Mijn favorieten

erfgoed kopen met redres.

Bent u op zoek naar een bijzonder object dat nét even anders is dan de rest? Of wilt u landelijk wonen? Redres de Erfgoedexpert is gespecialiseerd in bijzondere objecten zoals bijvoorbeeld Kastelen en landgoederen, kerken, kloosters, schoolgebouwen, industrieel erfgoed, watertorens, molens, vintage vastgoed uit de wederopbouwperiode, bijzondere architectuur uit de jaren '70 en '80 en andere parels uit lang vervlogen tijden. Monumentaal, religieus of industrieel erfgoed is niet zomaar een vastgoedproduct. Het is per definitie uniek, niet zelden oud en soms ook toe aan herontwikkeling of grondige verbouwing. Hierdoor is het vinden, het aankopen, waarderen of taxeren en van erfgoed vaak vele malen ingewikkelder dan het kopen van bijvoorbeeld een nieuwbouwproject.

 


Tips

Een monumentale status roept meestal veel vragen op. Over rechten en plichten bijvoorbeeld. Wat kan en mag er eigenlijk met zo’n pand? Ook het kostenaspect is vaak een belangrijk vraagstuk, want de monumentale status maakt restauratie kostbaar. Een monumentale status brengt namelijk rechten en plichten met zich mee. Een aantal tips bij de aankoop van een rijksmonument vindt u ook op onze website.

 


Heeft u een bijzonder object gevonden?

Wij helpen graag! Heeft u uw oog oog laten vallen op een bijzonder object? Dan nemen we alle tijd om u hierover te informeren. Alle objecten die wij te koop aanbieden hebben wij zorgvuldig geanalyseerd. We informeren elke prospect daarom open en helder over alle mogelijkheden of beperkingen die de koop van een specifiek pand met zich mee brengt. Bij de aankoop van bijvoorbeeld een niet-alledaags-object, kan je te maken krijgen met zaken die eveneens niet-alledaags zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale regelgevingen voor het bewonen van cultureel erfgoed en monumenten. Als erfgoedexpert informeren wij onder meer over de regelgeving bij monumentale huizen en adviseren wij over de bouwkundige aspecten. Wanneer je bijvoorbeeld aanpassingen wilt laten uitvoeren, dan zijn er in de regel vergunningen vereist.

 


Aankoopbegeleiding

Redres de Erfgoedexpert is gespecialiseerd in bijzondere gebouwen en wij kunnen u professioneel begeleiden bij het zoeken naar- en aankopen van een bijzonder object. Wij zorgen voor alle voor uw aankoop verstandige en noodzakelijke onderzoeken en begeleiden voor u de kooptransactie. U kunt uw energie stoppen in het creatieve proces en alvast plannen gaan maken voor wat u met het gebouw gaat doen.

 


Meer informatie of nog steeds op zoek naar uw droomobject?

Staat uw droomobject er niet tussen? Meldt u aan bij onze gratis zoekservice en we houden u automatisch op de hoogte van het nieuwste aanbod. Wij werken ook met betaalde zoekopdrachten of aankoopopdrachten. Via ons betrouwbare netwerk hebben wij dagelijks contact met instanties en eigenaren die bijzondere huizen, monumenten of objecten (stil) te koop aanbieden. Interesse of meer weten? Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
 

Contact

Vestiging
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring