Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht o.v.
Toussaintkade 32 in 'S-Gravenhage 2513 CK

Toussaintkade 32

2513 CK 's-Gravenhage
Vraagprijs € 1.675.000,- k.k.

Omschrijving

TE KOOP UNIEK BOUWKAVEL IN CENTRUM DEN HAAG INCLUSIEF AANGRENZEND VOORHUIS AAN DE GRACHT - TOUSSAINTKADE 32-33-34
 
Aan een van de mooiste grachten van Den Haag, tegenover de ingang van de Paleistuinen en de Koninklijke Stallen, staat aan de Toussaintkade een prachtige herenhuis met aan de achterzijde, in de lommerrijke
...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Bouwgrond
Lees meer

Verkopende makelaar

ir. Jan-Willem Andriessen

ir. Jan-Willem Andriessen

Stuur een email +31 (0)35 647 08 78

Omschrijving

TE KOOP UNIEK BOUWKAVEL IN CENTRUM DEN HAAG INCLUSIEF AANGRENZEND VOORHUIS AAN DE GRACHT - TOUSSAINTKADE 32-33-34
 
Aan een van de mooiste grachten van Den Haag, tegenover de ingang van de Paleistuinen en de Koninklijke Stallen, staat aan de Toussaintkade een prachtige herenhuis met aan de achterzijde, in de lommerrijke binnentuinen, een groot bouwperceel van circa 375 m2. Met de mogelijkheid voor een imposant modern woonhuis met atelier/tuinhuis, vastgelegd in het bestemmingsplan. Een unieke kans om in het centrum van Den Haag, aan de oude stadsgracht, een moderne villa te realiseren. Het Zeeheldenkwartier (ook wel Designkwartier genoemd) is inmiddels razend populair en biedt naast fraaie pleinen en straten veel vertier in de vorm van terrassen, galeries en onverwachte winkels. Het aangrenzende Hofkwartier biedt een keur aan winkels en boetieks, plus de beste restaurants van Den Haag. Theaters, musea en bioscopen op loopafstand.
 
De Toussaintkade is een toplocatie direct aan de rand van de mooie en gezellige kant van het historische centrum. Deze stadsgracht is rond 1600 op bevel van Prins Maurits aangelegd en aan de monumentale grachtkade staan veel gemeentelijke monumenten. Het is anno nu een rustige woonstraat met bewonersparkeergelegenheid voor de deur en een ondergrondse parkeergarage op slechts 100 meter loopafstand. Onlangs is de kade geheel gerenoveerd. Qua bereikbaarheid scoort deze locatie uitstekend: het ligt op 5 minuten van de uitvalswegen van de stad richting Amsterdam (A4 en A44), Rotterdam (A13) en Utrecht (A12) en met de fiets ben je binnen tien minuten verwijderd van Den Haag CS en Den Haag HS. Zowel het Scheveningse strand als het rustiger Zuiderstrand zijn op fietsafstand.
 
Het geheel bestaat uit twee onderdelen (één koop)

Toussaintkade 32-33 – Bouwkavel in het groen
Toussaintkade 34 – Herenhuis aan de gracht


Omschrijving Bouwkavel in het groen - Toussaintkade 32-33
Waar kan je nog je eigen huis bouwen midden in het centrum van Den Haag? Achter het grachtenpand Toussaintkade 34 ligt, midden in een extra breed huizenblok, een uniek bouwkavel, midden in het groen, ontstaan door de sloop van twee oude achterhuisjes. De kavel heeft een eigen opgang met straatentree: een aparte poort met gedeeltelijke overdekte doorgang grenzend aan Toussaintkade 34. De toegang is desgewenst breder te maken door een deel van de begane grond van het voorhuis erbij te betrekken en een nieuwe entree in de bestaande stijl te maken bij het herenhuis. Het extra grote huizenblok met de zeer diepe en grote achtertuinen zijn ontstaan door de sloop van een oud hofje met 23 woningen eind jaren ’80 van de vorige eeuw. Het vrijkomende terrein is daarna als tuin verdeeld onder de aangrenzende bewoners, waarbij 32/33 een van de grootste percelen heeft. De tuin van 32/33 is langgerekt en gericht op het zuiden. Er geldt een tuinbestemming voor de aangrenzende tuinen, dus het omliggende groen is gegarandeerd.
 
Unieke ligging
De ligging is volstrekt uniek in Den Haag en biedt absolute privacy en anonimiteit, omdat het bouwkavel achter de gevelrij ligt. De uitgelezen plek om toch mooi, maar niet in een etalage te wonen. Op deze kavel is het mogelijk een drielaags woonhuis (-1, 0, +1) met eventueel met zwembad te realiseren, plus een éénlaags tuinhuis/atelier achter in de tuin. BiermanHenket Architecten tekenden voor deze locatie een prachtig ontwerp, waarvoor een bouwvergunning is afgegeven. Na realisatie van het woonhuis blijft er een imposante stadstuin over van circa 250 m2, perfect gelegen op het zuiden, ruim 25-30 meter lang en 8-10 meter breed, waarbij de woonkamer als uitbouw in de tuin is gesitueerd en het zwembad niet alleen binnendoor, maar ook via de tuin bereikbaar is. Het bouwperceel kent een bebouwd vloeroppervlak (BVO) van … m2 voor het nieuwe woonhuis en … m2 voor het eenlaags tuinhuis. Het totale vloeroppervlak van het drielaags woonhuis bedraagt  …m2, het totale bouwvolume … m3. De bijgevoegde plattegrondtekeningen zijn op basis van de afgegeven bouwvergunning en het recente bestemmingsplan.
 
BiermanHenket Architecten
Het uitgewerkte ontwerp is van de hand van één van de bekendste architectenbureaus van Nederland van dit moment, BiermanHenket Architecten. Zij tekenden ook voor het nieuwe Fries Museum in Leeuwarden, de recente uitbreidingen van het Noord-Brabants Museum en Museum de Fundatie en de renovatie van Huis ten Bosch. Het ontwerp ligt uiteraard ter inzage en is zo gewenst in overleg naar eigen smaak aan te passen. Het is uiteraard ook mogelijk een ander ontwerp van een andere architect te realiseren. In dat geval zal de nieuw aangevraagde omgevingsvergunning worden getoetst aan het vigerende bestemmingsplan waarin de maximale bouwhoogte, bouwvolume en tuingedeelten zijn opgenomen. De recent gerenoveerde en verstevigde kade kan zwaar bouwverkeer en kranen dragen.
 
Omschrijving Herenhuis aan de gracht - Toussaintkade 34
Aan de grachtzijde ligt een klassiek negentiende-eeuws herenhuis, oorspronkelijk gebouwd als een drie-onder-een-kap-woning, samen met de nummers 31 en 35. Door een (beperkte) brand begin 1900 is de gevel en het dak van huisnummer 34 destijds opnieuw opgebouwd. Hierdoor is het geen rijks- of gemeentelijk monument zoals de buren, al is de ‘nieuwe’ gevel inmiddels meer dan 100 jaar oud.
 
Begane grond
Via de entree kom je in de ruime vestibule met tochtdeur naar de gang. Vanuit de gang heb je toegang tot de wc, vaste kast en kelder. Aan de linkerzijde tref je een kamer en suite (voor- en achterkamer), met openslaande deuren naar de tuin. Aan het einde van de gang aan de tuinzijde een eenvoudige keuken met separate doucheruimte. Tevens een deur naar de tuin. In het verleden is deze verdieping als praktijkruimte voor fysiotherapie in gebruik geweest.
 
Eerste etage
Via de elegante trap kom je op de eerste etage. Dit is een extra ruime en hoge verdieping, met een fantastisch uitzicht op de Paleistuinen en de gracht aan de voorzijde. Hier is een grote, U-vormige ruimte die kan dienen als woon/eetkamer, maar ook als zeer representatieve kantoorruimte-aan-huis. Aan de achterzijde openslaande deuren naar een ruim 2 meter diep, zonnig balkon over de volle breedte, met uitzicht naar het westen over de binnentuinen van de Toussaintkade en de bouwkavel 32/33. Op de overloop is een ruim toilet.
 
Tweede etage
De trap van de overloop naar de tweede etage leidt naar een (afsluitbare) slaapverdieping, ook te gebruiken als gastenappartement. Op de overloop een wc en een vaste kast. Aan de voorzijde in het kabinet een nieuwe, eenvoudige keuken, met ernaast een woonkamer met eveneens uitzicht over gracht en park. Doorgang naar tussenliggende zeer ruime inloopkast, die weer doorgang biedt naar de achter(slaap)kamer met toegang tot een balkon over de volle breedte. Badkamer met ligbad, dubbele vaste wastafel en douche.
 
Voorwaarden
  • De koop is uitsluitend mogelijk als combinatie van bouwkavel en herenhuis.
  • Het overdekte deel toegang 32/33 is voor 1/3 eigendom van buren (niet gebruikte nooduitgang naastgelegen Japans restaurant).
  • De bodem is zoals in elk stadscentrum licht vervuild en dient bij bouwplannen te worden gesaneerd.
  • De kelder 34 is niet waterdicht, mede door spuien van gracht door Hoogheemraadschap, maar desgewenst wel waterdicht te maken.
  • De vloeren Toussaintkade 34 zijn scheef door oude zetting; de vloer van de etage is geklost.
  • Ouderdomsclausule en niet-bewoningsclausule van toepassing.
  • Oplevering per direct.
 
 
Overdracht Status Verkocht onder voorbehoud Vraagprijs € 1.675.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Bouwgrond Bouwvorm N.v.t. Bouwgrond Ja Ligging Aan water, aan park, aan rustige weg, in centrum, in woonwijk en beschutte ligging Indeling Kadasteroppervlakte 302 m² Kadastrale gegevens Gemeente 's-Gravenhage Sectie O Perceelnummer 703 Oppervlakte 128 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente 's-Gravenhage Sectie O Perceelnummer 706 Oppervlakte 60 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente 's-Gravenhage Sectie O Perceelnummer 707 Oppervlakte 52 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente 's-Gravenhage Sectie O Perceelnummer 8575 Oppervlakte 62 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Toussaintkade 32, 2513 CK 'S-Gravenhage

CBS Statistieken

Tabel Grafieken
2015 2016

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.
Bieding
Gegevens
Financiële voorwaarden
Voorwaarde bouwtechnische keuring
Aanvullende informatie
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring