kerkverkopen

Dienst

KERKBEHEER EN KERKRENTMEESTER

De huidige situatie van kerken in Nederland is divers. Hoewel sommige kerken nog steeds een actieve en bloeiende geloofsgemeenschap hebben, hebben veel kerken te maken met leegstand en uitdagingen in het behoud van hun gebouwen. Er zijn verschillende redenen voor deze leegstand, waaronder secularisatie, afname van kerkbezoek, veranderingen in religieuze overtuigingen en demografische verschuivingen. Veel kerken hebben te maken met een daling van de financiële steun en hebben moeite om het onderhoud van hun gebouwen te bekostigen.

AAN DE SLAG

EEN NIEUWE ROL

Veel katholieke-, en ook protestantse kerken hebben tegenwoordig te maken met de uitdaging van krimpende gemeenten en hiermee gepaarde financiële beperkingen. Veel kerken proberen creatieve oplossingen te vinden om hun gebouwen een nieuwe bestemming te geven en zo de kosten van onderhoud en behoud te dragen. Vanwege de leegstand worden veel kerken gesloten en afgestoten.

Soms is een samenwerking met een andere geloofsorganisatie denkbaar, waardoor de kerk de oorspronkelijke religieuze functie kan behouden. Andere kerken worden afgebroken, maar gelukkig worden steeds meer kerken herbestemd naar niet-religieuze doeleinden en getransformeerd tot bijvoorbeeld een cultureel centrum, een huisartsenpost, een sportschool, concertzaal, boekwinkel, restaurant stadsvilla of appartementencomplex.

Op deze manier wordt de waarde van het historische en architectonische erfgoed toch behouden en tegelijkertijd kan het kerkgebouw weer een rol van betekenis spelen in de gemeenschap. Redres adviseert kerkbesturen, kerkrentmeesters en andere initiatiefnemers bij het afstoten van kerkgebouwen op het gebied van vastgoed, bouw en juridische zaken.

Ook staan wij u bij bij het afhandelen van de noodzakelijke procedures, vergunningen en regelgeving die komen kijken bij de verkoop en herbestemming van uw kerkgebouw. Het erfgoed blijft niet alleen behouden, ook de verkoop en verkoopbaarheid wordt geoptimaliseerd.

Contact

KERK VERKOPEN?

Fijn dat je contact hebt opgenomen!

We zorgen ervoor dat je spoedig een reactie van ons ontvangt op:

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Persoonlijke gegevens

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms