Oude Haven 15, Schoonhoven
Verkocht

Schoonhoven

Oude Haven 15

Omschrijving

OUDE HAVEN 15 SCHOONHOVEN

Koetshuisje met woonbestemming aan de mooiste gracht van Schoonhoven.

Aan de oude haven in Schoonhoven staat dit pittoreske koetshuisje. Het koetshuis is de afgelopen decennia gebruikt als garage maar heeft ook een woonbestemming. En dat is uniek. Betekent dat het koetshuis kan worden getransformeerd tot een fantastische (starters) woning voor een 1-pitter of stelletje.


KOETSHUIS
Het oude koetshuis behoorde oorspronkelijk bij nummer 17 maar die is onlangs verkocht. Het koetshuis heeft de afgelopen jaren dienstgedaan als garage en opslagruimte. Het heeft een vloeroppervlak, van 55 m². En een vrije hoogte van circa 4,50 meter. Er is een vliering met een stahoogte van circa 1.75 in de nok en dus ook plenty ruimte om uw koets, fietsen, auto of motor te stallen en er staat een prachtige allesbrander om de ruimte snel te verwarmen.

Bijzonder is ook dat het koetshuis een woonbestemming heeft en daarmee is het ook goed voorstelbaar dat deze ruimte – geheel of gedeeltelijk – een andere invulling krijgt dan uitsluitend die van schuur. Het is de perfecte ruimte om een knusse woning te maken, maar let op: het heeft geen buitenruimte. De hoge openslaande deuren aan de Oude Havenzijde zorgen voor de toegang en daglicht. Gas, water en licht aansluitingen zijn al aangelegd. De nieuwe eigenaar van Oude Haven 15 te Schoonhoven is verplicht de ramen aan de tuinzijde op zijn kosten te voorzien en voorzien te houden van matglas of de ruiten te beplakken met ondoorzichtig glaspapier. De deur naar de tuin wordt dichtgemaakt (op slot). Wel is het voor de (toekomstige) eigenaar van Oude Haven #15 mogelijk om de buitengevel(s) alsmede het dak voor regulier onderhoud te onderhouden.


SCHOONHOVEN
Schoonhoven is beroemd om haar zilversmeden en op het randje van Holland en Utrecht en Vandaag de dag is het een schilderachtig stadje in het midden van het midden, tussen Rotterdam en Utrecht in en pal in het Groene Hart. Het oogt alsof Anton Pieck zelf een hand had in het straatbeeld.

Schoonhoven bestond (en bestaat) bij de gratie van het water: het maakte deel uit van de oude Hollandse waterlinie, was een vaste aanlegplaats voor het beurtveer, maar was ook ontstaan op de oude veenontginningen. Dit laatste zorgde voor de typische landschappelijke aanleg, van de lange copen die als een grote lapjesdeken in alle denkbare groentinten over de natte aarde liggen en waar de weteringen en rivieren tussendoor glinsteren in fijne streepjes.

De Randstad ligt op een prima afstand om te forensen, maar als je van het koetshuis een loft maakt is er ook ruimte om te werken aan huis. In de nabijheid zijn alle faciliteiten zoals sportscholen, winkels, musea, supermarkten en natuurlijk het Springer-park.


KORTOM
Wat een lieflijk koetshuis! Op een prachtige plek met heel veel charme, alsof Anton Pieck het zelf bedacht heeft. Het is een onbeschreven blad waar van alles nog kan op de perfecte afstand van de Randstad en toch in de beslotenheid van een stad met dorpse allure. Zin gekregen om aan de slag te gaan met een heel leuk project? Neem contact met ons op, we leiden u graag rond.

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Oplevering
In overleg
Adres
Oude Haven 15
Postcode
2871 DG
Plaats
Schoonhoven

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, Geschakelde woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1710
Onderhoud binnen
Redelijk
Onderhoud buiten
Redelijk
Bijzonderheden
Kluswoning

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
ca. 42m²
Perceeloppervlakte
ca. 50m²
Overig oppervlakte
ca. 14m²
Inhoud
ca. 196m³

Indeling

Aantal kamers
2
Aantal verdiepingen
2
Voorzieningen
Rookkanaal

Buitenruimte

Ligging
Aan het water, Aan rustige weg, In centrum

Ligging & Locatie

[ { "address": "Oude Haven 15", "zipCode": "2871 DG", "city": "Schoonhoven", "lat": 51.9475676, "lng": 4.8516614, "heading": 0, "pitch": 0 } ]

Omschrijving

Schoonhoven is beroemd om haar zilversmeden en op het randje van Holland en Utrecht en Vandaag de dag is het een schilderachtig stadje in het midden van het midden, tussen Rotterdam en Utrecht in en pal in het Groene Hart. Het oogt alsof Anton Pieck zelf een hand had in het straatbeeld.

Plattegronden

Oude Haven 15, Schoonhoven plattegrond-0
Oude Haven 15, Schoonhoven plattegrond-1

Contact

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Wij helpen u graag

Fijn dat je contact hebt opgenomen!

We zorgen ervoor dat je spoedig een reactie van ons ontvangt op:

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Persoonlijke gegevens

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms