over_ons

wij van redres

Over ons

20 jaar Redres de Bouwkunstmakelaar, dé grootste en leukste Erfgoedmakelaar van Nederland! Jan-Willem Andriessen (1971) richtte op 1 december 2003 Redres Herontwikkeling op met het idee om oude gebouwen, industrieel erfgoed, te herontwikkelen naar nieuwe bestemmingen. Afgelopen twee decennia groeiden we van erfgoedexpert, erfgoedmakelaar naar dé bouwkunstmakelaar van Nederland. Ter ere van deze mijlpaal hebben we een boek uitgebracht, 'van nul tot nu', met persoonlijke verhalen, ontdekkingen en over transformaties van unieke locaties en gebouwen.

Redres de Bouwkunstmakelaar is met haar bijzondere aanbod de grootste erfgoedmakelaar van Nederland. Redres werd opgericht in 2003 en bestaat uit een enthousiast team dat onder de bezielende leiding staat van ir. Jan-Willem Andriessen (bouwjaar 1971). Met zijn grote liefde voor bijzondere architectuur en monumentaal erfgoed heeft hij sindsdien gebouwd aan een eigen bouwkunstgalerie met het mooiste podium van Nederland voor bijzondere en uitzonderlijke objecten.

Voor liefhebbers van unieke objecten is Redres de Bouwkunstmakelaar hét adres in Nederland. Redres staat voor de succesvolle verkoop van specifieke objecten. Uw doelgroep klopt letterlijk dagelijks bij ons aan. Met ons unieke aanbod, onze zoekersdatabase, onze marketingtechnieken en schat aan ervaring, leiden wij u hoogstpersoonlijk naar die ene, ideale koper. Wij werken daarbij transparant, integer, onafhankelijk en professioneel, en zijn actief in heel Nederland. Wij hebben een brede particuliere, maar ook zakelijke vastgoedachtergrond in huis, variërend van: 

 • makelaardij
 • vastgoedmarketing
 • vastgoedpresentaties (fotografie, video en drone)
 • architectuur, bouwkunst en bouwhistorie
 • bouwkunde
 • projectontwikkeling
 • bouwmanagement
 • nalatenschappen
 • waardebepalingen en taxaties

"Wanneer u op zoek gaat naar erfgoed, een bijzonder object wil verkopen of advies wilt inwinnen kunt u niet om redres heen" 
 

Wij weten als geen ander de kwaliteit en potentie van bijzondere gebouwen en complexen te herkennen, en uit te dragen. Ons unieke concept als bouwkunstmakelaar speelt duidelijk in op een specifieke doelgroep in de markt. Wij houden van uitzonderlijke gebouwen en werken graag voor gepassioneerde opdrachtgevers én kopers. Ook vinden we het leuk om buiten de lijntjes te kleuren,
en voor ons is het de gewoonste zaak van de wereld die unieke eigenschappen, de historie en de daarmee samenhangende gevoelswaarde, te vertalen in een marktproduct met toekomstwaarde. 

Sinds 2003 onderscheidend

Ons unieke concept speelt duidelijk in op een specifieke doelgroep in de markt. Architectuur- en erfgoedliefhebbers, mensen die ánders willen wonen of werken dan de goegemeente, en mensen die op zoek zijn naar hun woondroom kunnen naar hartelust rondstruinen in ons aanbod. 
Ons aanbod is bekend bij alle relevante beleggers en (her)ontwikkelaars in Nederland. Redres onderscheidt zich van reguliere makelaars. Niet alleen door onze focus op bouwkunst, ons grote landelijke netwerk en de uitstekende contacten met monumentenzorgers (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, monumentenambtenaren, Restauratiefonds en erfgoedspecialisten), Nationale Monumenten organisatie, Nationaal Monumentenportaal, maar vooral door onze persoonlijke aanpak.

OPTIMAAL online bereik

Dankzij onze eigen website redres.nl kunnen wij onze activiteiten, en ons uitzonderlijke aanbod, onder de aandacht brengen van vele duizenden bezoekers per maand. Het is dé digitale hotspot voor liefhebbers die op zoek zijn naar bijzonder erfgoed. Daarnaast hebben we een database met adressen van diverse geïnteresseerden. Uiteraard maken we, naast onze eigen website, gebruik van de reguliere verkoopkanalen zoals bijvoorbeeld:

 • funda.nl 
 • fundainbusiness.nl 
 • huislijn.nl
 • nationaalmonumentenportaal.nl   

Door deze werkwijze ontstaat het beste van twee werelden, voor zowel de eigenaar van het erfgoed, de prospect en het object zelf. Zo realiseren wij de optimale opbrengstwaarde voor u.

Ons team

Jan-Willem Andriessen
oprichter & directeur

Jan-Willem Andriessen

andriessen@redres.nl
Kylee Oostrom
marketing & communicatie

Kylee Oostrom

oostrom@redres.nl
Caroline van Wijhe
copywriting & journalling

Caroline van Wijhe

wijhe@redres.nl
Desiree van Aubel
finance & control

Desiree van Aubel

Waarom Redres 1

10X Waarom Redres

1. Actief in heel nederland

Redres de Bouwkunstmakelaar is gespecialiseerd in erfgoed, bouwkunst, vintage en architectuur en is daardoor actief in heel Nederland. Lijkt simpel, is uniek. Wij werken daarom nét even anders dan een lokale reguliere makelaar. Ons bereik is lokaal, regionaal, nationaal en zelfs internationaal.

Waarom Redres 2

10X Waarom Redres

2. UW DOELGROEP KLOPT DAGELIJKS BIJ ONS AAN

Wonen in bijzondere niet alledaagse objecten is in trek. Voor liefhebbers van dergelijke unieke objecten is Redres de Bouwkunstmakelaar hét adres in Nederland. Uw doelgroep klopt letterlijk dagelijks bij ons aan!

Waarom Redres 3

10X Waarom Redres

3. SUCCESVOLLE VERKOOP SPECIFIEKE OBJECTEN

Redres staat voor de succesvolle verkoop van bijzondere objecten. Dat vraagt om specifieke kennis. Met onze focus op erfgoed, bouwkunst, vintage en architectuur, ons landelijke bereik, onze eigenzinnige marketingtechnieken en schat aan ervaring leiden wij u hoogstpersoonlijk naar die ene, ideale koper. 

Waarom Redres 4

10X Waarom Redres

4. VERWONDEREN VERLEIDEN EN VERKOPEN

Door onze prachtige presentaties, onze storytelling met historische verhalen verwonderen, verleiden én verkopen we. Wij zorgen altijd voor de allermooiste presentaties door middel van oogstrelende fotografie, 360 foto’s, virtuele 3D-tours, indrukwekkende (drone)video's en tekst.

Waarom Redres 5

10X Waarom Redres

5. SPECIALIST MET UITGEBREID NETWERK

Specialist op het gebied van erfgoed zoals (rijks)monumenten, bouwkunst, architectuur, vintage vastgoed. Wij hebben een uitgebreid netwerk op het gebied van NSW, subsidies, Monumenten en adviseurs met een diversiteit aan opdrachtgevers: particulieren, overheden, zorg, woningbouwcorporaties en projectontwikkelaars

Waarom Redres 6

10X Waarom Redres

6. EXPERT OP HET GEBIED VAN HERBESTEMMEN

Redres is expert op het gebied van waardebepalingen en heeft afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het splitsen of wijzigen van de bestemming naar een andere doelmatige invulling die recht doet aan een pand, maar ook aan de verkoopbaarheid ervan. 

