Mijn favorieten

erfgoedmakelaar redres.

Erfgoedmakelaar Redres is een unieke makelaar in Nederland, opgericht in 2003 door ir. Jan-Willem Andriessen (1971) uitgegroeid tot de grootste erfgoed-, bouwkunst-, en monumentenmakelaar van Nederland. Aanvankelijk wilde Andriessen architect worden en na de afronding van zijn opleiding aan de HTS-Bouwkunde startte hij in 1995 aan de vakgroep Architectuur van de Technische Universiteit van Delft (TU-Delft). Nadat hij het curriculum architectuur volledig had doorlopen besloot hij niet af te studeren in de eerder gekozen richting Architectuur maar in de afstudeerrichting Bouwmanagement en Vastgoedbeheer (BMVB) (RE-h). Tegenwoordig heet deze afstudeerrichting Management in the Built Environment.


Tijdens zijn studie al richtte hij met een studievriend zijn eerste eigen bedrijf op: Brains Bouwmanagement VOF en stortte zich op de restauratie en renovatie van een groot monumentaal kantoorpand uit 1870 aan de Sarphatikade in Amsterdam. Hier ontstond zijn grote voorliefde voor monumenten en oude gebouwen. De ervaring die hij had opgedaan met dit project als student was de basis voor zijn afstudeeronderzoek getiteld: ”procesmanagement van transformatie”. Met dit onderzoek richtte Andriessen zich op de verschillen tussen een herbestemmings-, of herontwikkelingsproces en het traditionele nieuwbouwproces voor de procesmanager en leverde hiermee een bijdrage bij het grote overkoepelende transformatie onderzoek. Eind jaren ’90 was herbestemmen nog geen actueel thema, de focus lag met name op de uitbreidingsgebieden en de ontwikkeling van Vinex-locaties.


   

Redres Herontwikkeling (2003)

Na enkele jaren als projectontwikkelaar werkzaam geweest te zijn bij onder andere AM Wonen (voorheen Amstelland Ontwikkeling) startte Andriessen in 2003 zijn eigen onderneming: Redres Herontwikkeling. Redres: [Re·dres·~se·ren (ov.ww.): weer in orde brengen: herstellen]. Bij de start van Redres was Andriessen eerst werkzaam als gedelegeerd ontwikkelaar en adviseur voor diverse projectontwikkelaars waaronder BOEi (Nationale Maatschappij tot Restaureren en Herbestemmen van Cultureel Erfgoed), Bouwfonds Fondsenbeheer, Bouwfonds en later ook Rabovastgoed. Al vrij snel ontdekte hij dat er op het gebied van vraag-en-aanbod van bijzondere en monumentale objecten een leemte was in Makelend Nederland. En al in 2007 was redres.nl de grootste aanbieder van Monumentaal vastgoed in Nederland.


Redres Sothebys Realty (2015)

Door de focus op monumentaal erfgoed volgde in 2015 een nieuwe stap: het alleenrecht voor Sotheby's International Realty werd verworven. Het veilinghuis van Sotheby’s uit 1744 is de oudste onderneming op de New York Stock Exchange en heeft een internationaal netwerk van bijna 90 kantoren in 40 landen. Sotheby’s staat bekend om het veilen van de meest indrukwekkende kunstschatten. In Londen vond men bij Sotheby’s het aanbod en filosofie van Redres zeer bijzonder en men noemde het zelfs een “Natural match”. Dit resulteerde in de lancering van Redres Sotheby’s International Realty op 16 maart 2016. Na de succesvolle lancering werd anderhalf jaar later ‘Redres’ afgesplitst van Sotheby’s International Realty. Netherlands Sotheby’s International Realty en Redres de Erfgoedexpert waren geboren. Twee volwaardige zelfstandige bedrijven met elk zijn eigen kenmerkende doelgroep.

                                       

 

Redres de Erfgoedexpert (2017)

Eind 2018 besloot Andriessen om de wereld van het luxe-vastgoed te verlaten, zijn hart te volgen en de wereld van vraag- en aanbod van bouwkunst, bijzonder erfgoed en vintage vastgoed in Nederland weer te omarmen. Met zijn grote liefde voor bijzondere architectuur en monumentaal erfgoed heeft hij de afgelopen 15 jaar gebouwd aan een eigen bouwkunstgalerie en het grootste en mooiste podium in Nederland voor bijzonder en cultureel vastgoed. Het gaat immers om de inhoud, het verhaal en achtergronden van de prachtige projecten die ons land te bieden heeft, dát maakt onze objecten exclusief en niet primair de hoogte van het prijskaartje. Door de diversiteit aan projecten en de kennis op het gebied van monumenten is Andriessen met Redres inmiddels uitgegroeid tot een begrip in Monumentaal Nederland en vinden ook prospects uit het buitenland mede dankzij de internationalisering hun weg naar ons aanbod. Anno nu werkt Redres met een vast team aan adviseurs en bemiddelt in vraag en aanbod van monumentaal erfgoed in heel het land. Samen adviseren zij particulieren, overheden, bedrijven en non-profitorganisaties op het gebied van bijzondere gebouwen, vaak met een (rijks)monumentale status.

Andriessen heeft met redres.nl zijn passie gevonden en is graag een voorloper op het gebied van marketing van bijzonder erfgoed. Redres de Erfgoedexpert heeft de meest uiteenlopende, spraakmakende en bijzondere objecten onder handen gehad, getaxeerd, verkocht of aangekocht, variërend van vintage tot monumentaal erfgoed. Soms was er sprake van herbestemming, maar soms ook van volledige transformatie van culturele, industriële, militaire, of religieuze gebouwen.

    
 


 

Bel mij

Vestiging
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring