Mijn favorieten

Architectuur

Bij Redres vindt u de meest bijzondere landelijke woningen en woonboerderijen te koop.

Huizen en objecten onder moderne architectuur

Bent u een liefhebber van moderne architectuur? Dan kunt u bij Redres uw hart ophalen. Wij hebben voor u de meest bijzondere, onder moderne architectuur ontworpen huizen en objecten te koop. Stuk voor stuk objecten die opvallen door hun originele design, karakter en vaak verrassende functionaliteit. Sommige zijn een nalatenschap van bekende architecten die hun stempel hebben gedrukt op de Nederlandse bouwstijl. Ze zijn van grote cultureel-historische betekenis en zodoende vaak als erfgoed of rijksmonument aangemerkt. Bekijk snel ons bijzondere en originele aanbod.

Moderne architectuur en design
 

Ruimtelijk, licht en functioneel

Een prachtig voorbeeld van een modern ontwerp volgens het Nieuwe Bouwen is het Sonneveld Huis uit 1933 in Rotterdam. De architecten gebruikten voor het eerst een staalskelet waardoor er veel grotere ramen konden worden gebruikt. De inrichting werd praktisch ingedeeld en ook nieuw waren de vele deuren naar buiten en balkons. Hierdoor werd veel meer licht in huis gecreëerd en werd de verbinding tussen binnen en buiten benadrukt. Het ontwerp van deze woning is mede bepalend geweest voor de moderne manier van bouwen in Nederland. Sindsdien zijn in Nederland talrijke schitterende gebouwen, huizen en andere objecten onder moderne architectuur gebouwd.
 

Inspirerende objecten voor wonen en werken

Een modern huis is te herkennen aan de strakke lijnen. Toch is een modern ontworpen woning - in tegenstelling tot wat veel mensen denken - allesbehalve saai. Het zijn huizen die vernuftig zijn ingedeeld en die verrassen met hun bijzondere vormgeving, lichtinval, transparantie, technologie en functionaliteit. De woningen bestaan vaak uit meerdere vlakken die een gevoel van diepte creëren, waardoor ze ook met hun strakke vormgeving sfeervol kunnen zijn. Bij Redres vindt u niet alleen woningen, maar ook andere objecten die onder moderne architectuur zijn ontworpen en gebouwd. Het signatuur van de architect is in veel van deze objecten nog terug te zien in de details. Door hun unieke ontwerp is wonen of werken in deze inspirerende objecten altijd bijzonder. Ook lenen ze zich vaak uitstekend voor een (extra) bestemming, bijvoorbeeld als kunstgalerie.
 

Meer weten?

Bent u benieuwd wat Redres voor u kan betekenen op het gebied van wonen, werken of de verkoop van een onder moderne architectuur ontworpen huis of object? Onze experts denken graag met u mee. Neem hier contact op of bel +31 (0)35 647 08 78.