Mijn favorieten

erfgoed gevraagd via redres.

Regelmatig worden wij benaderd door prospects die op zoek zijn naar bijzondere objecten, met de vraag of er zich in ons uitzonderlijke aanbod wellicht een dergelijke opportunity bevindt. Redres de Erfgoedexpert is altijd op zoek naar dergelijke buitenbeentjes. Momenteel hebben wij prospects die op zoek zijn naar:
 


Een klooster, kerk of religieus object 500 m2 - 1.500 m2 in de Randstad of Midden Nederland

Voor een organisatie voor persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei zijn wij op zoek naar een bijzondere locatie. De retreats vinden plaats in een groepssetting van 12-24 personen en duren over het algemeen 3 dagen. De retraites omvatten onder andere yoga, muziek en ademwerk. De nieuwe locatie moet voldoen aan de volgende eisen. Het moet een groepsaccomodatie zijn en plaats bieden aan 25 personen. Er moet ten minste één ruime groepsruimte zijn of een hal met een vloeroppervlak van ten minste 80 m2 en maximaal 150 m2. Dit kan een kerkzaal, een klooster of andere vorm van open ruimte zijn. Bij voorkeur met hoge plafonds en het is wenselijk als de ruimte overvloedig natuurlijk lichtinval heeft.

Het toekomstige pand moet over een professioneel uitgeruste keuken en eetruimte beschikken, groot genoeg om te koken voor alle deelnemers en personeel, of om catering te verzorgen voor ten minste 25 personen tegelijk. Als alternatief moet er voldoende ruimte en mogelijkheden zijn om een dergelijke faciliteit binnen het pand te creëren. Aanvullende ondersteunende ruimtes die bijvoorbeeld geschikt zijn voor kantoorruimte voor 10+ personen, vergaderruimte, ruimtes voor privé therapie, en / of coaching sessies, personeelsruimte en opslagruimte worden op prijs gesteld, maar deze benodigdheden hebben een ondergeschikt karakter. De locatie moet voldoende privé buitenruimte hebben voor een groep van 25 personen om te zitten, te ontspannen, te dineren of simpelweg in privacy te kunnen ontspannen. Daarnaast zou een wellness / saunaruimte, met een overdekt zwembad en ruimte voor meerdere float-tanks, evenals directe toegang tot aangrenzende natuurlijke omgeving perfect zijn.

 


Een industriele rauwe plek geschikt voor herbestemming naar kantoor binnen ring Amsterdam 5.000 m2

Voor een creatieve organisatie zijn wij op zoek naar industrieel erfgoed of rauwe gebouwen die herbestemd kunnen worden naar kantoren. De objecten moeten binnen de ring van Amsterdam gesitueerd zijn. Er wordt rekening gehouden met een herontwikkelingsperiode van enkele jaren waarbij deze organisatie een huurovereenkomst wil afsluiten.
 

Een Industriele loods in de Randstad vanaf 1.000 m2 - 2.000 m2 met een detailhandelbestemming

Voor diverse organisaties zijn wij op zoek naar grote "rauwe" loodsen die gebruikt kunnen worden als showroom of locatie voor het organiseren van bijeenkomsten. Minimale grootte: circa 850 m2 - 1.000 m2, liefst 2.500 m2 met detailhandelvergunning of groothandel mogelijkheden (of de mogelijkheid deze te verkrijgen via een bestemmingswijziging).  Omgeving Amsterdam of Rottterdam. Een werkterrein eromheen heeft een pré en horecamogelijkheden in het pand of op het terrein zijn welkom. Ook moet er voldoende parkeergelegenheid zijn voor de klanten. Zowel koop als huur is bespreekbaar.
 

Een creatieve ruimte voor een muziekstudio 300 m2 - 500 m2 in het Gooi

Voor diverse artiesten zijn wij op zoek naar creatieve plekken met ruimte voor het realiseren van een muziekstudio. Deze studio heeft een vloeroppervlak van circa 150 m2 - 300 m2 en een vrije hoogte van idealiter 6 meter. Het gebouw, de plek moet inspirerend zijn en het is belangrijk dat er bij de locatie met zowel auto's als busjes geparkeerd kan worden (in en uitladen muziek apparatuur).

 


Kapel of gebedsruimte gezocht Randstad, gebied tussen Utrecht, Amersfoort, Gorichem, Dordrecht 500 m2

Voor een onafhankelijke stichting met een oecumenische grondslag zijn wij op zoek naar een locatie (huur / koop) waar men zich richt op het bieden van een plek waar mensen rust kunnen vinden in door middel van retraite. Bij voorkeur is er een kapel of een gebedsruimte aanwezig. Of een ruimte die geschikt gemaakt kan worden voor een dergelijk doel. Het moet een plek zijn tussen herberg en klooster. De organisatie wordt gedragen door vrijwilligers die uit het hele land komen. Verblijfsaccomodatie met 15-20 slaapplaatsen en 2 separate woonruimten zoals ook vaak het geval is bij een zorgboerderij, een B en B, een klooster of religieus object met kapel. Ruimten hoeven niet groot te zijn wel voldoende gezamenlijke sanitaire voorzieningen. Een grote huiskamer met ruimte voor een zithoek en zitjes, een grote eettafel, een kleine bibliotheek en een schrijfplek. Een ruime keuken waar gekookt kan worden voor een groep van 20 mensen. Essentieel is een kapel. Dit hoeft geen ruimte te zijn die nu als zodanig wordt gebruikt, dat mag wel natuurlijk. De kapel mag ook buiten het pand gelegen zijn, bv in de tuin. De locatie met te bereiken zijn met openbaar vervoer.
 

De kans is groot dat iemand al naar uw object op zoek is. U heeft wellicht het uitzonderlijke object, wij de koper!


 

Contact

Vestiging
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring