taxaties

Dienst

WAARDEBEPALEN MET REDRES.

Denkt u erover om uw object te verkopen, en heeft behoefte aan een waarde-indicatie van uw bijzondere woning? Wij waarderen met regelmaat bijzondere bouwkunst en monumentale objecten in opdracht van particulieren, lokale overheden en bedrijven.

Aangezien het altijd gaat om unieke objecten, vereist de waardebepaling van deze panden de nodige kennis en bekwaamheid, en vaak ontbreekt het op lokaal niveau aan een referentiekader. Kennis van zaken en bekendheid met soortgelijke objecten op regionaal of landelijk niveau is hierbij onontbeerlijk.

AAN DE SLAG

Het WAARDEREN VAN ERFGOED IS MEER DAN ALLEEN
de vierkante meterprijs

De waardering van bouwkunst of een monumentaal object is een expertise. In dit segment kan niet worden volstaan met een analytische benadering op basis van het woonoppervlak, de inhoud en de grootte van het perceel, nee, het vereist vergaande marktkennis.
Juist zaken als de historie, de bouwstijl, de architectuur, de monumentenstatus én de uniciteit bepalen de waarde van een object. Bovendien lenen dergelijke objecten zich niet voor een modelmatige waardering. Met vierkante meters alleen kom je er niet; het gaat om het geheel.

Alternatieve aanwendbaarheid
Daarnaast wordt ook gekeken naar de eventuele herbestemmingsmogelijkheden, de alternatieve aanwendbaarheid, oftewel: het gebouw waarderen om de kwaliteit en mogelijkheden die het heeft en/of zou kunnen hebben. 

Redres de Bouwkunstmakelaar heeft een grote expertise op het gebied van het bepalen van de marktwaarde en het zien van de mogelijke alternatieve invullingen. Denk hierbij dan aan de residuele waardeberekeningen, et cetera.  

Redres beschikt inmiddels over een flinke referentielijst en zetten onze jarenlange ervaring in op het gebied van herontwikkeling, commercie en bouwkundige kennis. 

Appels met peren
Om bijvoorbeeld een restauratie of herontwikkeling financieel inzichtelijk te maken, is buiten kennis van de markt, natuurlijk ook kennis op monumentaal, bouwkundig, juridisch en fiscaal gebied nodig. Wij zijn in staat om voor  uitzonderlijke gebouwen de (on)mogelijkheden te zien, vanuit de identiteit, de markt, typologie en details van het gebouw. Mogelijkheden die leiden tot een waardig voortbestaan. Tezamen met uw input vertalen wij dat naar een accurate en betrouwbare taxatie.

“Of het doel van de taxatie nu een marktwaarde, beleggingswaarde, residuele waarde of een herbouwwaarde ten behoeve van de verzekering of een BRIM-aanvraag is, een standaard taxatie bestaat niet”.

Reviews

“Ik wilde ons voormalige postkantoor verkopen en zocht een makelaar die wist hoe je dit grote, monumentale gebouw het beste in de markt kon zetten. Redres heeft verstand van en ervaring met bijzondere panden en inventieve oplossingen. Jan-Willem Andriessen adviseerde een splitsing en heeft het hele traject begeleid van vergunningsaanvraag tot gesplitste verkoop. Ons pand is daardoor sneller en gunstiger verkocht. Het was fijn samenwerken met zo’n professioneel bedrijf.“

- Marije Ruhe

“Redres, wat een reis was het voor ons als familie. En wat was het geweldig om deze reis met jullie te mogen doen. Dank jullie wel voor jullie inbreng en inzet. Voor alle mooie beelden, prachtige teksten, jullie oprechte enthousiasme voor het huis, het altijd fijne contact en altijd weer een oplossing. Met een prachtig finale. Ik ben daar nog steeds stil van.“

- Ariadne Veenhuizen

“Wij waren opzoek naar een werkelijk goede makelaar, die een hart en passie heeft voor monumentale en unieke panden. Deze hebben wij gevonden bij Redres de Bouwkunstmakelaar, namelijk Jan-Willem Andriessen. Hij wist vol enthousiasme een prachtige omschrijving te geven over ons monumentale appartement. Hij wist precies wat te benadrukken zodat zowel de koper als de verkoper een mooi en duidelijk inzicht kregen van de schoonheid. Een makelaar met doorzettingsvermogen, durf, inzicht en passie. Voor ons een geweldige en dankbare ervaring.“

- André en Greta Kooistra

Marije Ruhe
Ariadne Veenhuizen
André en Greta Kooistra
JFK MEN: EEN KERK KOPEN VOOR SLECHTS 550.000 EURO

Media

JFK MEN: EEN KERK KOPEN VOOR SLECHTS 550.000 EURO

Een kerk in het West-Friese Oterleek. Je kunt straks letterlijk in het huis van de heer wonen en dat voor een zachte prijs, 550.000 euro. Er moet uiteraard nog wel wat aan geklust worden, maar de mogelijkheden om hier jouw eigen droomwoning van te maken zijn dan ook eindeloos.

Lees artikel

VTWONEN: speelse loftwoning in een voormalige school in Rotterdam

Media

VTWONEN: speelse loftwoning in een voormalige school in Rotterdam

De favoriete vrijetijdsbesteding van de vtwonen-redactie? Het afspeuren van Funda naar de mooiste en meest bijzondere woonparels. Deze week viel ons oog op deze speelse loftwoning in Rotterdam-West. Het meest speciale aan de woning? De torenhoge ramen.

Lees artikel

LINDA: MIJ WEL BELLEN

Media

LINDA: MIJ WEL BELLEN

In Brielle woon je in een telefooncentrale (en dat pakt verrassend uit).

Lees artikel

waardebepaling

BOUWKUNST VERKOPEN?

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Persoonlijke gegevens

gegevens object

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms