inschrijvingen

Dienst

INSCHRIJVINGEN MET REDRES.

Redres is actief door heel Nederland en combineert deze onafhankelijkheid met landelijke dekking, waardoor we voldoen aan de eisen van het Didam-arrest. Dit maakt ons de ideale partner voor gemeenten en overheden die overtollig erfgoed willen afstoten. Onze gestructureerde aanpak, inclusief vrijwillige gesloten inschrijving, zorgt voor een transparant en efficiënt verkoopproces.

AAN DE SLAG

EEN VRIJWILLIG GESLOTEN INSCHRIJVING

Afstoten overtollig vastgoed
Veel gemeenten en instellingen zijn de afgelopen jaren geconfronteerd met de noodzaak om overtollig vastgoed af te stoten. Dit omvat vaak bijzondere gebouwen, maatschappelijk vastgoed en niet zelden monumentale objecten, zoals bijvoorbeeld:

* schoolgebouwen en buurthuizen
* gymzalen en sportaccomodaties
* raadhuizen en gemeentehuizen
* kerken
* culturele centra
* bibliotheken
* politiebureau's
* postkantoren
* bouwpercelen

Didam-Arrest
Het afstoten van overtollig vastgoed is een complex proces, vooral voor overheden, die zorgvuldig moeten kijken naar de verkoopmethoden en de integriteit van het verkoopproces. Recentelijk heeft de Hoge Raad geoordeeld dat overheden niet langer exclusief vastgoed of grond mogen verkopen. Dit betekent dat ook andere geïnteresseerden moeten kunnen deelnemen aan het verkoopproces.

Openbare biedingsprocedure verplicht
De uitspraak van 's lands hoogste rechter betekent dat gemeenten al hun lopende en nieuwe transacties moeten toetsen aan deze nieuwe normen en verkoop moeten realiseren via een openbare biedingsprocedure.

Projectmatige verkoop - vrijwillige inschrijving
Redres is gespecialiseerd in de verkoop van monumentaal- en maatschappelijk vastgoed en heeft de afgelopen jaren voor veel gemeenten bijzonder vastgoed verkocht. Wij hebben een projectmatige verkoopprocedure ontwikkeld waarbij gemeentelijk vastgoed via vrijwillige inschrijving wordt verkocht. Bij deze methode vindt de verkoop plaats op basis van een vastomlijnd plan binnen een vooraf vastgestelde periode. Het belangrijkste verschil met een openbare verkoop of executieveiling is dat een vrijwillige inschrijving niet dwingend is.

Redres Uw Landelijke speler
Redres onderscheidt zich doordat we als kantoor en met ons aanbod actief zijn door heel Nederland. Dankzij onze onafhankelijkheid en landelijke dekking kunnen we voldoen aan de marktconformiteit, zoals vereist naar aanleiding van het Didam-Arrest. Voor veel gemeenten en overheden is dit essentieel, een belangrijk argument om Redres als vastgoedadviseur in te schakelen.

“Vendu, v. (-en), openbare verkooping. *-HUIS, o. (...zen),
huis voor openbare verkoopingen. *-KNECHT, m. (-en). *-
MEESTER, m. (-s), openbare verkooper, afslager. *-REGT, o.
(-en), regt van openbaren verkoop.“

Feiten & Cijfers

 actief in heel Nederland

12 provincies

Door onze specialisatie in erfgoed, bouwkunst, vintage en architectuur zijn we actief in alle 12 provincies.

Lijkt simpel, is uniek in Nederland. Ons bereik is lokaal, regionaal, nationaal en zelfs  internationaal.

Vendu verkoop

Vrijwillig gesloten inschrijvingen

Veel gemeenten of instellingen hebben te maken met het afstoten van overtollig vastgoed. Vaak zijn dit bijzondere gebouwen. Een vrijwillig gesloten inschrijving draagt bij aan een helder en gereguleerd verkoopproces, waarbij het zoeken naar de beste invulling en optimale opbrengstwaarde voorop staan.

website bereik

± 20K unieke bezoekers 

Met meer dan 20.000 unieke bezoekers en 100.000 pageviews per maand is redres.nl dé plek op het internet voor liefhebbers die op zoek zijn naar bijzonder erfgoed, spraakmakende bouwkunst, vintage vastgoed en oogstrelende architectuur. 

transformatie + herbestemming

± 25 plannen gemaakt afgelopen jaar

Een goede voorbereiding is het halve werk. Soms is een object beter verkoopbaar met een andere bestemming dan de huidige bestemming of kan het beter gesplitst worden. We kijken altijd naar de mogelijkheden en maken hier graag werk van. 

Reviews

“Wij hebben met veel plezier samengewerkt met Jan-Willem. Hij bleek voor ons de perfecte man voor de verkoop van ons mooie, door ons gerestaureerde, huis uit 1630. Jan-Willem kon ons huis en de ingrepen die we hebben gedaan op waarde schatten en dit professioneel overbrengen op kandidaat-kopers. De communicatie met Jan-Willem verliep buitengewoon relaxed en prettig. Een verademing.“

- Wouter Beekman en Marlies de Nijs

“Ik wilde ons voormalige postkantoor verkopen en zocht een makelaar die wist hoe je dit grote, monumentale gebouw het beste in de markt kon zetten. Redres heeft verstand van en ervaring met bijzondere panden en inventieve oplossingen. Jan-Willem Andriessen adviseerde een splitsing en heeft het hele traject begeleid van vergunningsaanvraag tot gesplitste verkoop. Ons pand is daardoor sneller en gunstiger verkocht. Het was fijn samenwerken met zo’n professioneel bedrijf.“

- Marije Ruhe

“Redres, wat een reis was het voor ons als familie. En wat was het geweldig om deze reis met jullie te mogen doen. Dank jullie wel voor jullie inbreng en inzet. Voor alle mooie beelden, prachtige teksten, jullie oprechte enthousiasme voor het huis, het altijd fijne contact en altijd weer een oplossing. Met een prachtig finale. Ik ben daar nog steeds stil van.“

- Ariadne Veenhuizen

Wouter Beekman en Marlies de Nijs
Marije Ruhe
Ariadne Veenhuizen
QUOTE: Architect verkoopt Delftse villa

Media

QUOTE: Architect verkoopt Delftse villa

Architect verkoopt met internationale prijzen bekroonde Delftse villa. Dat het in de twee-zonder-een-kap prettig wonen is, bewijzen ook de buren, die er - net als de architect zelf - al sinds 1990 wonen.

Lees artikel

QUOTE 500: Amsterdamse School-villa in Schoorl

Media

QUOTE 500: Amsterdamse School-villa in Schoorl

In het pittoreske Noord-Hollandse dorpje Schoorl vinden we een even pittoresk staaltje Nederlandse architectuur.

Lees artikel

WONEN IN EEN EEUWENOUD KERKJE IN HINDELOOPEN

Media

WONEN IN EEN EEUWENOUD KERKJE IN HINDELOOPEN

inds kort staat er een heel charmant, verbouwd kerkje in de Schoolstraat in Hindeloopen te koop. Deze kerk, bekend onder de naam ‘De Kleine Vermaning’, werd in 1680 gebouwd.

Lees artikel

Contact

WE HELPEN U GRAAG

Fijn dat je contact hebt opgenomen!

We zorgen ervoor dat je spoedig een reactie van ons ontvangt op:

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Persoonlijke gegevens

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

EERDER VERKOCHT MET EEN INSCHRIJVING