Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Ds. Sicco Tjadenstraat C 52 in Nieuwe Pekela 9663 RC

Ds. Sicco Tjadenstraat C 52

9663 RC Nieuwe Pekela
Vraagprijs € 350.000,- k.k.

Omschrijving

Voormalig Gemeentehuis van Nieuwe Pekela te koop

* NU OOK WONEN EN WERKEN MOGELIJK *

In Nieuwe Pekela ligt aan de Ds. Sicco Tjadenlaan C52 dit prachtige voormalige GEMEENTEHUIS met ingebouwde conciërgewoning. Dit rijksmonument is in 1938 ontworpen door gemeente-architect J. Tuinhof in
...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1938 Woonoppervlakte 600 m² Aantal kamers 24
Lees meer

Verkopende makelaar

ir. Jan-Willem Andriessen

ir. Jan-Willem Andriessen

Stuur een email +31 (0)35 647 08 78

Omschrijving

Voormalig Gemeentehuis van Nieuwe Pekela te koop

* NU OOK WONEN EN WERKEN MOGELIJK *

In Nieuwe Pekela ligt aan de Ds. Sicco Tjadenlaan C52 dit prachtige voormalige GEMEENTEHUIS met ingebouwde conciërgewoning. Dit rijksmonument is in 1938 ontworpen door gemeente-architect J. Tuinhof in Interbellum-architectuur. In 1980 werd aan de linkerzijde een nieuw volume aangebouwd en werd de plattegrond deels gewijzigd. In 1984 werd de burgemeesterskamer geheel opnieuw ingericht. Bij verkoop zal de nieuwbouw uit 1980 – dat niet onder de rijksmonumentale bescherming valt - worden gesloopt en zal op deze plek een bouwkavel worden gerealiseerd die separaat te koop zal worden aangeboden. Afgelopen jaren is er een kinderdagverblijf in gehuisvest, vandaar het bonte kleurenpallet van de ruimten op dit moment.

Het gemeentehuis is prominent gelegen in het centrum aan het lint langs het Pekeler Hoofddiep. Aan de voorzijde staat een oorlogsmonument ontworpen door beeldhouwer F.H. Hoevenagel uit Oosterbeek dat op 31 augustus 1949 werd onthuld.

Het gemeentehuis bestaat uit een rechthoekig hoofdvolume met aan de achterzijde een langwerpige vleugel waarin op de eerste verdieping de conciërgewoning is gerealiseerd. Aan de rechter zijgevel op de grens van het hoofdvolume en vleugel staat prominent de een toren op een vierkante plattegrond. Het twee verdiepingen hoge, deels onderkelderde gemeentehuis op T-vormige plattegrond is opgetrokken in een bruingele baksteen en heeft een overkragende samengestelde kap waarop zwarte opnieuw verbeterde Hollandse pannen. Er zijn twee gemetselde schoorstenen en de fraaie houten goot omlijst de kap.

De indeling van het gemeentehuis is – op hoofdlijnen – als volgt.

Begane grond (296 m2)
Via de bordestrap kom je in het gemeentehuis. Hier een entreehal (vestibule) met aansluitend de centrale hal. In de hal bevindt zich de marmeren gevelsteen waarin onder andere het bouwjaar 1938 en de naam J. Tuinhof gemeentearchitect staan vermeld. Vanuit de hal zijn alle ruimten op de begane grond en de verdiepingen. Fraai is ondermeer de oude burgemeesterskamer aan de linkerzijde met nog originele lambriseringen en een plek voor een luidspreker. Aan de rechterzijde de trappartij en lift die hoogstwaarschijnlijk met de verbouwing uit 1980 zijn aangebracht. In het hoofdvolume en de achtergelegen vleugel zijn op de begane grond nog diverse andere ruimten aanwezig, waaronder een kluisruimte. Bij alle ruimten is bij het gebruik als kinderdagverblijf veelal gebruik is gemaakt van diverse voorzetwanden en tussenwanden, waardoor de oorspronkelijke (heldere) structuur wat verloren is gegaan.

