Mijn favorieten

Terug naar de resultaten

Omschrijving

LEEF JE DROOM EN CREËER JE EIGEN NSW LANDGOED

In het buitengebied van Didam (gemeente Montferland), centraal gelegen in de stedendriehoek Arnhem – Doetinchem - Nijmegen verrijst binnenkort het landgoed de Klauwenhof. Een bijzonder perceel van 5.8 hectare landbouwgrond dat wordt omgevormd tot een riant landgoed met 1, 2 of zelfs 3
...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Bouwgrond
Lees meer

Verkopende makelaar

ir. Jan-Willem Andriessen

ir. Jan-Willem Andriessen

Stuur een email +31 (0)35 647 08 78

Omschrijving

LEEF JE DROOM EN CREËER JE EIGEN NSW LANDGOED

In het buitengebied van Didam (gemeente Montferland), centraal gelegen in de stedendriehoek Arnhem – Doetinchem - Nijmegen verrijst binnenkort het landgoed de Klauwenhof. Een bijzonder perceel van 5.8 hectare landbouwgrond dat wordt omgevormd tot een riant landgoed met 1, 2 of zelfs 3 statige landhuizen. Het landgoed is gerangschikt in de zin van de Natuurschoonwet 1928, wat voor een toekomstig eigenaar diverse fiscale voordelen met zich meebrengt.

Het buitengebied van Montferland is een van de mooiste natuurgebieden van Nederland en wordt gekenmerkt door een uitgestrekt landschap met kleine dorpen, boerderijen en mooie natuur met een rijke flora en fauna. Nergens anders is het landschap zo afwisselend, glooiend en temidden van al dit wonderschoon ligt dit nieuw te realiseren landgoed.

Deze unieke mogelijkheid ligt op nog geen 10 autominuten van het bruisende centrum van Zevenaar en 15 autominuten van Arnhem met een rijk voorzieningenaanbod. De planlocatie zelf ligt in het geliefde buitengebied ten Oosten van Didam tussen de Beekseweg, Oldegoorweg en lange Klauwenhof. Het landgoed bestaat uit natuurgrond met landgoedbestemming van circa 5 ha met aansluitend een kavel van 8.000 m2 waarvan een bouwvlak van 6.000 m2. Op dit perceel bestaat de mogelijkheid om een LANDHUIS te realiseren.


BESTEMMING
In 2016 is het bestemmingsplan gewijzigd zodat het plan voldoet aan het beleid van de provincie en de gemeente voor nieuwe landgoederen en is opgenomen in de structuurvisie van de gemeente Montferland. De bestemmingsplanprocedure is afgerond, dit betekent dat de realisatie en ontwikkeling van het landhuis geen procedurele belemmeringen meer met zich meebrengen. Landgoed de Klauwenhof heeft een landgoedbestemming.

Voor het landgoed is in opdracht van opdrachtgevers reeds een plan gemaakt door grondontwikkelingbureau ’t Bonte Paard’. Hiervoor is een omgevingsvergunning afgegeven en de leges (ruim € 16.000,-) reeds betaald. Het plan is derhalve over te nemen en meteen te realiseren, maar het is ook mogelijk om op basis van dit plan een wijzigingsvergunning aan te vragen. De betrokken adviseurs en architect kunnen u - indien gewenst - begeleiden in het gehele proces. Wenst u een ander ontwerp? Er is veel mogelijk binnen de gegeven randvoorwaarden (nokhoogte-goothoogte, 1, 2 of 3 woningen onder een doorlopende kap).

Voor de beeldvorming zijn ook andere referentiebeelden toegevoegd aan de fotopresentatie.
 

EÉN LANDHUIS, TWEE OF DRIE WONINGEN ONDER EEN DOORLOPENDE KAP
De woning en bijgebouwen vormen een ensemble, de bebouwing is gelegen rond een erf. Het hoofdgebouw mag een inhoud hebben van 1.800 m³, de bijgebouwen 300 m². De bouwhoogte van het met allure te bouwen hoofdgebouw bedraagt tussen de 9 en 11 meter.

Is het landgoed een maatje te groot voor u? Geen nood! Het is ook mogelijk om samen met vrienden en/of familie in plaats van één heel groot huis twee woningen (onder één doorlopende kap) van elk 900 m³ met 150 m² bijgebouw te bouwen of zelfs drie woningen (onder één doorlopende kap) van elk 600 m³ met 100 m² bijgebouw. Het beschikbare bouwvlak van circa 6.000 m² kan dus bijvoorbeeld worden opgedeeld in 2 of 3 afzonderlijke bouwkavels.

Kortom, een unieke mogelijkheid om op stand te wonen. Wie wil dat nu niet? Leef je droom en bouw je eigen landgoed!
RESUMÉ
- Centraal in de stedendriehoek (Arnhem, Doetinchem en Nijmegen)
- Nieuw te realiseren NSW-landgoed van 5.8 hectare
- Prachtige landelijk gelegen locatie


1, 2 OF 3 WONINGEN
- Bouw je eigen droom tot maximaal 1.800 m3
- Realiseer 1, 2 of zelfs 3 woningen onder één grote kap
- Veel fiscale voordelen


MOGELIJKHEDEN
- Vastgesteld bestemmingsplan: geen lange procedures
- Ideaal om te wonen maar ook andere invullingen zijn mogelijk bijvoorbeeld:
- Meergeneratiewoning
- Bed and breakfast
- Extensieve dagrecreatie
- Woonzorg
- Horeca
- Atelier - of adviesbureau


VOORWAARDEN EN UITGANGSPUNTEN BIJ VERKOOP
De overdracht van de eigendom van een landgoed leidt op grond van de wet tot onttrekking aan de NSW. Bij verkoop zullen in de koopovereenkomst de volgende voorwaarden worden opgenomen:

- De vermelde vraagprijs is voor het gehele landgoed inclusief het bouwkavel met bouwperceel van 8.000 m2.
- Het heeft niet de voorkeur voor de huidige eigenaars om het landgoed in gedeelten te verkopen.
- Instandhoudingsplicht en handhavingsplicht NSW status.


