herbestemmen-en-splitsen

Dienst

HERBESTEMMEN MET REDRES

Soms is een object beter verkoopbaar met een andere bestemming dan de huidige, of kan het beter gesplitst worden omdat het eenvoudigweg te groot is. Redres heeft al ruim twintig jaar ervaring in herbestemmen. Meer weten? We kijken met u mee naar de mogelijkheden.

AAN de slag

TRANSFORMATIE

Ons land is gebouwd op een rijke historie en dat zie je terug in de architectuur. Van oude grachtenpanden, landhuizen of schoolgebouwen, maar ook industrieel erfgoed bij steden en dorpen. Met de maatschappelijke en technologische ontwikkelingen worden gebouwen overbodig en raken ze soms verweesd.

Leegstand
Vaak staat het vastgoed jaren leeg nadat de laatste gebruiker is vertrokken. Soms verpaupert het gebouw en wacht de slopershamer, maar steeds vaker worden dergelijke gebouwen herbestemd naar een nieuwe functie. Dit geldt zeker voor gebouwen met een monumentale status. Sloop is dan - in principe - geen optie.

Zoeken naar een nieuwe invulling
Oude gebouwen zijn vaak uitermate geschikt om te transformeren naar een woonfunctie. Veelal staan ze op prachtige locaties en beschikken niet zelden over grote metrages vloeroppervlak.

Een woonbestemming vergroot niet alleen de verkoopbaarheid maar zeker ook de opbrengstwaarde. Ook zijn objecten met een woonbestemming gemakkelijker te financieren dan objecten met een maatschappelijke bestemming of een bedrijfsmatige bestemming.

Splitsen en wijzigen woonbestemming
Soms zijn objecten te groot voor 1 woning en kan het eenvoudig gesplitst worden in 2 of meer wooneenheden. Redres heeft afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het splitsen of wijzigen van de bestemming naar een andere bestemming die recht doet aan een pand, maar ook aan de verkoopbaarheid ervan.

Meer kansen
Het erfgoed blijft niet alleen behouden, ook de verkoopbaarheid wordt vergroot. Immers het kan worden opgedeeld in behpbare brokken. Voor de verkoper is het interessant: de opbrengstwaarde wordt op deze manier ook geoptimaliseerd.

Reviews

“Wij hebben met veel plezier samengewerkt met Jan-Willem. Hij bleek voor ons de perfecte man voor de verkoop van ons mooie, door ons gerestaureerde, huis uit 1630. Jan-Willem kon ons huis en de ingrepen die we hebben gedaan op waarde schatten en dit professioneel overbrengen op kandidaat-kopers. De communicatie met Jan-Willem verliep buitengewoon relaxed en prettig. Een verademing.“

- Wouter Beekman en Marlies de Nijs

“Ik wilde ons voormalige postkantoor verkopen en zocht een makelaar die wist hoe je dit grote, monumentale gebouw het beste in de markt kon zetten. Redres heeft verstand van en ervaring met bijzondere panden en inventieve oplossingen. Jan-Willem Andriessen adviseerde een splitsing en heeft het hele traject begeleid van vergunningsaanvraag tot gesplitste verkoop. Ons pand is daardoor sneller en gunstiger verkocht. Het was fijn samenwerken met zo’n professioneel bedrijf.“

- Marije Ruhe

“Redres, wat een reis was het voor ons als familie. En wat was het geweldig om deze reis met jullie te mogen doen. Dank jullie wel voor jullie inbreng en inzet. Voor alle mooie beelden, prachtige teksten, jullie oprechte enthousiasme voor het huis, het altijd fijne contact en altijd weer een oplossing. Met een prachtig finale. Ik ben daar nog steeds stil van.“

- Ariadne Veenhuizen

Wouter Beekman en Marlies de Nijs
Marije Ruhe
Ariadne Veenhuizen
QUOTE: Architect verkoopt Delftse villa

Media

QUOTE: Architect verkoopt Delftse villa

Architect verkoopt met internationale prijzen bekroonde Delftse villa. Dat het in de twee-zonder-een-kap prettig wonen is, bewijzen ook de buren, die er - net als de architect zelf - al sinds 1990 wonen.

Lees artikel

QUOTE 500: Amsterdamse School-villa in Schoorl

Media

QUOTE 500: Amsterdamse School-villa in Schoorl

In het pittoreske Noord-Hollandse dorpje Schoorl vinden we een even pittoresk staaltje Nederlandse architectuur.

Lees artikel

WONEN IN EEN EEUWENOUD KERKJE IN HINDELOOPEN

Media

WONEN IN EEN EEUWENOUD KERKJE IN HINDELOOPEN

inds kort staat er een heel charmant, verbouwd kerkje in de Schoolstraat in Hindeloopen te koop. Deze kerk, bekend onder de naam ‘De Kleine Vermaning’, werd in 1680 gebouwd.

Lees artikel

Contact

WE HELPEN U GRAAG

Fijn dat je contact hebt opgenomen!

We zorgen ervoor dat je spoedig een reactie van ons ontvangt op:

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Persoonlijke gegevens

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms