Mijn favorieten

Religieus erfgoed

Wonen of werken in een gebouw met een bijzondere ambiance? Bij Redres vindt u religieus erfgoed te koop.
 

Religieus erfgoed te koop

Weinig gebouwen spreken zo tot de verbeelding als voormalige kerken en kloosters. Het zijn plaatsen van bezinning, van eerbied en ontzag. Met hun speciale ambiance, schitterende raampartijen en imposante ornamenten die herinneren aan hun oorspronkelijke bestemming, is de geschiedenis van dit religieuze erfgoed bijna tastbaar. Wilt u ook wonen of werken in een gebouw met karakter? Bij Redres vindt u de allermooiste religieuze objecten en religieus erfgoed te koop. Prachtige en bijzondere gebouwen die wachten op de juiste liefhebber.

Religieus erfgoed
 

Van psalmen en gebed naar bed & breakfast

Steeds vaker komt er religieus vastgoed op de markt. Een veranderende visie op het geestelijk leven en religie maar ook de vergrijzing zijn mede oorzaak van de toenemende leegstand van kerken en andere religieus erfgoed. De kosten die het onderhoud van deze - vaak oudere - panden met zich meebrengt, zijn steeds moeilijker te financieren. Het restaureren en herbestemmen van kerken, pastorieën en kloosters is vaak de enige optie om deze veelal schitterende gebouwen een tweede leven te geven. Gelukkig is daarvoor veel belangstelling van particulieren, bedrijven en andere instanties, die deze panden ontwikkelen tot gewilde (loft)woningen, inspirerende kantoren, bijzondere bed & breakfast locaties, galerieën en meer. In het aanbod van Redres vindt u reeds gerestaureerde en opgeleverde panden maar ook casco objecten waarin u als koper, uw creativiteit kwijt kunt. Sommige kerken en andere religieuze gebouwen zijn aangemerkt als monumentaal erfgoed of beschermd stads- of dorpsgezicht. Er moet bij restauratie of onderhoud van deze objecten altijd rekening gehouden worden met de geldende richtlijnen hiervoor. Uiteraard adviseren we u hier graag bij.
 

De expert in kerkelijk erfgoed

Bent u geïnteresseerd in het kopen van religieus erfgoed? Redres is de expert in kerkelijk erfgoed en denkt graag met u mee over hoe we uw ideeën werkelijkheid kunnen laten worden. Dankzij onze jarenlange ervaring en expertise geven wij u een gericht en eerlijk advies.
 

Meer weten?

Bent u benieuwd wat Redres voor u kan betekenen op het gebied van wonen, werken of de verkoop van religieus erfgoed? Onze specialisten denken graag met u mee. Neem hier contact op of bel +31 (0)35 647 08 78.