FINANCIERING & SUBSIDIES
07/03 2 minuten

Verhalen

FINANCIERING & SUBSIDIES

Bij Redres richten we ons op uitzonderlijke bouwkunst, variërend van monumentaal tot modern. Als gespecialiseerde erfgoedmakelaar begrijpen we de unieke uitdagingen en kansen die dit soort vastgoed met zich meebrengt als geen ander, vooral bij beschermde panden zoals monumenten. De aankoop van een monument is vaak het ideale moment voor renovatie, onderhoud en potentiële verduurzaming, die maatwerk vereist.

Unieke objecten verdienen deskundige begeleiding

Bij Redres begrijpen we dat jouw (monumentale) pand meer is dan enkel stenen en muren; het vertegenwoordigt een belangrijke investering in jouw leven en heeft een positieve impact op je welzijn. Hoewel wij ons niet primair als adviesbureau profileren, beschikken we over uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van financiering, onderhoud en verduurzaming van onroerend goed, met een bijzondere focus op monumenten. Terwijl er geen financieringen of subsidies beschikbaar zijn voor de aanschaf van een monumentaal pand, zijn er wel mogelijkheden voor diverse werkzaamheden, met onderscheid tussen Rijks- en niet-Rijksmonumenten. Ontdek alle details in ons uitgebreide stappenplan voor werkzaamheden aan monumenten en de beschikbare financieringsopties. Meer over verduurzaming

 

Financiering en subsidies voor monumenten

Als trotse eigenaar van een Rijksmonument heb je natuurlijk de wens het unieke karakter te behouden, terwijl je er ook een persoonlijke draai aan wil geven. Voor Rijksmonumenten zijn diverse ondersteuningspakketten beschikbaar vanuit de Rijksoverheid, gericht op onderhoud, restauratie en verduurzaming. Denk hierbij aan programma's zoals het Ontzorgingsprogramma RCE, de Woonhuisregeling, de Subsidie Instandhouding Monumenten (SIM), verschillende herbestemmingsregelingen, de aangepaste Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) specifiek voor monumenten, en laagrentende Restauratiefonds-hypotheken.

Voor gemeentelijke en provinciale monumenten of karakteristieke gebouwen zijn andere regelingen en financieringsmogelijkheden van toepassing dan voor Rijksmonumenten. Verken welke gemeentelijke restauratiesubsidies, herbestemmingsregelingen, DUMAVA-subsidies voor maatschappelijk vastgoed en regionale laagrentende leningen beschikbaar zijn voor jouw monument.

Wij bij Redres staan klaar om je te helpen de weg te vinden naar passende financiële ondersteuning voor jouw monument. We hebben daarom een uitgebreid overzicht van de beschikbare regelingen voor je samengesteld. Ontdek [hier](link blog financiering) meer over deze regelingen en hoe je er stap voor stap van kunt profiteren voor herbestemming, restauratie, onderhoud en verbouwingen.

 

Belangrijke overwegingen en advies

Bij het zoeken naar financiële steun is het belangrijk om te realiseren dat de beschikbare mogelijkheden sterk kunnen variëren per regio. We adviseren om altijd te informeren bij de provincie of gemeente waar het monument gelegen is over de specifieke steunopties en de werkzaamheden waarvoor deze gelden. Voor meer informatie over verduurzamingsmaatregelen bij monumenten, kun je [hier](link blog verduurzaming) terecht.

 

Een persoonlijke aanpak

Bij Redres de Bouwkunstmakelaar zetten we in op een persoonlijke benadering. We luisteren naar jouw wensen en behoeften en zoeken naar bouwkunst dat past bij jouw levensstijl, financiële mogelijkheden en persoonlijke ambities. Of je nu geïnteresseerd bent in een historisch monument of een modern architecturaal meesterwerk, wij zijn hier om je te ondersteunen. Zo werken we samen aan het behoud van ons erfgoed en het waarborgen van toekomstige monumenten. Neem contact met ons op voor een persoonlijk gesprek over een monument uit ons aanbod, en vind het unieke thuis waar je naar op zoek bent.

Dromen met Redres