Waarom Redres 7

10X Waarom Redres

7. FRISSE BLIK MET PROJECTMATIGE AANPAK

Elk object is een uniek waarbij we telkens met een frisse blik starten en een projectmatige aanpak hanteren

Waarom Redres 8

10X Waarom Redres

8. MARKETEERS PUR SANG

Wij werken met uitgekiende marketingcampagnes en maximale benutting van het wereldwijde web (SEO, Ads) en online exposure via google.nl, funda.nl, fundainbusiness.nl, huislijn.nl, redres.nl, unieke landingspages en uiteraard nationaalmonumentenportaal.nl

Waarom Redres 9

10X Waarom Redres

9. BREDE VASTGOED ACHTERGROND

Wij hebben een brede vastgoedachtergrond. Onze oorsprong ligt bij architectuur, bouwkunst, bouwhistorie, bouwkunde, projectontwikkeling, bouwmanagement, vastgoedmarketing (tekst, fotografie, lifestylevideo en drone), waardebepalingen en nalatenschappen. Deze finesses maken het verschil en is de basis voor ons succes als bouwkunstmakelaar. Wij werken daarbij transparant, integer, onafhankelijk en professioneel. 

Waarom Redres 10

10X Waarom Redres

10. ALLEEN DE INHOUD TELT

Bij onze objecten gaat het altijd om de inhoud, het verhaal en achtergronden. Niet primair om de hoogte van het prijskaartje. Dat maakt onze collectie interessant en exclusief in Nederland en vér daarbuiten.

Onze missie

Redres(seren) - herstellen, goed maken, weder in orde brengen.

Redres verkoopt bouwkunst, kunst van steen, hout, staal, leem, beton en glas. Wij verkopen huizen, gebouwen, stulpjes, objecten en plekken met een bijzondere geschiedenis, een markant verhaal, of een uniek karakter. Groot of klein-dat maakt niet uit.

Liefde voor bouwkunst
Met onze liefde voor erfgoed, bouwkunst, vintage en architectuur, ons landelijke bereik heeft Redres de Bouwkunstmakelaar het grootste en mooiste podium in Nederland op het gebied van bijzonder en cultureel vastgoed. De grote gemene deler van onze verzameling is dat onze objecten stuk voor stuk bijzonder zijn. Het gaat immers om de inhoud, het verhaal en achtergronden van de prachtige projecten.

Dát maakt de collectie objecten in onze unieke bouwkunstgalerie exclusief en niet primair de hoogte van het prijskaartje. Een galerie verkoopt kunst, Redres verkoopt bouwkunst. Redres staat voor de succesvolle verkoop van bijzondere objecten. Dat vraagt om specifieke kennis.

Focus
Met onze focus op erfgoed, bouwkunst, vintage en architectuur, ons landelijke bereik, onze eigenzinnige marketingtechnieken en schat aan ervaring leiden wij u hoogstpersoonlijk naar die ene, ideale koper. Bovendien: deze prachtige objecten zijn onderdeel van de Nederlandse kunst en cultuur en hier moeten we deskundig mee omgaan. Bijzondere objecten vragen om een bijzondere aanpak; en dat is wat wij doen. Wij leveren maatwerk, telkens weer.

“Vakwerk is arbeid met een ziel“

onze geschiedenis

2003

Redres Herontwikkeling - Na enkele jaren als projectontwikkelaar werkzaam geweest te zijn bij onder andere AM Wonen (voorheen Amstelland Ontwikkeling) startte Jan-Willem Andriessen in 2003 zijn eigen onderneming: Redres Herontwikkeling. Redres: [Re·dres·~se·ren (ov.ww.): weer in orde brengen: herstellen]. Bij de start van Redres was Andriessen eerst werkzaam als gedelegeerd ontwikkelaar en adviseur voor diverse projectontwikkelaars waaronder BOEi (Nationale Maatschappij tot Restaureren & Herbestemmen van Cultureel Erfgoed), Bouwfonds Fondsenbeheer, Bouwfonds en later ook Rabo Vastgoed. 

2005

Redres Erfgoed- en Monumentenmakelaar - Bijzondere herontwikkelingsprojecten dienden zich aan. In opdracht van BOEi werden een oude leerlooierij in Dongen, een enorme Locomotiefloods in Roosendaal en een Zeepziederij in Etten-Leur gerestaureerd en herbestemd naar een nieuwe duurzame bestemming. Door deze unieke projecten - allen Rijksmonument - ontdekte Andriessen al vrij snel dat er op het gebied van vraag-en-aanbod van bijzondere en vooral monumentale objecten een leemte was in het makelend Nederland. Er was geen enkele makelaar die zich had gespecialiseerd in monumenten. 

2007

Redres de grootste aanbieder van Nederland - Als een parelvisser verzamelde Andriessen bijzondere pareltjes in heel Nederland. Wat begon met een oude pastorie resulteerde al snel in een bont gezelschap. Van schoolgebouwen, fabriekjes, kerkjes, boerderijen, molens, watertorens, forten tot landgoederen, kasteeltjes, grachtenpanden en rentenierswoningen. Vaak met een monumentale status.  En al in 2007 was redres.nl de grootste aanbieder van bijzonder erfgoed en monumentaal vastgoed in Nederland.

2011

REDRES.NL - Waar in de eerste jaren de focus lag op herontwikkeling, verschoof het zwaartepunt van het bedrijf steeds meer naar vraag- en aanbod van monumenten in heel Nederland waarbij het aanbod toen ook al uitblonk in prachtige monumentale objecten. En naast objecten met een monumentale status verschoof ook de aandacht langzaam maar zeker naar vintage vastgoed en wederopbouw. Ook kreeg de onderneming in 2011 een nieuwe naam: Redres de Erfgoedexpert. Ook volgde er bijzondere huisvesting: het zeer bekende gebouwtje “De Koepel” op landgoed Zonnestraal in Hilversum werd de thuisbasis van Redres.

2015

Redres Sotheby's International Realty - Door onze focus op monumentaal- en bijzonder vastgoed volgde in 2015 een nieuwe stap: het alleenrecht voor Sotheby's International Realty voor Nederland werd verworven. Het veilinghuis van Sotheby’s stamt al uit 1744 en is de oudste onderneming op de New York Stock Exchange. Sotheby’s staat bekend om het veilen van de meest indrukwekkende kunstschatten. In Londen vond men bij Sotheby’s het aanbod en filosofie van Redres zeer bijzonder en men noemde het zelfs een “natural match”. Dit resulteerde in de lancering van Redres Sotheby’s International Realty in maart 2016.  

2017

Redres de Erfgoedexpert en Netherlands Sotheby’s International Realty - Na de succesvolle lancering ontstond in 2017 toch de behoefte vanuit de markt om redres.nl weer zijn eigen koers te laten varen op het gebied van bijzonder en vooral excentriek vastgoed in plaats van de focus op louter en alleen luxe-vastgoed en de hoogte van de koopsom. Redres Sotheby’s International Realty kreeg een nieuwe naam: Netherlands Sotheby’s International Realty en een nieuwe frisse start van Redres de Erfgoedexpert was een feit. 

2018

Redres de Erfgoedexpert solo - Eind 2018 besloot Andriessen om de wereld van het luxe-vastgoed van Sotheby’s International Realty te verlaten, zijn hart te volgen en de wereld van vraag- en aanbod van erfgoed, bouwkunst, vintage en architectuur in Nederland weer te omarmen. Hij heeft sindsdien gebouwd aan een eigen bouwkunstgalerie met een unieke collectie. “Het gaat immers om de inhoud, het verhaal én achtergronden van de prachtige projecten die ons land te bieden heeft, dát maakt onze objecten exclusief en niet primair de hoogte van het prijskaartje”.

2019

Redres is uitgegroeid tot het grootste en mooiste podium in Nederland op het gebied van bijzonder en cultureel vastgoed. In 2019 werd het online CRM van RealWorks - de grootste supplier voor makelaars in Nederland - geïmplementeerd en was de lancering van een nieuwe website. Hierdoor kon onze focus op uniek aanbod en uitzonderlijke objecten nog verder worden uitgebouwd. Jan-Willem Andriessen verzamelde afgelopen jaren een team van specialisten en samenwerkingspartners om de dienstverlening van Redres verder te kunnen professionaliseren. Ook verhuisde het kantoor naar het rijksmonumentale Onze Lieve Vrouwe Ter Eem Klooster in Amersfoort, een unieke locatie in het grootste klooster van Nederland van boven de rivieren.

2021

Redres de Bouwkunstmakelaar - Door de diversiteit aan projecten en de kennis op het gebied van monumenten is Redres met Jan-Willem Andriessen inmiddels uitgegroeid tot een begrip in monumentaal Nederland. Het gaat nu al lang niet alleen meer om monumenten en erfgoed, maar ook om bijzondere architectuur en uitzonderlijke objecten, vandaar dat de term "Bouwkunstmakelaar" intrede doet doordat Redres steeds vaker gevraagd wordt om te bemiddelen in bijzondere hoogstaande moderne architectuur. Deze nieuwe naam bestrijkt het hele speelveld van Redres: erfgoed, monumenten, vintage en moderne architectuur. En dat is precies waar Redres de Bouwkunstmakelaar voor staat. Een uniek concept en uniek in Nederland.

2022

Anno nu werkt Redres met een klein vast toegewijd team en bemiddelt in vraag- en aanbod van bouwkunst in heel het land. Samen adviseren wij particulieren, overheden, bedrijven en non-profitorganisaties op het gebied van rijksmonumenten, erfgoed en bijzondere gebouwen in alle schoonheid of juist eenvoud. Omdat Redres in het kantoor in Amersfoort uit haar jasje groeide heeft Redres inmiddels weer haar domicilie in Hilversum: villa Ostwalt aan de Witte Kruislaan 6. Wederom een prachtig rijksmonument gebouwd in 1895. Door de bonte verzameling van gebouwen heeft Redres afgelopen jaren veel kennis vergaard en ervaring opgedaan bij het splitsen en wijzigen van de bestemming van bijzondere objecten voor onze opdrachtgevers. Door deze specifieke kennis en kunde kan een winkeldochter opeens veranderen naar het mooiste meisje uit de klas. 

Reviews

“Ik wilde ons voormalige postkantoor verkopen en zocht een makelaar die wist hoe je dit grote, monumentale gebouw het beste in de markt kon zetten. Redres heeft verstand van en ervaring met bijzondere panden en inventieve oplossingen. Jan-Willem Andriessen adviseerde een splitsing en heeft het hele traject begeleid van vergunningsaanvraag tot gesplitste verkoop. Ons pand is daardoor sneller en gunstiger verkocht. Het was fijn samenwerken met zo’n professioneel bedrijf.“

- Marije Ruhe

“Redres, wat een reis was het voor ons als familie. En wat was het geweldig om deze reis met jullie te mogen doen. Dank jullie wel voor jullie inbreng en inzet. Voor alle mooie beelden, prachtige teksten, jullie oprechte enthousiasme voor het huis, het altijd fijne contact en altijd weer een oplossing. Met een prachtig finale. Ik ben daar nog steeds stil van.“

- Ariadne Veenhuizen

“Wij waren opzoek naar een werkelijk goede makelaar, die een hart en passie heeft voor monumentale en unieke panden. Deze hebben wij gevonden bij Redres de Bouwkunstmakelaar, namelijk Jan-Willem Andriessen. Hij wist vol enthousiasme een prachtige omschrijving te geven over ons monumentale appartement. Hij wist precies wat te benadrukken zodat zowel de koper als de verkoper een mooi en duidelijk inzicht kregen van de schoonheid. Een makelaar met doorzettingsvermogen, durf, inzicht en passie. Voor ons een geweldige en dankbare ervaring.“

- André en Greta Kooistra

Marije Ruhe
Ariadne Veenhuizen
André en Greta Kooistra

Contact

WE HELPEN U GRAAG

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Persoonlijke gegevens

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms