taxaties

Dienst

WAARDE BEPALEN MET REDRES.

Maakt u plannen om uw object verkopen en heeft behoefte aan een waarde indicatie van uw bijzondere woning? Wij waarderen regelmatig bijzondere bouwkunst en monumentale objecten in opdracht van particulieren, lokale overheden en bedrijven.

Aangezien het altijd gaat om unieke objecten, vereist het waarderen van deze panden de nodige kennis en bekwaamheid en ontbreekt het op lokaal niveau vaak aan een referentiekader. Kennis van zaken en bekendheid met soortgelijke objecten op regionaal of landelijk niveau is hierbij onontbeerlijk.

AAN DE SLAG

WAARDEREN VAN ERFGOED IS MEER DAN ALLEEN EEN ANALYTISCHE BENADERING

De waardering van bouwkunst of een monumentaal object vraagt om gedegen marktkennis. In dit segment kan niet worden volstaan met een analytische benadering op basis van het woonoppervlak, de inhoud en de grootte van het perceel. Juist zaken als de historie, de bouwstijl, de architectuur, de monumentenstatus én de uniciteit bepalen mede de waarde van een object. Bovendien lenen dergelijke objecten zich niet voor een modelmatige waardering.

Alternatieve aanwendbaarheid
Daarnaast wordt ook gekeken naar de eventuele herbestemmingsmogelijkheden, de alternatieve aanwendbaarheid, ofwel het gebouw waarderen om de kwaliteit en mogelijkheden die het heeft en/of zou kunnen hebben. 

Redres de Bouwkunstmakelaar heeft veel expertise in het waarderen en het zien van de marktwaarde en de mogelijke alternatieve invullingen, denk hierbij aan de residuele waardeberekeningen en dergelijke.  

Redres beschikt inmiddels over een flinke referentielijst en zetten onze jarenlange ervaring in op het gebied van herontwikkeling, commercie en bouwkundige kennis. 

Appels met peren
Om bijvoorbeeld een restauratie of herontwikkeling financieel inzichtelijk te maken is buiten kennis van de markt, natuurlijk ook kennis op monumentaal, bouwkundig, juridisch en fiscaal gebied onmisbaar. Wij zijn in staat om voor hele unieke gebouwen de (on)mogelijkheden te zien, vanuit de identiteit, de markt, typologie en details van het gebouw. Mogelijkheden die leiden tot een waardig voortbestaan. Uw input en die van ons vertalen wij in een taxatie.

“Of het doel van de taxatie nu een marktwaarde, beleggingswaarde, residuele waarde of een herbouwwaarde ten behoeve van de verzekering of een BRIM-aanvraag is, een standaard taxatie bestaat niet”.

Reviews

“Ik wilde ons voormalige postkantoor verkopen en zocht een makelaar die wist hoe je dit grote, monumentale gebouw het beste in de markt kon zetten. Redres heeft verstand van en ervaring met bijzondere panden en inventieve oplossingen. Jan-Willem Andriessen adviseerde een splitsing en heeft het hele traject begeleid van vergunningsaanvraag tot gesplitste verkoop. Ons pand is daardoor sneller en gunstiger verkocht. Het was fijn samenwerken met zo’n professioneel bedrijf.“

- Marije Ruhe

“Redres, wat een reis was het voor ons als familie. En wat was het geweldig om deze reis met jullie te mogen doen. Dank jullie wel voor jullie inbreng en inzet. Voor alle mooie beelden, prachtige teksten, jullie oprechte enthousiasme voor het huis, het altijd fijne contact en altijd weer een oplossing. Met een prachtig finale. Ik ben daar nog steeds stil van.“

- Ariadne Veenhuizen

“Wij waren opzoek naar een werkelijk goede makelaar, die een hart en passie heeft voor monumentale en unieke panden. Deze hebben wij gevonden bij Redres de Bouwkunstmakelaar, namelijk Jan-Willem Andriessen. Hij wist vol enthousiasme een prachtige omschrijving te geven over ons monumentale appartement. Hij wist precies wat te benadrukken zodat zowel de koper als de verkoper een mooi en duidelijk inzicht kregen van de schoonheid. Een makelaar met doorzettingsvermogen, durf, inzicht en passie. Voor ons een geweldige en dankbare ervaring.“

- André en Greta Kooistra

Marije Ruhe
Ariadne Veenhuizen
André en Greta Kooistra
LINDA: VERVELENDE SCHOONFAMILIE? FORT TE KOOP

Media

LINDA: VERVELENDE SCHOONFAMILIE? FORT TE KOOP

Waar het gebouw op dit moment juist de mensen verbindt – als trouw- en feestlocatie – kan het ook zorgen voor totale isolatie. Lekker wonen in je fort, waar niemand je kan bereiken.

Lees artikel

ELLE Decoration: burgemeestershuis met eigen loftwoning in Megen

Media

ELLE Decoration: burgemeestershuis met eigen loftwoning in Megen

Wonen in een uniek object, zoals een watertoren, een rijksmonument, voormalig brandweerkazerne, kerk of schoolgebouw? Doen! De woningmarktbestaat uit zoveel meer dan een jarendertigwoning of rijtjeshuis. Daarom selecteren we samen met bouwkunstmakelaar Redres, de bijzonderste woningen in Nederland. Zoals dit burgemeestershuis met eigen loftwoning in Megen, gebouwd in 1820, met museaal interieur. Postmodernisme en hedendaags design ontmoet de Romantiek... klasse.

Lees artikel

waardebepaling

BOUWKUNST VERKOPEN?

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Persoonlijke gegevens

gegevens object

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms