THE GREENHOUSE

THE GREENHOUSE - LEEF DUURZAAM, WOON LUXE

3 bijzondere ecovilla’s, gelegen rondom een prachtig gemeenschappelijk binnengebied.

Wat is kwaliteit van leven, waar word je gelukkig van? Het antwoord op deze vragen is heel persoonlijk. Maar als het je woon- en leefomgeving aangaat, dan bieden deze reeds opgeleverde ecovilla’s je een hoop ingrediënten om heerlijk te wonen en te genieten van het goede leven. Een groene manier van leven, waarbij je zelf woont en samen deelt. Dat is The Greenhouse.


LIGGING
Met prachtige bossen, schitterende heidevelden, ruige stuifduinen, open vlaktes en stille vennen is de Maashorst de mooiste woonomgeving die je je maar kunt wensen. Hier heeft de natuur het voor het zeggen en zijn bomen, planten en dieren de baas. Ga op bezoek en geniet van de rust. Ontdek oerschatten en historische opgravingen. Spot grote grazers zoals de Tauros en de Exmoorpony, de oerbewoners van dit gebied. Met je wandelschoenen aan, op de mountainbike, of te paard. Lekker alleen of gezellig met het hele gezin. Volg je instinct en ga erop uit! Het beste van twee werelden: dorps en groen wonen met de stad om de hoek! Schaijk is gunstig gelegen nabij de A50, die de steden Eindhoven en Nijmegen met elkaar verbindt. Ook bereik je via deze snelweg met gemak Den Bosch, Tilburg en Utrecht. Via het nabijgelegen Oss ligt per trein Nederland aan je voeten. Daarnaast zijn er diverse streekbuslijnen waarmee je omliggende plaatsen bereikt. Aan de zuidzijde van Schaijk, omringd door de Pastoor van Haafstraat, de Scheisestraat en de Louwstraat, ligt The Greenhouse. Waar vroeger de kassen van de familie Delleman stonden, wordt het straks heerlijk wonen aan de gaarde, in een unieke, geheel zelfvoorzienende leefomgeving.


UNIEKE MANIER VAN LEVEN
The Greenhouse biedt je een unieke manier van leven. Hier woon je in je gloednieuwe, bijzonder royale en door en door duurzame houten ecovilla. Het besef van de voordelen van houtbouw komt steeds meer bovendrijven. Houtbouw is bouwen aan een duurzame toekomst. Houten gebouwen gaan namelijk eeuwen mee en houden de opgeslagen CO2 lang vast. Het oudste gebouw ter wereld bestaat volledig uit hout. Sinds het jaar 603 slaat dit gebouw al CO? op. Door houtbouw circulair toe te passen, creëren we met de gebouwde omgeving een CO2 opslagtank. De villa is omringd met een heerlijke privé tuin, die aan de achterzijde grenst aan de gaarde: dé plek waar je samen komt, samen verbouwd, samen plukt, samen speelt en samen groeit. Geheel zelfvoorzienend, voor jouw gezin en je medebewoners. The Greenhouse zijn 6 reeds opgeleverde ecovilla’s (waarvan 3 te koop) die, onderverdeeld in paren, verspreid aan de gaarde grenzen. Kleinschalig qua omvang, wat het exclusieve en unieke karakter van het plan benadrukt. Maar tegelijkertijd groots qua oppervlakte (het gezamenlijke perceel bedraagt zo'n 17.000 m², waarvan 1.500 m² privé). In The Greenhouse krijg je de ruimte om groot te denken en te doen, in harmonie met de natuur. Samen dé leefomgeving creëren waar je kinderen veilig en vertrouwd opgroeien. Een plek waar je met jong en oud bewust leeft met respect voor de natuur en voor elkaar. In The Greenhouse kies je voor de toekomst van jou en je dierbaren, en bouw je mee aan de basis voor de volgende generatie.

De ecovilla’s zijn uitgevoerd in twee varianten, type Living en type Growing. Deze varianten zijn grotendeels aan elkaar gespiegeld. Dankzij de verdeling van de percelen over het totale plangebied vormt elk paar een uniek beeld. De paren zijn prachtig groen omzoomd door houtwallen, met daarin onder meer wilgen, linden en hazelaren. De ecovilla’s staan iets versprongen ten opzichte van elkaar op de percelen, wat het plan een meer speels en natuurlijk karakter geeft. De percelen en villa’s zijn toegankelijk via een stijlvolle oprit, waarbij je je (elektrische) auto praktisch parkeert op eigen terrein.

Robuuste houten kolommen, balken en spanten vormen de basis van de ecovilla’s in The Greenhouse. De villa’s zijn opgebouwd uit een voorhuis en een achterhuis, die op de begane grond met elkaar verbonden zijn. In de architectuur geeft dit een spannend beeld, waarbij de verhouding tussen verbinding en vrijheid optimaal tot uiting komt. De asymmetrische kapvorm én de materialisatie versterken dit nog eens. Voor de gevelbekleding heeft de architect gekozen om de houten basisconstructie te combineren met diepzwarte rabatdelen in horizontale belijning, aangevuld met bruine, horizontaal geplaatste planken. Grote raampartijen en deuren met helder witte kozijnen, zowel op de begane grond als op de verdieping, maken het bijzondere gevelbeeld helemaal compleet. Deze raampartijen en deuren vormen de verbinding tussen binnen en buiten. Ze zorgen voor lekker veel licht, een heerlijk ruimtelijk gevoel en een adembenemend uitzicht. Sla de tuindeuren open en geniet van een zondags ontbijt op je terras waarbij je de vogels gezellig hoort fluiten. Of val in slaap terwijl je vanuit je bed naar de sterren kijkt door het dakraam. Het leven is mooi in The Greenhouse!

De ecovilla’s zijn voorzien van alle gemakken en garanderen jouw woongenot. Naast de riante woonkamer en grote leefkeuken tref je op de begane grond in het voorhuis ook nog een ruimte die je kunt gebruiken als kantoor of speelkamer. Het deel dat het voor- en achterhuis verbindt vormt een royale extra ruimte, ideaal om te gebruiken als tuinkamer met een extra zithoek of bijvoorbeeld als atelier. Maar je kunt deze ruimte ook inzetten wanneer je een levensloopbestendig woonprogramma op de begane grond wenst. Hier creëer je namelijk met gemak een extra slaapkamer en badkamer. Op de verdieping bevinden zich drie super ruime slaapkamers. De hoofdslaapkamer is voorzien van een inloopkast, waardoor je de luxe, compleet uitgeruste badkamer bereikt. Voor de andere twee slaapkamers is een tweede badkamer voorzien op de verdieping.

In de ecovilla’s geniet je van een aangenaam binnenklimaat, dankzij de hoogstaande technische installaties en de gekozen materialen en bouwwijze. Zo is er bijvoorbeeld met de hoogwaardige isolatie en optimale kierdichtheid nauwelijks warmteverlies en blijft het daarbij zomers juist heerlijk koel in de villa’s. Aangenaam én super duurzaam dus.


DE GAARDE STAAT IN BLOEI
De gaarde is de verbindende factor in The Greenhouse. Letterlijk én figuurlijk. De ecovilla’s grenzen namelijk allemaal aan deze unieke tuin, waarin je elkaar als buren ontmoet op een zonnige zomeravond, waar de kinderen samen spelen op het speeleiland, en waar je gezamenlijk de vruchten plukt van al het moois en lekkers dat moeder natuur ons geeft. De gaarde maakt The Greenhouse zoveel mogelijk zelfvoorzienend te maken. De ecovilla’s verzorgen al hun eigen energie en de gaarde vult hier perfect op aan met voldoende voedsel voor ieder gezin. In deze door een landschapsarchitect gemaakte gaarde komen alle elementen voor een zelfvoorzienend leven samen. In de dierenweide lopen kippen, schapen en geiten gezellig samen. In het voedselbos en in de boomgaard pluk je een variëteit aan vruchten en noten. En in de groentetuin worden de lekkerste groenten verbouwd. Om het gebied niet uit te putten en ziektes te voorkomen, zal de invulling van de percelen wisselen. Waar het ene jaar aardappelen worden verbouwd, is het jaar erop ruimte om bijvoorbeeld schapen te houden of graan te verbouwen. Zo zullen de diverse gewassen telkens op een andere plek verschijnen. Het hart van de gaarde bestaat uit een slingerende waterpartij. Deze waterpartij is niet alleen mooi, maar ook super functioneel. Hier wordt namelijk het regenwater opgeslagen en bewaard voor droge perioden. Met dit water kunnen de gewassen in de gaarde worden besproeid. Het speeleiland, de wandelpaden, de schuur en de kas vormen gezellige ontmoetingsplekken voor de bewoners van The Greenhouse. Het wandelpad is verbonden met de omliggende omgeving, zodat ook mensen uit de buurt de gaarde kunnen bezoeken. De brede paden tussen de villa’s aan De Louwstraat dienen tevens als toegang voor het beheer van de gaarde. Uiteraard is het mogelijk om de paden ’s avonds en ’s nachts af te sluiten. De gaarde is een plek waar je samen werkt, leert, deelt én geniet.


ECO VILLA TYPE LIVING - 02 en 04

NAAR BINNEN
Grootse entree met meterkast, garderobe, toiletruimte en trapopgang naar de verdieping. Via de schitterende houten taatsdeur bereik je de riante woonkamer. Aan de woonkamer is een praktische extra ruimte gesitueerd, ideaal als kantoor of speelkamer. De eetkamer verbindt de woonkamer met de luxe keuken. De keuken is voorzien van hoogwaardige inbouwapparatuur, waarmee koken een genot wordt. Via de gang worden het voorhuis en achterhuis met elkaar verbonden. De praktische berging is bereikbaar van binnen en buiten. Hier bevinden zich de aansluitpunten voor de wasmachine en wasdroger.

De grote ruimte in het achterhuis biedt je tal van mogelijkheden. Een atelier, een werkruimte, een tuinkamer: de keuze is aan jou! De grote raampartijen en openslaande deuren rondom zorgen veel lekker veel licht en een vrij gevoel in alle ruimtes. In de royale garage parkeer je veilig en vertrouwd je auto, stal je de fietsen en berg je het (tuin-) gereedschap. Hier tref je tevens de technische installaties voor jouw duurzame ecovilla.

NAAR BOVEN
De overloop verbindt de riante ruimtes op de verdieping. De hoofdslaapkamer is bijzonder royaal en luxe, met een fraai balkon, een inloopkast en een badkamer en suite. Deze badkamer is voorzien van een heerlijk ligbad, een ruime inloopdouche, een wastafel en een toilet. Naast de hoofdslaapkamer zijn er nog twee grote slaapkamers op deze verdieping gesitueerd. De tweede badkamer is uitgerust met een wastafel, een inloopdouche en een toilet.

Boven de garage bevindt zich nog een flinke ruimte, welke je bereikt met een vaste trap. Gebruik deze verdieping bijvoorbeeld als extra bergruimte, of om te sporten, te spelen of te relaxen. De ruimtes op de verdieping zijn extra hoog en reiken tot aan de nok. Dit geeft een geweldige ruimtelijke beleving! De houten balken geven de ruimtes daarbij extra sfeer.


ECO VILLA TYPE GROWING - 01

NAAR BINNEN
Grootse entree met meterkast, garderobe, toiletruimte en trapopgang naar de verdieping. Via de schitterende houten taatsdeur bereik je de riante woonkamer. Aan de woonkamer is een praktische extra ruimte gesitueerd, ideaal als kantoor of speelkamer. De eetkamer verbindt de woonkamer met de luxe keuken. De keuken is voorzien van hoogwaardige inbouwapparatuur, waarmee koken een genot wordt. Via de gang worden het voorhuis en achterhuis met elkaar verbonden. De praktische berging is bereikbaar van binnen en buiten. Hier bevinden zich de aansluitpunten voor de wasmachine en wasdroger.

De grote ruimte in het achterhuis biedt je tal van mogelijkheden. Een atelier, een werkruimte, een tuinkamer: de keuze is aan jou! De grote raampartijen en openslaande deuren rondom zorgen veel lekker veel licht en een vrij gevoel in alle ruimtes. In de royale garage parkeer je veilig en vertrouwd je auto, stal je de fietsen en berg je het (tuin-) gereedschap. Hier tref je tevens de technische installaties voor jouw duurzame ecovilla.

NAAR BOVEN
De overloop verbindt riante ruimtes op de verdieping. De hoofdslaapkamer is bijzonder royaal en luxe, met een fraai balkon, een inloopkast en een badkamer en suite. Deze badkamer is voorzien van een heerlijk ligbad, een ruime inloopdouche, een wastafel en een toilet. Naast de hoofdslaapkamer zijn er nog twee grote slaapkamers op deze verdieping gesitueerd. De tweede badkamer is uitgerust met een wastafel, een inloopdouche en een toilet.

Boven de garage bevindt zich nog een flinke ruimte, welke je bereikt met een vaste trap. Gebruik deze verdieping bijvoorbeeld als extra bergruimte, of om te sporten, te spelen of te relaxen.

Groot gezin? Slaapkamer erbij: zoals te zien is op de optie plattegrond kun je makkelijk een extra kamer toevoegen. Zo heb je op de verdieping ruimte voor maar liefst 4 slaapkamers.


DOOR EN DOOR DUURZAAM
Duurzaam en groen wonen zijn hét uitgangspunt geweest vanaf de geboorte van The Greenhouse. Met een duurzame woonomgeving, die bijdraagt aan zelfvoorzienend leven, en met een door en door duurzame woning. De ecovilla’s zijn opgetrokken uit hout, waarmee de belasting voor het milieu zo gering mogelijk is en er tegelijkertijd CO2 wordt vastgelegd voor een langere periode. Daarbij heeft hout van zichzelf al een isolerende werking, en zorgt het materiaal voor een relatief lichte constructie. Aangevuld met hoogwaardig isolatiemateriaal en door te bouwen met een hoge kierdichtheid ontstaat een bijzonder prettig binnenklimaat, het hele jaar door. Zo verwarm je ’s winters je woning in no-time en blijft het zomers aangenaam koel in jouw ecovilla. Het grote voordeel hierbij: het kost nauwelijks energie! De duurzame installaties die worden toegepast in de ecovilla’s zorgen voor de perfecte balans tussen het opwekken en het verbruiken van energie. De zonnepanelen op de schuine daken worden zo gepositioneerd dat ze optimaal zonlicht opvangen, dat wordt omgezet in duurzame energie.

De ecovilla’s zijn uitgerust met een lucht- en waterwarmtepomp, die voorzien is van een boiler. De buitenunit van de lucht- en waterwarmtepomp haalt energie uit de buitenlucht en brengt deze energie van een laag temperatuurniveau naar een hoog temperatuurniveau door middel van een compressor. Dit systeem is geschikt voor zowel het maken van warm tapwater als voor het verwarmen van de woning. In de ecovilla’s wordt de warmtepomp gecombineerd met vloerverwarming op de begane grond en de verdieping, zodat je elke ruimte voorziet van een comfortabele temperatuur. En dankzij de slimme ventilatie heb je altijd genoeg frisse lucht. De combinatie van de zorgvuldig geselecteerde installaties maakt de ecovilla’s all-electric. Hierdoor voldoen alle ecovilla’s in The Greenhouse aan de nieuwste wettelijke eisen en profiteer jij van een duurzame én toekomstbestendige woning.


WONEN IN NIEUWBOUW
Het kopen van iets nieuws is speciaal. Het geeft een bijzonder gevoel. Een gevoel van vrijheid. Een nieuwbouwhuis heeft geen geschiedenis, het is een onbeschreven blad, met alleen maar toekomst. De toekomst van jou en je dierbaren. Hier bouw je je eigen geschiedenis. Een nieuwbouwwoning geeft je enorm veel vrijheid en voordelen.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.850.000 k.k.
Status
Beschikbaar
Oplevering
In overleg
Adres
De Louwstraat 25 b/c 35
Postcode
5374 CE
Plaats
Schaijk

Bouw

Soort woonhuis
Villa, Vrijstaande woning
Soort bouw
Nieuwbouw
Bouwjaar
2023
Onderhoud binnen
Uitstekend
Onderhoud buiten
Uitstekend
Bijzonderheden
Toegankelijk voor ouderen

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
ca. 304m²
Perceeloppervlakte
ca. 1,7ha
Oppervlakte woonkamer
ca. 46m²
Inhoud
ca. 1.126m³

Indeling

Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
2
Aantal verdiepingen
2
Voorzieningen
Alarminstallatie, Schuifpui, Glasvezel kabel, Zonnepanelen, Balansventilatie

Energie

Energielabel
A++++
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Volledig geisoleerd, Eco-bouw, HR-glas
Warm water
Elektrische boiler eigendom
Verwarming
Vloerverwarming geheel, Warmtepomp

Buitenruimte

Ligging
Aan bosrand, Aan park, Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Beschutte ligging, In bosrijke omgeving
Tuin
Tuin rondom

Garage

Soort garage
Inpandig
Capaciteit
1
Afmetingen
63m², 607×1035

Ligging & Locatie

[ { "address": "De Louwstraat 25", "zipCode": "5374 CE", "city": "Schaijk", "lat": 51.7392956, "lng": 5.6472682, "heading": 0, "pitch": 0 } ]

Plattegronden

De Louwstraat 25 b/c 35, Schaijk plattegrond-0
De Louwstraat 25 b/c 35, Schaijk plattegrond-1
De Louwstraat 25 b/c 35, Schaijk plattegrond-2
De Louwstraat 25 b/c 35, Schaijk plattegrond-3
De Louwstraat 25 b/c 35, Schaijk plattegrond-4
De Louwstraat 25 b/c 35, Schaijk plattegrond-5
De Louwstraat 25 b/c 35, Schaijk plattegrond-6
De Louwstraat 25 b/c 35, Schaijk plattegrond-7
De Louwstraat 25 b/c 35, Schaijk plattegrond-8
De Louwstraat 25 b/c 35, Schaijk plattegrond-9
De Louwstraat 25 b/c 35, Schaijk plattegrond-10
De Louwstraat 25 b/c 35, Schaijk plattegrond-11

Contact

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Wij helpen u graag

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Persoonlijke gegevens

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
}