taxaties

Dienst

WAARDEBEPALEN MET REDRES.

Denkt u erover om uw object te verkopen, en heeft behoefte aan een waarde-indicatie van uw bijzondere woning? Wij waarderen met regelmaat bijzondere bouwkunst en monumentale objecten in opdracht van particulieren, lokale overheden en bedrijven.

Aangezien het altijd gaat om unieke objecten, vereist de waardebepaling van deze panden de nodige kennis en bekwaamheid, en vaak ontbreekt het op lokaal niveau aan een referentiekader. Kennis van zaken en bekendheid met soortgelijke objecten op regionaal of landelijk niveau is hierbij onontbeerlijk.

AAN DE SLAG

Het WAARDEREN VAN ERFGOED IS MEER DAN ALLEEN
de vierkante meterprijs

De waardering van bouwkunst of een monumentaal object vergt expertise. Dit segment vereist meer dan een analytische benadering op basis van het woonoppervlak, de inhoud en de grootte van het perceel; het vraagt om diepgaande marktkennis. Aspecten zoals de historie, bouwstijl, architectuur, monumentenstatus en uniciteit spelen een cruciale rol bij het bepalen van de waarde van een object. Dergelijke objecten zijn niet geschikt voor een standaard waardering op basis van vierkante meters; het draait om het totale plaatje.

Alternatieve gebruiksmogelijkheden
Daarnaast wordt gekeken naar de potentiële herbestemmingsmogelijkheden, de alternatieve aanwendbaarheid. Redres beschikt over aanzienlijke expertise in het bepalen van marktwaarde en het identificeren van mogelijke alternatieve invullingen, zoals residuele waardeberekeningen, et cetera.

Redres heeft inmiddels een uitgebreide referentielijst en put uit onze jarenlange ervaring op het gebied van herontwikkeling, commercie en bouwkundige expertise.

Appels met peren vergelijken
Om bijvoorbeeld een restauratie of herontwikkeling financieel inzichtelijk te maken, is naast marktkennis ook expertise vereist op het gebied van monumenten, bouwkunde, juridische en fiscale aspecten. Wij zijn in staat om voor uitzonderlijke gebouwen de mogelijkheden te zien, gebaseerd op de identiteit, marktkennis, typologie en specifieke details van het gebouw. Deze inzichten leiden tot een duurzame voortzetting van het pand. Samen met uw input vertalen wij dit naar een nauwkeurige en betrouwbare taxatie.

“Of het nu gaat om een marktwaarde, beleggingswaarde, residuele waarde of herbouwwaarde voor verzekering of BRIM-aanvraag, er bestaat geen standaardtaxatie”.

Reviews

“Wij hebben met veel plezier samengewerkt met Jan-Willem. Hij bleek voor ons de perfecte man voor de verkoop van ons mooie, door ons gerestaureerde, huis uit 1630. Jan-Willem kon ons huis en de ingrepen die we hebben gedaan op waarde schatten en dit professioneel overbrengen op kandidaat-kopers. De communicatie met Jan-Willem verliep buitengewoon relaxed en prettig. Een verademing.“

- Wouter Beekman en Marlies de Nijs

“Ik wilde ons voormalige postkantoor verkopen en zocht een makelaar die wist hoe je dit grote, monumentale gebouw het beste in de markt kon zetten. Redres heeft verstand van en ervaring met bijzondere panden en inventieve oplossingen. Jan-Willem Andriessen adviseerde een splitsing en heeft het hele traject begeleid van vergunningsaanvraag tot gesplitste verkoop. Ons pand is daardoor sneller en gunstiger verkocht. Het was fijn samenwerken met zo’n professioneel bedrijf.“

- Marije Ruhe

“Redres, wat een reis was het voor ons als familie. En wat was het geweldig om deze reis met jullie te mogen doen. Dank jullie wel voor jullie inbreng en inzet. Voor alle mooie beelden, prachtige teksten, jullie oprechte enthousiasme voor het huis, het altijd fijne contact en altijd weer een oplossing. Met een prachtig finale. Ik ben daar nog steeds stil van.“

- Ariadne Veenhuizen

Wouter Beekman en Marlies de Nijs
Marije Ruhe
Ariadne Veenhuizen
QUOTE: Architect verkoopt Delftse villa

Media

QUOTE: Architect verkoopt Delftse villa

Architect verkoopt met internationale prijzen bekroonde Delftse villa. Dat het in de twee-zonder-een-kap prettig wonen is, bewijzen ook de buren, die er - net als de architect zelf - al sinds 1990 wonen.

Lees artikel

QUOTE 500: Amsterdamse School-villa in Schoorl

Media

QUOTE 500: Amsterdamse School-villa in Schoorl

In het pittoreske Noord-Hollandse dorpje Schoorl vinden we een even pittoresk staaltje Nederlandse architectuur.

Lees artikel

WONEN IN EEN EEUWENOUD KERKJE IN HINDELOOPEN

Media

WONEN IN EEN EEUWENOUD KERKJE IN HINDELOOPEN

inds kort staat er een heel charmant, verbouwd kerkje in de Schoolstraat in Hindeloopen te koop. Deze kerk, bekend onder de naam ‘De Kleine Vermaning’, werd in 1680 gebouwd.

Lees artikel

waardebepaling

BOUWKUNST VERKOPEN?

Fijn dat je contact hebt opgenomen!

We zorgen ervoor dat je spoedig een reactie van ons ontvangt op:

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Persoonlijke gegevens

gegevens object

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms