Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Van Camminghaweg 34 A in Arum 8822 WD

van Camminghaweg 34 A

8822 WD Arum
Vraagprijs € 350.000,- v.o.n.

Omschrijving

FORMIDABELE SCHUUR IN ARUM

Aan de rand van Arum, langs open vaarwater gelegen (elfstedenroute) ligt landgoed "Van Camminghastate". Het geheel is gerangschikt onder de Natuurschoonwet en op landgoed staat een van oorsprong in 1886 gebouwde en zeer recent gerenoveerde rijksmonumentale woonboerderij. Via een met bomen omzoomde, oprijlaan
...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1886 Woonoppervlakte 375 m² Aantal kamers 1
Lees meer

Verkopende makelaar

ir. Jan-Willem Andriessen

ir. Jan-Willem Andriessen

Stuur een email +31 (0)35 647 08 78

Omschrijving

FORMIDABELE SCHUUR IN ARUM

Aan de rand van Arum, langs open vaarwater gelegen (elfstedenroute) ligt landgoed "Van Camminghastate". Het geheel is gerangschikt onder de Natuurschoonwet en op landgoed staat een van oorsprong in 1886 gebouwde en zeer recent gerenoveerde rijksmonumentale woonboerderij. Via een met bomen omzoomde, oprijlaan is de boerderij te bereiken. De boerderij – een kop – hals – romp boerderij – bestaat uit een gezellige woning in de kop-hals in de eerste helft van de schuur of voormalige Deel.


SCHUUR (DEEL)
De tweede helft van de Deel is nog zoals het altijd geweest is. In dit gedeelte van de boerderij met een vloeroppervlak van maarliefst 375 m2 zou – net zoals aan de voorzijde gerealiseerd is - een riante woning kunnen worden gebouwd met inpandig balkon. Er zijn voorzieningen aangebracht om dit te realiseren. De schuur of Deel heeft een eigen woonbestemming. Wel zal dit gedeelte door de toekomstige eigenaar moeten worden afgebouwd, maar dan heeft u een vorstelijke woning op een schitterende plek. De onderhoudsstaat van het hoofdgebouw is meer dan uitstekend en de Deel verkeert in nieuwstaat, met een geheel nieuwe dakconstructie, die met riet is gedekt. Het dak van het woongedeelte is onder het riet voorzien van isolatieplaten.


LET OP!
Het gedeelte wat wij aanbieden betreft de schuur van de boerderij. Dit is de oude Deel van de boerderij waar het vee stond en de opslag was van lanbouwwerktuigen. De koper dient zelf voor eigen rekening een huis in te realiseren.ERF, BIJGEBOUWEN EN PERCEEL
De tuinperken zijn rondom het voorhuis gelegen en op het overige erf is voornamelijk gras aangelegd. Aan weerszijden van de boerderij zijn terrassen gesitueerd, waar men in alle rust en met veel privacy van de zon kan genieten. In het oog springend is de brede oude slotgracht waarbinnen in vroegere tijden het "Van Camminghaslot" heeft gestaan. Later is er een hoogstamboomgaard aangeplant.

Aan de buitenzijde van de slotgracht loopt een bewandelbare omloop met bomenrij. Ten zuiden van de boerderij, langs het achterste perceel, loopt een brede sloot met ligplaats voor boten aan eigen wal. Naast het hoofdgebouw staat een karakteristiek uit Friese geeltjes opgetrokken bakhuis en een wagenhuis die reeds in gebruik is als stallingsruimte en atelier. Op het aanliggende land staat een ruime veldschuur van recente bouwdatum.


GESPLITSTE VERKOOP
De boerderij kan ook gesplitst worden verkocht. Het bestaat dan uit de volgende onderdelen:

1. Het voorhuis met hals en eerste helft van de schuur
2. Het tweede gedeelte van de schuur / deel

Indien de boerderij in twee delen verkocht wordt, koopt u het schuurdeel met de naastgelegen wagenberging. Het perceel is riant te noemen met ca. 6.050 m2 (deels kad. perceel 184). U koopt dan een prachtig op zuidwesten georiënteerd object en kunt een boot achter uw nieuwe huis neerleggen. Een en ander zoals op de verkooptekeningen is weergegeven. Beide percelen kunnen dan nog steeds worden gerangschikt onder de Natuurschoonwet.


BESTEMMING
Op 20 juli 2017 heeft de gemeente Súdwest-Fryslân het bestemmingsplan Dorpen Noord/West gemeente Súdwest-Fryslân vastgesteld. Op basis hiervan is de bestemming van de boerderij “Wonen-Woonboerderij” met een dubbelbestemming “Archeologie 1”en “Landschap verkaveling’. Het object heeft een bouwaanduiding “Monument”. De bestemming van de omliggende percelen is “Agrarisch”. Op het optionele perceel met nummer 185 ligt een dubbelbestemming “Leiding-Gas” en op het optioneel perceel met nummer 1131 staat een gebouw met de functieaanduiding “Veldschuur”.

Binnen deze bestemmingen is het toegestaan om de boerderij te gebruiken als woning, daarbij mag de boerderij opgesplitst worden in drie wooneenheden. Het is toegestaan om de stal te gebruiken voor het hobbymatig houden van vee, als berging voor vaartuigen en kampeermiddelen, als boerderijwinkel en theeschenkerij. Het is mogelijk om in de boerderij een B&B (bêd en brochje) te voeren met twee kamers (vijf slaapplaatsen) per woning. Het is mogelijk om in de voormalige bedrijfsgebouwen (waaronder de vrijstaande wagenloods) twee recreatieappartementen te realiseren met een vloeroppervlakte van 100 m2 per appartement.

De schuur of Deel heeft derhalve een eigen woonbestemming met bouwvergunning voor een woning. Wel zal er nadere afstemming met de gemeente plaats moeten vinden, om tot realisatie van een woning in de voormalige schuur over te gaan.


NATUURSCHOONWET 1928
Het landgoed is grotendeels gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928. Het landgoed is thans niet opengesteld voor publiek. Door de rangschikking is het object deels vrijgesteld van overdrachtsbelasting.

Bij splitsing van het landgoed zijn de afzonderlijke onderdelen rangschikkingswaardig, als de gesplitste opstallen of tuinelementen worden beoordeeld als een aan de buitenplaats gerelateerde en daarmee beschermingswaardige onderdelen, die een aantoonbare cultuurhistorische waarde vertegenwoordigen.


ARUM
Het dorp Arum heeft ongeveer 1.200 inwoners en ligt op een afstand van 7-10 km van de steden Harlingen, Franeker en Bolsward. Openbaar vervoer is aanwezig middels de buslijn Heerenveen-Harlingen. Het dorp heeft een grote Spar zelfbedieningswinkel voor de dagelijkse inkopen, twee lagere scholen en verder biedt het dorp goede sportfaciliteiten (tennis, voetbal en kaatsen). Het geheel ligt uitstekend gesitueerd ten opzichte van de snelweg. De Afsluitdijk ligt op nog geen tien minuten rijden en Amsterdam op circa zestig minuten. Dit landgoed wordt gekenmerkt door fantastisch wonen in de buurt van alle hedendaagse voorzieningen en binnen een zeer levendige dorpsgemeenschap.


RESUMÉ
 • Bijzondere fraaie goed gerestaureerde boerderij (rijksmonument)
 • Geschikt voor privé en zakelijke toepassing
 • Geschikt voor dubbele bewoning (generatiewoning / knarrenhof / wonen en werken / woongroep)
 • Dakconstructie recent volledig vernieuwd
 • Voorzien van nieuwe rieten kap
 • Gerangschikt onder de Natuurschoonwet van 1928
 • 7 km van Harlingen / Franeker / Bolsward
 • 30 km van Leeuwarden en 100 km van Amsterdam
 • Ligt langs open vaarwater
 • Eigen aanlegsteiger / aanlegwal en gelegen aan waterweg naar Franeker
 • Open vaarverbinding met Harlingen / Bolsward / Sneek en het merengebied zuidwest Friesland
 • Ligt direct naast dorp Arum met een Spar / bushalte/ op loopafstand
 • Vlakbij een lagere school


INTERESSE?
Neem contact met ons op wij informeren u graag.
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 350.000,- vrij op naam Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Luxe Bouwjaar 1886 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom, aan vaarwater en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 375 m² Perceeloppervlakte 6050 m² Inhoud 1500 m³ Aantal kamers 1 Aantal woonlagen 1 woonlaag Energie Isolatie Dakisolatie Buitenruimte Tuin Tuin rondom Hoofdtuin Tuin rondom Kwaliteit tuin Fraai aangelegd Bergruimte Schuur / Berging Inpandig Parkeergelegenheid Garage Parkeerplaats Parkeerfaciliteiten Op eigen terrein Dak Soort dak Samengesteld dak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monumentaal pand en dubbele bewoning mogelijk Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Uitstekend Huidig gebruik Schuur her te bestemmen naar woning Huidige bestemming Schuur her te bestemmen naar woning Kadastrale gegevens Gemeente Arum Sectie E Perceelnummer 184 Oppervlakte 6050 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar van Camminghaweg 34 A, 8822 WD Arum

CBS Statistieken

Tabel Grafieken
2015 2016

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.