Omschrijving

VERBORGEN PAREL IN HARTJE HILVERSUM

In hartje Hilversum bevindt zich aan de Emmastraat 24A, vlakbij Grand Hotel Gooiland en tegenover de Vituskerk, deze prachtige woonboerderij. In deze woonboerderij, gebouwd anno 1895, was jarenlang het Hilversumse Transportbedrijf Fa. Albert Puik gevestigd. De boerderij is een typische Gooische boerderij van het type “Hallehuis” en gemeentelijk monument. Dit deel van de Emmastraat is – ook voor veel Hilversummers - een onbekende plek maar kenmerkt zich door het oorspronkelijke en nog een beetje “rauwe” karakter.

Voor de boerderij is een prachtig plan ontworpen door Engel Architecten uit Hilversum waarbij de boerderij is gesplitst in twee delen. Inmiddels is door de gemeente Hilversum een omgevingsvergunning verleend en komt het voorhuis – Emmastraat 24A –inclusief dit nog te realiseren plan nu te koop. De toekomstige koper zal – naast de aankoop - zelf opdracht geven aan een aannemer om het plan verder te realiseren. Hiertoe hebben meerdere aannemers een voorstel gemaakt en is reeds een aannemer geselecteerd die wij kunnen aanbevelen. Naast de aankoop zijn de bouwkosten voor de restauratie, renovatie en nieuwbouw begroot op circa € 200.000,-. Deze kosten komen er dus nog bij.

Het achterste deel van de boerderij is inmiddels verkocht. De verbouwing en fysieke scheiding van het voor- en achterhuis zal daarom na verkoop worden uitgevoerd conform de afgegeven omgevingsvergunning in samenspraak met de nieuwe eigenaar van het achterhuis. Dit start van deze verbouw van beide delen is voorzien in het vierde kwartaal van 2021. Er is geen technische noodzaak doch wel een grote voorkeur om dit door dezelfde aannemer te laten uitvoeren.

Kijk ook op de projectwebsite: emmastraat24a [punt] nl

VOORWAARDEN
- gunning voorbehouden eigenaars
- overdracht 1 september
- er is een aannemer geselecteerd die wij van harte kunnen aanbevelen
- de bouwkosten van de renovatie van de Emmastraat 24A is begroot op € 200.000,-
- start bouw vierde kwartaal 2021, beoogde bouwtijd 5-6 maanden.
- uitbouw aan zijgevel van de Emmastraat 24A moet door koper gerealiseerd worden
- renovatie casco van de boerderij in samenspraak met eigenaar van de achterzijde (Nassaulaan 6C)
- kosten fysieke scheiding van de panden op basis van 50 – 50 met eigenaar van Nassaulaan 6C
- parkeren dient te geschieden op eigen perceel (2 auto's)
- uit het bodemonderzoek blijkt dat de bodemkwaliteit geschikt is voor het voorgenomen gebruik (wonen)
- op de erfgrens met de omliggende kavels aan de tuinzijde wordt een schutting geplaatst
- ook tussen de naastgelegen woning aan de Nassaulaan 6C komt een erfafscheiding.
- meer informatie is op te vragen via info@redres.nl en wij geven u toegang tot de datakluis met alle informatie
- bij grote interesse worden er kijkdagen en een biedingsprocedure georganiseerd
- gemeentelijk monument
- ouderdomsclausule van toepassing


OMSCHRIJVING
De boerderij staat prominent aan de Emmastraat 24A. De voortuin wordt omheind door een monumentaal gietijzeren hek. De boerderij is opgetrokken vanuit een rechthoekige plattegrond en staat onder een gebroken zadeldak (mansardekap), dat is gedekt met gesmoorde Hollandse pannen. De dakgoten boven beide langsgevels rusten op houten schoren. De gevels zijn van schone baksteen boven een gepleisterde plint. De symmetrische voorgevel bevat in het midden een paneeldeur onder een bovenlicht met glas-in-lood, waarin een paardenkop is verwerkt. Aan weerszijden van de deur is een met luiken behangen venster met schuifraam in de gevel opgenomen. De zolderverdieping is eveneens voorzien van twee vensters. Alle vensters in de voorgevel staan onder strek. De geveltop heeft een uitkragende, op klossen liggende daklijst met geschulpte rand en makelaar.


BEGANE GROND
Via de voordeur komt u in het voorhuis van de woonboerderij. Eenmaal binnen bevindt zich een lange midden gang met aan weerszijden een viertal in grootte variërende kamers. In het plan dat nog gerealiseerd moet worden is een royale uitbouw geprojecteerd aan de tuinzijde. Een fraaie plek om te gebruiken als eetkamer, woonkamer of woonkeuken maar altijd met een geweldig zicht op de majestueuze Vituskerk. Op de begane grond verder een flinke bijkeuken, plek voor een kantoor of tv-kamer en aan het einde van de gang een toilet. Een nieuw te realiseren trappartij biedt toegang tot de bovengelegen verdieping.


VERDIEPING
Op de verdieping is nu de nog vrijwel geheel authentieke ruimte aanwezig en waar de dakspanten en oude gebinten met houten delen nog zichtbaar zijn. Door de grote hoogte (circa 4,5 tot 5 meter) en het grote vloeroppervlak van circa 60 m² een “walhalla” voor elke liefhebber die op zoek is naar ruimte in een karakteristiek pand. In het vergunde ontwerp wordt de trap verplaatst en zijn een viertal slaapkamers geprojecteerd. Ook is er ruimte voor een badkamer. Leuk aan dit ontwerp is dat alle slaapkamers beschikken over een heel hoog plafond. Dit is een huis dat ideaal is voor een gezin met behoefte aan een unieke woonplek midden in de stad.


BUITEN
De Emmastraat heeft een perceel van ruim 400 m². Deze grote stadstuin kent veel rust en door de flinke afmetingen (achtertuin circa 14 X 11 meter en circa 9 x 8 meter voortuin) is er gedurende de hele dag - bij zonnig weer -zonneschijn. Parkeren geschiedt op eigen terrein: er is plek voor twee auto’s aanwezig. Op de erfgrens met de omliggende kavels aan de tuinzijde wordt door verkoper een schutting geplaatst en ook tussen de naastgelegen woning aan de Nassaulaan 6C komt een erfafscheiding.

De Emmastraat wordt onder handen genomen en de achtergevels van panden aan dit straatje worden op korte termijn gerenoveerd. Ook wordt er met bewoner en gemeente gezocht naar een oplossing voor de aanwezige kliko’s in de straat.


HILVERSUM
Een bijzonder stoer object met veel ruimte, maximale vrijheid en veel privacy op een unieke locatie in het centrum van Hilversum. U loopt binnen 10 minuten naar het Intercity station Hilversum CS terwijl u met de auto binnen enkele minuten de A27of de A1 oprijdt. De verbindingstijden zowel per trein als met de auto zijn slechts 20 minuten naar Amsterdam en 15 minuten naar Utrecht. Basisscholen, middelbare school, internationale scholen zijn allemaal in de directe omgeving evenals diverse sportverenigingen. Vanuit de woning wandelt u in 5 minuten over de Groest naar de Markt en de populaire Gijsbrecht van Amstelstraat met zijn delicatesse zaakjes en kledingwinkeltjes ligt eveneens binnen handbereik op deze unieke locatie in de stad.


KORTOM
De Emmastraat 24A kan op basis van de reeds vergunde plannen beschikken over een vloeroppervlak van circa 152 m² en bevindt zich op een ruim perceel met een oppervlakte van circa 400 m². Het object wordt gesplitst verkocht waarbij voor het deel aan de achterzijde eveneens vergunning verleend is voor verbouw tot een woning

Dit is een plek voor een liefhebber die op zoek is een karakteristieke woning op een markante onverwachte plek. Dat er ook al een omgevingsvergunning is verleend, maakt dat de Emmastraat 24A een zeer aantrekkelijk project is. Er zijn geen vergunningstrajecten meer nodig en het is duidelijk wat er allemaal mag en kan. Uiteraard is het perceel ook al kadastraal gesplitst.


INTERESSE?
Zin in een uitdaging? Neem contact op wij informeren u graag!

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Oplevering
In overleg
Adres
Emmastraat 24 a
Postcode
1211 NG
Plaats
Hilversum

Bouw

Soort woonhuis
Woonboerderij, 2-onder-1-kapwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1895
Onderhoud binnen
Redelijk
Onderhoud buiten
Redelijk
Bijzonderheden
Monumentaal pand, Monument, Kluswoning, Erfgoed

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
ca. 152m²
Perceeloppervlakte
ca. 400m²
Oppervlakte woonkamer
ca. 30m²
Inhoud
ca. 499m³

Indeling

Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
1
Aantal verdiepingen
2

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, In centrum, In woonwijk, Beschutte ligging
Tuin
Voortuin, Zijtuin
Zijtuin
West, 340m², 2000×1700cm

Ligging & Locatie

[ { "address": "Emmastraat 24", "zipCode": "1211 NG", "city": "Hilversum", "lat": 52.2211436, "lng": 5.1782956, "heading": 0, "pitch": 0 } ]

Plattegronden

Emmastraat 24 a, Hilversum plattegrond-0
Emmastraat 24 a, Hilversum plattegrond-1
Emmastraat 24 a, Hilversum plattegrond-2
Emmastraat 24 a, Hilversum plattegrond-3
Emmastraat 24 a, Hilversum plattegrond-4
Emmastraat 24 a, Hilversum plattegrond-5
Emmastraat 24 a, Hilversum plattegrond-6
Emmastraat 24 a, Hilversum plattegrond-7
Emmastraat 24 a, Hilversum plattegrond-8

Contact

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Wij helpen u graag

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Persoonlijke gegevens

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms