Omschrijving

Montfoort Doeldijk 5

TE KOOP: HET “SPOOKHUIS" VAN MONTFOORT
In Montfoort, vlak bij de historische stadspoort en het levendige stadscentrum, bevindt zich aan de Doeldijk 5 een huis dat door sommigen “het Pippi Langkous huis” wordt bestempeld. De jeugd van de stad noemt het een “spookhuis”, maar dat is het natuurlijk niet. De fantasie slaat snel op hol bij het zien van dit indrukwekkende en misschien ook wel een beetje mysterieuze huis.

Wat je hier vindt, is een prachtig art-deco vrijstaand woonhuis uit de jaren '30, dat zich in oorspronkelijke staat bevindt. Het huis heeft geen structurele aanpassingen ondergaan sinds 1976, toen de laatste eigenaar het betrok. Naar huidige maatstaven moet het huis zowel van binnen als van buiten (beglazing, kozijnen, isolatie) worden aangepakt. Zo hebben de meeste ramen nog het originele glas-in-lood uit 1933, wat een authentieke sfeer en een bijzonder karakter aan de woning geeft.

De woning zelf is groot, met een woonoppervlakte van circa 245 m², en strekt zich uit over vier verdiepingen, wat volop ruimte en mogelijkheden biedt. In het souterrain vind je een werkplaats of garage, perfect voor hobbyisten of extra opslagruimte. De woonetage erboven beschikt over een ruime keuken, een grote woonkamer en een werkkamer, ideaal voor thuiswerkers of een rustige leesruimte.

De daaropvolgende slaapetage herbergt maar liefst vijf slaapkamers, een badkamer en een apart toilet, waardoor er voldoende plek is voor een groot gezin of voor het ontvangen van gasten. Via een vaste trap bereik je tenslotte de zolder, een prachtige hoge ruimte over de gehele oppervlakte van het huis. Deze zolder biedt de mogelijkheid om extra slaapkamers of zolderruimte te creëren, wat de functionaliteit van het huis nog verder vergroot.

Montfoort is uitstekend bereikbaar met de auto. Het stadje ligt centraal in Nederland en is goed verbonden met belangrijke snelwegen. Via de A12 ben je snel in steden als Utrecht, Gouda en Den Haag. De A2 biedt een snelle verbinding naar Amsterdam en 's-Hertogenbosch. Datzelfde geldt voor het openbaar vervoer.


NAAR BINNEN: DE BELETAGE
Via het bruggetje en een stenen trap bereik je de voordeur. Bij binnenkomst kom je in een verrassend ruime en hoge hal. Vanuit de hal heb je toegang tot verschillende vertrekken: rechts vind je de ruime woonkeuken van ongeveer 15 m², rechtdoor ligt de royale woonkamer met open haard van circa 40 m² (oorspronkelijk een kamer-en-suite), en links bevindt zich een ruime werkkamer van circa 15 m². Zowel de woonkamer als de woonkeuken bieden toegang tot het grote balkon aan de achterzijde van het huis, dat over de volledige breedte loopt en ongeveer 9,5 x 1,5 meter groot is. Dit balkon is in 2017 vernieuwd.


NAAR BOVEN: EERSTE VERDIEPING
Via de vaste trap bereik je de eerste verdieping. Hier bevindt zich een ruime overloop van circa 17 m², die toegang biedt tot vijf slaapkamers, een ruime badkamer en een apart toilet. De slaapkamers variëren in grootte: de grootste slaapkamer van circa 19 m² heeft een vaste inbouwkast en biedt toegang tot het brede balkon van 9,5 x 1,55 meter. De andere vier slaapkamers zijn respectievelijk 9, 11, 8 en 8 m² groot. Originele elementen zoals een schoorsteenmantel en inbouwkasten zijn deels behouden gebleven.
Vanuit de grootste slaapkamer is er toegang naar het balkon.


OP ZOLDER: KAPVERDIEPING
En dan een enorme zolder. Deze is bereikbaar via een vaste trap vanuit de overloop. De zolder heeft geen dakisolatie en de niet gebruikte schoorsteen is verwijderd. De andere schoorsteen is intact.


NAAR BENEDEN: SOUTERRAIN
Onder het gehele pand bevindt zich een ruime kelder/souterrain/garage met een vrije hoogte van circa 2,1 meter. Deze is bereikbaar vanuit de hal op de woonverdieping via een vaste trap. In de kelder vind je nog de originele keuken en wasruimte uit 1933, die samen ongeveer 16 m² beslaan. Tevens is hier de meterkast voor elektra en gas gesitueerd. Aan de voorzijde van het huis, aan de dijkzijde, bevindt zich een andere ruime kamer van 14 m², die vroeger dienst deed als wijnkelder. De werkplaats of garage aan de achterzijde strekt zich uit over de gehele diepte van het huis en meet circa 9,20 x 3,90 meter. Er is ook een separaat toilet aanwezig.


NAAR BUITEN
De locatie aan de Montfoortsevaart is uniek. Er is een loopbruggetje aan de dijkzijde en een ontsluiting aan de achterzijde. De plek is meer dan idyllisch te noemen met een ruime tuin en een schitterend uitzicht op de omliggende landerijen. Er bestaat een recht van overpad met betrekking tot het pad achterom vanaf de IJsselkade, en ook met betrekking tot het bruggetje aan de Doeldijk.


MONTFOORT
Montfoort is een kleine vestingstad met een historisch stadscentrum. De stadsrechten stammen uit 1329. Het Oude Stadhuis, het Kasteel van Montfoort (uit 1170), de Commanderije, molen ‘de Valk’, de diverse kerken en ‘het Sluisje’ dichtbij Doeldijk 5, maakt dit stadje aan de Hollandse IJssel een authentieke plek om te wonen, alsof je in een rustige plattelandsgemeente bent. Er zijn uitbreidingsplannen voor woningbouw in Montfoort. Voor meer informatie over de uitbreidingsplannen kun je de website van de gemeente Montfoort raadplegen.


BEREIKBAARHEID
Montfoort is uitstekend bereikbaar met de auto. Het stadje ligt centraal in Nederland en is goed verbonden met belangrijke snelwegen. Via de A12 ben je snel in steden als Utrecht, Gouda en Den Haag. De A2 biedt een snelle verbinding naar Amsterdam en 's-Hertogenbosch. Ook de A27 is dichtbij, wat Montfoort goed bereikbaar maakt vanuit alle richtingen. Parkeren in het centrum van Montfoort is goed geregeld, met voldoende parkeermogelijkheden voor zowel bezoekers als bewoners.

Openbaar Vervoer
Montfoort is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf het busstation in Utrecht ben je in ongeveer 30 minuten in Montfoort. Het nabijgelegen station Woerden uitstekende verbindingen heeft met de rest van het land. Vanaf Woerden reis je met de bus in ongeveer 20 minuten naar Montfoort.


BOUWKUNDIG ONDERZOEK
Om jou als mogelijke toekomstige koper te ondersteunen bij de aankoop van dit unieke pand, hebben wij een gedegen bouwkundige keuring laten uitvoeren. Hierbij wordt niet alleen een transparant en duidelijk beeld van de bouwkundige staat van het huis verkregen, maar zijn ook de eventuele herstelkosten opgenomen in een overzicht. Dit bouwkundig onderzoek stellen wij uiteraard graag beschikbaar.


VERDUURZAMING VAN F- NAAR EEN A-LABEL
Redres is dol op bijzondere objecten, monumenten en industrieel erfgoed. Het zijn, evenals dit heerlijke huis, gebouwen die geheel eigen behoeften hebben voor wat betreft onderhoud en verduurzaming. Vanwege hun hoge leeftijd zijn dergelijke objecten op zichzelf – vanuit circulariteitsoogpunt – al duurzaam, maar in gebruik zijn ze dat zeker niet en er valt op dat vlak dus nog veel winst te behalen. Dat geldt ook voor dit object: het energieverbruik kan bijvoorbeeld een stuk zuiniger.

*Verduurzamingslabel®*
Om jou als koper hierin te begeleiden, hebben wij – naast het reguliere energielabel – een zogenaamd Verduurzamingslabel® laten vaststellen. Dit is een advies over hoe het object kan worden verduurzaamd, inclusief een scenario voor hoe deze prachtige woning van het huidige F-label naar een A-label kan worden gebracht, en met welke investering dat gepaard zou gaan. Hierbij is gekeken naar de meest effectieve en efficiëntste verduurzamingsoplossingen.

Immers, juist bij verkoop en aankoop van een object, en de daaropvolgende restauratie of renovatie, zijn voor het nemen van verduurzamingsmaatregelen de gunstigste momenten. Het Verduurzamingslabel® is dan een goede leidraad om een weloverwogen aankoopbeslissing te kunnen nemen. Dit object heeft beslist ruimte om te verduurzamen en de eerste aanzet is er al; we hebben een scan laten maken van het huis en deze stellen wij graag aan jou ter beschikking. Om inzicht te krijgen in de bouwkundige staat en de verduurzamingsmogelijkheden, hebben wij een bouwkundig rapport en verduurzamingsrapport met bijbehorende begrotingen beschikbaar.


KORTOM
Op zoek naar een groot huis op een unieke plek? Aan de Doeldijk 5 in Montfoort staat een prachtig huis dat al je dromen waar kan maken. We zijn dan ook op zoek naar liefhebbers die het huis in al zijn schoonheid weer een nieuw leven wil inblazen op deze unieke locatie met enorm veel potentie.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.100.000 k.k.
Status
Beschikbaar
Oplevering
In overleg
Adres
Doeldijk 5
Postcode
3417 XD
Plaats
Montfoort

Bouw

Soort woonhuis
Villa, Vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1933
Onderhoud binnen
Matig
Onderhoud buiten
Matig

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
ca. 245m²
Perceeloppervlakte
ca. 690m²
Overig oppervlakte
ca. 36m²
Inhoud
ca. 1.043m³

Indeling

Aantal kamers
9
Aantal slaapkamers
5
Aantal verdiepingen
3
Voorzieningen
Glasvezel kabel

Energie

Energielabel
F
Warm water
C.V.-ketel
Verwarming
C.V.-ketel
Ketel
Nefit HR 9000i W - HR25 (2018, Combi-ketel, Eigendom)

Buitenruimte

Ligging
Aan het water, Aan rustige weg, In centrum, Vrij uitzicht, Aan vaarroute
Tuin
Tuin rondom

Ligging & Locatie

[ { "address": "Doeldijk 5", "zipCode": "3417 XD", "city": "Montfoort", "lat": 52.0466098, "lng": 4.9470923, "heading": 0, "pitch": 0 } ]

Plattegronden

Doeldijk 5, Montfoort plattegrond-0
Doeldijk 5, Montfoort plattegrond-1
Doeldijk 5, Montfoort plattegrond-2
Doeldijk 5, Montfoort plattegrond-3
Doeldijk 5, Montfoort plattegrond-4

Contact

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Wij helpen u graag

Fijn dat je contact hebt opgenomen!

We zorgen ervoor dat je spoedig een reactie van ons ontvangt op:

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Persoonlijke gegevens

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
}