Landgoed Duinhof aan zee

LUIEWEG 8 RENESSE
Landgoed Duinhof aan zee - over schelpen zoeken en geluk vinden


RENESSE AAN ZEE
Bij het Zeeuwse dorp Renesse, gelegen op de kop van Schouwen-Duiveland, ligt verscholen achter de duinen, vlak bij het strand en aan het oog onttrokken het prachtige landgoed “Duinhof”. Dit fraaie ruim 12 hectare grote onder NSW-gerangschikte landgoed, ligt aan de Luieweg 8 in Renesse maar is misschien wel het best bewaarde geheim van deze populaire badplaats. De Luieweg is een onverharde weg die vanaf de Jan van Renesseweg - en praktisch hartje centrum van Renesse - naar het landgoed loopt, de oprijlaan is keurig afgesloten met een manuele schuifpoorten geeft toegang tot een schattig huis, met zwart houten rabatgevels en een rood pannendak. De huidige woning stamt uit 1987 en is in de afgelopen 10 jaar bijzonder liefdevol bij de tijd gebracht en wordt gebruikt als vakantieverblijf.

Dit is de ideale plek voor een familiehuis; samen ontbijten, lunchen of dineren, kaartspelletjes bij kaarslicht, even naar de bakker op de fiets voor een tas bolussen, over eigen grond naar de duinenrand, strand en zee wandelen, paardrijden over het strand en samen in de rust van de Zeeuwse natuur te verpozen.

Het is ook mogelijk om in plaats van bestaande villa een nieuwe riante woning te realiseren. Uniek: nergens in Nederland is het mogelijk om in zo’n prachtige natuurlijke omgeving vrijwel aan het strand te wonen en te leven. De Randstad, Noord-Brabant en België liggen op slechts 30-60 autominuten. Op dit landgoed kán het. Bovendien zijn hier de meeste zonuren per jaar van Nederland!


DE TOUR
Het huis bestaat uit een hoofdvolume en een verspringende aanbouw met een eigen trapopgang naar de slaapvertrekken. De entree is aan de voorzijde van het huis. In de hal de WC en de trapopgang naar de verdieping. Een licht kleuren palet brengt je meteen in de vakantiestemming. Het huis beschikt over een ruime living met daarin een gezellige eethoek, een nieuwe keuken met hoogglans witte fronten, een gasfornuis, heteluchtoven en afwasmachine, en een gezellige zithoek met openslaande beglaasde deuren naar de tuin. Boven twee slaapvertrekken met een fijne badkamer met douchecabine, WC en wasmeubel. In de aanbouw een woonkamer en eenzelfde soort prachtige badkamer op de begane grond, en een eigen opgang naar de ruime slaapkamer onder de kap.


NAAR BUITEN
Rond de woning een moestuin, boomgaard, prachtige seringen en andere sierheesters, een trampoline en een schitterende nieuwgebouwde schuur. Volg het slingerpad en dan is daar de paardenstal, want paardenliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Zeeland is dol op paarden en de Zeeuwse koudbloed is dan ook cultureel erfgoed. Ieder jaar trapt Renesse af met de traditionele Straô, een winterse strandrit waarbij men met de paarden door de branding rijdt, het ‘wassen van de hoeven’. Zo werden de paardenbenen schoongespoeld door het zoute zeewater. Uiteraard deelt u dit schitterende gebied met flink wat wilde bewoners zoals reeën, damherten, fazanten, konijnen, hazen, dassen, uilen, egeltjes en ander grut, die hier rondhuppen, scharrelen en –fladderen.


MOGELIJKHEDEN
Wilt u hier nu uw droomhuis bouwen, dan behoort dat beslist ook tot de mogelijkheden. Binnen het bestemmingsplan is het ook mogelijk om op deze locatie een nieuwe riante woning te realiseren met een beduidend groter bouwvolume mits dit binnen het bouwperceel blijft en qua hoogte en dergelijke voldoet aan regels binnen het bestemmingsplan. Hiervoor is - in opdracht van de eigenaar - een massastudie gemaakt die inzicht geeft in de bebouwingsmogelijkheden op deze locatie. Voor de exacte bestemming en de mogelijkheden op dit perceel verwijzen wij u naar de website van ruimtelijkeplannen.nl

Het is uiteraard ook mogelijk de bestaande opstal te verbouwen of – indien gewenst - uit te breiden, zolang het maar past binnen het huidige bestemmingsplan. Voor dergelijke verbouw- of nieuwbouwplannen zal te allen tijde een volledige omgevingsvergunning (bouwaanvraagprocedure) moeten worden aangevraagd door de toekomstige eigenaar.


BED & BREAKFAST
Er is een omgevingsvergunning verleend om het huidige bijgebouwen te transformeren tot een B en B. Voorwaarde is wel dat dit binnen een bepaald tijdsbestek gerealiseerd wordt (vergunning loopt tot januari 2025). Voor het aanbieden van Bed & Breakfast gelden de volgende voorwaarden:
1. Er mag aan maximaal vijf personen tegelijk logies worden aangeboden;
2. De woning dient bewoond te worden door de hoodbewoners;
3. Het gebouw heeft de bestemming wonen en is derhalve geschikt voor permanente bewoning;
4. De Bed & Breakfast mag zowel in een hoofdgebouw als in een bijgebouw;
5. Er mag geen onevenredige verkeers- en parkeeroverlast ontstaan voor de omgeving;


NATUURSCHOONWET (NSW 1928)
Duinhof en de omliggende gronden zijn een landgoed onder NSW gerangschikt - een hulpmiddel om landgoederen in stand te houden. Dit houdt onder meer in dat de eigenaar van het landgoed in aanmerking kan komen voor diverse fiscale tegemoetkomingen mits het landgoed in stand gehouden wordt en toereikend wordt beheerd.


VOORDELEN NATUURSCHOONWET
Hieronder treft u vrijblijvend enige informatie aan betreffende de voordelen van een landgoed welke is gerangschikt onder de natuurschoonwet 1928 (hierna: NSW). Het landgoed is onder de NSW gerangschikt. Het betrokken ministerie beschrijft een NSW-landgoed als volgt: “Een landgoed is een, in Nederland gelegen, geheel of gedeeltelijk met bossen of andere houtopstanden bezette onroerende zaak. Daaronder begrepen dat waarop een buitenplaats of andere, bij het karakter van het landgoed passende, opstallen voorkomen, voor zover het blijven voortbestaan van die onroerende zaak in zijn karakteristieke verschijningsvorm voor het behoud van het natuurschoon wenselijk is". De NSW biedt veel maatschappelijke voordelen, de allerbelangrijkste is de instandhouding van vele prachtige buitenplaatsen, landgoederen en natuurgebieden. Dit wordt mede gerealiseerd door de eigenaren van NSW-landgoederen een aantal fiscale voordelen te beiden.

Deze vijf voordelen worden hieronder kort toegelicht.

** Voordeel 1: Schenk- en erfbelasting
De faciliteit voor de schenk- en erfbelasting maakt onderscheid tussen opengestelde en niet opengestelde landgoederen. Voor opengestelde landgoederen wordt de waarde waarover de heffing van schenk- en erfbelasting plaatsvindt op € 0 gesteld. Opengestelde landgoederen zijn dus volledig vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Over niet-opengestelde landgoederen wordt schenk- en erfbelasting geheven over de helft van de (relatief lage bestemmings-) waarde. Om deze voordelen definitief te verkrijgen moet het verkregen landgoed gedurende 25 jaar gerangschikt blijven en gedurende 25 jaar in bezit worden gehouden door de verkrijger(s).

** Voordeel 2: Inkomstenbelasting
In de inkomstenbelasting wordt ook rekening gehouden met de NSW. Zo wordt onbebouwde grond 100% vrijgesteld voor de heffing van de inkomstenbelasting in box III. Er hoeft geen inkomstenbelasting betaald te worden over de waarde van onbebouwde grond als deze gerangschikt is onder de NSW. Als de eigen woning gerangschikt is onder de NSW, dan wordt rekening gehouden met een lagere WOZ-waarde, waardoor de belaste inkomsten uit de eigen woning ook lager zullen uitvallen.

