Zevenlindenweg 12, Lage Vuursche
Verkocht

Lage Vuursche

Zevenlindenweg 12

Omschrijving

LET OP
Deze prachtige locatie met een schitterend en vergund bouwplan was onder voorbehoud verkocht. Door omstandigheden hebben de kopers niet kunnen afnemen. Daarom bieden wij het plan weer te koop aan.


ZEVENLINDENWEG 12 LAGE VUURSCHE

Sprookjesachtig mooi wonen? Bouw zelf je eigen energieneutrale woning op misschien wel de meest unieke locatie van Nederland.

Zelden komt er een bouwperceel beschikbaar in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Om het bouwen en wonen op deze 2.302 m² mogelijk te maken heeft Staatsbosbeheer de grond belast met erfpacht. Deze volledig fiscaal aftrekbare erfpachtcanon wordt voor 30 jaar uitgegeven. Bruto bedraagt de canon € 11.719,00 per jaar, dat is € 976,58 per maand en na fiscale aftrek circa € 500,00 netto per maand. Deze canon betaalt u aan Staatsbosbeheer en hiervoor woont u op een unieke plek in een karakteristiek en mooi onderhouden natuurgebied.


BOUWKAVEL EN BOUWKOSTEN
De vraagprijs van het bouwperceel is € 850.000,- KK, de investeringskosten voor dit prachtige bouwplan zijn geraamd op € 700.000,-. Dit is all-in, uitgegaan van kwalitatief zeer goed afwerkingsniveau en inclusief: keukens, badkamers, warmte pomp en klimaatregulering/ ventilatie, triple glas, vloerverwarming, etc. Afhankelijk van een andere keuze in bouwwijze betreffende het casco kunnen de bouwkosten voordeliger uitvallen. Wij verkopen alleen de bouwkavel, de bouwkosten zijn indicatief. Totale investering is geraamd op € 1.550.000,- KK.


ER WAS EENS...
Er was eens een prinses die in een schilderachtig mooi kasteeltje woonde, midden in het bos. Ze woonde daar heel gelukkig, met om haar heen de reeën, spechten, dassen, hazen, konijnen en eekhoorntjes. Vanuit haar slaapkamerraam keek ze uit op een grasveld, omringd door bos. Als ze door haar wimpers tuurde, zag ze de contouren van een houten tuinmanswoning. Het zag eruit als een plek waar je lang en gelukkig kon leven.


LAGE VUURSCHE
De prinses bestaat echt, de dieren, het veld en de bomen ook. Alleen de houten woning is er al lang niet meer. Deze unieke plek met toekomstmuziek en te vinden in Lage Vuursche naast landgoed Drakesteyn en tegenover landgoed Klein Drakesteyn, vlakbij Baarn, Hilversum en Soest. Lage Vuursche staat op z’n tenen aan de rand van de Laagte van Pijnenburg, en aan het begin van de Utrechtse Heuvelrug, als de openingsact voor een geweldige show. In Nederland kun je soms het gevoel hebben dat de rust ver te zoeken is. Dit schitterende natuurgebied pakt je bij de hand en vertelt je dat dat ook anders kan. Van de drukte van alledag, kom je hier in de serene kalmte van stokoude gemengde bossen en geaccidenteerd landschap. De Lage Vuursche is een schattig plaatsje, waar dat zalige vakantiegevoel tot een levensstandaard verheven is. Het bebouwingslint van woningen, winkels en gezellige horeca, bestaat goeddeels uit 18e en 19e-eeuwse monumenten en het dorp zelf is dan ook geclassificeerd als beschermd dorpsgezicht. Een geliefde plek om te wandelen en te genieten van het groen.


