Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Warder 123 in Warder 1473 PH

Warder 123

1473 PH Warder
Vraagprijs € 450.000,- k.k.

Omschrijving

ICONISCHE VOORMALIGE DORPSKROEG TE KOOP IN WARDER

In het mooie Warder, tussen Edam en Hoorn, het voormalige “Wapen van Warder”, nu grotendeels verbouwd tot woning. Ruimte, mogelijkheden om ideeën te verwezenlijken, een inspirerend pand met veel mogelijkheden. Warder is een dorp in de gemeente Edam-Volendam en is een lintdorp, gelegen
...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1898 Aantal kamers 9
Lees meer

Verkopende makelaar

ir. Jan-Willem Andriessen

ir. Jan-Willem Andriessen

Stuur een email +31 (0)35 647 08 78

Omschrijving

ICONISCHE VOORMALIGE DORPSKROEG TE KOOP IN WARDER

In het mooie Warder, tussen Edam en Hoorn, het voormalige “Wapen van Warder”, nu grotendeels verbouwd tot woning. Ruimte, mogelijkheden om ideeën te verwezenlijken, een inspirerend pand met veel mogelijkheden. Warder is een dorp in de gemeente Edam-Volendam en is een lintdorp, gelegen in de nabijheid van het Markermeer.

Bij het binnenrijden van het Noord-Hollandse dorp Warder, valt het voormalige café meteen op. Het karakteristieke pand ligt pal tegenover de kerk en het restaurant dat in de oude school gevestigd is. Aan Warder 123 was tot 1970 het “Wapen van Warder” gevestigd dat in 1881 in gebruik werd genomen. Het Wapen van Warder heeft bijna 90 jaar gefunctioneerd als dorpskroeg. Afgelopen decennia werd het object gesplitst in twee woningen. De voormalige kroeg aan de straatzijde (Warder 123) is nu te koop.

Het kroeggedeelte is verbouwd tot “doe-huis”, waar in de afgelopen jaren tango salons, huisconcerten, dansworkshops, etentjes, kunstgaleries en meer hebben plaatsgevonden. Beneden heeft het object een oppervlak van maarliefst 140m2 en een flinke plafondhoogte van ruim 4 meter. Kortom een ideale ruimte om wonen, werken en hobby’s in te verwezenlijken. Op de bovengelegen verdieping is een fijne woning om te wonen en te slapen.

BEGANE GROND
Via de entree kom je in het pand. Deze bestaat uit twee voordeuren waar er nu nog maar 1 van in gebruik is. Hier een opgang naar de bovengelegen verdieping en een doorgang naar de voormalige kroeg. Het kroeggedeelte bestaat uit een grote ruimte van circa 60 m2 en een vrije hoogte van ruim 4 meter met aan twee zijden hoge ramen waardoor het een plezierige en lichte ruimte is. In de hoek aan de straatzijde staat een grote potkachel. Voorbij de entree is een gezellige keuken gesitueerd die voorzien is van alle gemakken. Warder is sinds de jaren ’60 van de vorige eeuw een kunstenaarsdorp geworden. In het dorpscafé is een kleinschalig podium aanwezig ideaal voor concertjes en voorstellingen. Naast het podium is een bibliotheek met ruimte voor boeken. Achter het podium is een kleine werkplaats / hobbykamer met ruimte voor opslag. Dit is ook een ruimte die bij uitstek geschikt is als kantoor of slaapkamer. Tussen de werkplaats en de keuken is een eenvoudige badkamer, voorzien van toilet, douche en wasbak. Boven de hobbykamer bevindt zich een “stuurhut” met zicht op de kroegruimte. Een prachtige plek waar een kind zich kan uitleven.

TUSSENVERDIEPING
De verdieping is bereikbaar via de trap in de entree of via de trap naast het podium. Via een omloop kom je weer bij de trap in de entree. Links boven de keukenruimte is toegang tot een inpandig dakterras van circa 12 m2 met prachtig zicht op de landerijen. Boven de keuken is bergruimte / bedstee van circa 3,50 m2 onder de schuine kap. Als je doorloopt kom je op de overloop van de eerste verdieping.

VERDIEPING
Vanuit de entree kom je via een trap ook op de overloop van de eerste verdieping. Vanuit hier toegang tot de badkamer. Deze is voorzien van bad, wastafel en wasmachineopstelling. Aansluitend de grote woonkamer/keuken. Dit is een hele lichte en plezierige ruimte met aan weerszijden zicht op de landerijen. Er is een keuken en er zijn een tweetal slaapkamers variërende in grootte.

