Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Duinwekken 10 in Renesse 4325 GL

Duinwekken 10

4325 GL Renesse
Prijs op aanvraag

Omschrijving

LANDGOED “SCHOUWSE HOEVE” DUINWEKKEN 10 TE KOOP GELEGEN DIRECT ACHTER DE ZEEUWSE DUINEN

Bij het Zeeuwse dorp Renesse, gelegen op de kop van Schouwen-Duiveland, direct gelegen achter de duinen, vlakbij het strand en aan het oog onttrokken door een dennenbos, het prachtige landgoed “Schouwse Hoeve”. Op het landgoed zelf ligt
...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Woonoppervlakte 1000 m² Aantal kamers 10
Lees meer

Verkopende makelaar

ir. Jan-Willem Andriessen

ir. Jan-Willem Andriessen

Stuur een email +31 (0)35 647 08 78

Omschrijving

LANDGOED “SCHOUWSE HOEVE” DUINWEKKEN 10 TE KOOP GELEGEN DIRECT ACHTER DE ZEEUWSE DUINEN

Bij het Zeeuwse dorp Renesse, gelegen op de kop van Schouwen-Duiveland, direct gelegen achter de duinen, vlakbij het strand en aan het oog onttrokken door een dennenbos, het prachtige landgoed “Schouwse Hoeve”. Op het landgoed zelf ligt verscholen in het groen een tweetal villa’s. Naast de mogelijkheid om het 17 hectare grote landgoed in het geheel te verwerven is het ook mogelijk om een gedeelte van het landgoed aan te schaffen: Duinwekken 10 en Luieweg 4.

Landgoed “Schouwse Hoeve” Duinwekken 10 heeft bij splitsing een perceeloppervlak van bijna 12 hectare met een grote villa. Landgoed “Schouwse Hoeve” Luieweg 4 meet ruim 5 hectare waarop een grote (witte) bungalow staat. Het gehele landgoed blijft ook na splitsing gerangschikt onder de natuurschoonwet van 1928) en heeft een in totaliteit een omvang van ruim 17 hectare.

Uniek: nergens in Nederland is het mogelijk om in zo’n prachtige natuurlijke omgeving vrijwel aan het strand te wonen. De Randstad, Noord-Brabant en België liggen op slechts 30-60 autominuten Op dit landgoed kán het. Bovendien zijn hier de meeste zonuren per jaar van Nederland!

ALGEMEEN
Het bebost gedeelte van het landgoed bestaat nu overwegend uit dennenbos. Verdeeld over het terrein zijn een aantal oude veedrenkputten te vinden. Menselijke inbreng is in de afgelopen decennia minimaal gebleven en beperkt zich tot het nastreven van een evenwicht tussen de grote natuurwaarde en de woonfunctie. Inmiddels is het landgoed en het omliggend gebied een beschermd natuurmonument. Kortom: een werkelijk unieke en riante woonomgeving voor strand- en natuurliefhebbers en daardoor ook een droomlocatie voor paardenliefhebbers.

TWEE VILLA’S  
In 1962 zijn op het landgoed een tweetal villa’s gebouwd, te weten de villa aan de Duinwekken 10 en een bungalow aan de Luieweg 4, die in 1975 en 1996 in het bezit zijn gekomen van de huidige eigenaar. Naast behoud van deze woningen is het ook mogelijk om op deze locatie twee nieuwe riantere woningen te realiseren tot ongeveer tweemaal de huidige grootte.


 

LANDGOED “SCHOUWSE HOEVE” DUINWEKKEN 10
Deze villa dateert uit 1962 en ligt op een open plek en is omgeven door dennenbos, duinen en weide en heeft een eigen toegangsweg met toegangshek. Langs de toegangsweg liggen de paardenstallen en de buitenbak. Naast de villa bevindt zich in een duin een oude bunker in goede staat, die kan worden gebruikt als atelier, multifunctionele ruimte of kantoor. De tennisbaan is zichtbaar vanuit de living en het terras. De villa is in 1980 uitgebreid verbouwd tot een mooie comfortabele plek voor permanente bewoning. De staat van onderhoud van de villa is goed en het wooncomfort optimaal.

INDELING
De villa bestaat uit twee bouwlagen. Omdat de woning in een duinkom is gebouwd, is er niet echt sprake van een souterrain of een begane grond. In de onderste laag bevinden zich twee ruime garages, een wijnkelder, een werkplaats, een tweetal bergruimtes en een stookruimte. De tweede laag is grotendeels voorzien van een marmeren vloerafwerking met vloerverwarming. Indeling: entree, hal, keuken en bijkeuken, royale living in Z-vorm, serre, biljartkamer, toilet, inpandig zwembad met doucheruimte, masterbedroom met badkamer, 3 gastenkamers, 2e badkamer en een kantoorruimte.
 
Langs de hele zuidzijde ligt een groot buitenterras. Een glazen scherm en een pergola zorgen voor een knusse hoek bij felle zon of wind. Zowel buiten als binnen in de living bevinden zich openhaarden. Met behulp van koepels, grote ramen en schuifpuien is er optimaal gebruik gemaakt van het licht en de verbinding met de natuur. Afgezien van het ruisen van de wind in de duinen en het bos, en het geluid van de zee en de vogels, is het er heerlijk stil. Geen wonder dat de reeën en damherten uit de wijde omgeving het landgoed zijn gaan beschouwen als hun rustgebied.

DUINWEKKEN 10: (BEBOUWINGSMOGELIJKHEDEN)  
Perceeloppervlak: ca. 118.000 m2
Bouwvlak: ca. 310 m2 + ca 135 m2 overdekte buitenruimte
Vloeroppervlak: ca. 525 m2
Inhoud: ca. 1.960 m3

LANDGOED “SCHOUWSE HOEVE” LUIEWEG 4
Deze bungalow doet momenteel dienst als gastenverblijf maar heeft een volwaardige woonbestemming. Bovendien heeft het een eigen toegangsweg met hek, waardoor de privacy van beide panden gewaarborgd is. Deze bungalow wordt “het Witte Huis” genoemd en doet Mediterraan aan met zijn markante witte zuilen die helder afsteken tegen het groen van de dennen en het gazon. Het is een heel licht huis, mede door de aanwezigheid van veel ramen aan de zuidzijde en lichtkoepels. En dankzij deze transparantie is er een vrij uitzicht op de onbeschrijflijk mooie natuur waarin je letterlijk de reeën en damherten voorbij ziet dartelen en grazen.

INDELING
Entree, hal, toilet, royaal inpandig zwembad met toilet- en doucheruimtes, serre, living met schouw, keuken met bijkeuken. De living loopt rond de keuken  waardoor er een heel ruimtelijk effect ontstaat en men zich midden in het bos waant. Masterbedroom met badkamer, twee gastenkamers met ieder een eigen toilet- en douchegelegenheid. Op het zuiden is er een deels overkapt terras.

LUIEWEG 4: (BEBOUWINGSMOGELIJKHEDEN)  
Perceeloppervlak: ca. 52.800 m2
Bouwvlak: ca. 260 m2+ ca 120 m2 overdekte buitenruimte
Vloeroppervlak: ca. 470 m2
Inhoud: ca. 1.800 m3

UNIEKE WONINGEN OF NIEUWBOUWLOCATIE OP KORTE OF LANGE TERMIJN  
Het is mogelijk de bestaande opstallen aan de Duinwekken 10 en Luieweg 4 door nieuwbouw te vervangen of uit te breiden. Binnen het bestemmingsplan is het mogelijk om een beduidend groter bouwvolume (bijna twee keer zo groot) te realiseren, mits dit binnen het bouwperceel blijft en qua hoogte en dergelijke voldoet aan regels binnen het bestemmingsplan. Ook is het mogelijk een extra woonlaag te realiseren alsmede ondergrondse bouw.

Hiervoor is - in opdracht van de eigenaar - een massastudie/artist impression gemaakt die inzicht geeft in de bebouwingsmogelijkheden op deze locatie. Het is uiteraard ook mogelijk de bestaande opstal te verbouwen of – indien gewenst - uit te breiden, zolang het maar past binnen het huidige bestemmingsplan. De massastudie is in deze prospectus opgenomen. Voor dergelijke plannen zal te allen tijde een volledige omgevingsvergunning (bouwaanvraagprocedure) moeten worden aangevraagd.

Dit traject is, evenals een herrangschikkingsaanvraag voor de NSW, voor de toekomstige koper. Voor de exacte bestemming en de mogelijkheden op dit perceel verwijzen wij u naar de website van ruimtelijkeplannen.nl
 
KORTOM  
Landgoed “Schouwse Hoeve” is een ultieme plek op Schouwen-Duiveland, achter de blonde duinen, vlak aan zee en midden in de natuur. Het is een geweldige plek om in elk seizoen van de natuur en de zee te genieten, avonturen te beleven, energie op te doen, en met gelijkgestemden ervaringen op te doen en herinneringen te delen. Een plek om tot elkaar te komen. Paard te rijden, tennissen, zwemmen en boswandelingen maken, waarbij het wild voor je uitschiet. Een plek die in de familie blijft. “Schouwse Hoeve” is een uniek potentieel familie-erfstuk, mede door de fiscale voordelen bij vererving, dankzij de NSW-status.

UNIQUE SELLINGPOINTS  
  • Het totale landgoed “Schouwse Hoeve” is ruim 17 hectare groot en gerangschikt onder de NSW;
  • Het landgoed kan in zijn geheel of in twee vooraf vastgestelde delen worden verworven;
  • Op het landgoed staan twee villa’s die door verbouw of nieuwbouw volledig aan de eigen wensen  kunnen worden aangepast, en vergroot tot ongeveer tweemaal de huidige grootte.
  • Het landgoed heeft evenals de directe omgeving een diversiteit aan natuur: bos, zee, weiden, water en duinlandschap, en is een heerlijke plek om voor paardenliefhebbers eindeloze strandritten te maken. Of om al wandelend of fietsend van de veelzijdige natuur te genieten.
  • Een dergelijk groot landgoed met volledige privacy, en zó dichtbij zowel bos, duinen en de zee, is uniek in Nederland en dus verder niet te koop;
  • Een fantastische plek om te wonen, te genieten met familie en vrienden met alle voorzieningen op loop/fietsafstand van het gezellige dorp Renesse en Burgh-Haamstede.

LANDGOED “SCHOUWSE HOEVE” ALS NSW LANDGOED EN NATUURMONUMENT
Het landgoed is gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928. Dit houdt onder meer in dat de eigenaar van het landgoed in aanmerking kan komen voor diverse fiscale tegemoetkomingen mits het landgoed in stand gehouden wordt en toereikend wordt beheerd. Onder de huidige NSW beschikking van het landgoed geldt dat er 2 woningen zijn toegestaan, dat zijn de beide huidige locaties van de panden. Bij splitsing van het landgoed zal een een herrangschikkingsaanvraag voor de NSW-status moeten worden gedaan. Pas als hiervoor schriftelijk toestemming wordt verkregen van het ministerie kan de splitsing definitief doorgang vinden.

KADASTRALE PERCELEN LANDGOED “SCHOUWSE HOEVE”
Perceel    ha    a    ca    
H77    1    55    70    Woonhuis Duinwekken 10
H555    1    29    80    Vijver deel.
H556    0    70    30    Woonhuis Luieweg 4
H557    2    99    30    Deel bij paardenstal
H558    10    54    70    Bos en wei
TOTAAL    17    9    80    
 
VOORDELEN NATUURSCHOONWET
Hieronder treft u vrijblijvend enige informatie aan betreffende de voordelen van een landgoed welke is gerangschikt onder de natuurschoonwet 1928. Het landgoed is onder de NSW gerangschikt. De NSW biedt veel maatschappelijke voordelen, de allerbelangrijkste is de instandhouding van vele prachtige buitenplaatsen, landgoederen en natuurgebieden. Dit wordt mede gerealiseerd door de eigenaren van NSW landgoederen een aantal fiscale voordelen te bieden.

MEER INFORMATIE?
Wij informeren u graag!
Overdracht Status Beschikbaar Prijs op aanvraag Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Landgoed Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Luxe Bouwperiode 1960-1970 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan bosrand, aan rustige weg, vrij uitzicht, beschutte ligging, open ligging en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 1000 m² Perceeloppervlakte 156980 m² Inhoud 3500 m³ Aantal kamers 10 Aantal slaapkamers 5 Aantal woonlagen 1 woonlaag Energie Warmwater C.V.-Ketel en elektrische boiler eigendom Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Gas Combiketel, Eigendom Buitenruimte Tuin Achtertuin, voortuin, zijtuin en tuin rondom Hoofdtuin Tuin rondom Kwaliteit tuin Verzorgd Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand steen Voorzieningen Voorzien van verwarming, voorzien van elektra en voorzien van water Parkeergelegenheid Garage Parkeerkelder Toelichting Parkeren in garage en op eigen terrein Dak Soort dak Plat dak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Redelijk tot goed Toelichting onderhoud binnen Twee villa's Onderhoud buiten Redelijk tot goed Toelichting onderhoud buiten Twee villa's Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Zwembad, Airconditioning, Rookkanaal, Schuifpui, Sauna Kadastrale gegevens Gemeente Renesse Sectie H Perceelnummer 77 Oppervlakte 1570 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Renesse Sectie H Perceelnummer 555 Oppervlakte 12980 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Renesse Sectie H Perceelnummer 556 Oppervlakte 7030 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Renesse Sectie H Perceelnummer 557 Oppervlakte 29930 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Renesse Sectie H Perceelnummer 558 Oppervlakte 105470 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Video's

Route van naar Duinwekken 10, 4325 GL Renesse

CBS Statistieken

Tabel Grafieken
2015 2016

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Bieding
Gegevens
Financiële voorwaarden
Voorwaarde bouwtechnische keuring
Aanvullende informatie
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring