inschrijvingen

Dienst

INSCHRIJVINGEN MET REDRES.

Een vrijwillige inschrijving draagt voor veel gemeenten en instellingen bij aan een helder en gereguleerd verkoopproces, waarbij transparantie en het zoeken naar de beste invulling met de meest optimale opbrengstwaarde voorop staan. Wij hebben een projectmatige verkoopprocedure ontwikkeld waarbij de verkoop op basis van een vastomlijnd plan van aanpak binnen een vooraf vastgestelde periode plaatsvindt.

AAN DE SLAG

EEN VRIJWILLIG GESLOTEN INSCHRIJVING

Afstoten overtollig vastgoed
Veel gemeenten of instellingen hebben de afgelopen jaren te maken gekregen met het afstoten van overtollig vastgoed. Vaak zijn dit bijzondere gebouwen, maatschappelijk vastgoed en niet zelden gaat het hier ook om monumentale objecten zoals bijvoorbeeld:

* schoolgebouwen en buurthuizen
* gymzalen en sportaccomodaties
* raadhuizen en gemeentehuizen
* kerken
* culturele centra
* bibliotheken
* politiebureau's
* postkantoren
* bouwpercelen

Didam-Arrest
Het afstoten van overtollig vastgoed is een complex proces waarbij - zeker door overheden - nadrukkelijk gekeken wordt op welke wijze de verkoop plaatsvindt en of het verkoopproces op integere wijze is gerealiseerd. Zeker nu de Hoge Raad onlangs heeft geoordeeld dat overheden niet langer een-op-een vastgoed of gronden mogen verkopen. Ook andere gegadigden moeten kunnen meedingen.

Openbare biedingsprocedure verplicht
De uitspraak van 's lands hoogste rechter betekent dat gemeenten alle lopende en nieuwe transacties langs deze nieuwe meetlat moeten leggen en verkoop door middel van een openbare biedingsprocedure moeten worden gerealiseerd.  

Projectmatige verkoop - vrijwillige inschrijving
Redres is gespecialiseerd in de verkoop van monumentaal- en maatschappelijk vastgoed en heeft de afgelopen jaren in opdracht van vele gemeenten bijzonder vastgoed verkocht. Hiervoor hebben wij een projectmatige verkoopprocedure ontwikkeld waarbij door middel van verkoop door een vrijwillige inschrijving gemeentelijk vastgoed kan worden verkocht. Bij een vrijwillige inschrijving vindt de verkoop plaats op basis van een vastomlijnd plan van aanpak binnen een vooraf vastgestelde periode. Het belangrijkste verschil met een een openbare verkoop - of executieveiling is dat een vrijwillig inschrijving niet gedwongen is. 

Landelijke speler
Redres onderscheidt zich in de markt doordat wij als kantoor en met ons aanbod actief zijn in heel Nederland. Door onze onafhankelijkheid en landelijke dekking kan de marktconformiteit op basis van het gelijkheidsbeginsel zoals geëist wordt naar aanleiding van het Didam-Arrest gewaarborgd worden. Voor veel gemeenten en overheden is dat essentieel en een belangrijk argument om Redres in te schakelen als vastgoedadviseur.

“Vendu, v. (-en), openbare verkooping. *-HUIS, o. (...zen),
huis voor openbare verkoopingen. *-KNECHT, m. (-en). *-
MEESTER, m. (-s), openbare verkooper, afslager. *-REGT, o.
(-en), regt van openbaren verkoop.“

Feiten & Cijfers

 actief in heel Nederland

12 provincies

Door onze specialisatie in erfgoed, bouwkunst, vintage en architectuur zijn we actief in alle 12 provincies.

Lijkt simpel, is uniek in Nederland. Ons bereik is lokaal, regionaal, nationaal en zelfs  internationaal.

Vendu verkoop

Vrijwillig gesloten inschrijvingen

Veel gemeenten of instellingen hebben te maken met het afstoten van overtollig vastgoed. Vaak zijn dit bijzondere gebouwen. Een vrijwillig gesloten inschrijving draagt bij aan een helder en gereguleerd verkoopproces, waarbij het zoeken naar de beste invulling en optimale opbrengstwaarde voorop staan.

website bereik

± 20K unieke bezoekers 

Met meer dan 20.000 unieke bezoekers en 100.000 pageviews per maand is redres.nl dé plek op het internet voor liefhebbers die op zoek zijn naar bijzonder erfgoed, spraakmakende bouwkunst, vintage vastgoed en oogstrelende architectuur. 

transformatie + herbestemming

± 25 plannen gemaakt afgelopen jaar

Een goede voorbereiding is het halve werk. Soms is een object beter verkoopbaar met een andere bestemming dan de huidige bestemming of kan het beter gesplitst worden. We kijken altijd naar de mogelijkheden en maken hier graag werk van. 

Reviews

“Ik wilde ons voormalige postkantoor verkopen en zocht een makelaar die wist hoe je dit grote, monumentale gebouw het beste in de markt kon zetten. Redres heeft verstand van en ervaring met bijzondere panden en inventieve oplossingen. Jan-Willem Andriessen adviseerde een splitsing en heeft het hele traject begeleid van vergunningsaanvraag tot gesplitste verkoop. Ons pand is daardoor sneller en gunstiger verkocht. Het was fijn samenwerken met zo’n professioneel bedrijf.“

- Marije Ruhe

“Redres, wat een reis was het voor ons als familie. En wat was het geweldig om deze reis met jullie te mogen doen. Dank jullie wel voor jullie inbreng en inzet. Voor alle mooie beelden, prachtige teksten, jullie oprechte enthousiasme voor het huis, het altijd fijne contact en altijd weer een oplossing. Met een prachtig finale. Ik ben daar nog steeds stil van.“

- Ariadne Veenhuizen

“Wij waren opzoek naar een werkelijk goede makelaar, die een hart en passie heeft voor monumentale en unieke panden. Deze hebben wij gevonden bij Redres de Bouwkunstmakelaar, namelijk Jan-Willem Andriessen. Hij wist vol enthousiasme een prachtige omschrijving te geven over ons monumentale appartement. Hij wist precies wat te benadrukken zodat zowel de koper als de verkoper een mooi en duidelijk inzicht kregen van de schoonheid. Een makelaar met doorzettingsvermogen, durf, inzicht en passie. Voor ons een geweldige en dankbare ervaring.“

- André en Greta Kooistra

Marije Ruhe
Ariadne Veenhuizen
André en Greta Kooistra
JFK MEN: EEN KERK KOPEN VOOR SLECHTS 550.000 EURO

Media

JFK MEN: EEN KERK KOPEN VOOR SLECHTS 550.000 EURO

Een kerk in het West-Friese Oterleek. Je kunt straks letterlijk in het huis van de heer wonen en dat voor een zachte prijs, 550.000 euro. Er moet uiteraard nog wel wat aan geklust worden, maar de mogelijkheden om hier jouw eigen droomwoning van te maken zijn dan ook eindeloos.

Lees artikel

VTWONEN: speelse loftwoning in een voormalige school in Rotterdam

Media

VTWONEN: speelse loftwoning in een voormalige school in Rotterdam

De favoriete vrijetijdsbesteding van de vtwonen-redactie? Het afspeuren van Funda naar de mooiste en meest bijzondere woonparels. Deze week viel ons oog op deze speelse loftwoning in Rotterdam-West. Het meest speciale aan de woning? De torenhoge ramen.

Lees artikel

LINDA: MIJ WEL BELLEN

Media

LINDA: MIJ WEL BELLEN

In Brielle woon je in een telefooncentrale (en dat pakt verrassend uit).

Lees artikel

Contact

WE HELPEN U GRAAG

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Persoonlijke gegevens

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

EERDER VERKOCHT MET EEN INSCHRIJVING