Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Mariadistelkade 6 in Amsterdam 1031 JW

Mariadistelkade 6

1031 JW Amsterdam
Prijs op aanvraag

OmschrijvingICONIC
 
LIVING
 
AMSTERDAM NOORD
 
TRINITY HOUSE LIGHT VESSEL No. 12
 
 
 
ICONISCH WONEN BINNEN DE CENTRUMRING VAN AMSTERDAM


 
ROOD VAN BUITEN WIT VAN BINNEN
...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1952 Woonoppervlakte 352 m² Aantal kamers 7
Lees meer

Verkopende makelaar

ir. Jan-Willem Andriessen

ir. Jan-Willem Andriessen

Stuur een email +31 (0)35 647 08 78

Omschrijving

English translation below


ICONIC
 
LIVING
 
AMSTERDAM NOORD
 
TRINITY HOUSE LIGHT VESSEL No. 12
 
 
 
ICONISCH WONEN BINNEN DE CENTRUMRING VAN AMSTERDAM


 
ROOD VAN BUITEN WIT VAN BINNEN
Knalrood en met een vuurtoren van 12 meter boven N.A.P. is dit Lichtschip met een lengte van ruim 40 meter een opvallende verschijning in Amsterdam Noord. Het schip benaderen en betreden is een intense ervaring. Van buiten is het schip knalrood, maar van binnen is het interieur licht en industrieel. De eenvoud, schoonheid en de rauwheid van het schip spreken boekdelen en zijn een lust voor het oog. Dit schip geeft stijl en identiteit aan elke toekomstige gebruiker en is van iconische waarde.
 

CREATIEVE HOTSPOT
Het rode lichtschip ligt niet zomaar op deze plek. Amsterdam Tower, MTV en TMF, IDTV en de HEMA, diverse reclamebureaus, kunstcollectieven, en culture festivals liggen vlakbij. Ook de horeca ontbreekt niet, met Plekk, Noorderlicht, de bruisende Ceuvel en Volharding als directe buren is allemaal op loopafstand. Het schip heeft een vaste ligplaats en tegenover het Rode Lichtschip ligt Schoonschip de meest duurzame drijvende wijk van Europa.
 
Het oude centrum van Amsterdam is uitstekend per auto, fiets of de zojuist geopende Noord-Zuidlijn te bereiken. 24 uur per dag vaart de nabijgelegen pont, en met de auto rijdt u via de IJ-tunnel binnen 5 minuten naar het centrum van Amsterdam.
ONVERGETELIJK OBJECT
Er is maar één Lichtschip in Amsterdam. En dat is Light Vessel 12. Met dit schip met een vloeroppervlak van circa 365 m2 en buitendekken van circa 200 m2 kunt u vele kanten op. Het is een XXL woonboot met allures van industrieel erfgoed, de schoonheid van een loft en de stoerheid van een rauwe zeebonk. Dit schip is bij uitstek geschikt om wonen en werken te combineren. Er ligt een razendsnelle glasvezelverbinding en de multifunctionele ruimten zijn te gebruiken als ruimte voor een reclamebureau, of wat te denken van een uitgeverij-, internet- of mediabedrijf, een radiostation, een muzikant, een DJ, een fotostudio, een mode-atelier of een bijzondere culturele of onderneming. Met deze vuurtorenboot kan elk creatief bedrijf in Amsterdam zich associëren en wordt het niet alleen makkelijk om dat te onthouden, maar ook moeilijk om het te vergeten.

VIRTUELE RONDLEIDING?
Alvast ronddwalen in het schip? Klik hier

OMSCHRIJVING
Afgelopen jaren is het schip volledig gerestaureerd en verbouwd tot een luxe loft met het wooncomfort van nu. Zo zijn alle stalen wanden gezandstraald en opnieuw gecoat en alle elektrische en technische installaties vernieuwd en opnieuw opgebouwd. Het schip ligt solitair in het Johan van Hasseltkanaal, een zijkanaal van het IJ in Amsterdam-Noord. Een slanke loopbrug met een lengte van bijna 20 meter biedt toegang tot het schip.
 

WOONGEDEELTE EN STUURHUT
Links is de entree. Een zware deur biedt toegang tot het woongedeelte. Alles is anders. Hier treft u een grote ruimte. Opvallend zijn de grote ramen die zorgen voor veel daglicht. Links een woonkamer. Er is een stoere houtkachel en de patrijspoorten zijn aan weerzijden nog aanwezig. Rechts van de deur is de eetkamer. Bijzonder is de grote eettafel die precies onder de vuurtoren is gepositioneerd. Een groot rond dakraam biedt zicht op deze 12 meter hoge toren. Er is een keuken. Deze is – uiteraard – robuust uitgevoerd en van alle gemakken voorzien. Tegenover de keuken is een trap naar boven waar de stuurhut zich bevond. Hier een stoere kamer, momenteel in gebruik als tienerkamer. Hoogstwaarschijnlijk de meest gave tienerkamer van het land. Vanuit deze kamer met prachtig zicht op het voor- en achterschip toegang tot een groot dek en de lichttoren. Een prachtige plek om in de zomermaanden te vertoeven of te genieten van het uitzicht.
 

BENEDENDEKS
Benedendeks kom je via de trap die zich tussen de woonkamer en de eetkamer bevindt. Met 12 traptreden sta je beneden. Hier een grote ruimte met boven de waterlijn ronde patrijspoorten. De stoere huid, de staalconstructie, de spanten zijn hier zichtbaar. Wat een plek! Er is hier een grote badkamer, voorzien van een pot, een inloopdouche en dubbele wastafels. Aansluitend een werkplek of een plek om te ontspannen. Er is een ruimte voor witgoedapparatuur dat gecombineerd is met een walk in closet. Ernaast een (kinder) slaapkamer en in het achtersteven de masterbedroom. Ruwe bolster blanke pit! De rauwheid van de ruimte, de stalen spanten en de patrijspoorten missen ook hier hun magische werking niet.
 

VOORSTEVEN
We zijn nu pas halverwege. Buiten is een groot dek met zicht op het geweldige voorsteven. Het grote voorruim is bereikbaar via een trappartij in het dek. Stoere treden leiden u naar beneden. Hier links en rechts twee deuren. Bij binnenkomst links komt u in de buik van het schip. Deze plek is adembenemend en oogstrelend. Een glazen volume is als een losse unit in de buik van het schip geplaatst. Hierdoor is een prachtige ruimte gerealiseerd die bij uitstek geschikt is als b & b, vergaderruimte, kantoorruimte of anderszins. Door het glas heeft de ruimte een perfect klimaat maar blijft de rauwheid van het schip aan alle kanten zichtbaar. De stoere metalen delen, de klinknagels de spanten zijn van alle kanten zichtbaar. Stoere schakelaars, logge lichtpinten worden afgewisseld met de rankheid van het glas. Aan de achterzijde is een badkamer voorzien van een teak uitgevoerde deur. De badkamer is eenvoudig doch doelmatig uitgevoerd, voorzien van lichte tegels, een toilet, wastafel en een royale douche. Het geheel past bij het industriële karakter van het schip.
 
Rechts is een tweede ruimte die zich in het voorsteven van Light Vessel 12 bevindt. Ook hier een verpletterende eerste indruk. Het glazen volume loopt met de rondingen van het voorsteven mee en de schoonheid van de ruimte is hiermee compleet. Stoere schakelaars, logge lichtpinten worden afgewisseld met de rankheid van het glas. Een groot dakraam voorziet in natuurlijk daglicht. Rechts van de deur is een royaal bad dat als losse unit in de ruimte is geplaatst. Links wederom een stoere pantry uitgevoerd in teakhout en aansluitend een robuuste badkamer voorzien van lichte tegels, een toilet, wastafel en royale douche.
 

RESUMÉ
  • Rood RAL 3003
  • 365 m2 woonoppervlak, 200 m2 buitendekken
  • Gebouwd in 1952 in Engeland en opgetrokken uit 12 mm dik onverwoestbaar ‘British steel’
  • 41 meter lang en 7,5 meter breed biedt maar liefst 300 m2 sfeervol woon en werkgenot op een fantastische zichtlocatie
  • Met nog eens zo’n 300 m2 aan diverse buiten ruimtes (voor-, achter- en topdek) met weergaloos uitzicht op de NDSM en omgeving
  • De binnenruimte is verdeeld over een grote loftachtige woonruimte met keuken, met in de buik van het schip twee hoogwaardig verbouwde woon of werksuites
 
TECHNISCHE GEGEVENS
Lengte                                               : circa 41.7 m
Breedte                                             : circa 7.62 m
Diepgang                                          : circa 2.90 m
Gebouwd voor                                 : Trinity House, London
Bouwjaar                                          : 1952
Scheepswerf                                    : Philip & Son, Dartmouth, Devon, England
Materiaal                                           : British steel
Hoogte                                              : 17.30 m
 

HISTORIE
Trinity House Light Vessel No.12 is in juni 1950 besteld bij de Engelse firma Philip & Son in Darthmouth, UK. De oplevering vond plaats op 1 april 1952 waarna het tot 1980 dienstdeed als actief werkend lichtschip voornamelijk voor de kust bij Margate. Op 23 oktober 1985 werd het schip buiten bedrijf gesteld en heeft het gedurende zeven jaren aangemeerd gelegen aan de Koninklijke Marinewerf Prince William te UK. Uiteindelijk werd het schip verkocht aan de Nederlander Pieter Bunder. Hij liet het schip in 1998 volledig zandstralen en voorzien van een nieuwe rode coating. Het schip ligt dan aangemeerd aan noordzijde van het IJ. Op 1 juli 2008 is het schip verkocht aan de huidige eigenaar, een media-ondernemer die de afgelopen 12 jaar het schip volledig heeft gerestaureerd.


INTERESSE?
Neem contact met ons op wij informeren u graag.
 
 
ICONIC

LIVING

AMSTERDAM NOORD

TRINITY HOUSE LIGHT VESSEL No. 12ICONIC WONEN WITHIN THE RING ROAD OF AMSTERDAM


RED ON THE OUTSIDE WHITE ON THE INSIDE
Bright red and with a lighthouse 12 meters above sea level, this Lightship with a length of over 40 meters is a striking appearance in Amsterdam North. Approaching and entering the ship is an intense experience. On the outside, the ship is bright red, but on the inside the interior is light and industrial. The simplicity, beauty and rawness of the ship speak for themselves and are a feast to the eye. This ship lends style and identity to any future user and is of iconic value.

CREATIVE HOTSPOT
The red lightship is not located on this site for nothing. Amsterdam Tower, MTV and TMF, IDTV and HEMA, various advertising firms, art collectives and cultural festivals are nearby. The catering sector is also present with Plekk, Noorderlicht, the vibrant Ceubel Volharding are direct neighbors within walking distance. The ship has a permanent mooring, and opposite the Red Lightship is Schoonschip, Europe’s most sustainable floating district.

Amsterdam’s historic center is easily reached by car, bicycle or the recently opened North-South line. The nearby ferry operates 24 hours a day, and by car you drive to the center of Amsterdam within 5 minutes through the IJ tunnel.

UNFORGETTABLE OBJECT
There is only one lightship in Amsterdam, and that is the Light Vessel 12. With this ship, with a floor area of c. 365 m2 and outdoor decks of c. 200 m2 you have many options. It is an XXL houseboat with allures of industrial heritage, the beauty of a lift and the toughness of a rough seaman. This ship excellently suited for a combination of living and working. There is a lightning-fast glass fiber connection and the multifunctional spaces can be used to house an advertising firm, or think of a publishing, internet or media company, a radio station, a musician, a DJ, a photo studio, a fashion studio or a special cultural enterprise. every creative firm in Amsterdam can associate with this lighthouse boat, which is not only easy to remember, but also hard to forget.

DEscriptION
In recent years the ship has been completely restored and renovated into a luxurious loft with the living comfort of today. All steel walls have been sandblasted and recoated, and all electric and technical installations have been renewed and re-installed. This ship lies on its own in the Johan van Hasseltkanaal, a side channel of the IJ in Amsterdam North. A slender footbridge with a length of almost 20 meters gives access to the ship.

LIVING AREA AND WHEELHOUSE
The entrance is to the left. A heavy door gives access to the living area. Everything is different. Here you will find a large space. The large windows allowing lots of daylight are striking. There is a living room to the left. It has a cool wood burner and the portholes on both sides are still there. Ro the right of the door is the dining room. A special feature is the large dining table positioned exactly below the lighthouse. A large round skylight offers a view of the 12-meter high lighthouse. There is a kitchen which is of course robustly executed and fully equipped. Opposite the kitchen are stairs leading up to where the wheelhouse used to be. Here is a cool room, currently used as a teenager’s bedroom. It is probably the coolest teenager’s bedroom in the country. This room, which offers a wonderful view of the bow and stern, gives access to a large deck and the light tower. A wonderful place to be during the summer months or to enjoy the view.

LOWER DECK
You reach the lower deck using the stairs between the living room and the dining room. 12 steps will take your down. Here you will find a large space with round portholes above the waterline. The sturdy skin, the steel construction, the trusses are visible here. What a place! There is a large bathroom, provided with a toilet, a walk-in shower and double washbasins. Adjacent is a workplace or a place to relax. There is a room for white goods combined with a walk-in closet. Next to it a (children’s) bedroom and in the stern the master bedroom. Hard shell, soft center! The enchanting effect of the rawness of the room, the steel trusses and the portholes are also evident here.

