herbestemmen-en-splitsen

Dienst

HERBESTEMMEN MET REDRES

Soms is een object beter verkoopbaar met een andere bestemming dan de huidige, of kan het beter gesplitst worden omdat het eenvoudigweg te groot is.
Redres heeft al ruim twintig jaar ervaring in herbestemmen. Meer weten? We kijken met u mee naar de mogelijkheden. 

AAN de slag

TRANSFORMATIE

Ons land is gebouwd op een rijke historie en dat zie je terug in de architectuur. Van oude grachtenpanden, landhuizen of schoolgebouwen, maar ook industrieel erfgoed bij steden en dorpen. Met de maatschappelijke en technologische ontwikkelingen worden gebouwen overbodig en raken ze soms verweesd.

Leegstand
Vaak staat het vastgoed jaren leeg nadat de laatste gebruiker is vertrokken. Soms verpaupert het gebouw en wacht de slopershamer, maar steeds vaker worden dergelijke gebouwen herbestemd naar een nieuwe functie. Dit geldt zeker voor gebouwen met een monumentale status. Sloop is dan - in principe - geen optie.

Zoeken naar een nieuwe invulling
Oude gebouwen zijn vaak uitermate geschikt om te transformeren naar een woonfunctie. Veelal staan ze op prachtige locaties en beschikken niet zelden over grote metrages vloeroppervlak.

Een woonbestemming vergroot niet alleen de verkoopbaarheid maar zeker ook de opbrengstwaarde. Ook zijn objecten met een woonbestemming gemakkelijker te financieren dan objecten met een maatschappelijke bestemming of een bedrijfsmatige bestemming.

Splitsen en wijzigen woonbestemming
Soms zijn objecten te groot voor 1 woning en kan het eenvoudig gesplitst worden in 2 of meer wooneenheden. Redres heeft afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het splitsen of wijzigen van de bestemming naar een andere bestemming die recht doet aan een pand, maar ook aan de verkoopbaarheid ervan.

Meer kansen
Het erfgoed blijft niet alleen behouden, ook de verkoopbaarheid wordt vergroot. Immers het kan worden opgedeeld in behpbare brokken. Voor de verkoper is het interessant: de opbrengstwaarde wordt op deze manier ook geoptimaliseerd.

Reviews

“Ik wilde ons voormalige postkantoor verkopen en zocht een makelaar die wist hoe je dit grote, monumentale gebouw het beste in de markt kon zetten. Redres heeft verstand van en ervaring met bijzondere panden en inventieve oplossingen. Jan-Willem Andriessen adviseerde een splitsing en heeft het hele traject begeleid van vergunningsaanvraag tot gesplitste verkoop. Ons pand is daardoor sneller en gunstiger verkocht. Het was fijn samenwerken met zo’n professioneel bedrijf.“

- Marije Ruhe

“Redres, wat een reis was het voor ons als familie. En wat was het geweldig om deze reis met jullie te mogen doen. Dank jullie wel voor jullie inbreng en inzet. Voor alle mooie beelden, prachtige teksten, jullie oprechte enthousiasme voor het huis, het altijd fijne contact en altijd weer een oplossing. Met een prachtig finale. Ik ben daar nog steeds stil van.“

- Ariadne Veenhuizen

“Wij waren opzoek naar een werkelijk goede makelaar, die een hart en passie heeft voor monumentale en unieke panden. Deze hebben wij gevonden bij Redres de Bouwkunstmakelaar, namelijk Jan-Willem Andriessen. Hij wist vol enthousiasme een prachtige omschrijving te geven over ons monumentale appartement. Hij wist precies wat te benadrukken zodat zowel de koper als de verkoper een mooi en duidelijk inzicht kregen van de schoonheid. Een makelaar met doorzettingsvermogen, durf, inzicht en passie. Voor ons een geweldige en dankbare ervaring.“

- André en Greta Kooistra

Marije Ruhe
Ariadne Veenhuizen
André en Greta Kooistra
JFK MEN: EEN KERK KOPEN VOOR SLECHTS 550.000 EURO

Media

JFK MEN: EEN KERK KOPEN VOOR SLECHTS 550.000 EURO

Een kerk in het West-Friese Oterleek. Je kunt straks letterlijk in het huis van de heer wonen en dat voor een zachte prijs, 550.000 euro. Er moet uiteraard nog wel wat aan geklust worden, maar de mogelijkheden om hier jouw eigen droomwoning van te maken zijn dan ook eindeloos.

Lees artikel

VTWONEN: speelse loftwoning in een voormalige school in Rotterdam

Media

VTWONEN: speelse loftwoning in een voormalige school in Rotterdam

De favoriete vrijetijdsbesteding van de vtwonen-redactie? Het afspeuren van Funda naar de mooiste en meest bijzondere woonparels. Deze week viel ons oog op deze speelse loftwoning in Rotterdam-West. Het meest speciale aan de woning? De torenhoge ramen.

Lees artikel

LINDA: MIJ WEL BELLEN

Media

LINDA: MIJ WEL BELLEN

In Brielle woon je in een telefooncentrale (en dat pakt verrassend uit).

Lees artikel

Contact

WE HELPEN U GRAAG

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Persoonlijke gegevens

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms