VERDUURZAMING VAN ERFGOED
09/03 1 minuut

Verhalen

VERDUURZAMING VAN ERFGOED

Redres is dol op bijzondere objecten, monumenten en industrieel erfgoed. Het zijn gebouwen die geheel eigen behoeften hebben voor wat betreft onderhoud en verduurzaming. Vanwege hun hoge leeftijd zijn dergelijke objecten op zichzelf – vanuit circulariteitsoogpunt – al duurzaam, maar in gebruik zijn ze dat vaak niet. Op dat vlak valt er dus nog veel winst te behalen. De isolatiewaarde kan bijvoorbeeld verbeterd worden en het energieverbruik een stuk zuiniger.

 

 

Verduurzamingslabel®

Om u als koper hierin te begeleiden, kunnen wij – naast het reguliere energielabel – een zogenaamd Verduurzamingslabel® laten vaststellen. Dit is een advies over hoe het object kan worden verduurzaamd, inclusief een scenario voor hoe een uw woning van het huidige label naar een A-label kan worden gebracht, en met welke investering dat gepaard zou gaan. Hierbij is gekeken naar de meest effectieve en efficiëntste verduurzamingsoplossingen, waarbij rekening is gehouden met de uniciteit van het object. Immers, juist bij verkoop en aankoop van een monumentaal object, en de daaropvolgende restauratie, of renovatie, zijn voor het nemen van verduurzamingsmaatregelen de gunstigste momenten. Het Verduurzamingslabel® is een goede leidraad om een weloverwogen aankoopbeslissing te kunnen nemen.Jobse Groep

Hoe gaat dit in zijn werk? Jobse Groep maakt een scan waarbij het reguliere energielabel vastgesteld, en aansluitend wordt daar het  Verduurzamingslabel aan gekoppeld. Dit Verduuzamingslabel is een advies over hoe het object kan worden verduurzaamd, inclusief een scenario hoe de woning van bijvoorbeeld G-label naar een A-label kan worden gebracht, met welke investering dat gepaard zal gaan en wat de te verwachten terugverdientijd is. Hierbij wordt gekeken naar de effectiefste en efficiëntste verduurzamingsoplossingen, waarbij rekening wordt gehouden met de monumentale status van het object.Meer weten?

Vraag hier uw energie-/ Verduurzamingslabel® aan en krijg inzicht hoe u uw monument kan verduurzamen.

Dromen met Redres