BOW
And we are still only halfway. Outside there is a large deck with a view of the great bow. The large front space is accessed via a staircase in the deck. Sturdy steps lead you down to two doors to the left and right. Upon entrance left you enter the belly of the ship. This place is breath-taking and eye-catching. A glass volume has been placed in the belly of the ship as a separate unit. This creates a beautiful space that is excellently suited as a B&B, meeting room, office space or otherwise. The glass gives the room a perfect climate, but the rawness of the ship stays visible on all sides. The sturdy metal parts, the rivets and the trusses are visible on all sides. Sturdy switches, bulky light points are alternated with the slenderness of the glasses. To the rear is a bathroom with a door in teak. The bathroom is simply but effectively executed, equipped with light tiles, a toilet, washbasin and a large shower. The whole matches the ship’s industrial character.

To the right a second space which is located in the bow of Light Vessel 12. The first impression is also overwhelming here. The glass volume follows the curves or the bow, completing the beauty of the space. Sturdy switches, bulky light points are alternated with the slenderness of the glass. A large skylight provides natural daylight. To the right of the door is a large bath that has been placed in the room as a separate unit. To the left a sturdy pantry in teak wood and adjacent a robust bathroom equipped with light tiles, a toilet, washbasin and a large shower.

RESUME
- Red RAL 3003
- 365 m2 living area, 200 m2 outside decks.
- Built in 1952 in England and constructed of 12 mm thick indestructible ‘British steel’
- 41 meters long and 7.5 meters wide, offering no less than 300 m2 enjoyable living and working on a fantastic sight location
- With another 300 m2 of various outdoor spaces (front, rear and top deck) with an unmatched view of the NDSM and its surroundings
- The inner space is distributed over a large, loft-like living space with kitchen, with two high-quality renovated living and working suites in the belly of the ship

TECHNICAL DETAILS
Length : c. 41.7 m
width : c. 7.62 m
Draught : c. 2.90 m
Built for : Trinity House, London
Year of construction : 1952
Shipyard : Philip & Son, Dartmouth, Devon, England
Material : British steel
Height : 17.30 m

HISTORY
Trinity House Light Vessel No. 12 was ordered in June 1950 by the English firm Philip & Son in Dartmouth, UK. The ship was delivered 1 April 1952 and served as an actively operating lightship until 1980, mostly outside the coast at Margate. On 232 October 1985 the ship was decommissioned and was moored at the Royal Navy yard Prince William in the UK for seven years. Eventually the ship was sold to the Dutchman Pieter Bunder. He had the ship sandblasted all over and provided with a new red coating in 1998. The ship is moored on the north side of the IJ. On 1 July 2008 the ship was sold to the current owner, a media entrepreneur who has completely restored the ship over the past 12 years.
Overdracht Status Beschikbaar Prijs op aanvraag Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboot Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Luxe Bouwjaar 1952 Bouwjaar toelichting Gerestaureerd 2018 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan water, aan rustige weg, in centrum, vrij uitzicht, open ligging en aan vaarwater Indeling Woonoppervlakte 352 m² Perceeloppervlakte 1 m² Gebouwgebonden buitenruimte 162 m² Inhoud 785 m³ Aantal kamers 7 Aantal slaapkamers 5 Aantal woonlagen 2 woonlagen en een kelder Energie Warmwater Stadsverwarming Verwarming Stadsverwarming Buitenruimte Tuin Zonneterras Hoofdtuin Zonneterras Oppervlakte hoofdtuin 162 m² (0.21 m bij 0.07 m) Ligging hoofdtuin Zuid Kwaliteit tuin Aangelegd onder architectuur Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren, betaald parkeren en parkeervergunningen Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed tot uitstekend Onderhoud buiten Goed tot uitstekend Huidig gebruik Woonschip | Atelier | Kantoor Huidige bestemming Woonschip | Atelier | Kantoor Voorzieningen Voorzieningen Rookkanaal, Schuifpui, Natuurlijke ventilatie Kadastrale gegevens Gemeente Amsterdam Sectie X Perceelnummer 0000 Oppervlakte 1 m² Eigendomssituatie Zie akte
Route van naar Mariadistelkade 6, 1031 JW Amsterdam

CBS Statistieken

Tabel Grafieken
2015 2016

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.