** Voordeel 3: Vennootschapsbelasting
Als een NSW-landgoed in een B.V. is ingebracht, kan aanspraak worden gemaakt op een volledige vrijstelling voor de vennootschapsbelasting. Om aanspraak op deze vrijstelling te mogen maken, moeten de werkzaamheden van de B.V. echter hoofdzakelijk bestaan uit instandhouding van het landgoed. Ook mogen de overige werkzaamheden van de B.V. niet aangemerkt worden als het drijven van een onderneming.

** Voordeel 4: Overdrachtsbelasting
Voor de overdrachtsbelasting geldt een 100% vrijstelling. Een voorwaarde is echter wel dat het landgoed gedurende 25 jaar NSW gerangschikt moet blijven. Wordt er niet aan deze voorwaarde voldaan, wordt de volledige claim alsnog ingevorderd.

** Voordeel 5: Wet WOZ
Voor gerangschikte landgoederen zijn speciale regelingen opgenomen in de Wet WOZ. NSW-landgoederen hebben een lagere (bestemmings-) waarde in het economisch verkeer, omdat er een instandhoudingsverplichting gedurende vijfentwintig jaar op rust. Dit wil zeggen dat het landgoed gedurende 25 jaar gerangschikt moet blijven onder de NSW en de natuur in stand gehouden moet worden. Door deze instandhoudingsplicht wordt een landgoed lager gewaardeerd. Deze lagere waardering voor de Wet WOZ werkt door naar andere belastingen zoals de inkomstenbelasting (zie hiervoor), de onroerendezaakbelasting en de waterschapsbelasting omdat daarvoor de belasting wordt geheven op basis van de WOZ-waarde.


NATUURMONUMENT
Het volledige gebied 'de kop van Schouwen' is aangewezen als natuurmonument en valt onder de natuurbeschermingswet. Onder deze wet vallen ook alle percelen die tot dit landgoed behoren. Voor de regels van Natuurmonumenten geldt dat niet buiten de huidige bouwpercelen mag worden gebouwd, tenzij met expliciete vergunning. Als bebouwing buiten de bouwpercelen of buiten de regels van het bestemmingsplan is gewenst, moet - los van nieuwe NSW en Natuurmonumentenvergunningen - rekening worden gehouden met een veel langere bouwaanvraagprocedure.

Een wetswijziging van 1 oktober 2005 heeft geleid tot samenvoeging van de zogenaamde Natura-2000 gebieden, met daarin opgenomen de vogel- en Habitatrichtlijnen, de Beschermde Natuurmonumenten en de Wetlands. Ook dit landgoed en haar directe omgeving, vallen onder deze regeling. Als gevolg hiervan zijn alle activiteiten of projecten op het landgoed die schadelijk kunnen zijn voor de beschermde natuur vergunningsplichtig. Meestal verleent de provincie in voorkomende gevallen de vergunning, in specifieke situaties kan dat voorbehouden zijn aan het ministerie. Dankzij de status van Natura 2000 gebied, is de eigenaar van het landgoed ervan verzekerd dat de unieke natuurlijke omgeving van het landgoed vanuit de overheid wordt gewaarborgd.


RENESSE
De brede Zeeuwse stranden nodigen uit tot het maken van lange wandelingen, het zoeken van zeeglas, inktvisschildjes en mooie schelpen, of om gewoon te zitten te lanterfanten op een strandlaken en te wachten tot je opgedroogd bent en weer in de zee kunt springen. De brug over de Grevelingen bij Goeree en we duiken zo de vakantie in. Renesse is van oudsher een geliefde badplaats bij veel Nederlanders, en is tegenwoordig echt een vakantiebestemming voor families. Het heeft een rijke historie, waarvan onder meer de Jacobuskerk en het prachtige Slot Moermond document zijn. De zomers staan hier bol van leven, strandpret en vakantie; de branding en geschater van de badgasten vormen de muzikale omlijsting en het ruikt er dan naar zee en zonnebrand, maar de winters zijn hier van een serene rust, met verstilde vergezichten en een handjevol strandwandelaars.