BOUW JE WOONDROOM EN WOON IN EEN ONDER ARCHITECTUUR GEBOUWD BOSHUIS
Tussen het dorp en de kuil, met uitzicht op het fraaie landgoed Klein Drakensteyn, loopt de Zevenlindenweg. En net voor de kuil vinden we dit magnifieke perceel van 2.302 m². Eigenlijk is driekwart van het werk al gedaan. Het perceel is bouwrijp gemaakt, de riolering en nutsaansluitingen zijn klaar voor actie en er ligt een bijzonder mooi (en reeds door de gemeente vergund) bouwplan van de hand van architecten Jeroen Calis en Eva Ventura voor een magnifieke schuurwoning. Dat staat garant voor integrale bouw, waarbij interieur en exterieur perfect op elkaar zijn afgestemd. Bovendien kan de toekomstige eigenaar na selectie van een aannemer meteen starten met bouwen. Een ander plan kan natuurlijk ook, maar dan zal de toekomstige koper zelf een nieuw plan moeten maken en hiervoor een omgevingsvergunning aan moeten vragen.


OMSCHRIJVING VERGUND BOUWPLAN
Er is gekozen voor een gedeeld volume met donkere schil in onderhoudsvrij zink of staal, onderbroken door een indrukwekkende glazen band. Hierdoor ontstaan twee leefomgevingen. Aan de linkerzijde een slaapvertrek in het souterrain, met een heerlijke badkamer en de trap naar de woonkamer met een keuken en schitterend uitzicht op het groen. Aan de rechterzijde een riante kombuiskeuken met uitgebreide apparatenwand en alle benodigde bergruimte. De woonkamer heeft een fenomenaal uitzicht. De slaapkamer heeft een eigen badkamer en een uitzicht om van te dromen.

De schuurwoning heeft een strakke vormgeving, geen overstekken zonder goten of tuttige pannen, maar eikenhouten gevels overkappingen op de kopse kanten en gevels met een stoer zinken felsdak. Het object krijgt zo een ondergeschikte rol in het landschap, maar blijft toch bijzonder imposant. Uiteraard is er ook een bijgebouw ontworpen met genoeg ruimte om een werkplek te maken en/of om deze als garage te benutten. Ziet u dit nou anders; het programma is geheel flexibel en geef er dus gerust een eigen draai aan. De buitenzijde en ligging is vergund, dus binnen die kaders heeft u álle ruimte.


ERFPACHT
Het perceel is gelegen op terrein van Staatsbosbeheer en wordt in erfpacht uitgegeven (kosten circa € 11.719 op jaarbasis - € 976,58 per maand, uiteraard geheel fiscaal aftrekbaar (netto € 500,- per maand!).


KORTOM
Met ‘sprookjesachtig’ overdreven we beslist niet. Wilt u deze oase met eigen ogen bekijken en zelf ervaren of een dagelijkse dosis frisse boslucht iets is zijn wat u zou kunnen gebruiken, dan laten we u dit natuurlijk met liefde zien. Het ontwerp waarvoor een omgevingsvergunning is verleend is een eigentijds stoer en levensloopbestendig huis dat zo is ontworpen dat je er geen tot bijzonder weinig onderhoud aan hebt.

Interesse? Neem contact op met ons kantoor, dan gaan we op pad.

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Oplevering
In overleg
Adres
Zevenlindenweg 12
Postcode
3749 AW
Plaats
Lage Vuursche

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
ca. 2.302m²

Buitenruimte

Ligging
Aan bosrand, Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Beschutte ligging, Buiten bebouwde kom, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen

Ligging & Locatie

[ { "address": "Zevenlindenweg 12", "zipCode": "3749 AW", "city": "Lage Vuursche", "lat": 52.1831025, "lng": 5.2286078, "heading": 0, "pitch": 0 } ]

Panorama's

Plattegronden

Zevenlindenweg 12, Lage Vuursche plattegrond-0
Zevenlindenweg 12, Lage Vuursche plattegrond-1
Zevenlindenweg 12, Lage Vuursche plattegrond-2
Zevenlindenweg 12, Lage Vuursche plattegrond-3
Zevenlindenweg 12, Lage Vuursche plattegrond-4

Contact

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Wij helpen u graag

Fijn dat je contact hebt opgenomen!

We zorgen ervoor dat je spoedig een reactie van ons ontvangt op:

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Persoonlijke gegevens

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
}