GERRIT RIETVELD
19/06 1 minuut

Verhalen

GERRIT RIETVELD

In deze podcastaflevering hebben Jan-Willem Andriessen en Ronald Willemsen een geanimeerd gesprek over Rietveld, zijn werk, leven en wonen in erfgoed in het algemeen. Het interview vindt plaats in Utrecht, op Erasmuslaan 5, waar Ronald zijn architectenbureau heeft gevestigd. Hij vertelt dat dit gebouw oorspronkelijk eigendom was van de familie Rietveld, en dat het landweggetje waar het project zich bevindt vroeger een weiland was. Het huis werd gebouwd begin jaren ’30 van de vorige eeuw en diende als een modelwoning. Ronald vertelt over de bijzondere details van Rietveld die nog steeds te vinden zijn in het pand.

Ronald deelt zijn persoonlijke band met Rietveld en zijn bewondering voor Rietveld heeft zijn carrière in de architectuur beïnvloed en sinds jaar en dag heeft hij zijn eigen architectenbureau: Asnova. Het gesprek gaat verder over de duurzaamheidsuitdagingen van het Rietveldhuis, zoals de stalen kozijnen en het enkel glas. Ronald legt uit dat er aanpassingen nodig zijn om het pand energiezuiniger te maken, maar dat het behoud van de esthetische waarde een uitdaging is.

 

Jan-Willem en Ronald delen hun waardering voor Rietveld zijn architectuur en zijn invloed op de moderne architectuur. Ze bespreken ook hun persoonlijke ervaringen en betrokkenheid bij Rietveld en zijn nalatenschap. Klik op de link om de volledige podcast te beluisteren en meer te ontdekken over de bijzondere verhalen Gerrit Rietveld.

Dromen met Redres