NATUURSCHOONWET 1928
Het landgoed is onder de Natuurschoonwet van 1928 gerangschikt (hierna NSW). Dit biedt de koper/eigenaar vele aantrekkelijke fiscale voordelen, waarover later meer. Het ministerie beschrijft een NSW-landgoed als volgt: “Een landgoed is een, in Nederland gelegen, geheel of gedeeltelijk met bossen of andere houtopstanden bezette onroerende zaak. Daaronder begrepen dat waarop een buitenplaats of andere, bij het karakter van het landgoed passende, opstallen voorkomen, voor zover het blijven voortbestaan van die onroerende zaak in zijn karakteristieke verschijningsvorm voor het behoud van het natuurschoon wenselijk is". De NSW biedt vele maatschappelijke voordelen, de allerbelangrijkste is de instandhouding van vele prachtige buitenplaatsen, landgoederen en natuurgebieden. Dit wordt mede gerealiseerd door de eigenaren van NSW-landgoederen een aantal fiscale voordelen te bieden. Deze voordelen worden hieronder kort toegelicht.

Voordeel 1: Schenk- en erfbelasting
De faciliteit voor de schenk- en erfbelasting maakt onderscheid tussen opengestelde en niet opengestelde landgoederen. Voor opengestelde landgoederen wordt de waarde waarover de heffing van schenk- en erfbelasting plaatsvindt op € 0 gesteld. Opengestelde landgoederen zijn dus volledig vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Over niet-opengestelde landgoederen wordt schenk- en erfbelasting geheven over de helft van de relatief lage bestemmingswaarde. Om deze voordelen definitief te verkrijgen moet het verkregen landgoed gedurende 25 jaar gerangschikt blijven en gedurende 25 jaar in bezit worden gehouden door de verkrijger(s).

Voordeel 2: Inkomstenbelasting
In de inkomstenbelasting wordt ook rekening gehouden met de NSW. Zo wordt onbebouwde grond 100% vrijgesteld voor de heffing van de inkomstenbelasting in box III. Er hoeft geen inkomstenbelasting te betalen over de waarde van onbebouwde grond als deze gerangschikt is onder de NSW. Als de eigen woning gerangschikt is onder de NSW, dan wordt rekening gehouden met een lagere WOZ-waarde, waardoor de belaste inkomsten uit de eigen woning ook lager zullen uitvallen.

Voordeel 3: Vennootschapsbelasting
Als een NSW-landgoed in een B.V. is ingebracht, kan aanspraak worden gemaakt op een volledige vrijstelling voor de vennootschapsbelasting. Om aanspraak op deze vrijstelling te mogen maken, moeten de werkzaamheden van de B.V. echter hoofdzakelijk bestaan uit instandhouding van het landgoed. Ook mogen de overige werkzaamheden van de B.V. niet aangemerkt worden als het drijven van een onderneming.

Voordeel 4: Overdrachtsbelasting
Voor de overdrachtsbelasting geldt een 100% vrijstelling. Een voorwaarde is echter wel dat het landgoed gedurende 25 jaar NSW gerangschikt moet blijven. Wordt er niet aan deze voorwaarde voldaan, wordt de volledige claim alsnog ingevorderd.

Voordeel 5: Wet WOZ
Voor gerangschikte landgoederen zijn speciale regelingen opgenomen in de Wet WOZ. NSW-landgoederen hebben een lagere (bestemmings-) waarde in het economisch verkeer, omdat er een instandhoudingsverplichting gedurende vijfentwintig jaar op rust. Dit wil zeggen dat het landgoed gedurende 25 jaar gerangschikt moet blijven onder de NSW en de natuur in stand gehouden moet worden. Door deze instandhoudingsplicht wordt een landgoed lager gewaardeerd. Deze lagere waardering voor de Wet WOZ werkt door naar andere belastingen zoals de inkomstenbelasting (zie hiervoor), de onroerendezaakbelasting en de waterschapsbelasting omdat daarvoor de belasting wordt geheven op basis van de WOZ-waarde.


INTERESSE?
Neem contact met ons op wij informeren u graag!
Overdracht Status Beschikbaar Prijs op aanvraag Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Bouwgrond Bouwvorm N.v.t. Bouwgrond Ja Ligging Aan bosrand, aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom en landelijk gelegen Indeling Perceeloppervlakte 58000 m² Kadasteroppervlakte 61410 m² Kadastrale gegevens Gemeente DIDAM Sectie O Perceelnummer 371 Oppervlakte 20000 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente DIDAM Sectie O Perceelnummer 372 Oppervlakte 32180 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente DIDAM Sectie O Perceelnummer 373 Oppervlakte 2400 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente DIDAM Sectie O Perceelnummer 374 Oppervlakte 6830 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Oldegoorweg, 6942 PC Didam

CBS Statistieken

Tabel Grafieken
2015 2016

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Bieding
Gegevens
Financiële voorwaarden
Voorwaarde bouwtechnische keuring
Aanvullende informatie
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring