Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Nieuw
Stille Verkoop Hilversum in Hilversum 1217

Stille verkoop Hilversum

1217 Hilversum
Prijs op aanvraag

Omschrijving

PRACHTIGE HEREN BOERDERIJ TE KOOP
 
In Hilversum staat aan de rand van het bos van een 100 hectare groot natuurgebied deze prachtige monumentale boerderij. Het is een gemeentelijk monument, gebouwd in 1878 en in 2001 volledig gerenoveerd, geïsoleerd, voorzien van een nieuwe kap. De grote deel is opnieuw ingericht. Het terrein
...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1878 Woonoppervlakte 462 m² Aantal kamers 16
Lees meer

Verkopende makelaar

ir. Jan-Willem Andriessen

ir. Jan-Willem Andriessen

Stuur een email +31 (0)35 647 08 78

Omschrijving

PRACHTIGE HEREN BOERDERIJ TE KOOP
 
In Hilversum staat aan de rand van het bos van een 100 hectare groot natuurgebied deze prachtige monumentale boerderij. Het is een gemeentelijk monument, gebouwd in 1878 en in 2001 volledig gerenoveerd, geïsoleerd, voorzien van een nieuwe kap. De grote deel is opnieuw ingericht. Het terrein waarop de boerderij staat wordt door Natuurmonumenten uitgegeven in erfpacht. De locatie is uniek. Een landelijke sfeer met uitzicht op een kleine historische weide en ingesloten door de overvloedige natuur van 200 jaar oude bomen. Reeën rond de boerderij en zeldzame roofvogels in de lucht en tegelijkertijd op loopafstand van het centrum van mediastad Hilversum. Het perceel is circa 1.200 m2 groot en staat op zandgrond die in de Gouden Eeuw ook werd gebruikt om de grachtengordelbebouwing in Amsterdam mogelijk te maken.
 
Het betreft een late Hallehuisboerderij en de grootste in zijn soort in ’t Gooi. Het is een mooie en vooral gezellige plek voor een of meerdere gezinnen om te wonen en te ontspannen. Door de huidige eigenaar is het object de afgelopen 20 jaar volledig gerestaureerd met alleen maar kwalitatief goede materialen (massief hout, koperen leidingen). Het huis is geïsoleerd en zeer smaakvol ingericht. Het geheel is eenvoudig geschikt te maken voor meervoudig gebruik en kan het gesplitst worden in twee of drie woningen. Hiervan zijn reeds tekeningen gemaakt. Zo zijn er in het woonhuis meerdere woonkamers, 5 slaapkamers en 2 badkamers en is er een sfeervolle keuken waar de eerste opnamen van Swiebertje zijn opgenomen in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Ook is er nog de originele kaaskelder zeer fraai afgewerkt met originele handgemaakte en met de hand beschilderde Harlinger tegels. Op de verdieping is een inpandig zwemspa, een sauna en een workout ruimte.
 
Deze boerderij van een langgeveltype en is in zijn geheel te koop, maar het is ook mogelijk om de helft of een derde deel te kopen. 
BEGANE GROND
De boerderij ligt langs een oprijlaan van 100 meter aan de rand van het bos. De statige boerderij valt meteen op. De entree van de hoofdwoning bevindt zich rechts van de lange zijgevel. Hier is de ingang. Een vestibule met aansluitend toegang tot de gezellige woonkeuken (circa 20 m2), deze is van alle gemakken voorzien. Aansluitend de centrale hal met trappartij naar verdieping. Vanuit hier kunnen de ruimten op de begane grond en verdieping bereikt worden. Aan de voorzijde bevindt zich rechts de woonkamer (circa 25 m2). Deze is grootdeels authentiek met betimmeringen en magnifieke haardpartij. De naastgelegen eetkamer (25 m2) is licht. Onder de eetkamer bevindt zich de oude kaasproductiekelder, nu ingericht als een wijnkelder en voldoende ruimte om gezellig te kunnen borrelen. Naast de keldertrap was de melkkamer, nu een study van circa 15 m2 die zicht heeft op de bosrand aan de achterzijde van de tuin.
 
Tweede woongedeelte
Vanuit de hal is links naast de trap toegang tot een tweede woongedeelte dat nu in gebruik is als werk- en woonkamer. Deze is L-vormig en heeft eveneens zicht op de achtertuin en bos. Ook hier flinke houtkachel. Dit gedeelte zou eenvoudig afgesplitst kunnen worden van het voorhuis. Aansluitend een compacte keuken met aanrecht, elektrisch fornuis en spoelbak. Voorts een ruime waskeuken met inbouwapparatuur die in verbinding staat met de het "achterom" en aan de andere zijde toegang biedt tot de huidige dubbele inpandige garage van circa 42 m2. Hier bevindt zich ook een hobbywerkplaats en opslagrekken en grote openslaande deuren geven toegang tot deze ruimte.
 
Derde woongedeelte
Het derde woonvolume ligt aan de andere zijde van de boerderij. Er is – net zoals bij de andere delen - een eigen entree met toilet. Aansluitend een compacte keuken met aanrecht, elektrisch fornuis en spoelbak en een woonkamer van circa 17 m2. Aansluitend een slaapkamer van ruim 7 m2. Via de woonkamer is toegang naar een tweede hal met aansluitend een tweede woonkamer van circa 21 m2. Een deur geeft hier ook weer toegang naar de tuin. Tussen de entree en de tweede hal is een derde, kleine hal met trappartij naar de bovengelegen verdieping.
 
VERDIEPING
Op de verdieping is nu een tweedeling. Rechts de slaapvertrekken behorende bij de hoofdwoning. Er is een auditorium ingericht voor circa 100 personen inclusief podium en zithoek. Hier is tevens de extra mogelijkheid om drie of vier slaapkamers ten behoeve van een mogelijk derde woonvolume aan de andere zijde te realiseren.
 
Hoofdwoning
De trap in de hoofdwoning geeft toegang tot de verdieping. Hier een royale overloop. Velux dakramen zorgen voor veel natuurlijke lichtval. Op deze verdieping een drietal slaapkamers die bij de hoofdwoning behoren: 2 slaapkamers aan de kop, waarvan 1 in gebruik als zeer ruime masterbedroom en een separaat walk-in-closet. Ensuite de badkamer die tussen de twee slaapvertrekken is gesitueerd. Aan de langszijde de badkamer die tussen 2 slaapkamers is geprojecteerd en die ook vanuit de masterbedroom bereikbaar is. Ditzelfde geldt voor het separate toilet. Masterpiece op deze verdieping is de eveneens complete tweede badkamer met sauna en een zwembad (zwemspa 7m2). Ook hier – uiteraard – weer een separaat toilet.
 
Zolder (derde woonwolume)
Ook vanuit de badkamer en het toilet is toegang tot de zeer ruime zolder van circa 108 m2 en 2 separate en zeer lichte slaapkamers met dubbele bedden van circa 9 m2 elk. Op de kop bevinden zich twee grote openslaande deuren (het zogenaamde melkmeisje). Het oude zadeldak (6.000 dakpannen) dat bijna 9 meter hoog is, is in 2001 volledig vervangen en voorzien van nieuwe isolatie. Deze ruimte is multi-inzetbaar. Een separate trap leidt weer naar de derde hal van het derde woonvolume.
 
BUITEN
De tuin bevat nog steeds een oude appelboom en veel (winterblad) beukenhagen. Er is een houthuis voor het haardhout dat in overvloed aanwezig is en een prieel om te genieten van de avondzon.
 

ERFPACHT
Het perceel wordt in erfpacht uitgegeven met een erfpacht afhankelijk opstalrecht voor de woonboerderij en het bijgebouw die aan erfpachter in eigendom zullen worden verkocht. In de akte van uitgifte wordt de jaarlijkse vergoeding (canon) van Natuurmonumenten geregeld. Het vigerende erfpachtcontract kent gebruiksvoorwaarden en een jaarlijkse canon. Dit wordt vervangen door een inmiddels door de Nederlandse Banken goedgekeurde nieuwe overeenkomst met daarin een lagere canon.
  • De huidige erfpachtscanon is volledig afgekocht tot 2041 (van circa € 32.000 per jaar) (volledig aftrekbaar van inkomstenbelasting);
  • De boerderij heeft een woonbestemming waarbij het mogelijk is om het object te splitsen in 2 of 3 wooneenheden, de splitsingstekeningen zijn op aanvraag beschikbaar;

GESPLITSTE VERKOOP
Het wordt mogelijk gemaakt om een gedeelte van de boerderij te kopen. De boerderij kan worden opgedeeld in 2 of drie woningen. De drie delen bestaan uit:
 
A. De voormalige boerderij woning (circa 200 m2)
B. De middenwoning (circa 150 m2)
C. De oude Deel (195 m2)
 
  • Het perceel wordt opgesplitst waarbij elk deel aan de voor- en achterzijde een fraai stuk grond heeft direct grenzend aan het natuurgebied. Bijkomend voordeel is ook dat de erfpacht per onderdeel aantrekkelijk zal zijn. Op deze manier kunt u buiten wonen, vlakbij de stad en bent u ervan verzekerd dat er altijd natuur rondom zal blijven bestaan;
 
  • De boerderij c.q. de afgesplitste delen worden in de huidige staat leeg opgeleverd;
  • De koper draagt de kosten voor het realiseren van de woning in het deel B respectievelijk deel C;
  • Aan de schetsplannen kunnen geen rechten worden ontleend, dit dient slechts als indicatie van deze herbestemming;
  • De opgegeven maten zijn circa maten en er vindt geen verrekening plaats bij ondermaat/ overmaat;
  • De woningen dienen uiterlijk 12 maanden na eigendomsoverdracht geheel te zijn afgebouwd;
  • Koper van woning B en C zijn zelf verantwoordelijk voor de nutsaansluitkosten en aanlegkosten (riolering, water, gas, elektra en glasvezel);
  • Kopers van woning A, B en C dragen zelf zorg voor een 60 minuten brandwerende woningscheidende wand dat voldoet aan het bouwbesluit tussen de Woning A/B en woning B/C;

INTERESSE?
Wij informeren u graag! Van een geïnteresseerde partij wordt wel verwacht dat deze contact opneemt met een financieel adviseur alvorens er een bezichtigingsafspraak wordt ingepland. Op deze manier wordt er beoordeeld of de aankoopprijs (inclusief de gekapitaliseerde canon) financierbaar is voor koper.
 
Overdracht Status Beschikbaar Prijs op aanvraag Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Luxe Bouwjaar 1878 Bouwjaar toelichting Restauratie in 2000 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan bosrand, in centrum, beschutte ligging, in bosrijke omgeving en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 462 m² Perceeloppervlakte 1084 m² Overige inpandige ruimte 89 m² Externe bergruimte 7 m² Inhoud 2038 m³ Aantal kamers 16 Aantal slaapkamers 6 Aantal woonlagen 3 woonlagen en een kelder en een zolder Energie Isolatie Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie en grotendeels dubbelglas Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Gas Combiketel, Eigendom Buitenruimte Tuin Tuin rondom Hoofdtuin Tuin rondom Kwaliteit tuin Verzorgd Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand hout Isolatie Geen isolatie Parkeergelegenheid Garage Inpandig en parkeerplaats, voor 2 auto's Voorzieningen Voorzien van verwarming, voorzien van elektra en voorzien van water Isolatie Dakisolatie, muurisolatie en vloerisolatie Parkeerfaciliteiten Op eigen terrein Parkeeroppervlakte 43 m² (740 bij 590) Dak Soort dak Tentdak Toelichting Dak volledig geisoleerd en vervangen Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monumentaal pand, monument, dubbele bewoning mogelijk, dubbele bewoning aanwezig en erfgoed Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Mechanische ventilatie, Zwembad, Rookkanaal, Dakraam, Sauna Kadastrale gegevens Gemeente Hilversum Sectie I Perceelnummer 2886 Oppervlakte 1084 m² Eigendomssituatie Eigendom belast met erfpacht Afgekocht tot 2042-01-01
Route van naar Stille verkoop Hilversum, 1217 Hilversum

CBS Statistieken

Tabel Grafieken
2015 2016

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.