KORTOM
We zijn toch goed bekend in Nederland en nergens hebben we een landgoed zo pal aan de zee kunnen vinden. Duinhof is een fantastische locatie om uw eigen familiehuis te creëren, met eigen tradities en zoete herinneringen aan zwoele zomeravonden of verfrissende herfstwandelingen. Landgoed “Duinhof” is een ultieme plek op Schouwen-Duiveland, achter de blonde duinen, vlak aan zee en midden in de natuur. Het is een geweldige plek om in elk seizoen van de natuur en de zee te genieten, avonturen te beleven, energie op te doen, en met gelijkgestemden ervaringen op te doen en herinneringen te delen. Een plek om tot elkaar te komen. Paard te rijden, tennissen, zwemmen en boswandelingen maken, waarbij het wild voor je uitschiet. Een plek die in de familie blijft. “Duinhof” is een uniek potentieel familie-erfstuk, mede door de fiscale voordelen bij vererving, dankzij de NSW-status. We laten het u heel erg graag zien. Neem contact met ons op en dan gaan we op pad, naar Landgoed Duinhof.

Kenmerken

Overdracht

Prijs
Op aanvraag
Status
Beschikbaar
Oplevering
In overleg
Adres
Luieweg 8
Postcode
4325 GV
Plaats
Renesse

Bouw

Soort woonhuis
Landhuis, Vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1986
Onderhoud binnen
Goed
Onderhoud buiten
Goed

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
ca. 134m²
Perceeloppervlakte
ca. 12,4ha
Oppervlakte woonkamer
ca. 20m²
Inhoud
ca. 491m³

Indeling

Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
2
Aantal verdiepingen
2

Energie

Energielabel
C
Warm water
C.V.-ketel
Verwarming
C.V.-ketel
Ketel
(Combi-ketel, Eigendom)

Buitenruimte

Ligging
Aan bosrand, Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Beschutte ligging, Open ligging, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen, Aan zee
Tuin
Tuin rondom
Schuur
Vrijstaand hout

Garage

Soort garage
Vrijstaand hout
Capaciteit
2

Ligging & Locatie

[ { "address": "Luieweg 8", "zipCode": "4325 GV", "city": "Renesse", "lat": 51.7330349, "lng": 3.7624738, "heading": 0, "pitch": 0 } ]

Omschrijving

De brede Zeeuwse stranden nodigen uit tot het maken van lange wandelingen, het zoeken van zeeglas, inktvisschildjes en mooie schelpen, of om gewoon te zitten te lanterfanten op een strandlaken en te wachten tot je opgedroogd bent en weer in de zee kunt springen. De brug over de Grevelingen bij Goeree en we duiken zo de vakantie in. Renesse is van oudsher een geliefde badplaats bij veel Nederlanders, en is tegenwoordig echt een vakantiebestemming voor families. Het heeft een rijke historie, waarvan onder meer de Jacobuskerk en het prachtige Slot Moermond document zijn. De zomers staan hier bol van leven, strandpret en vakantie; de branding en geschater van de badgasten vormen de muzikale omlijsting en het ruikt er dan naar zee en zonnebrand, maar de winters zijn hier van een serene rust, met verstilde vergezichten en een handjevol strandwandelaars.

Plattegronden

Luieweg 8, Renesse plattegrond-0
Luieweg 8, Renesse plattegrond-1
Luieweg 8, Renesse plattegrond-2
Luieweg 8, Renesse plattegrond-3
Luieweg 8, Renesse plattegrond-4
Luieweg 8, Renesse plattegrond-5

Contact

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Wij helpen u graag

Fijn dat je contact hebt opgenomen!

We zorgen ervoor dat je spoedig een reactie van ons ontvangt op:

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Persoonlijke gegevens

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
}