ZOLDER
Er is een vliering aanwezig.

BUITEN
Warder 123 was van oudsher de dorpskroeg. Er is een gezellige buitenruimte langs de linker zijgevel. Deze is zuidoost georiënteerd. De bewoner van Warder 123A die aan de achterzijde van Warder 123 woont heeft recht van overpad over deze buitenruimte om toegang te verkrijgen tot zijn woning.

WARDER
Warder, een fris lintdorp in de polder, ligt aan het Markermeer, op dertig autominuten van Amsterdam. Het metrostation van Amsterdam Noord ligt op slechts 24 minuten afstand en het 19e eeuwse kerkje van Warder is al van kilometers afstand te zien. De weg naar de dorpskern voert langs karakteristieke vrijstaande huisjes en monumentale stolpboerderijen. Leilinden en knotwilgen vervolmaken het dorpsgezicht. Als je wilt onthaasten, moet je hier zijn. Druk wordt het alleen in de zomerse weekeinden aan de IJsseldijk. Dan stroomt de hele streek naar het openluchtbad – in het IJsselmeer – dat door vrijwilligers uit Warder wordt gerund.

Eeuwenlang was Warder een stil plaatsje dat door water gescheiden én verbonden werd met de buitenwereld. De bewoners leefden voornamelijk van de landbouw en in veel mindere mate van de visserij. Het dorp ontwikkelde zich tot een lintdorp. In de tweede helft van de 19e eeuw maakte de melkveehouderij een bloeiperiode door, waar ook Warder van profiteerde. In deze periode werden er veel stolpboerderijen gebouwd. Ook kwam er een nieuw kerkgebouw (1848) en een raadhuis annex schoolgebouw (1885). Het vervoer van vee, melk, hooi, mest ging per boot. De belangrijkste verkeersader van het dorp was een vaarsloot die door het lint liep. De grote veranderingen kwamen pas in de jaren zestig van de vorige eeuw, met de ruilverkaveling die het dorp voor de buitenwereld ontsloot. Ons pand, het wapen van Warder werd op 30 november 1891 in gebruik genomen en werd in 1970 buiten gebruik gesteld.

De ruilverkaveling en de daarmee gepaarde schaalvergroting in de landbouw bracht met zich mee dat vele boerenbedrijven hun activiteiten beëindigden. De vrijgekomen stolpboerderijen bleken in trek te zijn bij creatievelingen en kunstenaars uit steden als Amsterdam en Haarlem om als woonstolp te verbouwen en er kwam een migratiestroom op gang van de steden naar plattelandsdorpen als Warder. Anno nu is het een prachtige plek, 40 kilometer van Amsterdam vandaan waar bij uitstek landelijk gewoon kan worden in een uniek object.

KORTOM
Een uniek object voor een creatieveling uit Amsterdam die op zoek is naar ruimte voor inspiratie!

INTERESSE?
Neem contact met ons op wij informeren u graag!
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 450.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Herenhuis Type woning Geschakelde woning Kwaliteit woning Eenvoudig Bouwjaar 1898 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg, in centrum en landelijk gelegen Indeling Perceeloppervlakte 220 m² Aantal kamers 9 Aantal slaapkamers 3 Aantal woonlagen 3 woonlagen Energie Isolatie Gedeeltelijk dubbel glas Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Nefit Topline Aquapower HRC 45 (Gasketel uit 2008, Eigendom) Buitenruimte Tuin Zijtuin Hoofdtuin Zijtuin Oppervlakte hoofdtuin 60 m² (15.0 m bij 4.0 m) Ligging hoofdtuin Zuidoost Kwaliteit tuin Normaal Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren Dak Soort dak Samengesteld dak Toelichting Gedeeltelijk geisoleerd Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Kluswoning Onderhoud binnen Redelijk Onderhoud buiten Redelijk tot goed Huidig gebruik Wonen en werken Huidige bestemming Woonbestemming Voorzieningen Voorzieningen Rookkanaal, Dakraam, Glasvezel kabel, Natuurlijke ventilatie Kadastrale gegevens Gemeente Warder Sectie C Perceelnummer 1008 Oppervlakte 220 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Warder 123, 1473 PH Warder

CBS Statistieken

Tabel Grafieken
2015 2016

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.
Bieding
Gegevens
Financiële voorwaarden
Voorwaarde bouwtechnische keuring
Aanvullende informatie
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring