TIPS VOORDAT JE GAAT BEZICHTIGEN
11/12 2 minuten

Verhalen

TIPS VOORDAT JE GAAT BEZICHTIGEN

Sta je op het punt om jouw droomhuis te ontdekken? Bij Redres begrijpen we dat het vinden van de perfecte plek meer omvat dan alleen de fysieke ruimte; het is een reis van enthousiasme, doordachte voorbereiding en aandacht voor detail. Van het doornemen van documenten tot het verkennen van de buurt, elk aspect draagt bij aan het vormen van jouw beeld. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen je voor te bereiden op een bezichtiging.

 

1. Voorbereiding is essentieel:
Bekijk vooraf alle relevante documenten, zoals plattegronden en de bouwkundige staat van het huis, via ons Move-account. Dit geeft een beter beeld en stelt je in staat gerichte vragen te stellen tijdens de bezichtiging.

2. Kinderen en bezichtigingen:
Overweeg een oppas te regelen voor kinderen, zodat je tijdens de bezichtiging ongestoord aandacht aan het huis kunt besteden. Het kopen van een nieuwe droomwoning is een grote investering in jouw leven.

3. Voel je vrij om enthousiast te zijn:
Bij Redres moedigen we een positieve ervaring aan. We verkopen enkel mooie woningen, dus enthousiasme is welkom! Uiteindelijk ken jij je eigen budget en kritische blik. Negativiteit enkel om de prijs te drukken, is niet onze aanpak. Het moet ook passen bij de verkoper.

4. Vertrouw op je gevoel:
Een perfect huis op papier kan anders aanvoelen tijdens de bezichtiging. Onze makelaars helpen je een connectie te maken met het huis. Neem actief deel aan de rondleiding en vertrouw op je gevoel; dit is cruciaal in je overweging.

5. Focus op de structuur en ruimtes:
Let op scheuren, vochtplekken en de algehele staat van muren, vloeren en plafonds. Vergeet niet de zolder en kelder te inspecteren. Denk aan mogelijke verbouwingen en bijbehorende kosten die jouw stijl kunnen matchen.

6. Controleer de apparatuur:
Beoordeel de staat en leeftijd van belangrijke apparaten, zoals de cv-ketel. Houd rekening met vervangingskosten. In de context van verduurzaming kan de huidige verwarmingsinstallatie van minder belang zijn.

7. Energielabel en duurzaamheid:
Informeer naar het energielabel. Is er een verduurzamingslabel gemaakt? Dit is een overzicht van de te nemen verduurzaamheidsmaatregelen en de te verwachten investeringen. Dit kan impact hebben op toekomstige energiekosten en biedt ook nog eens inzicht in financieringsmogelijkheden voor verdere verduurzaming.

8. Verken de buurt:
Check vooraf de straat en omgeving. Bekijk of het aan je verwachtingen voldoet. Controleer aanwezige voorzieningen en loop rond om een gevoel te krijgen van de buurt en parkeermogelijkheden.

9. Stel vragen:
Vraag gerust tijdens en na de bezichtiging. Verzamel informatie en raadpleeg ons of de verkoper voor aanvullende details. We staan klaar om te helpen!

10. Feedback na bezichtiging:
Laat altijd feedback achter, ook als het object niet helemaal voldoet. Dit kan leiden tot aanpassingen of andere aanbiedingen. Bij Redres waarderen we elke vorm van feedback, ongeacht de uitkomst van de bezichtiging.

Dromen met Redres