Verdieping (296 m2)
Via de trappartij kom je op de verdieping. Er is ook een lift aanwezig, maar deze is thans buiten gebruik. Op de verdieping in het hoofdvolume weer enkele vertrekken waaronder de oude raadzaal en diverse ruimten voor burgemeester en wethouders. Aan de voorzijde zit een fraai balkon waar het gepeupel toegesproken kon worden. Achter de trap bevindt zich de klokkentoren die gefundeerd staat op de kluis die zich op begane grondniveau bevindt. In de achtergelegen vleugel wederom verscheidene vertrekken die gerealiseerd zijn door middel van diverse tussenwanden. Aansluitend de voormalige conciërgewoning (thans bewoond door anti-kraak) bestaande uit een woonkamer, keuken, een tweetal slaapkamers en zeer eenvoudige douche en separaat toilet. Aan de achterzijde is een groot overdekt balkon van ruim 6 m2.

Kapverdieping (200 m2)
Het voormalige gemeentehuis heeft een gigantische kapverdieping. De ruimte onder de kap van het hoofdvolume is nu vrijwel onbenut. De achtergelegen vleugel heeft op de kapverdieping een tweetal slaapkamers die middels een vaste trap bereikbaar is.

Project
Het voormalige gemeentehuis is een prachtig rijksmonumentaal object op een prachtige locatie in Nieuwe Pekela. Wel is het een project en zal de toekomstige eigenaar plannen moeten maken om dit gebouw weer in oude luister te herstellen. De verwarmingsinstallaties functioneren in het hoofdgebouw niet omdat een aantal radiatoren ontvreemd zijn. De basis van het gebouw is echter de moeite waard om hier weer een prachtige plek van te maken om te wonen en te werken.

Bestemming
De Gemeente is in principe bereid met een afwijkingsprocedure medewerking te verlenen om het pand te gaan gebruiken ten behoeve van wonen en daarbij bedrijvigheid categorie 1, eventueel categorie 2  indien naar aard en omvang vergelijkbaar met categorie 1. Voor deze locatie is op dit moment nog een voorbereidingsbesluit maatschappelijke bestemmingen Pekela van toepassing.

Perceel
Het object staat op een perceel van circa 1.000 m2. Bij de verkoop zal het huidige perceel gedeeltelijk worden afgesplitst aan de zuidwest kant (linkerzijde) alsmede aan de noordwest kant (achterzijde). Dan zal het definitieve metrage worden vastgesteld. Dit kan dus afwijken van het genoemde metrage van 1.000 m2 en meer of minder worden. De nieuwbouw uit 1980 zal worden gesloopt en dit gedeelte van het perceel zal separaat worden verkocht. Aan de achterzijde wordt het gedeelte waar de oude brandweergarages staan ook gesepareerd van het hoofdgebouw. De verkooptekening is in de prospectus opgenomen die via de website van Redres gedownload kan worden.

Interesse?
Neem contact met ons op, wij informeren u graag!
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 350.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Villa Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Eenvoudig Bouwjaar 1938 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan water, aan rustige weg, in centrum en vrij uitzicht Indeling Woonoppervlakte 600 m² Perceeloppervlakte 1012 m² Overige inpandige ruimte 180 m² Inhoud 5000 m³ Aantal kamers 24 Aantal slaapkamers 4 Aantal woonlagen 3 woonlagen Energie Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Moet vervangen worden (Gas Combiketel, Eigendom) Buitenruimte Tuin Achtertuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 600 m² (50.0 m bij 12.0 m) Ligging hoofdtuin Noordwest Kwaliteit tuin Aan te leggen Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren en op eigen terrein Dak Soort dak Samengesteld dak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monumentaal pand, monument, kluswoning en erfgoed Onderhoud binnen Matig Onderhoud buiten Matig tot redelijk Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Nieuwe Pekela Sectie A Perceelnummer 4246 Oppervlakte 1000 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Nieuwe Pekela Sectie A Perceelnummer 4247 Oppervlakte 12 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Ds. Sicco Tjadenstraat C 52, 9663 RC Nieuwe Pekela

CBS Statistieken

Tabel Grafieken
2015 2016

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Bieding
Gegevens
Financiële voorwaarden
Voorwaarde bouwtechnische keuring
Aanvullende informatie
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring