verkoop

Dienst

VERKOPEN MET REDRES.

Bij Redres staat de toegevoegde waarde van bouwkunst en design centraal. We zien mogelijkheden waar anderen dat niet doen en begrijpen hoe we deze waarde kunnen optimaliseren voor de verkoop. Met een frisse blik kijken we naar de unieke kenmerken van je huis, zoals de elegante, soms monumentale, maar altijd inspirerende interieurs, de prachtige lichtinval en de rijke geschiedenis. Door deze bijzondere eigenschappen te benadrukken, verhogen we de waarde en maken we jouw woning nog aantrekkelijker.

AAN DE SLAG

WIJ BEGRIJPEN BOUWKUNST EN WETEN HOE
WE ERMEE OM MOETEN GAAN

Redres de Bouwkunstmakelaar
Welkom bij Redres, waar we unieke huizen en erfgoed tot leven laten komen. Het wonen in bijzondere huizen krijgt steeds meer waardering. Voor liefhebbers van erfgoed, vintage, architectuur en design is Redres dé aangewezen monumentenmakelaar, erfgoedmakelaar en bouwkunstmakelaar in Nederland. Bij ons staat de schoonheid van de plek, het object of de geschiedenis centraal. Wij geloven sterk in de impact van bouwkunst op levenskwaliteit.

Ons doel?
Eigenaren van opmerkelijke, excentrieke objecten verbinden met mensen die een uniek (t)huis zoeken, die buiten de gebaande paden durven te treden. Dit bereiken we door een persoonlijke benadering, uitmuntende presentaties en onze focus op erfgoed, vintage, architectuur en design.

Subtiliteiten op maat
Wij koesteren het idee dat een huis meer is dan een plek om te wonen; het is een levensstijl verweven met geschiedenis, schoonheid en inspiratie. Het is vaak de belangrijkste financiële en emotionele investering in een mensenleven. Daarom verdient het een bouwkunstmakelaar die met zorg en begrip de subtiliteiten van erfgoed, bouwkunst en vintage vastgoed behandelt en niet alleen waardeert, maar ook succesvol verkoopt. Redres biedt een alternatieve ervaring door onze focus op deze subtiliteiten, ons brede netwerk en onze persoonlijke aanpak.

Dé verzamelplek voor liefhebbers van Bouwkunst
Ons unieke concept richt zich op architectuur- en erfgoedliefhebbers die op zoek zijn naar een bijzonder woonconcept of een speciale plek met een monumentale status, zoals rijksmonumenten of gemeentelijke monumenten. Ons diverse publiek deelt een passie voor erfgoed, vintage, architectuur en design. Ze weten het unieke karakter van objecten te waarderen, zelfs wanneer anderen dat niet direct zien. Objecten waar wij warm voor lopen zijn onder andere:

*  Grachtenpanden, stadspaleizen en herenhuizen
*  Kastelen en NSW-landgoederen of Ridderhofstad
*  Industrieel: watertoren, fabriek of molen
*  Agrarisch: woonboerderij of bollenschuur
*  Maatschappelijk: school of gemeentehuis
*  Religieus: kerk, klooster of pastorie
*  Het nieuwe bouwen (Gerrit Rietveld)
*  Wederopbouwarchitectuur
*  Hedendaagse toparchitectuur
*  Objecten van toonaangevende kunstenaars
*  Unieke locaties in de natuur

Specialisaties
Onze oorsprong ligt bij de volgende vakgebieden:

* makelaardij
* waardebepalingen
* nalatenschappen
* inschrijvingen
* vastgoedmarketing
* fotografie en video
* architectuur
* bouwkunst
* bouw- en kunsthistorie
* plan-, en projectontwikkeling
* bouwkunde en bouwmanagement

Alleen de inhoud telt
Als dé Bouwkunstmakelaar trekken we kopers aan die vooral belang hechten aan de intrinsieke kwaliteit van een object, boven louter en alleen de locatie. Onze focus ligt altijd op de inhoud, het verhaal en de achtergrond van een huis, niet slechts op het prijskaartje zoals sommige anderen dat doen. Dit maakt onze collectie interessant en exclusief, niet alleen in Nederland maar ook internationaal.

