2016

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.