Schitterende villa aan de bosrand

Dennenlaan 16 Vlieland

Nergens zo vrij als op Vlie – Schitterende villa aan de bosrand

Nieuw in onze etalage: een fantastische, riante en compleet verduurzaamde villa op Vlieland, waar je woont aan een verkeersluw straatje (ach, welk verkeer eigenlijk), met een separaat tweekamerappartement in het vooronder, een tuin waar je zo het bos inloopt en het veer op vijf minuten wandelen ligt.

Bij de achterdeur staan twee surfboards en hangen de wetsuits uit te druppen; de zanderige voetafdrukken staan nog op de drempel. Achter het huis ligt een grote stapel hout voor in de openhaard. Binnen is het warm en gezellig, maar ook koel in de zomer. Dat vrije zomerse gevoel, daar is Vlieland goed in, en met de meeste zonuren van het hele land, is het geen wonder dat het voelt alsof de zomer hier langer duurt dan elders; het ís ook gewoon zo.

En is de zomer voorbij, dan valt de grote rust als een deken over het eiland. ’s Avonds is het hier dan muisstil en de nachten zijn hier nog écht donker, met een hemel vol flonkerende sterren die elders met het blote oog niet te zien zijn. Prikkelloos leven is een luxe, maar hier is het iets heel gewoons.

Breng gedachten vol verlangen naar het lege stille strand. Schrijf ze duizend stille malen tussen duizend korrels zand. Deze strofen – en vele andere – sieren het strand van Vlieland, waar de banden van de Vliehors Express ze achterlaten om te worden gelezen, tot de zee ze opslurpt of de wind ze uitwist. Als je eenmaal op Vlieland geweest bent, is de kans maar heel erg klein dat je er níet verknocht aan raakt. De levendige en knusse dorpsstraat, de prachtige stranden en de uitgestrekte duinen; alle schoonheid van dit eiland nestelt zich in je hart en je krijgt het er niet meer uit.

Over het eiland
Vlieland is een bijzondere plek om te wonen. Het is een hele kleine gemeenschap van zo'n 1200 inwoners die allen wonen in het ene dorp dat het eiland telt, Oost-Vlieland. Het eiland wordt elk jaar bezocht door duizenden toeristen en de meeste inwoners werken dan ook in de toeristische sector. Dat een kleine gemeente als Vlieland toch veel voorzieningen heeft is grotendeels te danken aan het toerisme.

Bekijk ook de landingspagina van deze geweldige villa: www.vliella.nl en de website: www.vlieland.nl/over-het-eiland-als-plek-om-te-wonen

On/off
De veerboot piept voor het eiland de hoek om, en daar, bij het havenhoofd, word je welkom geheten door een groot bord: ‘Vlieland groet U’. De pret kan beginnen! Iedereen die hier de boot afstapt, vraagt zich op enig moment af hoe het zou zijn om een eigen plek te hebben op het eiland… Vakantie vieren kan, maar wat dacht je van iedere dag de ochtend beginnen met een strandwandeling en dagelijks een duik in de zoute golven? Wonen kan hier namelijk óók prima; misschien permanent, of misschien verdeel je je tijd tussen vasteland en het eiland: de ideale balans tussen continu ‘aan-staan’ en de ‘stand-by’-functie.

Kwieke 70-er
Het woonhuis aan Dennenlaan 16 werd gebouwd in 1970, en is ook zeer herkenbaar als een ‘jaren ’70-huis; strakke lijnen, grote raampartijen en bovenal veel ruimte! Vanbinnen, maar ook rondom; dit heerlijke huis (met een woonoppervlak van 183m²) staat op een ruim perceel van 820m². Tegenwoordig oogt het huis contemporain door de wit gekeimde muren en de zwarte kozijnen, en dat is dan ook de grootste kracht van huizen uit dit tijdperk; hun gave om zich als een kameleon aan te passen aan de esthetiek van vandaag.

In de afgelopen jaren hebben de huidige bewoners de woning - van onder tot boven - flink onder handen genomen en dat resulteert in een eigentijds beeld en een heerlijk woonhuis. De villa is aan de achterzijde uitgebouwd en om deze nieuwe toevoeging te beklemtonen, werd hier een fraaie WaxedWood gevel aangebracht - een mooie ritmiek met de topgevels. Over alles is nagedacht, er zijn uitsluitend kwalitatief hoogwaardige materialen gebruikt - er is nergens op beknibbeld - en het programma is zó goed gekozen, dat de villa aanvoelt als je favoriete trui: warm, veilig en comfortabel. Dit is een huis waar alles klopt, daar valt gewoon niks op af te dingen.

Vlieland
Sinds 1942 hoort Vlieland bij Friesland, maar daarvoor was het een deel van Noord-Holland, en die inslag is nog sterk te voelen. Eerlijk, gemoedelijk en rechtdoorzee. De bewoners vormen een hechte gemeenschap, maar ze maken beslist graag ruimte voor nieuwe aanwas. In Harlingen stap je op de boot en na een anderhalf uur over het Wad arriveert het veer bij de Veerdam, aan het Havenplein. Er is maar één dorp op het eiland, en dat is Oost-Vlieland, maar eigenlijk was het voorvoegsel ‘oost’ slechts om aan te duiden dat er ook (ooit) een West-Vlieland was, dat helaas door het wassende water verzwolgen werd. Vlieland borrelt en bruist van het leven; door haar formaat is het leven hier bijzonder overzichtelijk, en kun je hier zonder enige FOMO genieten van alles wat het eiland te bieden heeft, en dat is véél, ook op cultureel vlak, met het jaar na jaar uitverkochte festival Into The Great Wide Open. Naast het natuurschoon, is er een breed aanbod van vermaak, zoals diverse musea, de oude kerk, de vuurtoren op de Vuurboetsduin (met 45m boven NAP de hoogste duin van Nederland) en zijn er ambachtslieden die kaas en bier maken.

Het dorp is van alle gemakken voorzien: er is een basisschool en een middelbare school, een bibliotheek, een voetbalvereniging en twee maneges, er zijn twee buurtsupers, een bakker en diverse gezellige winkels, cafés en restaurants. Maar ook de basisvoorzieningen zijn hier dik voor mekaar: de tandarts komt hier langs, en op het eiland zijn zowel een dierenarts als een huisarts – in geval van nood 24 uur paraat- gevestigd. En als de toestand helemaal uit de hand loopt, dan ben je met de helikopter zo in het ziekenhuis op het vasteland. We gaan er niet van uit, maar dan hebben we het maar genoemd!

Het huis ligt vlak bij het sportcentrum en het zwembad. Ook de tennisbaan ligt langszij, om zelf een balletje te slaan, maar het verzorgt ook een bijzonder gezellig muzikaal behang, met het droge ‘pok-plok’ op zomerse avonden. Op het strand zijn twee strandtenten (aan de Noordzee en aan ’t Wad), waar altijd een plekje uit de wind en in de zon te vinden is.

Maar, zelfs als de boot driemaal per dag vol bezoekers arriveert, als alle tenten op de Stortemelk vol leven zijn, er in de jachthaven geen boot meer bij kan, en de vakantiehuizen, hotels en B&B’s geen kamertje meer over hebben, dan nóg voelt het op dit eiland nooit als ‘te vol’. Het strand heeft altijd ruimte te over en kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen.

Over Vlieland slingeren – over de duinen en door de bossen - talloze fietspaden, en als je maar ver genoeg fietst, kom je vanzelf bij het Posthuys en de Vliehors, waar de zeehonden uit liggen te chillen en je je klein voelt met zoveel zee om je heen. Dit eiland wekt een gevoel van vrijheid dat nooit sleets wordt. Dat is de magie van Vlie.

DE TOUR

Naar binnen
Op warme dagen vermengt de geur van het hars van de vliegdennen zich met het aardse bouquet van bosgrond en de zilte zeebries, en dan ruikt het er naar vakantie.
Volg het kronkelpad met de treden naar de voordeur (hoewel we hier allemaal achteromlopen en ieder het doodnormaal vindt om de sleutel in het slot te laten) en stap de deur in via de entree en de vestibule.

De woonkamer is ruim, warm en comfortabel, de ambiance licht en elegant. Op de vloer is een fraaie PVC-vloer in licht eiken aangebracht; de perfecte combi met de vloerverwarming. De wanden zijn spiegelglad gestuct en voor de optische rust is er gekozen voor barn doors, naar respectievelijk de slaapvertrekken en het appartement. Door de energie-efficiënte binnenklimaatbeheersing is het eigenlijk niet nodig; de fraaie openhaard wordt dan ook vooral vanuit gezelligheidsoverwegingen gestookt, want wat is er nu aangenamer en rustgevender dan een blokje op het vuur gooien en kijken naar de vlammen… Leuk om te weten: het hout komt hier van ’t eiland en de bosploeg heeft altijd ruimte voor nieuwe enthousiastelingen.

De eetkeuken is een voortzetting van de moderne elegantie, met een kookeiland, met inductieplaat, afwasmachine en spoelbak. Links een apparatenwand met heteluchtoven en koelvriescombinatie, en aansluitend een nis met onderkast en werkblad voor de espressomachine.
De eethoek richt zich op het terras en de tuin, maar is ook bij uitstek de plek voor een kop thee na een lange schooldag. Op mooie dagen sla je de glazen deuren open, voor een heerlijke melange van buiten en binnen.

Aansluitend links de grote bijkeuken met de toegang tot de tuin, met een nis voor de extra ijskast, en de aansluitingen voor de wasmachine en droger.

Naar boven
De woning heeft een split-level programma, wat zorgt voor een fijne, natuurlijke flow door het huis. De trap op: de overloop grenst een ruime badkamer, met een inloopdouche, wastafel en een flinke plens daglicht door het dakraam, en twee slaapkamers en de WC.

De twee slaapkamers beschikken beide over ruime inbouwkasten en een vleugje nostalgische knusheid, door de houten betimmering van de schuine plafonds.

Nog een trap op naar de bovenverdieping, naar de ouderslaapkamer. Hier word je wakker met uitzicht op het bos, waarbij het neutrale palet en de grote raampartijen van de dakkapel en het dakraam, zorgen voor een subliem serene sfeer. Om de hoek is nog een kleedkamer met gezellig zitje.

Het appartement
Heb je geregeld gasten over de vloer? Onder het huis, toegankelijk via een eigen opgang en entree aan de voorzijde, maar ook via binnen - vanuit de woonkamer -, vind je het gezellige appartement. Er is een woonkamer annex slaapkamer, een slaapkamer met dubbele inbouwkasten, en op de gang is er een ruime inloopkast, die dubbel dienstdoet als berging en technische ruimte. De keuken is compleet uitgerust met inductieplaat, ijskast, spoelbak en afwasmachine, en er is een badkamer met douche. Alles is even keurig afgewerkt en vormt een fraai geheel met de villa.

Naar buiten
Percelen van deze proporties (820m²) zijn schaars op dit eiland, en deze vormt dan ook een mooie USP. De villa wordt omringd door een fraaie bostuin, met verschillende terrassen en hoogteverschillen.
Naast het huis de lange oprit, met ruimte om de fietsen en eventueel meerdere auto’s te parkeren, maar ook aan de linkerzijde, bij het appartement, is er parkeerruimte.

Verrassend veelzijdig
Zit je al vol inspiratie? Mooi, maar er kan vast nog wat bij! Aan de achterzijde van het huis staat er een schuurtje, zodat de fietsen en het tuingerei droog staat. De locatie was vanuit historisch perspectief logisch, maar we kunnen ons nu goed voorstellen dat deze, bij een tuin-update, een positie achter op de kavel krijgt, opdat er een vrij uitzicht op het bos ontstaat. En er kan hier nog veel meer! De linkerhoek van de tuin zou de perfecte plek zijn voor een zwevend terras met uitzicht op het bos. En de gouden tip van de dag is dat er in de tuin nog 60m² bijgebouwd mag worden. Je ziet: je kunt hier je fantasie de vrije loop laten.

Over de energienota hebben we ook heugelijk nieuws: op het dak liggen 16 zonnepanelen, die voor zorgen dat je hier warm en comfortabel woont voor een prikkie.

Wonen op Vlieland:
- De boot gaat drie keer per dag van en naar Vlieland. In het weekend gaat er ook een snelboot.
- In de zomer gaan er dagelijks meerdere snelboten;
- Bij noodgevallen word je op Vlieland vaak sneller geholpen dan aan de wal.
- Er kan altijd gebruik gemaakt worden van een watertaxi;
- Er wordt regelmatig een traumaheli ingezet, en voor gevallen die minder spoedeisend zijn kan de KNRM 24/7 in sociaal vervoer naar Harlingen voorzien;
- Er zijn op Vlieland meerdere huisartsen in één praktijk, een apotheek, een tandarts, fysio en dierenarts;
- Er zijn meerdere mogelijkheden voor kinderopvang.

Uitbreidingsmogelijkheden:
- Het bebouwingsgebied 292 + 17 = 309 m²;
- Bij 309m² geldt 90 m² + (10% x 9=)1 = 91 m²
- Er mag 91 m² aan bijbehorende bouwwerken aanwezig zijn op het perceel. Volgens artikel 2 van bijlage 2 van het Besluit omgevingsrecht mag er vergunningsvrij 91 m² worden bijgebouwd. De uitbouw aan de achterzijde is 30 m² er mag dus nog 61 m² worden gerealiseerd op het perceel;

Kortom
Zet je koers naar een nieuwe horizon en heb je je hart verloren aan dit lieflijke Waddeneiland? Dan is een bezichtiging van deze innemende villa een reisje waard. Pak je tas, we nemen je graag mee.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.485.000 k.k.
Status
Beschikbaar
Oplevering
In overleg
Adres
Dennenlaan 16
Postcode
8899 BN
Plaats
Vlieland

Bouw

Soort woonhuis
Villa, Vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1970
Onderhoud binnen
Uitstekend
Onderhoud buiten
Goed
Bijzonderheden
Dubbele bewoning mogelijk

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
ca. 183m²
Perceeloppervlakte
ca. 820m²
Oppervlakte woonkamer
ca. 25m²
Overig oppervlakte
ca. 47m²
Inhoud
ca. 677m³

Indeling

Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
5
Aantal badkamers
2
Aantal verdiepingen
3
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, Buitenzonwering, Airconditioning, Rookkanaal, Dakraam, Zonnepanelen, Natuurlijke ventilatie

Energie

Energielabel
B
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas, Volledig geisoleerd, HR-glas
Warm water
C.V.-ketel
Verwarming
C.V.-ketel, Elektrische verwarming, Houtkachel
Ketel
ATAG (2016, Combi-ketel, Eigendom)

Buitenruimte

Ligging
Aan bosrand, Aan rustige weg, In woonwijk, Beschutte ligging, In bosrijke omgeving
Tuin
Tuin rondom
Schuur
Vrijstaand hout
Faciliteiten schuur
Voorzien van elektra

Ligging & Locatie

[ { "address": "Dennenlaan 16", "zipCode": "8899 BN", "city": "Vlieland", "lat": 53.2988227, "lng": 5.0763333, "heading": 0, "pitch": 0 } ]

Plattegronden

Dennenlaan 16, Vlieland plattegrond-0
Dennenlaan 16, Vlieland plattegrond-1
Dennenlaan 16, Vlieland plattegrond-2
Dennenlaan 16, Vlieland plattegrond-3
Dennenlaan 16, Vlieland plattegrond-4
Dennenlaan 16, Vlieland plattegrond-5

Contact

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Wij helpen u graag

Fijn dat je contact hebt opgenomen!

We zorgen ervoor dat je spoedig een reactie van ons ontvangt op:

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Persoonlijke gegevens

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
}