Focus, Focus, Focus
Bijzondere gebouwen vertellen vaak een rijke geschiedenis. Wij herkennen en benutten de kwaliteit en potentie van deze objecten, zelfs wanneer anderen dat niet meteen zien. Met onze eigenzinnige marketingtechnieken en schat aan ervaring, brengen we je persoonlijk in contact met de ideale koper. Onze klanten vertrouwen op onze transparante, integere en professionele aanpak.

20 jaar Redres
Sinds 2003 is Redres hét toonaangevende makelaarskantoor gespecialiseerd in bijzonder erfgoed. Met een breed scala aan expertise, variërend van makelaardij tot projectontwikkeling en waardebepalingen, bieden wij een totaalpakket. Kies voor Redres als je op zoek bent naar erfgoed, een uniek object wilt verkopen of advies nodig hebt.

Kortom
Als bouwkunstmakelaar zijn we jouw partner bij het verkopen van jouw thuis, dat niet alleen zomaar een huis is, maar ook een bijzonder verhaal vertelt. Meer weten over hoe wij verwonderen, verkopen en verleiden? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier en ontdek hoe wij ook verhaal tot leven brengen.

Uiteraard zijn we ook te vinden op reguliere verkoopkanalen zoals Funda, Huislijn en nationaalmonumentenportaal.nl
 

Feiten & Cijfers

actief in heel Nederland

12 provincies

Door onze specialisatie in erfgoed, bouwkunst, vintage en architectuur zijn we actief in alle 12 provincies. Lijkt simpel, is uniek in Nederland. Ons bereik is lokaal, regionaal, nationaal en zelfs  internationaal.

website bereik

± 20K unieke bezoekers

Met meer dan 20.000 unieke bezoekers en 100.000 pageviews per maand is redres.nl dé plek op het internet voor liefhebbers die op zoek zijn naar bijzonder erfgoed, spraakmakende bouwkunst, vintage vastgoed en oogstrelende architectuur. 

transformatie + herbestemming

± 25 plannen gemaakt afgelopen jarEN

Een goede voorbereiding is het halve werk. Soms is een object beter verkoopbaar met een andere doelmatige bestemming dan de huidige bestemming of kan het beter gesplitst worden omdat het domweg te groot is. We kijken altijd naar de mogelijkheden en maken hier graag werk van. 

grootste aanbod rijksmonumenten 

± 35  rijksmonumenten

Wij geloven in de kracht van rijksmonumenten. Deze status is van nationaal belang, vanwege de schoonheid, betekenis voor de wetenschap of de cultuurhistorische waarde en benadrukt waarom het behouden moet worden voor ons nageslacht. Redres heeft dan ook al jarenlang het grootste aanbod rijksmonumenten van Nederland in de collectie. 

PRESENTEREN IS EEN KUNST

Droom mee met Redres
Onze website fungeert als eerste ontmoetingsplek tussen enthousiastelingen en de unieke huizen en bijzondere gebouwen die we te koop aanbieden. Dé centrale plek voor liefhebbers van bouwkunst. We investeren aanzienlijke tijd en energie in een doelgerichte, eigenzinnige marketingcampagne, zowel online als offline, gericht op potentiële kopers.

MOVE.NL
Redres maakt gebruik van Move, een online verkoopdossier van RealWorks, om verkopers en kopers te verbinden tijdens het verkoop- en aankoopproces. We begrijpen dat moderne consumenten 24/7 service en totale transparantie verwachten. Via Move.nl bieden we onze opdrachtgevers een gestroomlijnde ervaring, van aanmelding tot overdracht.

Verkopers en kopers kunnen op dit platform hun digitale woningdossier beheren, opmerkingen plaatsen, notificaties ontvangen en AVG-proof informatie veilig opslaan. Move.nl staat garant voor een efficiënte, interactieve en volledig beveiligde ervaring voor iedereen betrokken bij vastgoed aan- en verkopen.

Toonaangevende vastgoedpresentaties
Bij Redres gebruiken we moderne presentatietechnieken, zoals uitstekende fotografie, lifestylevideo's, 360-graden foto's en Matterport 3D-technologie om het te verkopen object zo mooi maar ook realistisch mogelijk te presenteren. We bepalen de regie en sturen het volledige proces van A tot Z aan, ondersteund door een vooraf bepaald mediaplan en een helder script.

Ons aanbod wordt niet alleen op platforms zoals Funda en Redres.nl gepresenteerd, maar ook via landingspagina's, dat zijn unieke miniwebsites voor elk object. Deze pagina's zijn handig, vooral bij stille verkoop, om het object discreet en professioneel onder de aandacht van potentiële kopers te brengen.

Met Matterport 3D-technologie kunnen klanten virtueel door het pand wandelen, de ruimtes echt ervaren en een gedetailleerde indruk krijgen van de indeling en mogelijkheden, zonder er fysiek te zijn. Dit biedt een levensechte online ervaring die vergelijkbaar is met Google Streetview, maar dan gedetailleerder en interactiever.

Staging: Presenteren voor Verkoop
Bij Redres verkopen we droomhuizen die stuk voor stuk prachtig zijn, klaar om in beeld te worden gebracht. Soms vergt het wat werk, waarbij we aandacht besteden aan de styling of simpelweg wat opruimen. Maar het liefst omarmen we objecten die al tijdloos en schitterend zijn zoals ze zijn. De ware charme van zo'n object ligt juist in zijn ongerepte staat. In dergelijke gevallen behouden we alles het liefst zoals het is, omdat het net die onaangetaste schoonheid is die het object werkelijk uniek maakt.

Fotografie: Kwaliteit voorop
Bij Redres weten we hoe belangrijk goede fotografie is. We werken met ervaren fotografen die excelleren in architectuurfotografie, met een scherp oog voor bijzondere interieurs, kunst en lifestyle. We begrijpen dat het eerste contact met een koper vaak begint bij een foto. Daarom presenteren we afbeeldingen die de essentie, maar zeker ook de schoonheid van elk object vastleggen.

Onze fotografen vertellen een verhaal door beeld, maar ook geïnspireerd op uw ervaringen. We streven ernaar om niet alleen een “foto” te laten zien, maar juist een verhaal te vertellen dat kopers aanspreekt en uitnodigt om juist verder te verkennen.

Video en drones: Ontdek onze objecten uit de Lucht!
Bij Redres maken we gebruik van lifestylevideo’s, dronevideo’s en dronefotografie om onze unieke objecten te presenteren. Drones leggen magische beelden vast die de unieke eigenschappen van een object benadrukken die normaal niet zichtbaar zijn vanaf de grond. En juist een lifestylevideo voegt een dynamisch element toe en presenteert de sfeer en het karakter van het object op een boeiende wijze.

Verken onze collectie
​Bekijk onze aanbodpagina om te zien welke prachtige objecten al in onze bouwkunstgalerie staan. Dankzij onze focus, specialisatie en prachtige, eigenzinnige presentaties hebben we de afgelopen jaren vele bijzondere objecten verkocht.

Meer weten over hoe wij verwonderen, verkopen en verleiden? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier en ontdek hoe wij ook verhaal tot leven brengen.
 

“ Het eerste contact met de prospect is
“a winning shot” van een object
en niet de makelaar.”

SAMEN STERKER

Nationaal Monumenten Portaal
In 2003 was Redres de pionier als eerste monumenten-, erfgoed-, en bouwkunstmakelaar in Nederland. Gedurende de afgelopen twee decennia zijn we uitgegroeid tot een uniek makelaarskantoor in Nederland. We zijn aangesloten bij het Nationaal Monumentenportaal (NMp), een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo). Het doel van dit portaal is om monumenten online beschikbaar te maken voor het publiek, waarbij het landelijke aanbod en de vraag naar monumenten op één centrale plek samenkomen.

Collegiale verkoop
Heeft uw unieke object langere tijd te koop of te huur gestaan bij uw lokale makelaar? Als de lokale markt verzadigd is, kunnen wij met een doelgerichte en zorgvuldige marketingcampagne opnieuw de aandacht trekken en de verkoop stimuleren.

Nationaal Bereik
Redres is een onafhankelijke speler met een landelijke dekking in heel Nederland. We streven ernaar om collegiaal samen te werken met uw vertrouwde lokale makelaar, om zo uw object een nog breder podium te geven.

Kortom
Als je overweegt een bijzonder object te verkopen, biedt Redres een op maat gemaakte aanpak. Met onze expertise en maatwerk in marketing- en verkoopstrategieën streven we naar een succesvolle verkoop waarbij de historische en culturele waarde van jouw monument behouden blijft. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe Redres jouw verkoopproces kan versterken en vereenvoudigen.

“Wij matchen niet zomaar. Als wij erfgoed en potentiële kopers of huurders bij elkaar brengen, dan weten wij dat er een grote slagingskans is. Ons netwerk bestaat uit liefhebbers van erfgoed en bouwkunst. Particulieren, beleggers, ontwikkelaars en gebruikers die op zoek zijn naar iets bijzonders. Maar ook mensen of bedrijven die potentie zien als een gebouw nog opgeknapt moet worden, of nu al zien hoe een gebouw na herontwikkeling, perfect bij hen zou passen”

Reviews

“Wij hebben met veel plezier samengewerkt met Jan-Willem. Hij bleek voor ons de perfecte man voor de verkoop van ons mooie, door ons gerestaureerde, huis uit 1630. Jan-Willem kon ons huis en de ingrepen die we hebben gedaan op waarde schatten en dit professioneel overbrengen op kandidaat-kopers. De communicatie met Jan-Willem verliep buitengewoon relaxed en prettig. Een verademing.“

- Wouter Beekman en Marlies de Nijs

“Ik wilde ons voormalige postkantoor verkopen en zocht een makelaar die wist hoe je dit grote, monumentale gebouw het beste in de markt kon zetten. Redres heeft verstand van en ervaring met bijzondere panden en inventieve oplossingen. Jan-Willem Andriessen adviseerde een splitsing en heeft het hele traject begeleid van vergunningsaanvraag tot gesplitste verkoop. Ons pand is daardoor sneller en gunstiger verkocht. Het was fijn samenwerken met zo’n professioneel bedrijf.“

- Marije Ruhe

“Redres, wat een reis was het voor ons als familie. En wat was het geweldig om deze reis met jullie te mogen doen. Dank jullie wel voor jullie inbreng en inzet. Voor alle mooie beelden, prachtige teksten, jullie oprechte enthousiasme voor het huis, het altijd fijne contact en altijd weer een oplossing. Met een prachtig finale. Ik ben daar nog steeds stil van.“

- Ariadne Veenhuizen

Wouter Beekman en Marlies de Nijs
Marije Ruhe
Ariadne Veenhuizen
QUOTE: Architect verkoopt Delftse villa

Media

QUOTE: Architect verkoopt Delftse villa

Architect verkoopt met internationale prijzen bekroonde Delftse villa. Dat het in de twee-zonder-een-kap prettig wonen is, bewijzen ook de buren, die er - net als de architect zelf - al sinds 1990 wonen.

Lees artikel

QUOTE 500: Amsterdamse School-villa in Schoorl

Media

QUOTE 500: Amsterdamse School-villa in Schoorl

In het pittoreske Noord-Hollandse dorpje Schoorl vinden we een even pittoresk staaltje Nederlandse architectuur.

Lees artikel

WONEN IN EEN EEUWENOUD KERKJE IN HINDELOOPEN

Media

WONEN IN EEN EEUWENOUD KERKJE IN HINDELOOPEN

inds kort staat er een heel charmant, verbouwd kerkje in de Schoolstraat in Hindeloopen te koop. Deze kerk, bekend onder de naam ‘De Kleine Vermaning’, werd in 1680 gebouwd.

Lees artikel

verkopen

UW OBJECT OOK TOEVOEGEN AAN ONZE COLLECTIE?

Fijn dat je contact hebt opgenomen!

We zorgen ervoor dat je spoedig een reactie van ons ontvangt op:

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Persoonlijke gegevens

gegevens object

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

VAKKENNIS

Redres de Bouwkunstmakelaar werd opgericht in 2003 en bestaat uit een enthousiast team onder leiding van ir. Jan-Willem Andriessen (bouwjaar 1971). 

Met twee decennia ervaring in de knapzak, kunnen we inmiddels over alles meepraten - van exclusieve kastelen, landgoederen, steenfabrieken, boerenhoeves, lichtschepen tot vuurtorens, forten, molens, kerken en pastorieën – alles hebben we gezien en in de etalage gehad.

In tijden dat de bomen de hemel in groeiden en in tijden van crisis. Bijzondere bouwwerken zijn ons speelveld, onze passie en ze flankeerden onze weg naar wasdom. Altijd zijn ook wij weer verrast, verwonderd en laten we ons graag verleiden door de schitterende bouwkunst die ons land rijk is.

En het mooie is: wij mogen wij deze parels verkopen, en dat verveelt geen seconde!